inga.mm Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='nescca']Fundacyjne konto mamy.... tylko brak czasu na cokolwiek.[/QUOTE] Wiecie, przemyślałam sprawę kont. Z fundacyjnymi jest taki kłopot, że nie można wypłacać bez faktury na fundację czyli nie mam możliwości pożyczania. Choćby na hotel czy różne dobra, które są tańsze bez faktury. I jeszcze jedno: czy można robić allegro "przed siebie"? O ile wiem - nie. Dowiedzcie się proszę. Jeśli moje obiekcje mają podstawę, to skarbnik będzie musiał użyczyć konta własnego. Quote
Iljova Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='inga.mm']Wiecie, przemyślałam sprawę kont. Z fundacyjnymi jest taki kłopot, że nie można wypłacać bez faktury na fundację czyli nie mam możliwości pożyczania. Choćby na hotel czy różne dobra, które są tańsze bez faktury. I jeszcze jedno: czy można robić allegro "przed siebie"? O ile wiem - nie. Dowiedzcie się proszę. Jeśli moje obiekcje mają podstawę, to skarbnik będzie musiał użyczyć konta własnego.[/QUOTE] Co do allegra można zapytać Selengę lub Isadorę7 one dość długo już robią allegra więc będą się może orientowały Quote
malizna78 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='ewu']Nie nadaję się na skarbnika ale z całą resztą dotyczącą skarbonki pomogę. Kurcze Netia od 2-ch dni odcina mnie wieczoren od internetu i telefonu:(([/QUOTE]Netia tak niestety ma:( czasem tez mam jej dośc... [quote name='inga.mm']Wiecie, przemyślałam sprawę kont. Z fundacyjnymi jest taki kłopot, że nie można wypłacać bez faktury na fundację czyli nie mam możliwości pożyczania. Choćby na hotel czy różne dobra, które są tańsze bez faktury. I jeszcze jedno: czy można robić allegro "przed siebie"? O ile wiem - nie. Dowiedzcie się proszę. Jeśli moje obiekcje mają podstawę, to skarbnik będzie musiał użyczyć konta własnego.[/QUOTE]To prawda, co piszesz. Skarbonka raczej nie może byc na koncie fundacyjnym. Powinna spełniać dla potrzebujących psiaków role S>O>S i powinna być też dobrze rozliczana. Fundacyjne konta tego nam nie dadzą. Z Allegro też raczej nie można zbierać na swoje konta. Ale są bazarki na forum. Jest tez FB. Tak możemy wzbogacać skarbonkę też. No i jest też tu Kundelkowa Skarbonka chyba i tam od "darowanej kwoty" wpłaca sie jakiś procencik do skarbonki. To mi przyszło do głowy. Duszku...pamietamy ciągle... Quote
Karina R Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Konto chyba nie musi być swoje prywatne, bo mozna załozyć całkiem nowe. I tam będą wpłaty tylko Duszkowe - nie pomyli sie wtedy z prywatnymi dochodami. Quote
ewu Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Karina R']Konto chyba nie musi być swoje prywatne, bo mozna załozyć całkiem nowe. I tam będą wpłaty tylko Duszkowe - nie pomyli sie wtedy z prywatnymi dochodami.[/QUOTE] Tak najwygodniej. Quote
inga.mm Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 ok. ale zanim zadeklaruję się, chciałabym znać regulamin, którego chyba nie ma. Quote
nescca Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Może ktoś zgapmy regulamin z Talcott lub jamniczek skarpety? Quote
inga.mm Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 W tworzenie regulaminu na razie nie wtrącam się, bo mam taką masę pracy, że nie ma czasu taczek załadować. Od wczoraj mam dziewiąte zwierzę - onkowatą na 48m2!!! Musze szybko znaleźć jej dom Help, plizzzz Quote
dreag Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [INDENT]Nie wiem czy na dogomanii i innych forach jest poruszany wątek palenia psów żywcem na Ukrainie... Warto rozesłać linka do petycji. artykuł (z zdjęciem worków i wyglądającym z jednego z nich jeszcze żywym psiuniem, który chwilę potem zginął w męczarniach:(): [URL="http://prawoslawnypartyzant.wordpress.com/2011/10/11/uwaga-do-wszystkich-tych-ktorzy-nazywaja-siebie-ludzmi/"][COLOR=#4444ff]http://prawoslawnypartyzant.wordpres...siebie-ludzmi/[/COLOR][/URL] petycja: [URL="http://www.petycje.pl/petycja/5633/s...euro_2012.html"][COLOR=#4444ff]http://www.petycje.pl/petycja/5633/s...euro_2012.html[/COLOR][/URL] [/INDENT] Quote
Iljova Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Wiem już o tym, czytałam o tym na FB i widziałam zdjęcie o którym piszesz. To było przerażające uczucie. Tego widoku nie zapomnę nigdy. Czułam ból żal smutek, a zarazem złość, wściekłość ..... Quote
zula131 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Już wczoraj podpisałam :-(Zaczyna wątpić, czy kiedykolwiek da się wygrać z ludzkim okrucieństwem. Czy to nie jest walka z wiatrakami:-(:-(:-( Quote
Kofeina Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 podpisalam.... ehhh to co oni wyrabiaja nie mozna nazwac ludzkim odruchem:( normalnie az mi si prykro zrobilo Quote
Kofeina Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 a ja znalazlam cos takiego.... zwierzeta sa bardzij ludzkie i uczuciowe od nas:( [url]http://www.smog.pl/wideo/42958/milosc_ponad_smierc_wzruszajace/[/url] edit (marcin mowi ze to proba kopulacji ale ja chce widziec to co widze a to przecie tylko facet jest wiele nie mozna od niego wymagac;) ) Quote
inga.mm Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 niesamowite. Tylko płakać. Już gdzieś pisałam, że żona mojego Profesora, po konieczności uśpienia ich suni, zaniemogła i zmarła. To u ludzi też sie zdarza. Mój świat skończy się razem z Tośką i Vitem. NIe wyobrażam sobie życia bez nich. Quote
ewu Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Podpisałam tą petycję ale uważam,że szanujący się sportowiec nie pownien brać udziału w mistrzostwach okupionych takim bestialstwem . Organizacje pro zwierzęce powinny rozesłać drużynom piłkarskim materiały z "PRZYGOTOWAŃ" ............. Quote
ewu Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Wiem,że to utopijne bo przecież dla kasy można diabłu duszę sprzedać:((( Nie pozwolę na oglądanie żadnego,pieprzonego meczu w moim domu ......z tych "mistrzostw" Quote
Kofeina Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='ewu']Wiem,że to utopijne bo przecież dla kasy można diabłu duszę sprzedać:((( Nie pozwolę na oglądanie żadnego,pieprzonego meczu w moim domu ......z tych "mistrzostw"[/QUOTE] odetne tz kablowke;) jestm z toba;) Quote
baszon Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 U mnie też jesteś w serduszku cały czas, psino kochana... Quote
necianeta89 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Może zapalicie znicza na bazarku za duszka? na szczytny cel... (banerek) Quote
ewu Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='necianeta89']Może zapalicie znicza na bazarku za duszka? na szczytny cel... (banerek)[/QUOTE] Zapaliłam za Isię i Ulenkę z dogomanii Quote
necianeta89 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='ewu']Zapaliłam za Isię i Ulenkę z dogomanii[/QUOTE] dziękuję kochana... :* Quote
ewu Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Duszeńku jestem. Tyle znowu biedactw na dogo:-( Dobre wieści też są i to jest budujące. Quote
Recommended Posts