sleepingbyday Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 hej, chyba nie ma mnie w stałych deklaracjach (10zł /mies) Quote
mmd Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='sleepingbyday']hej, chyba nie ma mnie w stałych deklaracjach (10zł /mies)[/QUOTE] Jesteś - na liście deklarowiczów i w comiesięcznych wpływach, z tym że za czerwiec wpłaciłaś jeszcze w maju i masz w maju dwie wpłaty :) Quote
sleepingbyday Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 a ja patrzyłam na taka liste deklaracji stałych (nie rozliczenia miesieczne) i na tej liście mnie nie ma. dobra, to zresztą mało ważne, mam ważniejsze. koleżanka mi wpadła w nałóg zbierania psów po wsiach (w s ensie, ze co chwila jakies bidy znajduje) - znacie ją, występowała o wsparcie do baloniarek, dostała i potem zwróciła całość - Dosia grecia. znów coś znalazła, takie małe i mega przerażone, czyli Rysię. jak bardzo przerażone, widać tu: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=nNu531TnMY0[/URL] (jaki wpier*ol musiała regularnie dostawac, to tylko ona wie...) rysia ma bdt, ale jest kryzys związany z weekendem. [B]POTRZEBUJEMY CHWILOWEGO TYMCZASU DLA RYSI - OD PIATKU PRZED POŁUDNIEM DO WTORKU RANO[/B] (opiekunka wraca w poniedziałek późnym wieczorem). dziewczyna szuka już jakiś czas domu na kilka dni dla Rysi, ale nic nie znalazła i jest panika. minus - Rysia ma cieczkę. wydarzenie na fb: [URL]https://www.facebook.com/events/338649419541808/permalink/340734725999944/?ref=notif¬if_t=like[/URL] pomożecie? Quote
sajlana Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 nieśmiało zaproszę na bazarek..... [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227906-Odzie%C5%BC-buty-troch%C4%99-bi%C5%BCu-zajrzyj-podnie%C5%9B-i-kup-co%C5%9B-%29-Do-14-06"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227906-Odzie%C5%BC-buty-troch%C4%99-bi%C5%BCu-zajrzyj-podnie%C5%9B-i-kup-co%C5%9B-%29-Do-14-06[/URL] Quote
sleepingbyday Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 weszłam na bazarek, a tam na dzień dobry... zdjęcie kangura!!!! Quote
_ogonek_ Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='sleepingbyday']weszłam na bazarek, a tam na dzień dobry... zdjęcie kangura!!!![/QUOTE] aleś mnie wystraszyła :evil_lol: myślałam że wrzuciłam zdjęcie jakieś trefne, a to o Birmulca chodziło :diabloti: Quote
necianeta89 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='beta ata']Co do karm... Inne "jadalne" dla psa to Bosch, Josera, Arion (tańsze), Acana (drozsza)... Moja nie lubi zbytnio Boscha i to właśnie Bosch wydaje mi sie suchy, ale to pewnie zalezy od rodzaju. Mojej dobrze wchodzi Brit właśnie i Acana. Mysle, że naprawdę zalezy od psa. Od samej suchej karmy moja tez ma zatwardzenia, więc ja mieszam z puszką i dodaje łyżke oliwy i tarte jabłko, bardzo chętnie je i kupki jak marzenie ;-) :-D Ja swojej daje tez dwa,trzy razy w tygodniu świeże mięso z warzywami. Jedni uważają, że to dobrze, inni, że nie powinno sie mieszać typów krmienia , ale ja widzę, że mojej małej to dobrze robi. Ja uważam, że jedzenie samej suchej karmy powoduje pewnego rodzaju upośledzenie trawienia u psa, mianowicie zanika produkcja pewnych enzymów, ktorych wydzielanie jest stymulowane przez rozmaitość składników i ich stężenie w naturalnym pokarmie. Nie ma takiej możliwości, żeby wysuszone, zakonserwowane produkty miały pełny skład biologiczny. Mam teraz tylko jednego niedużego psa, to mogę sobie pozwolić ;-)[/QUOTE] Oj, mój nie je cały czas suchej karmy bo się mu nudzi, ale miałam bosha, masakrycznie suchy i niesmaczny. Moja tymczasowiczka właśnie go zjada, ona wszystko zje. Ale niestety ani na jedno ani na drugie nie działa dobrze. Mój maluch ma problemy z wypróżnieniem, związane jest to też z jego mocno powiększoną prostatą, a Maja robi chyba z 5 kup dziennie jak nie więcej, to nie jest normalne. Brita dostałam próbki, niestety ja nie jestem zadowolona z karmy, jest równie sucha. I... I.... nie wiem co kupić. Quote
