Soko Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Śmieję się za każdym razem jak oglądam te filmiki Bellci-Rozalki :P Quote
emilia2280 Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Agusia, myslé ze sunié trzeba wyróznic a ponadto ogloszenia odnawiac regularnie co tydzien :) Podaj mi zuuota swoja konto i popros Cat o wyróznioná alegratké oraz allegro. Tylko zwiedz sié ile to kosztuje prosze. Quote
AgusiaP Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 emilia, ale w tych ogłoszeniach nie ma allegro... Napisze do Gosi jeszcze raz czy ona może wyróżnić alegratke ok;) Ogłoszenia te które można odnawiam systematycznie kochana:lol: Quote
emilia2280 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 tak tak, ona wyroznia alegratké, za to przekazé kasé. a kto tu na wátku moze zrobic wyróznione allegro za zwrot kasy? Quote
KateBono Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Cioteczki w poniedziałek zadzwoniła do mnie Luiza - TOZ " roztrwonił " pieniążki Belli , moje pismo i fakturę odesłali........ do Warszawy, nie wiem po co.Wydaje mi się ,że nie odzyskam tych pieniążków za fakturę. Moja prośba - czy możecie zapłacić mi za tę fakturę? Kasa jest mi bardzo potrzebna. Byłam dzisiaj u weta z Orfeuszem ( kociak ) i przy okazji zapytałam o cenę szczepienia - wirusówki i p/wściekliźnie - koszt 59 zł. Bella czuje się dobrze , łyse miejsca na dupencji pokryły się tylko meszkiem , sierść nie chce rosnąć. Apetyt jest, na spacerki Bellunia cieszy się jak szczeniak, w dalszym ciągu nie interesuje się ani psimi zabawkami , ani nie szuka kontaktu aby się bawić z innymi psiakami, myślę ,że to z racji wieku suni.Kociakami też się nie interesuje - jak któryś zagląda jej do miski jak je to Bellunia odchodzi i pozwala buszować w swojej misce urwisom. Był jeden telefon od pani aż z pod Białegostoku - ale jak wspomniałam o ankiecie p/adopcyjnej to więcej się nie odezwała.I chyba dobrze bo odległość duża od Poznania ( 500 km ) Quote
elik Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 A jakież było oburzenie Luizy, gdy poprosiłam, żeby w wydarzeniu wykasowała nr konta TOZu. No cóż pokryjemy dług naszej panienki, a do TOZu wykonamy telefonik z prośba o wyjaśnienie sytuacji. Myślę, że na FB nie należy rozgłaszać oszustwa, bo to i tak forsy nie pomoże nam odzyskać, a może zaszkodzić w zbieraniu kasy przez uczciwe osoby i instytucje na inne psiaki. KateBono, czy może być tak, że wyśle 192 zł już, a za szczepienia po szczepieniu ? To było za sterylkę ? Quote
_Dunaj_ Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Nie chcę nikogo urazić absolutnie, bo generalizowanie i wrzucanie wszystkiego do jednego worka może być krzywdzące dla wielu osób działających w TOZie z powołania, dla których dobro zwierząt jest najwazniejsze, ale opisana powyżej sytuacja sprawia, że jakoś nie mam przekonania do TOZu w całości, i przekazywania pieniędzy. Pamiętam kiedys taka sytuację na wytawie, nieważne gdzie bo to nie o to chodzi, byłismy z charatami i podeszła do nas pani z puszką na TOZ, a kolega zażartował, że poprosi o taką puszkę, bo właśnie wziął do domu sukę przywiązaną do torów, która w ciągu 3 dni powiła mu 8 dorodnych szceniąt w typie ON - co było prawdą, pania jakby piorun strzelił spurpuorwiała, nie zapytała nic o psy i syknęła tylko no co pan i poszła, tych pań z puszkami kręciło się tego dnia sporo z 10 lub 12, ale do nas żadna już nie podeszła Quote
ania z poznania Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 A ja dzisiaj poznałam Bellunię :)! I zakochałam się w sunieczce! Przyznaję się bez bicia, że spaniele nie są moją ulubioną rasą, ale ta czarna dama mnie podbiła..... To jak układa pyszczek w dłoniach do głaskania jest totalnie rozbrajające.... Quote
