Jump to content
Dogomania

Duszek za TM....odszedł godnie...ukochany przez SWOJĄ rodzinę...

Recommended Posts

Posted

[quote name='nescca']Fundacyjne konto mamy.... tylko brak czasu na cokolwiek.[/QUOTE]
Wiecie, przemyślałam sprawę kont.
Z fundacyjnymi jest taki kłopot, że nie można wypłacać bez faktury na fundację czyli nie mam możliwości pożyczania.
Choćby na hotel czy różne dobra, które są tańsze bez faktury.
I jeszcze jedno: czy można robić allegro "przed siebie"?
O ile wiem - nie.
Dowiedzcie się proszę.
Jeśli moje obiekcje mają podstawę, to skarbnik będzie musiał użyczyć konta własnego.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='inga.mm']Wiecie, przemyślałam sprawę kont.
Z fundacyjnymi jest taki kłopot, że nie można wypłacać bez faktury na fundację czyli nie mam możliwości pożyczania.
O ile wiem - nie.
Dowiedzcie się proszę.
Jeśli moje obiekcje mają podstawę, to skarbnik będzie musiał użyczyć konta własnego.[/QUOTE]

Co do allegra można zapytać Selengę lub Isadorę7 one dość długo już robią allegra więc będą się może orientowały

Posted

[quote name='ewu']Nie nadaję się na skarbnika ale z całą resztą dotyczącą skarbonki pomogę. Kurcze Netia od 2-ch dni odcina mnie wieczoren od internetu i telefonu:(([/QUOTE]Netia tak niestety ma:( czasem tez mam jej dośc...

[quote name='inga.mm']Wiecie, przemyślałam sprawę kont.
O ile wiem - nie.
Dowiedzcie się proszę.
Jeśli moje obiekcje mają podstawę, to skarbnik będzie musiał użyczyć konta własnego.[/QUOTE]To prawda, co piszesz. Skarbonka raczej nie może byc na koncie fundacyjnym. Powinna spełniać dla potrzebujących psiaków role S>O>S i powinna być też dobrze rozliczana. Fundacyjne konta tego nam nie dadzą.
Z Allegro też raczej nie można zbierać na swoje konta. Ale są bazarki na forum. Jest tez FB. Tak możemy wzbogacać skarbonkę też. No i jest też tu Kundelkowa Skarbonka chyba i tam od "darowanej kwoty" wpłaca sie jakiś procencik do skarbonki. To mi przyszło do głowy.
Duszku...pamietamy ciągle...

Posted

[quote name='Karina R']Konto chyba nie musi być swoje prywatne, bo mozna załozyć całkiem nowe. I tam będą wpłaty tylko Duszkowe - nie pomyli sie wtedy z prywatnymi dochodami.[/QUOTE]
Tak najwygodniej.

Posted

W tworzenie regulaminu na razie nie wtrącam się, bo mam taką masę pracy, że nie ma czasu taczek załadować.
Od wczoraj mam dziewiąte zwierzę - onkowatą na 48m2!!!
Musze szybko znaleźć jej dom
Help, plizzzz

Posted

[INDENT]Nie wiem czy na dogomanii i innych forach jest poruszany wątek palenia psów żywcem na Ukrainie...
Warto rozesłać linka do petycji.
artykuł (z zdjęciem worków i wyglądającym z jednego z nich jeszcze żywym psiuniem, który chwilę potem zginął w męczarniach:():
[URL="http://prawoslawnypartyzant.wordpress.com/2011/10/11/uwaga-do-wszystkich-tych-ktorzy-nazywaja-siebie-ludzmi/"][COLOR=#4444ff]http://prawoslawnypartyzant.wordpres...siebie-ludzmi/[/COLOR][/URL]
petycja:
[URL="http://www.petycje.pl/petycja/5633/s...euro_2012.html"][COLOR=#4444ff]http://www.petycje.pl/petycja/5633/s...euro_2012.html[/COLOR][/URL]
[/INDENT]

Posted

Wiem już o tym, czytałam o tym na FB i widziałam zdjęcie o którym piszesz. To było przerażające uczucie. Tego widoku nie zapomnę nigdy. Czułam ból żal smutek, a zarazem złość, wściekłość .....

Posted

a ja znalazlam cos takiego.... zwierzeta sa bardzij ludzkie i uczuciowe od nas:(

[url]http://www.smog.pl/wideo/42958/milosc_ponad_smierc_wzruszajace/[/url]

edit (marcin mowi ze to proba kopulacji ale ja chce widziec to co widze a to przecie tylko facet jest wiele nie mozna od niego wymagac;) )

Posted

niesamowite.
Tylko płakać.
Już gdzieś pisałam, że żona mojego Profesora, po konieczności uśpienia ich suni, zaniemogła i zmarła.
To u ludzi też sie zdarza.
Mój świat skończy się razem z Tośką i Vitem.
NIe wyobrażam sobie życia bez nich.

Posted

Podpisałam tą petycję ale uważam,że szanujący się sportowiec nie pownien brać udziału w mistrzostwach okupionych takim bestialstwem . Organizacje pro zwierzęce powinny rozesłać drużynom piłkarskim materiały z "PRZYGOTOWAŃ" .............

Posted

Wiem,że to utopijne bo przecież dla kasy można diabłu duszę sprzedać:(((
Nie pozwolę na oglądanie żadnego,pieprzonego meczu w moim domu ......z tych "mistrzostw"

Posted

[quote name='ewu']Wiem,że to utopijne bo przecież dla kasy można diabłu duszę sprzedać:(((
Nie pozwolę na oglądanie żadnego,pieprzonego meczu w moim domu ......z tych "mistrzostw"[/QUOTE]

odetne tz kablowke;) jestm z toba;)

Posted

[quote name='necianeta89']Może zapalicie znicza na bazarku za duszka? na szczytny cel... (banerek)[/QUOTE]
Zapaliłam za Isię i Ulenkę z dogomanii