furciaczek Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Kajusza napisał(a):hahaha, twarda sztuka z niej ;-) Gosia - a ja mam jeszcze pytanie odnośnie kasiorki ... ile przelać za tą wycieczkę? i czy zaszczepiłaś Gadzinę (na wirusówki), czy wetka obejrzała te jej uszy i jak z odrobaczaniem? Rozmawialyśmy, że ją odrobaczysz swoimi środkami .. to nadal aktualne, czy coś przelać na zakup robalobójczych środków? .......mam nadzieje, że chyba o niczym nie zapomniałam. O jezu a zebym ja to wiedziala...bede w klinice to sie dowiem ile za goopiego jasia sie nalezy bo placilam przy okazji za jakies zalegle sprawy a nie wzielam wydruku. Uchole ok, prawdopodobnie urazowa sprawa ale obserwowac mam. Wygladaja ladniej jak w chwili przyjazdu, to pewne:) Odrobalona byla, szczepionko zalatwimy w najblizszym czasie bo na smierc zapomnialam podczas ostatniej wizyty. Gadziorowi sie przyda kolejna wycieczka, niech sie socjalizuje laska. Quote
fioneczka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [SIZE="4"]zapraszam na kolejny bazarek dla dziewczynek :) doładowania telefonów na kartę - 100% GRATIS !!! http://www.dogomania.pl/threads/217580-100-GRATIS-!!!-Doładowania-telefonów-na-kartę-...-dla-Dony-i-Gandzi-do-30-listopada?p=17983334#post17983334 Quote
furciaczek Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Lolek pojechal do domku wiec poszlysmy z Gadzina robic porzadki w jego boksie:diabloti: Chwila na drobne cwiczonka... http://www.youtube.com/watch?v=LozhzTxjy7g i mopowanie:cool3: http://www.youtube.com/watch?v=KLoLX1KGUmA Quote
Kajusza Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 [quote name='furciaczek']Lolek pojechal do domku wiec poszlysmy z Gadzina robic porzadki w jego boksie:diabloti: Chwila na drobne cwiczonka... http://www.youtube.com/watch?v=LozhzTxjy7g i mopowanie:cool3: http://www.youtube.com/watch?v=KLoLX1KGUmA po prostu wow :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: niedowiary .... nieźle, Gadzina nie zainteresowana mopem i siedząca :multi: Super :-) Quote
Kajusza Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 uaktualniłam wydarzenie Gadziny na fb .......... ale coś słaby ma oddzwięk :-( Quote
fioneczka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Gadzina ... mordo ty moja ;) ... mówiłam że ciocia Gosia nauczy cię pokory :diabloti: EDIT wstawię te linki od Gosi tak żeby nikt nie przeoczył [video=youtube;LozhzTxjy7g]http://www.youtube.com/watch?v=LozhzTxjy7g[/video] [video=youtube;KLoLX1KGUmA]http://www.youtube.com/watch?v=KLoLX1KGUmA[/video] Quote
Kajusza Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 hahahah, nie mogę się napatrzeć na tego Gada siedzącego nieruchomo :-D Aż wysłałam linki p. Krzysztofowi (administratorowi schroniska), bo mi jeszcze nie uwierzy na słowo ;-) A tak poza tym wstawiła fotkę Wegetki mojej na fotoBazarek, pod 27 bm. będzie głosowanie, jeżeli nasza fotka wygra, to kasa idzie na Donkę albo Gadzinę - trzeba wskazać jednego psa, ale myśle, że w razie problemów obie dziewczyny będą sobie pomagały finansowo ;-) a to fotka Wegi na fotoBazarku Quote
furciaczek Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Gadzina trenuje przed nadejsciem zimy...ukradla dzisiaj szype do odsniezania i sobie z nia smigala. Nie bedzie zaskoczona gdy spadnie snieg jak nasi drogowcy...to pewne:evil_lol: Udalo sie dziewcze odwolac zanim ja podziabala na drobne kawalki, wiec taki plus:p Quote
fioneczka Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 furciaczek napisał(a):Gadzina trenuje przed nadejsciem zimy...ukradla dzisiaj szype do odsniezania i sobie z nia smigala. Nie bedzie zaskoczona gdy spadnie snieg jak nasi drogowcy...to pewne:evil_lol: Udalo sie dziewcze odwolac zanim ja podziabala na drobne kawalki, wiec taki plus:p czyli jakiś rozumek jest ;) ... główka nie jest pusta :diabloti: Quote
Kajusza Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 furciaczek napisał(a):Gadzina trenuje przed nadejsciem zimy...ukradla dzisiaj szype do odsniezania i sobie z nia smigala. Nie bedzie zaskoczona gdy spadnie snieg jak nasi drogowcy...to pewne:evil_lol: Udalo sie dziewcze odwolac zanim ja podziabala na drobne kawalki, wiec taki plus:p fioneczka napisał(a):czyli jakiś rozumek jest ;) ... główka nie jest pusta :diabloti: coś się tam tłukło jak jechałyśmy po wybojach .... teraz wiem, że to COŚ w główce Gadziny sie kołatało :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Kajusza Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 dziś rozmawiałam z Markiem, który adoptował Zeusa ... jego brat zakochał się w Gadzinie :-D, dla osób nie znających historii Zeusa, przybliżę tylko, że cała rodzina Marka to asto-lubni ludzie, ich ojciec miał rodowodowe asty, które wystawił i szkolił. Brat Marka jest świadom problemów Gadziny, wie, że to nie pochopna decyzja, więc to się Gadzina im (jemu i jego dziewczynie) sie podoba to dopiero początek.... do adopcji dalekaaaaaaaaaaaaaaaa droga. Ale to juz jakieś światełko w tunelu :-) Dziś jeszcze raz napisałam Markowi o problamach Gadziny, jeżeli chłopaka to nie zniechęci to będziemy dalej rozmawiać. Quote