elik Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Ale maupa ze mnie. Nie czekając na odpowiedź, sie porządziłam i przelew już posłałam. Kasa powinna być jutro na Twoim koncie :) [quote name='_Dunaj_']Nie chcę nikogo urazić absolutnie, bo generalizowanie i wrzucanie wszystkiego do jednego worka może być krzywdzące dla wielu osób działających w TOZie z powołania... Niestety brak zaufania do TOZów nie bierze się znikąd. [quote name='ania z poznania']A ja dzisiaj poznałam Bellunię :)! I zakochałam się w sunieczce! Przyznaję się bez bicia, że spaniele nie są moją ulubioną rasą, ale ta czarna dama mnie podbiła..... To jak układa pyszczek w dłoniach do głaskania jest totalnie rozbrajające.... Bardzo dziękujemy za miłe słowa. Dumne jesteśmy ogromnie, że nasza panienka jest tak uroczym psiakiem. Quote
KateBono Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 elik napisał(a): KateBono, czy może być tak, że wyśle 192 zł już, a za szczepienia po szczepieniu ? To było za sterylkę ? Może być. A te 192 zł było z tego zestawienia od wetki za leczenie, sterylkę i leki - post 780 Quote
ania z poznania Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Niestety brak zaufania do TOZów nie bierze się znikąd. Daleko nie szukać, nasza była już na szczęście, prezes TOZ-u kasę przeznaczała np. na telefony do wróżki....... Quote
elik Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 ania z poznania napisał(a):Daleko nie szukać, nasza była już na szczęście, prezes TOZ-u kasę przeznaczała np. na telefony do wróżki....... Nienormalna kobita i w dodatku złodziejka :angryy: KateBono napisał(a):Może być. A te 192 zł było z tego zestawienia od wetki za leczenie, sterylkę i leki - post 780 Dziękuję :) Quote
ania z poznania Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Można by jeszcze dodać- alkoholiczka, nigdy nie osiągalna, zarabiająca na psach...... Quote
elik Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 ania z poznania napisał(a):Można by jeszcze dodać- alkoholiczka, nigdy nie osiągalna, zarabiająca na psach...... To jak ona mogła zająć tak odpowiedzialne stanowisko, kto jej powierzył pełnienie obowiązków kierownka TOZu ? Aniu, co "wycinasz" a co zostawiasz, że na wątku pojawia się dymek bez autora ? Quote
ania z poznania Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Kopiuję zdanie które chcę wstawić, wchodzę normalnie w "odpowiedź", u góry są takie ikonki, wchodzę w pierwszą od prawej (dymek) i pomiędzy nawiasy wstawiam zdanie :) Quote
elik Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Kopiuję zdanie które chcę wstawić, wchodzę normalnie w "odpowiedź", u góry są takie ikonki, wchodzę w pierwszą od prawej (dymek) i pomiędzy nawiasy wstawiam zdanie :smile:Aaaa cuś takiego. Pięknie dziękuję :smile: Quote
Soko Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 A ja nie lubię cytować, zawsze wolę po prostu odpisać, chyba że nie byłoby wiadomo o co chodzi :D Czyli nie ma szans, by TOZ zwrócił pieniądze? Quote
Justyna Lipicka Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 trochę mnie nie było...ale ta sprawa z TOZem...ech...szkoda nerwów...dobrze, że Elik już przelew zrobiła, najlepsze i najszybsze rozwiązanie dla opiekunów Bellusi naszej kochanej:) co do ogólnie TOZu się nie wypowiem lepiej;) Quote
emilia2280 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='elik']Ale maupa ze mnie. Nie czekając na odpowiedź, sie porządziłam i przelew już posłałam. Kasa powinna być jutro na Twoim koncie :) Niestety brak zaufania do TOZów nie bierze się znikąd. Bardzo dziękujemy za miłe słowa. Dumne jesteśmy ogromnie, że nasza panienka jest tak uroczym psiakiem. Eluniu i dobrze ze wyslalas, nie mozemy narazac Kate na zakladanie za nas w nieskonczonosc. I tak sié kobita oczekala na te tozowskie obietnice. Szkoda ze tyle czaso przez to sié oczekala -powiedzieliby od razu ze sá dziady, to ani by sié faktury nie slalo ani tyle czasu nie trzeba by czekac :O Hehe, TOZ to niestety przezytek a osoby ucziwe i tak prédzej czy pózniej sié wynoszá i dzialajá na wlasny rachunek, jak zobaczá co jest tam grane. Kurtka na wacie (Elu, to od Ciebie mi sié udzielilo :P), poradzcie do kogo uderzac o allegro. Ja nigdy nie pamiétam, tym razem zapiszé bom dziad ogloszeniowy :p Quote
muza_51 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Witam. Przed chwilą przelałam moje zobowiązanie za m-c listopad. Pozdrawiam i ściskam sunię. Quote
Recommended Posts