Jump to content
Dogomania

MANDEJ, zaniedbany Kubuś. Płakał w schronisku. MA DOM!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Poker napisał(a):
To prawda,że został zabrany prawie spod domu ,ale był bardzo zaniedbany i nie wyglądał na psa , który dopiero co wyszedł z domu. Poza tym rejon gdzie przebywał jest bardzo ruchliwy, groziło mu potrącenie przez samochód, więc mielibyśmy w schronie psa po wypadku. Dobrze, że Nikaragua wykazała się czujnością.
Teraz dobrze by było ,żeby pies wrócił do właścicieli w czym można by pomóc. Nikaragua miałaby oko na psa.
dzięki Poker :)
zacytuję sama siebie
Nikaragua napisał(a):
szkoda psa, fakt :(
poczekam do wtorku/środy i zadzwonię znów

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam dziś z sąsiadką "domu" Mandeja. (okazało się,że moja dobra znajoma, farmaceutka ich zna)

Ten dom trudno nazwać domem :(
Kobiety sobie nie radzą w ogóle (matka i babcia, dwoje dzieci: 16 i 11lat).
Pies zawsze puszczony był samopas, spał na dworze lub w sieni, jadł na śmietnikach i to co dali mu sąsiedzi.
Nie można mówić, ze uciekał, bo po prostu nikt go nie pilnował i chodził gdzie chciał.
Nikt go nie głaskał, nikt nie kochał, nie opiekowała się nim. Po prostu żył sobie obok ludzi.
Od lat nie były z nim u weterynarza, nie był szczepiony (nie wiadomo czy w ogóle kiedykolwiek był).

W schronisku będzie przynajmniej najedzony, odpchlony i zaszczepiony.
Gdyby wrócił do tej rodziny, nic się nie zmieni, dalej będzie latał głodny, brudny po ulicy. :(

Posted

Nikaragua napisał(a):

Wniosek:
w schronisku będzie przynajmniej najedzony, odpchlony i zaszczepiony. Gdyby wrócił do tej rodziny, nic się nie zmieni, dalej będzie latał głodny, brudny po ulicy. :(

Fajnie by było gdyby znalazł nowy dom, w którym go w końcu ktoś pokocha...

Posted

Przepraszam za offa, ale nie wiem co robić, a sprawa jest podobna.
Co najmniej od soboty u mnie po osiedlu kręci sie mały pies, najprawdopodobniej rasowy terrier szkocki. Ma przycięty ogon, , nie jest wykastrowany. Pies jest ładnie umięśniony, ale chyba lekko za chudy, bo czuć żebra.
Głodny nie jest, natomiast chętnie pije wodę. Rozmawiałam z ludźmi, którzy mają psy, większość też już go widziała i zwracała na niego uwagę. Co robić? Czy łapać i oddać do schronu? Czy poczekać? Okolica jest spokojna, ruch nieduży, pies nie wygląda na wystraszonego i zagubionego. Gdyby nie to, że czekam na tymczasa,a w domu mam już jednego psa, wzięłabym go już teraz. Poradźcie co robić.

Posted

A ja bym wzięła go na te kilka dni i porobiła ogłoszenia w okolicy.Gdyby się zgłosił dom, to bym go ochrzaniła i zagroziła ,ze na 2. raz zawiozę do schronu.

Posted

Barrybede napisał(a):
Przepraszam za offa, ale nie wiem co robić, a sprawa jest podobna.
Co najmniej od soboty u mnie po osiedlu kręci sie mały pies, najprawdopodobniej rasowy terrier szkocki. Ma przycięty ogon, , nie jest wykastrowany. Pies jest ładnie umięśniony, ale chyba lekko za chudy, bo czuć żebra.
Głodny nie jest, natomiast chętnie pije wodę. Rozmawiałam z ludźmi, którzy mają psy, większość też już go widziała i zwracała na niego uwagę. Co robić? Czy łapać i oddać do schronu? Czy poczekać? Okolica jest spokojna, ruch nieduży, pies nie wygląda na wystraszonego i zagubionego. Gdyby nie to, że czekam na tymczasa,a w domu mam już jednego psa, wzięłabym go już teraz. Poradźcie co robić.

też bym złapała i przetrzymała chociaż z 2 dni z równoczesnym rozwieszeniem ogłoszeń... może by go chociaż złapać i podejść do weta czy ma chipa albo tatuaż?

Posted

[quote name='Nikaragua']ja zawsze piszę, że dorosły :)[/QUOTE
I słusznie, pies dorosły? dorosły. nikt nie jest do końca ocenić wieku psa powyżej roku.Wszystko jest na oko, a na oko to .... w szpitalu umarł.