Jump to content
Dogomania

Po wspaniałym DT u obraczus87, Negra pojechała do cudownego DS :) DZIĘKUJEMY !!!

Recommended Posts

Posted

hehe, ja nie wiem ale jakos sunie mają 'skłonnosci" do naszych TZ, moja sunia jest ze mną od 9 lat, moj TZ pojawil sie w jej zyciu i moim dwa lata temu i od razu zeszłam na drugi plan :)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj coś czuję, że nam Obraczus wsiąknie w tymczasowanie ;) :cool3:
Sunia jest prześliczna, powinna naprawdę szybciutko domek znaleźć. Z tym, że proszę mieć na uwadze, że Marta rozpuści Negrę jak dziadowski bicz! :evil_lol:

Posted

[quote name='mala_czarna']Oj coś czuję, że nam Obraczus wsiąknie w tymczasowanie ;) :cool3:
Sunia jest prześliczna, powinna naprawdę szybciutko domek znaleźć. Z tym, że proszę mieć na uwadze, że Marta rozpuści Negrę jak dziadowski bicz! :evil_lol:[/QUOTE]

Ejjjj.. Negra wyjdzie ode mnie bardzo dobrze wychowana :loveu: mam nadzieję ;)

Posted

Niuńka jest do schrupania. Mała cwaniara. Niby wypłoszek i strachidupek, ale troszkę głasków i zaintersowania i jest Twoja.
Obraczuś, aż Ci zazdroszczę takiej przylepki. Napewno pokochacie maleńką.
Teraz cioteczki trzymajmy kciuki za suńkę. Napewno już się z Akrum szykuje na zabieg. Spoko jakby był problem z oddaniem maleńkiej to wkroczę do akcji.

Posted

Niestety nie mam dobrych wieści :roll:

Negra ma lekką arytmię serca... była też w ciąży (w 4-5tyg), miała 4 maluszki w sobie... Poza tym ma jakieś baloniki z płynem w jamie brzusznej - na razie wet. nic z tym nie robił, bo Negra była za słaba. Te baloniki/nacieki najprawdopodobniej powstały od kopania w brzuszek niuni :-(

Negra jest bardzo osłabiona. Ta noc będzie najgorsza :-(
Przez najbliższe 3 dni będzie dostawała zastrzyki wzmacniające.. jeśli Negra nie nabierze wystarczająco dużo sił, niestety w niedzielę nie pojedzie. :-(:-(:-(

Prosze trzymajcie kciuki, aby wszystko było ok.
Negrunia trzymaj się Niunia. Jesteś pod wspaniałą opieką... całe życie przed Tobą.
Dziękuję Akrum!

Posted

Niunia jest w dobrych rękach. Ta noc będzie z pewnością ciężka dla Niuni, Agi i jej męża. Ale wierzę, że przy takiej opiece Negrunia szybciutko dojdzie do siebie. Widziałam ją po zabiegu chwileczkę. Zdąrzyła wyciągnąć sobie z łapki wenflon.
Trzymaj się maleńka dzielnie.

Posted

Właśnie pisałam do Ciebie sms, ale widzę że już jesteś dostępna, więc:

Negra miała około 23:30 ostatnie jak to nazwać - "trzęsawki" dygotała cała, spadła jej też chyba temperatura, bo miała lodowaty nos, zimne uszy, łapki, łepek - mimo, że leżała pod ciepłym kocem.

Dopiero koło północy wstała, chwiejnym krokiem poszła na podkład zrobić siu i wróciła pod kocyk.
TZ podawał jej co chwilkę na palcu po troszkę wody, żeby chociaż sobie jęzorek zmoczyła.

Ja do 1 w nocy przy niej siedziałam, potem zmienił mnie TZ, ale ja i tak nie spałam, leżałam pod kołdrą i słuchałam co się dzieje.
Mała nad ranem znów się wygramoliła spod ciepłego koca, tym razem już na parkiet zrobiła siu i pod koc wróciła.
Przeleżała całą noc na prawym boku, to zasypiała, to za chwilkę oczka otwierała, ale się nie ruszała.

Ewidentnie jest bardzo mocno osłabiona.

Takie małe ciałko, a już tyle musiało przeżyć.

