Pink Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 A nie wjechala jej gdzies maszynka, jak mowisz ze to ma po fryzjerze? Nie masz czasem jakiejs masci z hydrocortizolem? mogla bys sprobowac czy nie przyniesie jej ulgi, jak to alergiczne, to powinno jej troche pomoc ... nawet Fenistil albo cos podobnego bylo by dobre. Quote
Saththa Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='wilczy zew']To nie jest pokaleczone maszynka.[/QUOTE] NIe musi byc pokaleczone maszynką. Wystarczy ze lekko zostało zajechane a sama sobie rozdrapała :) Jak pisałam na poczatku Tazzio tak robi sobie... Quote
Pink Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Bo to wlasnie nie chodzi o calkowite zajechanie, tylko raczej o podraznienie i uczulenie na metal. Niektore psy krotkowlose, nie moga naprzyklad nosic obroz metalowych, bo przez ciagle suwanie je podraznia a ze Jakis alergen jest w metalu ktory im nie pasuje, to zaczynaja sie czochrac. Ludzie zreszta tez tak Maja jak sie gola maszynkami - niektorym to nie przeszkadza a niektorych swedzi jak jasna Cholera. Quote
Saththa Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 no nie przetłumaczysz. Na włąśnym psim przykłądem. Tazzman non toper nosił łańcuszek, ale wystarczyło troszkę mu podraznić NIE USZKODZIĆ SKÓRY aby rozdrapywał ucho u nasady czyli przy głowie do krwi i strupów. wiec jeśli zauwazyłas to po strzyżeniu to może byc tak ze sama sobie to zrobiłą. Quote
wilczy zew Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 [quote name='Saththa']no nie przetłumaczysz. Na włąśnym psim przykłądem. Tazzman non toper nosił łańcuszek, ale wystarczyło troszkę mu podraznić NIE USZKODZIĆ SKÓRY aby rozdrapywał ucho u nasady czyli przy głowie do krwi i strupów. wiec jeśli zauwazyłas to po strzyżeniu to może byc tak ze sama sobie to zrobiłą.[/QUOTE] Sandra,oddychaj :-) rozumiem co piszesz ale Pink dodatkowo napisala o uczuleniu u krotkowlosych na metal i dlatego napisalam o lancuszku. Quote
Pink Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Sandra, WZ wie o co biega - "lona" ma tylko Taki styl pisania :evil_lol: i to sie nie tyczylo, do calosci zagadnienia, tylko do mojego ostatniego wpisu PS oooo juz wytlumaczyla sie sama hihi ale wracajac do ucholi po fryzjerze, to tak wlasnie niektore typy Maja. Quote
wilczy zew Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 [quote name='Saththa']Oddycham:obrazic:[/QUOTE] :buzi: .......... Quote
wilczy zew Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 Uszatka miała miec randke z chartem ale paaada,to chyba nici. Quote
ania0112 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 a uszatka jest wysterylizowana? no ja bym nie chciała zeby w taka pogode pies szalał... matko ale jest beznadzieja.... Quote
malawaszka Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='zerduszko']A czemu psu nie wolno szaleć w taka pogodę?[/QUOTE] bo opiekun może się przeziębić :evil_lol: Quote
danyww Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='zerduszko']A dziecko opiekuna? :eviltong:[/QUOTE] ..zahartowane :evil_lol: Quote
wilczy zew Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 [quote name='ania0112']a uszatka jest wysterylizowana? [/QUOTE] co to za pytanie :p randka przełożona na jutro-opiekunowie wymiękli :lol: W środę Uszatka poznała trzymiesięcznego blabladorka (mój osobisty sukces,że z FCI a nie pseudo),wybiegała go na dwa dni :evil_lol: Quote
malawaszka Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='danyww']..zahartowane :evil_lol:[/QUOTE] no bo przecież nie przegrzewane :D [quote name='wilczy zew']co to za pytanie :p [/QUOTE] no przecież typowe dla Ani :evil_lol: Quote
ania0112 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 właśnie :p no tak mi się przypomniało ze nie wiem czy jest czy nie a wywiad musi być przecież kompletny :diabloti: właśnie! opiekun moze się przeziębić! pies może się przeziębić i jak szaleje i biega to juz cały jest do wycierania! a fe! :eviltong: Quote
wilczy zew Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 Przyjechała już wysterylizowana proszę wywiadu. Eee...tam...zaraz się przeziębi... Quote
ania0112 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Dzięki za odpowiedź, zanotowałam w notatniku :lol: Quote
AnkaG Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 No wiesz myślałam, że nowe pseudo będzie i sceniacki ... No nic nie piszesz jak Uszatka? Quote
wilczy zew Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 Uszatka coraz groźniejsze odgłosy wydaje podczas zabawy z Kocykiem. Ciężko zaaplikować jej tabletkę,bo strasznie kręci ubem :mad: Jak jest widno to już tak się nie zrywa na każdy mój ruch a w nocy nie leci za mną jak wychodzę do toalety :) Quote
wilczy zew Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 Tak w ogóle to brakuje mi tego dreszczyku przy wycieraniu psich łap. Cała Zgraja daje sobie łapki wycierać. Quote
ania0112 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 czyli się zadomawia na całego :loveu: a to nie mozesz jej zamaskować w kiełbasce lub szynusi? ja tak robie z inką... Quote
Recommended Posts