Pianka Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 Napewno każdy się cieszy, że jada do wspólnego domku. A wypowiedź Jacka była odpowiedzią na pytanie jak oduczyć Nory ucieczek, więc nie przejmujcie się tak jego słowami;) Tak mam 70 zł, od siebie moge jeszcze dołożyć 10, wiec jest 80. To już połowa. Ktoś jeszcze pomoże? bardzo prosze. Moge podać na PW numer konta, a potem razem z tym co już mam wyśle do maggie1971;) maggie1971 ja moge zapytać szefa czy mi da wolne, ale potem byś musiala mnie odstawić przyjamniej w Mikołowie. Chyba, że ktoś inny na szybko sie zdecyduje. Ja też nie moge zagwarantować, że dostane wolne, bo zamówiłam je na inne dni. Aha no i jeszcze jeden problem czy do wtorku Nora zostanie wysterylizowana? Może jednak lepiej pojechać za tydzień w piątek lub sobote? I wtedy większa szansa, że będe mieć wolne. Piszcie jak myślicie, bo jak coś to ja musze wcześniej dać znać szefowi, pracuje sama i on na szybko musi kogoś znaleźć kto mnie zastąpi;) Quote
Asta17 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 POwiem jutro w schronie, żeby ją szybko wysterylizowali! Quote
Mysia_ Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Ja teraz, tak trochę nie w temacie, ale najprawdopodobniej gdzieś na koniec przyszłego tygodnia będzie potrzebny mi transport z Zabrza do Legnicy dla staruszka, który ma jechać do Niemiec. Psiak jest gryziony przez inne psy :shake: Legnica jest blisko tego miejsca gdzie mają jechać Płotek i Nora, może by się dało ich zabrac razem :roll: Jak myślicie? Wtedy koszty transportu rozłozylibyśmy na dwa.. Tylko czy da radę zabrać trzy psiaki? Quote
Pianka Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 To w sumie wszystko zależy od maggie1971. Ja na koniec tygodnia moge załatwic na 99 % urlop na jeden dzień. Tylko właśnie musze wiedzieć prędzej i druga rzecz później musiałabym być odstawiona przynajmniej w Mikołowie. Quote
maggie1971 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Asta17 napisał(a):POwiem jutro w schronie, żeby ją szybko wysterylizowali! Ale czy ona będzie mogła jechać taki kawał drogi zaraz po sterylce? maggie1971 ja moge zapytać szefa czy mi da wolne, ale potem byś musiala mnie odstawić przyjamniej w Mikołowie.Nie ma sprawy zawiozę Cię do Mikołowa:cool3: Może jednak lepiej pojechać za tydzień w piątek lub sobote? I wtedy większa szansa, że będę mieć wolne.Jest tylko taki problem ,że w piątek to już jest przed samymi świętami, a w sobotę to już w ogóle odpada :shake:,trzeba iść świecić jajka:evil_lol: Tak wiec albo w ten wtorek około 11, albo dopiero po świętach. Może umówmy się tak ,ze jeśli nie dostaniesz wolnego na ten wtorek to pojedziemy np we wtorek po świętach. Jeśli chodzi o zabranie trzeciego psa to nie wiem czy damy radę naraz. Może być problem z tym. Nie wiadomo jak psiaki będą się tolerować i znosić podróż bo moje auto nie jest zbyt ogromne:evil_lol: Quote
Pogódka Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 wezcie je razem wszystkie, no tak ze 100, a tam:mad: jak nie wezma piesa.... Quote
Pianka Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Jesli Nora zostanie wysterylizowana w poniedziałek to ja nie wiem czy dobrze będzie ją brać we wtorek. maggie1971 a po świętach to w jaki dzień możesz jechac? I przypominam o tym, że potrzebne są pieniądze! Quote
Mysia_ Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 w takim razie ja szukam dalej, bo Agasa trzeba dostarczć własnie pod koniec tygodnia, inaczej nie pojedzie do Niemiec :roll: Quote
Asta17 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Ostatecznie moze jechać zaraz po sterylce....ale termin to juz Wasza sprawa, żeby sie dogadac:) I musicie mi dać znac jaki jest ostateczny termin, bo musze dać znac tej pani. Quote
arfafred Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Witajcie, śledzę też wątek Agaska, staruszka o którym pisała Mysia. Piesiu ten od dawna ma załatwiony dom i wyjątkowego pecha do transportu. Mam w związku z tym następującą propozycję. Maggie1971 jeśli zgodzisz się zabrać 3 psy, to możemy spotkać się w Bielanach Wrocławskich. Tam Pianka, Nora i Płotek przesiądą się do mnie i pojedziemy do Ostrowąsów. Ty zawieziesz Agaska do Legnicy - masz prostą drogę autostradą. Po odwiezieniu psów spotkamy się znowu w Bielanach i wrócicie razem z Pianką do domu. Chcę jechać do Ostowąsów z dwóch powodów: 1. Wrocław jest całkowicie zakorkowany, są remony, objazdy, częściowa zmiana organizacji ruchu. Ja Wrocław jednak znam i będzie mi łatwiej przejechać. 