Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

fioneczka napisał(a):
a krew do badania może przy okazji wzięta ?
Aniu jak z Gosią ustalałaś ?

napisałam, żeby zaszczepiła ją i zrobiła badania (wcześnij o tym rozmawiałyśmy, teraz tylko przypomniałam)

Kajusza napisał(a):
Gosia ponownie się przypomnę o nr konta i napisz też ile przelać za wizytę u weta na ściągnięciu szwów, ile przelać na szczepienie jej na wirusówki, oraz na zrobienie jej morfologii i biochemii. To wszystko razem Ci przelejemy. Zależy mi, żeby na bieżąco się rozliczać :-) żeby Gadzinie długów nie narobić ;-)

furciaczek napisał(a):
W sobote pojade z Gadzina na szczepienie, wezme rachunek i wtedy sie rozliczymy:)
A konto wyslalam dzisiaj jakos.

mam nadzieje, że Gosia pamiętała o zrobieniu jej badań.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kajusza napisał(a):
do znudzenia będę prosiła .....kto nie głosował, to niech zagłosuje prosze na zdjęcie nr 15, Hermesowi bardzo przyda się wygrana, w chwili obecnej jesteśmy na 3 miejcu, czyli trzeba tylko utrzymać tą pozycje a 100zł wpadnie do skarbonki białasa ..... rozsyłajce prośbę po zaprzyjaźnionych wątkach, proszę w imieniu Hermesa
http://www.dogomania.pl/threads/217513-GŁOSUJEMY-!-fotoBazar-do-kalendarza-dogo!!!-do-03.12-g-23.00

przecież to cudo, nie pies :-) ..... szkoda, żeby zimę spędził w schronie albo trafił do jakiego pseudo :-(

Zapraszam na wątek Hermesa http://www.dogomania.pl/threads/218553-HERMES-...-boski-pies-....-cudo-nie-amstaff-)-POTRZEBUJE-WSPARCIA?p=18095171#post18095171

Posted

z bazarków:
łącznie uzbierała się kwota 1922,30 zł dla Gadzinki i Doneczki

bazarek krasnoludkowy ;) http://www.dogomania.pl/threads/217148-ZAKO%C5%83CZONY-!!!-dzi%C4%99kuj%C4%99-!!!!/page11 121,20
i pachnący http://www.dogomania.pl/threads/217460-PACHN%C4%84CO-I-ZMYS%C5%81OWO-prosz%C4%99-potwierdza%C4%87-na-w%C4%85tku-otrzymanie-przesy%C5%82ek/page14 1801,10

dziś robię przelew na konto Koelki ( jak nr konta dostanę ;))

Posted

W zwiazku z kocimi walkami, w ktorych byly ofiary szczepienie dzisiaj. O badaniach rowniez pamietam :)
Moze uda mi sie dzisiaj smycz przypiac, narazie jestesmy na etapie nie nakrecania sie na nia gdy po prostu trzymam zwinieta w rekach:p
Jak sie uda to bedzie filmik:p

Posted

[quote name='fioneczka']z bazarków:
łącznie uzbierała się kwota 1922,30 zł dla Gadzinki i Doneczki

bazarek krasnoludkowy ;) http://www.dogomania.pl/threads/217148-ZAKO%C5%83CZONY-!!!-dzi%C4%99kuj%C4%99-!!!!/page11 121,20
i pachnący http://www.dogomania.pl/threads/217460-PACHN%C4%84CO-I-ZMYS%C5%81OWO-prosz%C4%99-potwierdza%C4%87-na-w%C4%85tku-otrzymanie-przesy%C5%82ek/page14 1801,10

dziś robię przelew na konto Koelki ( jak nr konta dostanę ;))
super!!!!!!!!!!! dzięki Asiu, Bożenko i Sandro za te bazarki :-)

Koelka - jak pieniądze wpłyną na konto, to prosze abyś na tych dwóch bazarkach potwierdziła wpłatę, żeby Asia mogła je zamknąć :-)

Te pieniądzę podzielę na pół i po 961,15zł wpisze w rozliczenia obu psów :-) tak, aby łatwiej było się z nich rozliczyć :-)

[quote name='furciaczek']W zwiazku z kocimi walkami, w ktorych byly ofiary szczepienie dzisiaj. O badaniach rowniez pamietam :)
Moze uda mi sie dzisiaj smycz przypiac, narazie jestesmy na etapie nie nakrecania sie na nia gdy po prostu trzymam zwinieta w rekach:p
Jak sie uda to bedzie filmik:p

Gosia dzwoniła, że już jadą do weta ... Gadzina spokojna, po wizycie dadzą znać jak było :-)

Posted

Było hmmm dość interesująco:evil_lol:

Podroż spokojnie minęła bez niespodzianek. Szczepienie tez gładko bez zbędnego cyrkowania...co prawda w biegu bo nie chciała Gadzina usiedzieć w spokoju dłuższej chwili. Do pobierania krwi na rożne sposoby sie zabieraliśmy, bylo trochę kombinowania:evil_lol: Udalo sie za pomoca kranu z woda...Gandzie przysuszylo, pila sobie wode z kranu i w tym czasie miala pobierana krew. Jedyny moment gdzie nie chodziła i stała nieruchomo.

