Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malucha przywiozłam do siebie wczoraj o godzinie 22. Od razu poszliśmy się prać.
Był taki brudny, ze musiałam użyc sporo szamponu, następnie uzyłam Hexodermu.
Gapcio trochę boi się strumienia wody, ale nie było tak źle :)
Przycięłam mu paznokietki i odkryłam "wilcze pzurki" na tylnych łapkach.
Po kąpieli dopadła go megaczkawka :) Dostał nową niebieską obrożę :)
Spał w łazience na dole. Za 3 godziny będzie już w domku :)

Posted

jaki on śliczniutki :) Wilcze pazurki można usunąć, choć mój psiak już duży i lekarz powiedział, żeby nie usuwać, bo w sumie w niczym mu to nie przeszkadza, a możliwość uszkodzenia jest taka jak możliwość tego, że człowiek wejdzie na szkło i się skaleczy.
Mój był wzięty ze schroniska już duzy z takimi pazurami. Jest bardzo aktywny i odpukać ale nie zdarzyło mu się nimi nigdzie zahaczyć i uszkodzić

Posted

Ale wieści :) super :)
Pozwolicie że zaspamuję i na bazarek zaproszę :)

zakładkowy kuferek czeka :)
wystarczy kliknąć w banerek :)

[FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=&quot]
[/FONT][/FONT]
[/FONT]

[/FONT][/FONT]
[/FONT]

[/FONT][/FONT]
[/FONT]

[FONT=Verdana]
[/FONT]

[FONT=Verdana]

[/FONT]

Posted

O kurczaki, ale fajnie! No, to już dziś będę spać całkiem spokojnie :) Moja Lili też ma wilcze pazurki. Był pomysł ich usunięcia, ale... po co?... ;) Lili to boksia (taka "z krzaków"), więc śmiesznie jej się te opuszki z pazurkami dyndają gdy chodzi lub biega :)
A Bajka też wczoraj wieczorem miała czkawkę :) Aż kanapa podskakiwała!!!

Posted

[quote name='wykrywka']Taygo czy Ty do kąpieli używałaś święconej wody - Czarnuszek wygląda jak diabeł w przysłowiu o święconej wodzie :evil_lol:
Oj żeby tylko :evil_lol: Bród leciał z niego niesamowity...
[quote name='Nutusia']A Bajka też wczoraj wieczorem miała czkawkę :) Aż kanapa podskakiwała!!!
Bo ja opowiadałam Gapciowi przy kapieli, że mamusia, siostrzyczki i ciocia Bajka też tak daleko jechały i nie ma się czego bać :)
[quote name='_Goldenek2']Dziewczyny, a ja któryś raz pytam komu mam wplacić pieniązki z bazarku cegiełkowego??????
Natusi... zdecydowanie.
Ja już nie mam ani wydatków, ani długów związanych z rodzinką :)

Posted

O rany, Goldenku, ja żadnego PW od Ciebie nie dostałam... Czyli co, mam swój nr konta podać? A maluszki w DT nie potrzebują wsparcia?... Bo ja mam spadek po mojej Kimuszce, poprzedniczce Bajki i jakoś dajemy sobie radę...

Posted

Nutusia napisał(a):
O rany, Goldenku, ja żadnego PW od Ciebie nie dostałam... Czyli co, mam swój nr konta podać? A maluszki w DT nie potrzebują wsparcia?... Bo ja mam spadek po mojej Kimuszce, poprzedniczce Bajki i jakoś dajemy sobie radę...

No własnie... na drodze do szczęścia całej rodzinki stanęły same Anioły :)
Cztery maluszki i Vivka - mamusia w domkach stałych, a dwie z tymczasów tez sobie radzą :) Ale się porobiło... nikt kasy nie potrzebuje. Oby na wszystkich wątkach mieli takie problemy!!!
Bierz Natusiu... nigdy nie wiadomo jaka następna bida do Ciebie trafi.

Posted

tayga napisał(a):
Bierz Natusiu... nigdy nie wiadomo jaka następna bida do Ciebie trafi.

To, że trafi, nie ulega najmniejszej wątpliwości! W końcu prowadzę... dom otwarty!:evil_lol: I wtedy ta następna będzie miała prawo do spadku po Bajce (oby jak najprędzej;))
W takim razie wysyłam nr konta Goldenek i jeszcze raz pięknie dziękuję w imieniu Bajlandii, która - uwaga - od wczoraj SIĘ BAWI z moimi suczydłami!:multi:

Posted

[quote name='Nutusia']To, że trafi, nie ulega najmniejszej wątpliwości! W końcu prowadzę... dom otwarty!:evil_lol: I wtedy ta następna będzie miała prawo do spadku po Bajce (oby jak najprędzej;))
W takim razie wysyłam nr konta Goldenek i jeszcze raz pięknie dziękuję w imieniu Bajlandii, która - uwaga - od wczoraj SIĘ BAWI z moimi suczydłami!:multi:

• 2 weeks later...
Posted

1. BAJKA Czarna dorosła sunia - Po sterylizacji aborcyjnej 13.10 od 12.10 DT pod Warszawą u Natusi ma już DS w Katowicach

2. GAPCIO Czarny maluszek, piesek - DS w Warszawie

3. CHILLI Biszkoptowa malutka sunia - DS w Warszawie

4. TILI Biszkoptowa malutka sunia - DS w Warszawie

5. NELA Biszkoptowa malutka sunia - DS w Warszawie

6. TILA Biszkoptowa malutka sunia - DS w Warszawie

7. AKSEL Biszkoptowy maluszek, piesek - DS w Gubinie

8. VIVKA - jasna dorosła sunia - DS w Warszawie

I się poryczałam ze szczęścia dzisiaj....

Ale jeszcze Wam pokażę dzisiejszego niespodzianka. Tylko aparat odmrożę, bo w aucie siedział do tej pory.

Posted

Pojechałam wczoraj odwiedzic punkt przetrzymań... w jednym kojcu znalazłam małe "coś".
Taki brzydal, ze aż piękny :)
Dopiero we wtorek zrobie mu lepsze fotki.
Jest niesamowicie towarzyski, ma ze 4 miesiące i... nie wiem skąd się wziął. Normalnie niespodzianka... bo nikt nie wie :(