Wczoraj już od rana miałam jakieś dziwne przeczucie, jakoś się denerwowałam tą sterylką, nawet do TZ mówiłam, że jak nigdy mam stracha iść z nią do lecznicy, choć przecież wet jest super i zabiegi robi perfekcyjnie.
Jak tylko wet małą osłuchał i powiedział, że ma lekką arytmię, już mi się nogi ugięły.
Powiedział jednak, że będzie ją kontrolował podczas zabiegu i jak coś to szybko ją wybudzi.
Pomacał jej brzuch, bo powiedziałam że moim zdaniem ona może być w ciąży - no i się nie myliłam - powiedział, że ewidentnie 3 kulki są wyczuwalne - w rezultacie okazało się że miała 4 małe.
No i te baloniki z wodą - nie wiadomo co to jest, aczkolwiek wet nie chciał ruszać, powiedział że wygląda to jak właśnie po jakimś urazie, jakby ją ktoś w brzuch kopał i się takie porobiły, że powinno się samo wchłonąć.

Czekając na zakończenie zabiegu wszystko mi w środku latało, a nogi miałam jak z galarety i czas tak się ciągnął - to było najdłuższe pół godziny chyba...
Po zabiegu wet od razu ją wybudził.

Na szczęście - to wszystko już za nami, mam nadzieję, że teraz będzie już tylko z górki.
Mała nabierze sił i będzie mogła jechać do obraczus87.

Trzymajcie proszę mocno kciuki za małą, musi być dobrze, w końcu czeka na nią taki super tymczas :)

Wet skasował mimo, że to była aborcyjna - 100 zł - nie wiem już jak mam wetowi naszemu dziękować, że tak nam pomaga.

Posted

DZiękuję Akrum za wieści. Mam nadzieję, że teraz już wszystko wróci do normy, a Negra szybciutko nabierze sił. Ehhh taka malutka, a już tyle Ja musiało spotkać...:roll:

Dziekuję Tobie i TWojemu TZ-towi za opieke nad niunią :loveu:

Posted

sama przyjemność :)
ona jest taka kochana, taka słodka, taka bezbronna...

teraz z chęcią poszłabym spać, no ale niestety w pracy siedzieć trzeba.
A o 16 stej łapanka kocicy z rozciętym brzuchem, która jeśli będzie w miarę dobrym stanie, to od razu za jedną narkozą (skoro i tak ma brzuch rozcięty), to będzie wysterylizowana - jeśli wszystko się dobrze ułoży. I kolejna noc bedzie zarwana, bo kocica trafi do mnie (nie mam gdzie jej umieścić).
I znów się dużo spraw ponakładało na siebie...

Posted

hehe, niedługo to ja będę szukała tymczasu, bo zastanę walizki na progu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
choć i tak moja teściowa mimo wszystko ma dużo cierpliwości do tych wszystkich bid, jakie do domu znoszę.

Posted

[quote name='Akrum']hehe, niedługo to ja będę szukała tymczasu, bo zastanę walizki na progu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
choć i tak moja teściowa mimo wszystko ma dużo cierpliwości do tych wszystkich bid, jakie do domu znoszę.[/QUOTE]

W Twojej obronie na pewno stanąłby TZ :razz:

Posted

hm... gdy czasami widzi, że idę z nowym zwierzakiem do domu, albo zaczynam mój słynny tekst: wiesz kochanie, jest taka sprawa, bo... i maślane załzawione moje oczy.. to przewraca tylko oczami i mówi - a mam inne wyjście jak się nie zgodzić??

Posted

tylko jego cierpliwość pewnie też ma granice i chwilami je osiąga... szczególnie gdy niedawno w domu mieliśmy aż 9 zwierza :) i jeden wielki syf w domu :)

Posted

Dziękuję Akrum na zaproszenie na wątek. Oj biedactwo, takie malutkie i tyle już przeszło... da radę, trzymamy kciuki:)
A co do bazarku, to ja mam parę ciuszków no i zawsze są kartki w pogotowiu:) Tak więc jeśli chcecie, mogę to właśnie zaproponować:)

Posted

bazarki się przydadzą - dla Negry na spłatę sterylki, dla Samby na opłatę hoteliku i dla Lolusia na opłatę hoteliku i jeszcze dwie kotki będziemy sterylizować (pewnie też aborcyjne to będą :shake:).
I tak sobie Kiwi pomyślałam - może byś się zastanowiła nad kartkami bożonarodzeniowymi?? ja wiem, że to jeszcze kawał czasu do świąt, no ale... może miałyby wzięcie? co Ty na to dobra kobietko??