Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agusia, myslé ze sunié trzeba wyróznic a ponadto ogloszenia odnawiac regularnie co tydzien :)

Podaj mi zuuota swoja konto i popros Cat o wyróznioná alegratké oraz allegro. Tylko zwiedz sié ile to kosztuje prosze.

Posted

emilia, ale w tych ogłoszeniach nie ma allegro...
Napisze do Gosi jeszcze raz czy ona może wyróżnić alegratke ok;)

Ogłoszenia te które można odnawiam systematycznie kochana:lol:

Posted

Cioteczki w poniedziałek zadzwoniła do mnie Luiza - TOZ " roztrwonił " pieniążki Belli , moje pismo i fakturę odesłali........ do Warszawy, nie wiem po co.Wydaje mi się ,że nie odzyskam tych pieniążków za fakturę. Moja prośba - czy możecie zapłacić mi za tę fakturę? Kasa jest mi bardzo potrzebna.
Byłam dzisiaj u weta z Orfeuszem ( kociak ) i przy okazji zapytałam o cenę szczepienia - wirusówki i p/wściekliźnie - koszt 59 zł.
Bella czuje się dobrze , łyse miejsca na dupencji pokryły się tylko meszkiem , sierść nie chce rosnąć. Apetyt jest, na spacerki Bellunia cieszy się jak szczeniak, w dalszym ciągu nie interesuje się ani psimi zabawkami , ani nie szuka kontaktu aby się bawić z innymi psiakami, myślę ,że to z racji wieku suni.Kociakami też się nie interesuje - jak któryś zagląda jej do miski jak je to Bellunia odchodzi i pozwala buszować w swojej misce urwisom.
Był jeden telefon od pani aż z pod Białegostoku - ale jak wspomniałam o ankiecie p/adopcyjnej to więcej się nie odezwała.I chyba dobrze bo odległość duża od Poznania ( 500 km )

Posted

A jakież było oburzenie Luizy, gdy poprosiłam, żeby w wydarzeniu wykasowała nr konta TOZu. No cóż pokryjemy dług naszej panienki, a do TOZu wykonamy telefonik z prośba o wyjaśnienie sytuacji. Myślę, że na FB nie należy rozgłaszać oszustwa, bo to i tak forsy nie pomoże nam odzyskać, a może zaszkodzić w zbieraniu kasy przez uczciwe osoby i instytucje na inne psiaki.
KateBono, czy może być tak, że wyśle 192 zł już, a za szczepienia po szczepieniu ?
To było za sterylkę ?

Posted

Nie chcę nikogo urazić absolutnie, bo generalizowanie i wrzucanie wszystkiego do jednego worka może być krzywdzące dla wielu osób działających w TOZie z powołania, dla których dobro zwierząt jest najwazniejsze, ale opisana powyżej sytuacja sprawia, że jakoś nie mam przekonania do TOZu w całości, i przekazywania pieniędzy. Pamiętam kiedys taka sytuację na wytawie, nieważne gdzie bo to nie o to chodzi, byłismy z charatami i podeszła do nas pani z puszką na TOZ, a kolega zażartował, że poprosi o taką puszkę, bo właśnie wziął do domu sukę przywiązaną do torów, która w ciągu 3 dni powiła mu 8 dorodnych szceniąt w typie ON - co było prawdą, pania jakby piorun strzelił spurpuorwiała, nie zapytała nic o psy i syknęła tylko no co pan i poszła, tych pań z puszkami kręciło się tego dnia sporo z 10 lub 12, ale do nas żadna już nie podeszła

Posted

A ja dzisiaj poznałam Bellunię :)! I zakochałam się w sunieczce! Przyznaję się bez bicia, że spaniele nie są moją ulubioną rasą, ale ta czarna dama mnie podbiła..... To jak układa pyszczek w dłoniach do głaskania jest totalnie rozbrajające....