furciaczek Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 A skad sa? Zapraszam na kaw i spaceros jak cos:) Quote
aida Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Super. Mam nadzieję że ktoś Gandzinę pokocha:multi: Quote
iwcia93 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 czekamy na wieści ! :)) a nóż oba nasze astki będą razem na specery śmigac ? :) Ale jak nie Gadzinka to może Donka im również przypadnie do gustu ? :) Quote
Kajusza Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 furciaczek napisał(a):A skad sa? Zapraszam na kaw i spaceros jak cos:) Katowice ... więc na spacerek to chyba trochę za daleko :-( aida napisał(a):Super. Mam nadzieję że ktoś Gandzinę pokocha:multi: iwcia93 napisał(a):czekamy na wieści ! :)) a nóż oba nasze astki będą razem na specery śmigac ? :) Ale jak nie Gadzinka to może Donka im również przypadnie do gustu ? :) fajnie by było, jakby Gadzina pojechala do nich.... ale zobaczymy, Marek i Aga wiedzą, że łatwo nie będzie dostac psa ode mnie, więc jeżeli brat nie jest zdeterminowany, to raczej sam zrezygnuje i nie będzie czekał aż ja mu odmówie ;-) Quote
aida Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Kajusza napisał(a): fajnie by było, jakby Gadzina pojechala do nich.... ale zobaczymy, Marek i Aga wiedzą, że łatwo nie będzie dostac psa ode mnie, więc jeżeli brat nie jest zdeterminowany, to raczej sam zrezygnuje i nie będzie czekał aż ja mu odmówie ;-) Gandzia tylko zasługuje na swojego ludzia który zrobi wszystko żeby ją mieć:lol: Quote
koelka Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 To jest jakiś cień nadziei na domek dla Gandzi:) Quote
sundayrose Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Gandzia kuzynką Zeusa!? ;) Się okaże, czy to Ten Dom. Gandzia jaka zafiksowana jak robi 'siad'! :) Bomba :) Az mi się łezka zakręciła w oku, choć nie poznałam Gada osobiście... :oops: Quote
furciaczek Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Niestety, Gandzia musi znalezc inny hotelik lub DT. U mnie zostac nie moze. Dzisiaj zlapala TZta za noge i ten nie zgadza sie na dluzsze mieszkanie Gandzi u nas. Quote
aida Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 furciaczek napisał(a):Niestety, Gandzia musi znalezc inny hotelik lub DT. U mnie zostac nie moze. Dzisiaj zlapala TZta za noge i ten nie zgadza sie na dluzsze mieszkanie Gandzi u nas. O rany jak to się stało przecież Gandzia nie należała do agresywnych. W jakiej sytuacji to zrobiła. Co ją tak pobudziło. Przecież to aż niemożliwe Quote
furciaczek Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 aida napisał(a):O rany jak to się stało przecież Gandzia nie należała do agresywnych. W jakiej sytuacji to zrobiła. Co ją tak pobudziło. Przecież to aż niemożliwe To nie mialo zwiazku z agresja, TZ poszedl posprzatac jak ja bylam u ksiegowej. Gandzia sie pobudzila jak to Gandzia i chwytala w tej flustracji co popadanie. Quote
aida Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 furciaczek napisał(a):To nie mialo zwiazku z agresja, TZ poszedl posprzatac jak ja bylam u ksiegowej. Gandzia sie pobudzila jak to Gandzia i chwytala w tej flustracji co popadanie. Czyli po prostu złapała coś co było w zasięgu. Nie był to atak a tylko chęć złapania czegoś w pyszczek. Ale dlaczego TZ jej nie odpuści i daruje przewinienie Quote
furciaczek Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 aida napisał(a):Czyli po prostu złapała coś co było w zasięgu. Nie był to atak a tylko chęć złapania czegoś w pyszczek. Ale dlaczego TZ jej nie odpuści i daruje przewinienie Obawia sie ze tego typu zachowania moga przejsc w agresje, i sie po prostu Gadziny boi. Podchodzi do niej naladowany negatywnymi emocjami, ona to wyczuwa i sie pobudza. Ona jest bardzo wrazliwa na sygnaly wysylane przez czlowieka, jesli ktos w jej towazystwie jest niespokojny to i ona zaczyna byc pobudzona. To ze przy mnie zachowuje sie w miare poprawnie nie oznacza ze w jego obecnosci bedzie rownie spokojna niestety. Quote
aida Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Rozumiem że może się bać ale dlaczego jest naładowany negatywnymi emocjami. Ja się po prostu na tym nie znam ale przecież Ty Gosiu wiesz jak do tego podejść. Znasz się na psiakach i wiesz jak z nimi postępować Quote
Recommended Posts