Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uszatka ogolnie nie załatwia się w domu bo trzyma bardzo długo,awaria była gdy ją długo przetrzymałam.

Dzisiaj umieralam na glowę i Uszatka kochaniutka-dzielnie zniosła tylko dwa krótkie spacery,typowo fizjologiczne. Grzecznie spała :loveu:

Posted

[quote name='ania0112']
Przez cały dzień uszatka była tylko 2 razy? :crazyeye:

Nooo...Kocyk też. Mam dobrą Zgraję :loveu:

Furciaczkowa,masz dla mnie radę jak walczyć z fiksacją Uszatki na piłkę?

Posted

wilczy zew napisał(a):
Nie widziałam postu :oops:

Luzem lata.

Moze warto jej podpiąć taśme niech lata z taśmą. Zawsze w razie wu można nadepnac na tasme. A Tak jak ona leciiiiiiiii a Ty ja wołaaaaaaaaaaasz a ona Leciiiiiiiiiii i dorywa piłki - nagrody to sie pieknie sama nagradza za nieposluszenstwo

Posted

Saththa napisał(a):
Moze warto jej podpiąć taśme niech lata z taśmą. Zawsze w razie wu można nadepnac na tasme. A Tak jak ona leciiiiiiiii a Ty ja wołaaaaaaaaaaasz a ona Leciiiiiiiiiii i dorywa piłki - nagrody to sie pieknie sama nagradza za nieposluszenstwo

Żebym zdarzyla nadepnąc tasme to musialaby miec 50m.
No wiem,ze sie nagradza. Pamietam z jaka duma nosila zwloki tamtej pilki :-)

Posted

wilczy zew napisał(a):
Żebym zdarzyla nadepnąc tasme to musialaby miec 50m.
No wiem,ze sie nagradza. Pamietam z jaka duma nosila zwloki tamtej pilki :-)

a 10 nie wystarczy?:)

Posted

A mnie wczoraj po szyi łaził. :angryy: ..dobrze, że mnie swędziało jak łaził i poszłam zobaczyć do lustra.
Na psiakach i kocie to też ich już mnóstwo było wczepionych a wszyscy zakropieni :shake: ..i nie chodzę z nimi po łąkach ani lesie a kot to tylko w ogrodzie siedzi. Masakra!

Posted

A u nas mało kleszczy :roll: Albo Ektopar tak długo trzyma, bo kropiłam końcem marca. Skleroza. Po wizycie u Sadie, któreś przyniosło na sobie i kolo Igi chodził :angryy:

Posted

Ja swoich na razie nie kropiłam bo na razie to w ciągu 2 m-cy 2 sztuki Keysi miała a TZ codziennie z nimi w lesie i na łakach był. Zawsze to chemia.

Posted

wilczy zew napisał(a):
Zastanawiam sie nad obroza elektryczna dla Uszatki gdy pedzi do cudzej pilki.

WZ, ja tam nic do obrozy elektrycznej nie mam ale po pierwsze - uwazam ze za krotko psa masz u siebie, po drugie chyba nie wykorzystalas jeszcze mniej "agresywnych" metod a po trzecie, zeby psa czegos oduczyc potrzebny jest czas a z tego co mi sie wydaje, Ty nie chcesz jej tego czasu dac - Ty chcesz na juz, na teraz.
I nie bierz mojej wypowiedzi jako atak, bo wiem jak moze cos wkurzac i wiem, ze czlekowi moga nerwy puszczac ale poprostu jakos wydaje mi sie troche dziwne, jak czytam pare dni tegu ze ona rozwiala pilki i juz obroza elektryczna.