Posted

Ale maupa ze mnie. Nie czekając na odpowiedź, sie porządziłam i przelew już posłałam. Kasa powinna być jutro na Twoim koncie :)

[quote name='_Dunaj_']Nie chcę nikogo urazić absolutnie, bo generalizowanie i wrzucanie wszystkiego do jednego worka może być krzywdzące dla wielu osób działających w TOZie z powołania...
Niestety brak zaufania do TOZów nie bierze się znikąd.

[quote name='ania z poznania']A ja dzisiaj poznałam Bellunię :)! I zakochałam się w sunieczce! Przyznaję się bez bicia, że spaniele nie są moją ulubioną rasą, ale ta czarna dama mnie podbiła..... To jak układa pyszczek w dłoniach do głaskania jest totalnie rozbrajające....
Bardzo dziękujemy za miłe słowa. Dumne jesteśmy ogromnie, że nasza panienka jest tak uroczym psiakiem.

Posted

elik napisał(a):
KateBono, czy może być tak, że wyśle 192 zł już, a za szczepienia po szczepieniu ?
To było za sterylkę ?

Może być.
A te 192 zł było z tego zestawienia od wetki za leczenie, sterylkę i leki - post 780

Posted

ania z poznania napisał(a):
Daleko nie szukać, nasza była już na szczęście, prezes TOZ-u kasę przeznaczała np. na telefony do wróżki.......

Nienormalna kobita i w dodatku złodziejka :angryy:

KateBono napisał(a):
Może być.
A te 192 zł było z tego zestawienia od wetki za leczenie, sterylkę i leki - post 780

Dziękuję :)

Posted

ania z poznania napisał(a):
Można by jeszcze dodać- alkoholiczka, nigdy nie osiągalna, zarabiająca na psach......

To jak ona mogła zająć tak odpowiedzialne stanowisko, kto jej powierzył pełnienie obowiązków kierownka TOZu ?
Aniu, co "wycinasz" a co zostawiasz, że na wątku pojawia się dymek bez autora ?

Posted

Kopiuję zdanie które chcę wstawić, wchodzę normalnie w "odpowiedź", u góry są takie ikonki, wchodzę w pierwszą od prawej (dymek) i pomiędzy nawiasy wstawiam zdanie :smile:
Aaaa cuś takiego. Pięknie dziękuję :smile:

Posted

A ja nie lubię cytować, zawsze wolę po prostu odpisać, chyba że nie byłoby wiadomo o co chodzi :D
Czyli nie ma szans, by TOZ zwrócił pieniądze?

Posted

trochę mnie nie było...ale ta sprawa z TOZem...ech...szkoda nerwów...dobrze, że Elik już przelew zrobiła, najlepsze i najszybsze rozwiązanie dla opiekunów Bellusi naszej kochanej:)

co do ogólnie TOZu się nie wypowiem lepiej;)

Posted

[quote name='elik']Ale maupa ze mnie. Nie czekając na odpowiedź, sie porządziłam i przelew już posłałam. Kasa powinna być jutro na Twoim koncie :)

Niestety brak zaufania do TOZów nie bierze się znikąd.

Bardzo dziękujemy za miłe słowa. Dumne jesteśmy ogromnie, że nasza panienka jest tak uroczym psiakiem.

Eluniu i dobrze ze wyslalas, nie mozemy narazac Kate na zakladanie za nas w nieskonczonosc. I tak sié kobita oczekala na te tozowskie obietnice. Szkoda ze tyle czaso przez to sié oczekala -powiedzieliby od razu ze sá dziady, to ani by sié faktury nie slalo ani tyle czasu nie trzeba by czekac :O

Hehe, TOZ to niestety przezytek a osoby ucziwe i tak prédzej czy pózniej sié wynoszá i dzialajá na wlasny rachunek, jak zobaczá co jest tam grane.

Kurtka na wacie (Elu, to od Ciebie mi sié udzielilo :P), poradzcie do kogo uderzac o allegro. Ja nigdy nie pamiétam, tym razem zapiszé bom dziad ogloszeniowy :p