DOSIA_GRECIA Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 (edited) [quote name='sleepingbyday']a ja patrzyłam na taka liste deklaracji stałych (nie rozliczenia miesieczne) i na tej liście mnie nie ma. dobra, to zresztą mało ważne, mam ważniejsze. koleżanka mi wpadła w nałóg zbierania psów po wsiach (w s ensie, ze co chwila jakies bidy znajduje) - znacie ją, występowała o wsparcie do baloniarek, dostała i potem zwróciła całość - Dosia grecia. znów coś znalazła, takie małe i mega przerażone, czyli Rysię. jak bardzo przerażone, widać tu: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=nNu531TnMY0[/URL] (jaki wpier*ol musiała regularnie dostawac, to tylko ona wie...) rysia ma bdt, ale jest kryzys związany z weekendem. [B]POTRZEBUJEMY CHWILOWEGO TYMCZASU DLA RYSI - OD PIATKU PRZED POŁUDNIEM DO WTORKU RANO[/B] (opiekunka wraca w poniedziałek późnym wieczorem). dziewczyna szuka już jakiś czas domu na kilka dni dla Rysi, ale nic nie znalazła i jest panika. minus - Rysia ma cieczkę. wydarzenie na fb: [URL]https://www.facebook.com/events/338649419541808/permalink/340734725999944/?ref=notif¬if_t=like[/URL] pomożecie?[/QUOTE] i ja się przypominam.. jest już wątek; [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227995-Przerażona-RYSIA-już-bezpieczna-szuka-domu-i-zbiera-na-utrzymanie"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227995-Przerażona-RYSIA-już-bezpieczna-szuka-domu-i-zbiera-na-utrzymanie[/URL] i bazarek: zapraszam wszystkich :) [U]bazarek dopiero może będzie[/U] i dzień dobry wszystkim .. Dosia_Grecia Edited June 10, 2012 by DOSIA_GRECIA Quote
_ogonek_ Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Nie ma któraś z baloniarek ochoty na prace społeczne? Poszukuję ochotnika na rozesłanie zaproszeń na moje bazarki - ja nie wyrabiam czasowo, mam z 30 psów do ogłoszenia + jakieś tam koty... :( Quote
sceptiques Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Cioteczki, proszę, wejdźcie na wątek Saby: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/222230-sunia-w-typie-labka-po-szkoleniu-oddana-do-raju-na-%C5%82a%C5%84cuch-%28s-14%29-prosimy-o-pomoc%21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/222230-sunia-w-typie-labka-po-szkoleniu-oddana-do-raju-na-%C5%82a%C5%84cuch-%28s-14%29-prosimy-o-pomoc![/URL] Może któraś z Was coś poradzi... :( Quote
DOSIA_GRECIA Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Moje drogie ,. zwracam się do was o pomoc dla Rysi. Z Bunią dałam sobie jakoś radę choć wydatków było a wydatków..:shake: Ale nie chciałam nadużywać waszej pomocy. Tym razem jednak proszę o pomoc ponieważ jeszcze jest pod moją opieką Bunia.. a w między czasie znalazłam Rysię. Rysię udało się umieścić w BDT ale trzeba jej kupić karmę itd. Ja na razie zaopatrzyłam ja w smycz, obrożę i kupiłam trochę jedzonka. ale nie ukrywam ,że jeszcze nie udało mi się nic nazbierać na Rysię ..a Rysia już jest i chce jeść..:p Dlatego zwracam się do was o wsparcie BDT 100 zł na zakup karmy . (czyli 75 zł). Quote
mmd Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 [quote name='DOSIA_GRECIA']Moje drogie ,. zwracam się do was o pomoc dla Rysi. Z Bunią dałam sobie jakoś radę choć wydatków było a wydatków..:shake: Ale nie chciałam nadużywać waszej pomocy. Tym razem jednak proszę o pomoc ponieważ jeszcze jest pod moją opieką Bunia.. a w między czasie znalazłam Rysię. Rysię udało się umieścić w BDT ale trzeba jej kupić karmę itd. Ja na razie zaopatrzyłam ja w smycz, obrożę i kupiłam trochę jedzonka. ale nie ukrywam ,że jeszcze nie udało mi się nic nazbierać na Rysię ..a Rysia już jest i chce jeść..:p Dlatego zwracam się do was o wsparcie BDT 100 zł na zakup karmy . (czyli 75 zł).[/QUOTE] Jestem za :) Nutusiu, prosimy... :) Quote
sleepingbyday Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 jeśli ja musze być za, to też jestem. ale nie pamiętam, to chyba tylko zarząd dezyduje, prawda? w takim przypadku wyrażam swoe poparcie dla zarządu w tej sprawie. to mówiłem ja, jarząbek wacław, trener drugiej klasy. Quote
Drzagodha Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Baloniarki, żegnam się. Kończę z dogo. Rośnijcie w siłę, niech BDT będzie jak najwięcej ;) Quote
