Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 990
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pianka']Norka teraz musi cały czas siedziec w kojcu:placz: Płotus puszczony, bo bez Nory nigdzie się nie ruszy.
Gdzie te domki?:placz:[/quote]

biedaki, osobno? :-(

• 2 weeks later...
Posted

jusstyna85 napisał(a):
Norce trzeba pilnie zrobić ogłoszenia...czy ktoś pomoże?

A czy ja mogłabym prosić chociaż o adopcje wirtualną? Prosze...
W naszym schronisku adopcja wirtualna to wolny datek nic się nie stanie jak ktos wpłaci te 10 zł miesięcznie. Prosze....:-(

Norka cały czas na łancuchu, Płotek puszczony, ale siedzi przy niej....:-(

Posted

No ludzie. Popatrzcie na nich i zacznijcie uczyc się tak wielkiej miłości jaką darzą oni sami siebie:placz:

Nawet nie wiadomo jakiego domu Norce szukać.

Już pisałam na gg, ale żeby było dla nich
- Płotek i Nora są psami strachliwymi, najlepiej dom z ogrodem, z dala od miejsca gdzie kreci sie w kółko dużo ludzi
- nie bardzo potrafią chodzić na smyczy, ale to się da wypracowac
- Płotek atakuje niektóre psy, Nora zas niektóre suki. Płotek nie lubi kotów. Odpada dom z innymi zwierzetami.
- dom z dziecmi, które będa psiaki miziac mile widziany
- najlepiej dom, gdzie ktoś będzie mógł im poświecić duzo czasu, bo przeskakuja płoty, choc Płotek to robi rzadziej, Norka jest bardziej nie zalezna. Jak Nora idzie to Płotek za nią, ale jak Nora zostaje to i Płotek tez zostaje. Oba psiaki lubią wolność
Nie wiem co jeszcze pisac:roll:

Posted

Płotek już ma wirtualnego opiekuna.

Moim zdnaiem to Płotek nie jest wogle szkodliwy Nora go prowokuje do ucieczek poza teren, to jej trzeba by jako pierwszej znaleźć dom. W klatce obaj demolowali budy 2 budy trzeba było wyrzucić jak biegali luzem to uciekali a teraz Nora zrywa się z łancucha. w Piątek obaj poza terenem zaatakowali kota.

Posted

Justyna_wolontariat napisał(a):
Płotek już ma wirtualnego opiekuna.

Moim zdnaiem to Płotek nie jest wogle szkodliwy Nora go prowokuje do ucieczek poza teren, to jej trzeba by jako pierwszej znaleźć dom. W klatce obaj demolowali budy 2 budy trzeba było wyrzucić jak biegali luzem to uciekali a teraz Nora zrywa się z łancucha. w Piątek obaj poza terenem zaatakowali kota.

Mnie chodzi o to, że Nora ma niewielkie szanse na adopcje, być może spędzi reszte życia w schronisku,dlatego można odciążyć schronisko finansowo choćby za jedzenie dla niej,choć sama nie wiem jaki jest koszt jedzenia dla 1 psiaka. Dlatego można wystawić aukcje i dopisać, że jeśli Ci zależy na jej losie,to możesz ją zaadoptować wirtualnie.Ktoś zagłuszy swoje sumienie, będą jakieś pieniądze.Często sie zdarza, że ktoś pisze i mówi jaki ten pies podobny do zmarłego i wtedy albo biorą go,jeśli mają możliwości,albo pytają jak można mu pomóc.

Kiedy wystawiałam psiaki z Katowic,to tak naprawde często było, z tym że tam nie ma czegoś takiego.

Głupio to tak napisać, ale pies bez szans ,to dziura bez dna...

Posted

Ja jeszcze dodam pare słów co do niszczenia tych bud.

Jak ktos dobrze czytał watek, wie, że Płotek i Nora były zamykane na noc w biurze wiele razy i nigdy niczego nie zniszczyły.
W kojcu były przez kilka miesięcy. Kojec mały, a jeszcze 2 inne psy z nimi były. Każdego dnia ktoś przyszedł dac jeść, ktoś przyszedł posprzatac. Czasem ktoś pomiział przez kraty. Te psy nie miały tam żadnej rozrywki, nic dziwnego, że zaczeły niszczyć budy.
Według mnie jak im sie poświęci duzo czasu to nic nie zniszczą.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Norze grozi uśpienie:-(
Ja nic nie moge zrobić tylko poprosić o jakis czas na znalezienie domu. Dostałam miesiąc (jakby co to było ustalone z sama kierowniczka, a nie pracownikiem)

Wypatrujemy Płotka bo gdzies znikł

O jest Płotuś:p

Posted

O rany, a co jest przyczyną planowanego uśpienia?
Jest chora, niebezpieczna, czy wystarczy że sprawia problemy?
Jeśli to zagrożenie jest poważne, to może trzeba zastanowić sie nad jakimś hotelikiem, czy czymkolwiek tymczasowym??? I to pewnie natychmiast - bo przez miesiąc to może jeszcze coś da się uzbierać dla niej...
I może warto rozważyć zmianę tytułu na bardziej precyzyjny - wiele osób może tu nie zajrzeć , sądząc że sunia ma czas do końca marca, a potem np. trafi do schroniska (może lepiej napisać że chodzi o UŚPIENIE)?
Biedna suńka :shake: