Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Avilia']
Nie próbujemy zbliżać się do niego jak jest z Klaudią na spacerze,ponieważ on jej broni,nie pozwala za blisko podejść.Bo to mój Misiaczek jest ;)
Nie no - fantastyczny z Niego pies - mam nadzieję,że 'jak mnie nie będzie' to będzie tylko lepiej. Zeszła zima była mroźna - bardzo chciałabym ,aby kolejną spędził w jakimś cieplejszym pomieszczeniu...

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

natalka9860 napisał(a):
szkoda biedaka, teraz jeszcze lato,, ale zimą jak bd -20 "c a ni znajdzie się dla niego żaden domek to.... koszmar:(

No trochę tak, ale z drugiej strony to lepiej tam niż na ulicy, bo ma jedzenie i gdzie się schronić.

A tak po za tym to wydaje mi się, że ktoś pisał, że ma doświadczenie z takimi psami, więc może warto by było z tą osobą porozmawiać.

Posted

Mam namiary na Mirona.Jak tylko odbierze i wszystkiego się dowiem , napiszę.
Miron ma genialne podejście do psów. Poleciła mi go Mortes, która umieściła u niego dzikiego Niko z ulicy. Ogromny, dziki ON-ek zmienił się w cudownego, niezwykle ułożonego psa.
Miron dużo pracuje z psami, umie dotrzeć do tych bardzo "złamanych". Hotelik jest w Kielcach.
Mortes powiedziała ,że nikt ze znanych jej opiekunów nie dałby sobie rady z Niko, Miron wspaniale go przygotował do adopcji.Psiak jest w ds i są nim zachwyceni. Po drodze była nieudana adopcja - pani wyjechała a syn nie chciał psa ale dzięki Mironowi Niko nie odczuł tego zbytnio.
Tu wątek Niko:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/214791-ONEK-Niko-wrócił-z-ds-ZNOWU-SZUKA-DOMU!-OGROMNY-DŁUG!!-POMOCY!

Posted

[quote name='ewu']Mam namiary na Mirona.Jak tylko odbierze i wszystkiego się dowiem , napiszę.
Miron ma genialne podejście do psów. Poleciła mi go Mortes, która umieściła u niego dzikiego Niko z ulicy. Ogromny, dziki ON-ek zmienił się w cudownego, niezwykle ułożonego psa.
Miron dużo pracuje z psami, umie dotrzeć do tych bardzo "złamanych". Hotelik jest w Kielcach.
Mortes powiedziała ,że nikt ze znanych jej opiekunów nie dałby sobie rady z Niko, Miron wspaniale go przygotował do adopcji.Psiak jest w ds i są nim zachwyceni. Po drodze była nieudana adopcja - pani wyjechała a syn nie chciał psa ale dzięki Mironowi Niko nie odczuł tego zbytnio.
Tu wątek Niko:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/214791-ONEK-Niko-wrócił-z-ds-ZNOWU-SZUKA-DOMU!-OGROMNY-DŁUG!!-POMOCY!

Świetnie :) czekamy na informacje

Posted (edited)

Jestem na zaproszenie, finansowo nie pomogę, ale myślę, że warto byłoby się zastanowić nad jeszcze jednym hotelem. Nie przebrnęłam przez cały wątek, więc tylko mam nadzieję, że to nie dubel ;-)
http://www.szkoladlapsow.com/
Hotel jest w Bogatyni, koszt 400 zł m-cznie z żarciem (o ile nic się nie zmieniło), pan Marek to specjalista od "ciężkich" przypadków.

Edited by Amazonka71
Posted

Asiu, już jest 315zł deklaracji, bo tam chyba nie zmieniałyśmy po drodze, jak kolejne dochodziły :)
Ja się na tym nie znam, ale kwoty pobytu psa w hotelikach, które mają dobrą opinię, które wyprowadzają psy na prostą są zbliżone, u Jamora jest 560zł, tutaj 600zł. Zaczynam przez to mieć trochę wątpliwości czy w ogóle jest sens wysyłać Aramiska do hoteliku za 200-300zł, Jamor to doskonale przedstawił w rozliczeniu...Wiem, że nie mamy tyle kasy, ale z drugiej strony nie ma sensu go wysyłać z deszczu pod rynnę...