Posted

A to Gadzina nasza.
Na bazarkach napiszę o wpłacie na konto - spora sumka się uzbierała:):):) Jak będzie trzeba za coś zapłacić (badania czy szczepienia) to piszcie.

Posted

Kajusza napisał(a):
Gosia a ile kasy przelać? za tą wycieczkę i tą poprzednią?

Dzisiejsze badania 175zl i 45zl szczepienie, ale poczekaj jutro wkleje skany bo moglam sie nieco pomylic a papiery zostawilam w aucie:)
I Gadzinkowe uchole wygladaja juz normalnie:loveu:

Posted

furciaczek napisał(a):
Dzisiejsze badania 175zl i 45zl szczepienie, ale poczekaj jutro wkleje skany bo moglam sie nieco pomylic a papiery zostawilam w aucie:)
I Gadzinkowe uchole wygladaja juz normalnie:loveu:

ok, to poczekamy z przelewem do jutra :-) I fajnie, że radarki już zagojone :-)

Posted

[quote name='koelka']Wpłynęły pieniądze z bazarków na Gandzię i Donę - 1.922,30 zł, więc dzielimy na pół i Gandziowe konto zwiększyło się o 961,15 zł :):):)

super, juz idę uzupełnić rozliczenie :-)

Dziękuję wszystkim za terminowe wpłacanie deklaracji :-) na dzień 01 grudnia Gadzina ma na koncie 981,15zł :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='furciaczek']Skany od weta:

badania krwi
https://lh6.googleusercontent.com/-iq2E0S4xx8A/TtfFqTbZ53I/AAAAAAAAHms/pjLH5EyyPk4/s576/scan0001.jpg

szczepionko
https://lh5.googleusercontent.com/-5MC3jhMXKq8/TtfF3b0UgmI/AAAAAAAAHm0/7eu9omNMmVU/s512/scan0002.jpg

Na paragonie nie ma widze napisane ze to szczepienia, w poniedzialek poprosze o wydrukowanie karty z wizyty gdzie bedzie to zawarte.

dzięki Gosia :-)

A powiedz mi, to wetka zaleciła te badanie tarczycy? bo w sumie nie wiem po co te badanie jest ;-) To pod kątem tej jej nadpobudliwości?

Posted

Pieszczochy dla hiperaktywnej Gadziny. Ciotka odwiedza, tylko się nie odzywa ostatnio...

Też jestem ciekawa co z tymi badaniami tarczycy wyjdzie. Z tego co pamiętam z historii mojego psa, to nadczynność tarczycy, która powoduje nadpobudliwość i utratę wagi występuje u psów baaardzo rzadko. A najbardziej 'popularna' niedoczynność skutkuje apatią, odkładaniem tłuszczyku itd.

Posted

[quote name='sundayrose']Pieszczochy dla hiperaktywnej Gadziny. Ciotka odwiedza, tylko się nie odzywa ostatnio...

Też jestem ciekawa co z tymi badaniami tarczycy wyjdzie. Z tego co pamiętam z historii mojego psa, to nadczynność tarczycy, która powoduje nadpobudliwość i utratę wagi występuje u psów baaardzo rzadko. A najbardziej 'popularna' niedoczynność skutkuje apatią, odkładaniem tłuszczyku itd.[/QUOTE]

aha .... to jakby coś, to gadzina kwalifikuje się na nadczynność ;-)

tfu, tfu, żeby nic jej nie wyszło niedobrego w tych badaniach!

Posted

[quote name='sunshine']Czy są tu jakieś cioteczki od Bullków? :) Cudowny Jejk czeka już dość długo w naszym schronisku a piesek do rany przyłóż, szkoda go :)[/QUOTE]

Wkleilam go na watek bullowatych, teraz tylko musze go poznac :]

Posted

Gosia - mam jeszcze jedną prośbe do Ciebie - Gadzina jest już miesiąc u Ciebie ..... mogłabyś napisać jakie postępy zrobiła, co jeszcze jest do wypracowania, jakieś podsumowanie jej charakteru itp. Jak jej chodzenie na smyczy? Czy cały czas jest na KalAidzie?

Będę wdzięczna za te info :-)

I czy masz już jej wyniki badań?

Posted

właśnie rozmawiałam z Gosią:

- badanie tarczycy zaleciła wetka, chodzi o tą nad/niedoczynność (jak pisała Sundayrose :-) )
- po wyniki pojedzie dzisiaj albo jutro rano, i od razu do mnie zadzwoni jakie wyszły
- Gadzina cały czas jest na KalmAidzie
- coraz częściej jak Gosia wchodzi do psiarni, to Gandzia leży na posłaniu spokojnie a nie szaleje na widok człowieka,
- ze smyczą nadal kiepsko, można ją już upiąć ale nie mozna z nią normalnie wyjśc na spacer
- Gadzina to hrabina, na deszcz nie chce wychodzić ;-)
- dzisiaj Gosia ją weźmie do domu, żeby poobserwować ją w warunkach domowych,

i to by było chyba na tyle :-)

Posted

qrde jak mówiłam na początku o KalmAid to Gosia mówiła że podawać nie można bo sfałszuje wyniki :/
później przez tel dowiedziałam się że podawany jest cały czas ... więc te wyniki miarodajne będą ?