2. Zobaczę Ostrowąsy i w razie niepokojących sygnałów będę mogła za jakiś czas skontrolować co dzieje się u Nory i Płotka. Asta17 - rozumiem, że Nora ma mieć sterylkę w poniedziałek. Też trochę obawiam się, czy jazda we wtorek będzie dla niej korzystna. Moja suczka np. źle zniosła narkozę przy sterylce i non stop wymiotowała, skończyło się na kroplówkach w klinice i w domu, a do życia nadawała się praktycznie na czwarty dzień. Może lepszy byłby termin wyjazdu w piątek lub we wtorek po świętach?? To już w rękach maggie1971 i Pianki. Spróbujcie zsynchronizować urlop Pianki z dniem wyjazdu pana od Agaska do Niemiec. Może się uda?? Quote
Asta17 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Ja też twierdzę, że wtorek po świetach to lepszy termin:) A poza tym jednego weterynarza nie ma...drugi jest na schronisku a trzeci sam na lecznicy wiec nie bardzo chyba da rade zrobić ją na poniedziałek ;/ ale spróbujemy ją jakos wkrecic na jutro albo wtorek...gadałam dzisiaj z Pianką i nie ma nic przeciwko. Quote
Mysia_ Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 jeszcze nie wiemy kiedy dokładnie Agas bedzie musial być w Legnicy, ale najprawdopodobniej najpóxniej w poniedziałek... No zobaczymy :roll: Quote
Poker Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Myślę,że wiezienie suni na drugi dzień po sterylce nie jest dobrym pomysłem.Ona może się źle czuć + wstrząsy świeżej rany.Sterylka to jest głęboka ingerencja w jamę brzuszną.Nie chciałabym na drugi dzień po takiej operacji trząść się w samochodzie. Poieważ nie wypalił transport dla Agaska,który usiłowałam mu załatwić,dołożę do transportu wszystkich psów lub samego Agaska 50 zł. Ponieważ wyjeżdzam we wtorek na tydzień i nie wiem czy rozwiążecie problem jazdy do tego dnia ,proszę by w razie potrzeby któraś założyła za mnie te 50,a ja przeleję jak wrócę ,dobrze? Quote
Poker Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 POnieważ Wrocław jest w rozkopach, z węzła bielańskiego trzeba jechać na Poznań, a po drodze będzie Trzebnica .szkoda,że mnie nie będzie,bo też chętnie bym pomogła.Myślę,że pomysł arfafred jest dobry. Quote
Pianka Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 No to trzeba czekać na maggie1971. Pojedziemy napewno po świetach, ale by musiała maggie1971 napisać kiedy może. A ja uparcie przypominam o tym, że potrzebne sa pieniądze na transport:razz: Quote
Mysia_ Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Jesli Agsa by jechał to wtedy podzielimy się kosztami na pół.... ;) Quote
arfafred Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Mam jeszcze pytanie - gdzie Agas będzie przebywał do chwili wyjazdu do Niemiec, jeżeli zawiezie się go do Legnicy w piątek?? Zrozumiałam, że pan wyjeżdża w poniedziałek. Quote
Mysia_ Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Zobaczymy kiedy by jechał Płotek i Nora, bo jesli dopiero po Świętach to musimy szuka innego transportu... Jak był wczesniej to może wykombinujemy jakiś awaryjny tymczas w najbliższej okolicy... :roll: Quote
Pianka Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Mysia zadzwoń do tego pana i poproś go żeby poczekał jeden dzień do tego wtorku. Przecież to tylko jeden dzień. Szkoda Agaska naprawde:shake: No i pospiesz się, bo ja strasznie nie lubie robić czegos na ostatnia chwile. maggie1971 możesz podać numer telefonu do siebie? Jakby co to się zdzwonimy. Aha mam numer telefonu do tej pani co chce Płotka i Nore, jak maggie1971 potwierdzi, że jedziemy we wtorek za tydzień to do niej zadzwonie;) I uparcie przypominam, że potrzebne pieniążki sa na transport. Nawet najmniejsze kwoty, prosze. Czasem jedna złotówka ratuje życie. Quote
Mysia_ Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 wiesz co też bardzo bym chciała, żeby poczekał do wtorku :roll: Ale nie wiem czy to możliwe, w końcu on tam pracuje, więc nie wiadomo co jak... Jak tylko bedzie cos wiadomo to dam znać ;) Quote
arfafred Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Cały czas meczy mnie myśl, żeby zawieźć psy w poniedziałek. Co o tym myslicie?? W końcu jedyną konsekwencją będą komentarze kochanej rodzinki, że jeszcze święta, że znowy te psy ........ Quote
maggie1971 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Możemy jechać we wtorek po świętach, około godz 11. Pianka przesyłam Ci mój numer telefonu na PW Quote
Recommended Posts