Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 398
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam w sobotę na Paluchu i mam troche lepsze wieści. Oczki całkiem ładnie zagojone, łapka też. Chudy okropnie, troszke podjadł ode mnie. Niestety chyba wygryza ogon bo była na końcu zdarta sierść aż do krwi. Rozmawiałam z dwiema rodzinami zainteresowanymi adopcją - szarpuś był po kolei z nimi na specerze. Jedna to miła pani z dwójką dziec. Okazało się że już od jakiegoś czasu do niego przyjeżdżają, jednak na razie ze względu na warunki mieszkaniowe (wynajmowane mieszkanie) nie moga go wziąść do siebie chociaż bardzo by chcieli. Sytuacja poprawi im sie dopiero za pare miesięcy, ale to wspaniałe że go odwiedzają. Druga rodzina to był pan z pania którzy trafili tu z forum shar pei. Mieli już suczkę shar pei, ale nie byli pewni czy chcą wziąść tego psa. Mam nadzieję że dobrze przemyślą swoją decyzję i wezmą go do siebie. Trzeba zajrzeć na sharpusiowe forumi zobaczyć, może coś napisali. Pani dyrektor troche ostrożenie podchodzi do jego adopcji, ale to raczej dobrze w tym przypadku - to musi być przemyślana decyzja. Jak ktoś się uprze i troszkę za nim pochodzi to na pewno się uda. Zdjęcia będą jutro.

Posted

Bardzo się cieszę,że z oczkami lepiej.Może ten rok bedzie dla niego lepszy,lepiej niech pobedzie dluzej w schronisku i trafi do odpowiedzialnych ludzi już na zawsze.Życzę mu z całego serca,żeby znalazł swoje miejsce w kochającej rodzinie

Posted

To dobra wiadomość, że oczka się wygoiły i bidulka już nie cierpi.
Martwi mnie jednak to, że będzie musiał spędzić w schronisku jeszcze trochę czasu a przecież już jest tam ponad trzy miesiące.
Przejrzałam oba sharpejowe fora i nikt nie pisze nic o bidulce. Może Ci Państwo nie chcą się ujawniać przed podjęciem decyzji??
Miejmy nadzieję, że jednak sharpuś znajdzie kochający domek - oby jak najszybciej.

Posted

No oczka rzeczywiście duuuużo lepiej ale chudziutki faktycznie jest bardzo.
Nie miał łatwego życia - te szramy na nosku i łapce, PILNIE POTRZEBUJE MIŁOŚCI !!!!!!

Posted

No właśnie - taka cisza, czyżby temat sharpka już przestał interesować???
To, że bidulka wygląda lepiej i oczka są już zupełnie ładne nie może oznaczać zakończenia wątku, wprost przeciwnie - wszyscy szukajmy mu domku.
Gosiaczek - czy wiesz coś nowego o psiaczku, czy nadal jest zainteresowanie ze strony tych dwóch rodzin??? A może wybierasz się do niego??? Napisz proszę.