Posted (edited)

magda222 napisał(a):
Ewu a można gdzieś poczytać o tym Mironie?
Prowadzi hotelik? Szkolenia? Ma zarejestrowaną działalność?
Ma jakąś stronkę internetową?

Niestety nie mam wiedzy, poleciła mi go Mortes, wspaniale pracował z Niko , bardzo mu pomógł.
Ciągle nie odbiera:(

Edited by ewu
Posted

[quote name='Amazonka71']Jestem na zaproszenie, finansowo nie pomogę, ale myślę, że warto byłoby się zastanowić nad jeszcze jednym hotelem. Nie przebrnęłam przez cały wątek, więc tylko mam nadzieję, że to nie dubel ;-)
Hotel jest w Bogatyni, koszt 400 zł m-cznie z żarciem (o ile nic się nie zmieniło), pan Marek to specjalista od "ciężkich" przypadków.
No to super - dziewczyny zadzwońcie, spytajcie(Avilia i Klaudus)- zawsze macie więcej wiedzy na temat Aramisa. Ja do Mirona też drinknę ale nie będę o psie opowiadać, tylko spytam o warunki finansowe i miejsce. Z tego co wiem - to też około 400 zł.
400 zł zbierzemy- 85 zł brakuje a są dodatkowo pojedyncze wpłaty i można bazarkować. Tak robimy ze Smutkiem- Czarkiem. Na razie jest "na plusie" a brakowało 115 zł deklaracji , teraz tylko 75zł(tfu, tfu). Niko u Mirona był długo. Zaproszę Mortes na wątek (niestety wraca b. późno bo pomaga w schronie), to wyrazi swoją opinię osobiście. Nie wiem co załatwię z Mironem dlatego próbujcie też u Pana Marka- koniecznie.

Posted

[quote name='Amazonka71']Jestem na zaproszenie, finansowo nie pomogę, ale myślę, że warto byłoby się zastanowić nad jeszcze jednym hotelem. Nie przebrnęłam przez cały wątek, więc tylko mam nadzieję, że to nie dubel ;-)
witamy i od razu dziękujemy za podpowiedź, mam nadzieję że się przyda:)

Posted

Poproszę dane do przelewu (jeśli przeoczyłam to przepraszam, ale dziś nie mam czasu "nadrabiać" wątek). W poniedziałek zrobię przelew (stała deklaracja 20 zł). Co u Wielkoluda? ;)

Posted

paula_t napisał(a):
Asiu, już jest 315zł deklaracji, bo tam chyba nie zmieniałyśmy po drodze, jak kolejne dochodziły :)
Ja się na tym nie znam, ale kwoty pobytu psa w hotelikach, które mają dobrą opinię, które wyprowadzają psy na prostą są zbliżone, u Jamora jest 560zł, tutaj 600zł. Zaczynam przez to mieć trochę wątpliwości czy w ogóle jest sens wysyłać Aramiska do hoteliku za 200-300zł, Jamor to doskonale przedstawił w rozliczeniu...Wiem, że nie mamy tyle kasy, ale z drugiej strony nie ma sensu go wysyłać z deszczu pod rynnę...
Jestem tego samego zdania. Aramis nie jest typowym przypadkiem i potrzebuje fachowca. Wiecie jak to jest: biedny placi dwa razy...

Posted

Panna Marple napisał(a):
Jestem tego samego zdania. Aramis nie jest typowym przypadkiem i potrzebuje fachowca. Wiecie jak to jest: biedny placi dwa razy...

tylko, że nas nie stać na tego fachowca:( tzn Ada zadeklarowała na pierwszy i kolejny miesiąc dołożyć, ale co potem... a w ogóle to kolejki są....

Posted

natalka9860 napisał(a):
tylko, że nas nie stać na tego fachowca:( tzn Ada zadeklarowała na pierwszy i kolejny miesiąc dołożyć, ale co potem... a w ogóle to kolejki są....