Lili8522 Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 [quote name='Drzagodha']Baloniarki, żegnam się. Kończę z dogo. Rośnijcie w siłę, niech BDT będzie jak najwięcej ;)[/QUOTE] A to dlaczego? :-( Quote
Nutusia Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Jak rosnąć w siłę, jeśli tacy ludzie jak Drzagodha odchodzą?... Jestem za pomocą dla Dosia Gracia - na zdrówko dla Rysi :) Przepraszam, że dopiero teraz, ale wczoraj miałam akcję "sarenka" i jeszcze nie doszłam do siebie. Pół Polski obdzwoniłam - ciężki szok, że nie ma na Mazowszu miejsca, gdzie można byłoby powierzyć pod opiekę dzikie zwierzę i nikogo to nie obchodzi!!!!!!!!! Quote
_ogonek_ Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Drzagodha, co się stało :(? Czyżby kolejne zadymiary?? :( Quote
necianeta89 Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 [quote name='Nutusia']Jak rosnąć w siłę, jeśli tacy ludzie jak Drzagodha odchodzą?... Jestem za pomocą dla Dosia Gracia - na zdrówko dla Rysi :) Przepraszam, że dopiero teraz, ale wczoraj miałam akcję "sarenka" i jeszcze nie doszłam do siebie. Pół Polski obdzwoniłam - ciężki szok, że nie ma na Mazowszu miejsca, gdzie można byłoby powierzyć pod opiekę dzikie zwierzę i nikogo to nie obchodzi!!!!!!!!![/QUOTE] Raz też miałam taką akcję, na szczęście mamy na śląsku pogotowie dla zwierząt....... Quote
Nutusia Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Wczoraj właśnie miałam wybór - zawieźć sarniątko do... Przemyśla albo na Śląsk... Na szczęście, przedziwnym zbiegiem nadprzyrodzonych okoliczności, znalazłam cudownych ludzi i miejsce pod Piotrkowem Tryb. Quote
sleepingbyday Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 nutusia, jest punkt przyjęć dzikich zwierząt w powsinie, prowadzą to lasy miejskie. leczą, doprowadzjaa do "stanu uzywalności" i wypuszczają do lasu. Quote
Nutusia Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Bardzo fajnie, tylko GDZIE JEST INFORMACJA o tym?!?!?!? Poza tym czy przypadkiem nie przyjmują tylko z terenu Warszawy? Moja Mama mieszka za Żyrardowem - blisko 70 km od Warszawy... Spróbuj wrzucić w google hasło w stylu "młoda sarna znaleziona" "ośrodek dla saren" czy jakiekolwiek i zobacz co Ci "wyskoczy" - ręce z majtkami opadają... A, jeszcze próbowałam wrzucać "leśniczówka" i się okazało, że teraz leśniczówki się zajmują wyłącznie... agroturystyką w luksusowych warunkach, łazienki, TV satelitarna, przejażdżki konne... no! Quote
DOSIA_GRECIA Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 [quote name='Nutusia']Jak rosnąć w siłę, jeśli tacy ludzie jak Drzagodha odchodzą?... Jestem za pomocą dla Dosia Gracia - na zdrówko dla Rysi :) Przepraszam, że dopiero teraz, ale wczoraj miałam akcję "sarenka" i jeszcze nie doszłam do siebie. Pół Polski obdzwoniłam - ciężki szok, że nie ma na Mazowszu miejsca, gdzie można byłoby powierzyć pod opiekę dzikie zwierzę i nikogo to nie obchodzi!!!!!!!!![/QUOTE] Bardzo dziękujemy za pomoc... co do sarenek znam temat ..niestety:((( też się tym bulwersuję... za to można dostać grzywnę jak się człowiek z dobrego serca zaopiekuje własnością skarbu państwa,.. ale jak własność skarbu państwa w męczarniach będzie potrącona dogorewać w przydrożnym rowie to jest ok. :((( Quote
sleepingbyday Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 ja też to wiem przez przypadek, bo pracuje tam moja koleżanka. oczywiście, że kazdy powinien to wiedzieć. stawiałabym na to, że faktycznie tylko z lasów warszawskich przyjmuja zgłoszenia. ale z drugiej strony mogą mieć umowę z innymi lasami, cholera wie. Quote
Ellig Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Problem w tym ,ze te wszystkie placowki dzialaja oficjalnie tylko w dni powszednie do 16 i podaja tylko stacjonarne telefony, wlasnie robie liste takich adresow na mazowieckie, po tym jak przez kilka godzin szukalam miejsca dla sarny w mazowieckim. Gminy maja ustawowy obowiazek do podania tel. interwencyjnego , do dyzurujacego 24 h lekarza wet. do ktorego mozna zglaszac potracenia dzikiej zwierzyny.Gminy oczywiscie nie podaja takiego kontaktu bo nie podpisuja umow z lekarzami...... Quote
Recommended Posts