No a Pan Marek -400 zł- damy radę

Posted

- Asiunia, mam prośbę, uzupełnij w deklaracjach moją kwotę - 200 zł na pierwszy miesiąc pobytu u Jamora i dokładka na drugi miesiąc, ile zabraknie, bo ludzie, którzy nie czytali całości, myślą, że nie ma pieniedzy na specjalistę, z moich wyliczeń - mamy te pieniądze, a jeżeli pies się nadaje do adopcji to po miesiącu- najwyżej po dwóch będzie gotowy do pójścia- albo do DS albo do DT.....w najgorszym razie do innego, tańszego hoteliku bez szkoleń specjalistycznych.....

Posted (edited)

DEKLARACJE STAŁE:
natalka9860 + tato-30zł
Emiś-20zł
agata51 - 20zł
paulinken- 10 zł ????
beataczl - 10 zł
ewu - 10 zł
tofikowa - 10zł
Aryste - 20zł
Kaas1 - 20zł
winter7 - 40zł
kate78 - 20 dol=60zł
Karrrolina - 20zł
onga - 30zł
madziak25 - 5zł
agat21 - 20zł
Karrolina - 20 zł
RAZEM: 345zł

Ada44 - 200 zł na pierwszy miesiąc pobytu u Jamora + dokładka na drugi miesiąc - tyle ile zabraknie

DEKLARACJE JEDNORAZOWE:
wolf122 - 10 zł do sierpnia ????
monika083 - 10 zł przez 6 miesięcy
stokrotka.af- 20 zł
wiol - ????
Paja - 10 zł
Phase - we wrześniu????
Panna Marple - 50zł
katarzyna09 - 10zł
ulka1108 - ????
takasobieagatka- po wypłacie pomyśli
Lonley -10 zł
lucySxy 20zł
ada44-???
MarcinP- we wrześniu 100 lub 200 zł???
esza - 20 zł od września do końca roku
mparsley- 10 zł
aluś0502 - 20 zł
[B]wariusek - ?
bazarek- ???

Edited by asiuniab
Posted

Limba pisała tu wcześniej, że może popytać koleżankę o hoteliki koło Krakowa, więc ją poprosiłam żeby tak zrobiła.
No i dzisiaj udało się jej to załatwić. Żeby nie streszczać, to wkleję tu jej wiadomość.

Podaję hotele: hotel "Lupus" w Głogoczowie, tel. 783 - 518 - 419 / niedaleko Krakowa/, hotel - Węgrzce k. Krakowa, p. Aneta , tel. 509 - 374 -825. Niestety koleżanka, która miala tam psy za 300zł., mówiła, że teraz podrożało i nie wie ile! Trzeba się dowiedzieć przez tel. Przykro mi, że nic nie mogę Wam pomóc, mam 4 psy ze schroniska i koty, a teraz wydaję dużo na leczenie jednej mojej psiej staruszki! Trzymam kciuki za Aramiska...Pozdrawiam - Joanna Z

Dobrze by było, żeby osoby, które mają z psem bezpośredni kontakt zadzwoniły żeby się czegoś dowiedzieć, ponieważ ja posiadam za mało informacji na temat psa, które mogą być potrzebne. Może tam się uda coś zdziałać.

Posted

Karrrolina napisał(a):
Poproszę dane do przelewu (jeśli przeoczyłam to przepraszam, ale dziś nie mam czasu "nadrabiać" wątek). W poniedziałek zrobię przelew (stała deklaracja 20 zł). Co u Wielkoluda? ;)

Karrolina, bardzo dziękujemy, deklaracje stałe będziemy zbierać, jak Aramis będzie miał ustalony termin opuszczenia punktu, czyli najprawdopodobniej na przestrzeni dwóch miesięcy:)

Posted

Lonley napisał(a):
Limba pisała tu wcześniej, że może popytać koleżankę o hoteliki koło Krakowa, więc ją poprosiłam żeby tak zrobiła.
No i dzisiaj udało się jej to załatwić. Żeby nie streszczać, to wkleję tu jej wiadomość.

Dobrze by było, żeby osoby, które mają z psem bezpośredni kontakt zadzwoniły żeby się czegoś dowiedzieć, ponieważ ja posiadam za mało informacji na temat psa, które mogą być potrzebne. Może tam się uda coś zdziałać.

dziękujemy za informacje, mam nadzieję, że Avilia tu zaglądnie, bo to Ona i Klaudus mają kontakt bezpośredni z psiurem:)