Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

u mnie pierwszy tymaczas był niecały miesiąc............wszystko poszło gładko :D

więc namówiłam rodzinę na drugiego.... była sunia w potrzebie, miała iść pod igłę z rodowodem, rzadka rasa itd. a dodatkowo zgłosił się do adopcji taki koleś z forum molosów, więc stwierdziłam, że kilka tyg. i będzie po wszystkim :D

i kolejny :p a tu niespodzianka! Buba siedzi u mnie od połowy lutego do dzisiaj, przeszło pół roku i NIC

tym sposobem zablokowałam tymczas :/ zajebiście.

Posted

[quote name='Ellig']Kto moze dac DT temu malemu biedakowi.................

Piesek znajduje się teraz w Lecznicy Dr Małkowskiego w Laskach przy ul. 3-go Maja 98. W sprawie adopcji najlepiej kontaktować się z panem Piotrem Kościelskim pod nr tel 227210075 lub 60120535

Psiak nie ma wydarzenia na dogo.
[/QUOTE]
Ellig, moze ogloszenia porobimy w miedzyczasie, moze ds sie znajdzie. Psiaczek jest ładny, adopcyjny.
A moze plakaty porozwieszac w Laskach, piesek mogl zwiac z domu i szuka go wlasciciel.

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Ellig, moze ogloszenia porobimy w miedzyczasie, moze ds sie znajdzie. Psiaczek jest ładny, adopcyjny.
A moze plakaty porozwieszac w Laskach, piesek mogl zwiac z domu i szuka go wlasciciel.[/QUOTE]
Psiak ma wydarzenie na Fb, uruchomilam znajomych , ktorzy zawsze pomagaja , on musi byc w Dt bo jest po operacji a gmina oplaca tylko 14 dni pobytu w klinice a potem Biszkop pojedzie do kutna , mamy jeszcze tylko 5 dni.......................w Laskach byl oglaszany.

Posted

[quote name='Ellig']Psiak ma wydarzenie na Fb, uruchomilam znajomych , ktorzy zawsze pomagaja , on musi byc w Dt bo jest po operacji a gmina oplaca tylko 14 dni pobytu w klinice a potem Biszkop pojedzie do kutna , mamy jeszcze tylko 5 dni.......................w Laskach byl oglaszany.[/QUOTE]
Dwie osoby zaoferowaly po 350 zl za utrzymanie malego na DT.

Posted

kochane cioteczki, żegnam się na 2 tygodnie, ale moze uda mi się zajrzeć z doskoku jak gdzieś zasięg złapię
będę trzymała kciuki za wszystkie BDT i postaram się jakies fanty na bazarki przytargać

Posted

Na Balonowe szczeniaki - zaglądajcie, bo fajne kosmetyki:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/213661-Drogeria-balsamy-pr%C3%B3bki-dla-Szanti-i-maluch%C3%B3w-u-ataK-do-5-wrze%C5%9Bnia"]http://www.dogomania.pl/threads/2136...-wrze%C5%9Bnia[/URL]

Posted

[quote name='Ellig']Dwie osoby zaoferowaly po 350 zl za utrzymanie malego na DT.[/QUOTE]

Zapytać o kojec tam gdzie jest Rudi na wszelki...? Czy szukamy bdt (tzn ze szukamy to wiadomo ale czy zapytać na wypadek jakby się, tfu tfu, nie znalazł)?

Posted

[quote name='mmd']W sprawie tego psiaka nie mam pomysłu...
Santino, a tam gdzie Rudi zjadł kanapę to nie domowy tymczas?[/QUOTE]

Tam gdzie zjadł kanapę to jest hotel, też z kojcami, ale ja się dogadałam, że on będzie w domu właścicieli a nie w kojcu. Można spróbować się podpytać.

Posted

[quote name='Nutusia']Do kojca z takim urazem to chyba jednak niekoniecznie :( Baloniarki kochane, żadnego wakatu nie macie?... U mnie niestety piesek odpada :([/QUOTE]

Może warto zadzwonić do tej Lidki, u której był Rudi i zapytać czy wezmą go do domu. warto spróbować. Z tym, że wolałabym żeby ktoś inny zadzwonił ---> ja mam słabą pozycję negocjacyjną, jako że "mój" pies zeżarł kanapę. Mogę podać nr do niej tylko nie wiem komu. No i ja płaciłam tam 450 zł/mc + karma

Posted

Serdecznie Witam Ciotki- Baloniarki po krótkiej nieobecności :lol:

[quote name='majowa']kochane cioteczki, żegnam się na 2 tygodnie, ale moze uda mi się zajrzeć z doskoku jak gdzieś zasięg złapię
będę trzymała kciuki za wszystkie BDT i postaram się jakies fanty na bazarki przytargać[/QUOTE]

majowa życzymy udanego wypoczynku a potem wracaj do nas :lol:

Cioteczki czytam o tym małym psiaku aż serce ściska :-( najlepszy byłby domowy tymczas ale 450zł/ miesięcznie+ karma i wszystko dodatkowo to jak dla mnie przegięcie i to spore :roll:

Posted

i ja jestem po wczorajszej nieobecności :)

majowa - udanego wypoczynku :)

450zł + karma to na prawdę dużo za dużo............ jeszcze uszłoby, gdyby było to 450zł Z karmą, ale bez....... no masakra

Posted

Wpadłam zobaczyć co u Was, a tu proszę, jak się wątek rozwinął. A co do ostatniego postu, to zgadzam się w całej rozciągłości! Są też tacy, co chcą zbić kasę na psim nieszczęściu i dobrych sercach dużo biedniejszych od siebie. To wydaje mi się być amoralne (no chyba, że chcecie tam wysłać słonia, a nie psa :))

Posted

No właśnie sęk w tym, że chcemy wysłać mikro-psiaczka (podana cena jest za sporego psiaka). A tak właściwie to najchętniej wysłałybyśmy go do którejś z Baloniarek, ale żadna się jeszcze nie objawiła z propozycją :(

Posted

[quote name='kasumi']i ja jestem po wczorajszej nieobecności :)

majowa - udanego wypoczynku :)

450zł + karma to na prawdę dużo za dużo............ jeszcze uszłoby, gdyby było to 450zł Z karmą, ale bez....... no masakra[/QUOTE]

fajnie że wróciłaś do nas :eviltong: 450 zł to jak dla mnie kosmiczna kwota nie do przyjęcia :roll:

[quote name='pola53']Wpadłam zobaczyć co u Was, a tu proszę, jak się wątek rozwinął. A co do ostatniego postu, to zgadzam się w całej rozciągłości! Są też tacy, co chcą zbić kasę na psim nieszczęściu i dobrych sercach dużo biedniejszych od siebie. To wydaje mi się być amoralne (no chyba, że chcecie tam wysłać słonia, a nie psa :))[/QUOTE]

cieszymy się z Twojej obecności :lol: odnośnie kasy za tymczasowanie to zgadzam się z tym w 100% i co więcej często czyta się że takie osoby poświecają się dla psiaka a także jeszcze się im za to dziękuje :roll:- normalnie śmiech na sali. Zastanawiam się jak Oni poświęcają się za pieniądze to co robimy my opiekując się tymczasowiczami za darmo ?

Posted

[quote name='Nutusia']No właśnie sęk w tym, że chcemy wysłać mikro-psiaczka (podana cena jest za sporego psiaka). A tak właściwie to najchętniej wysłałybyśmy go do którejś z Baloniarek, ale żadna się jeszcze nie objawiła z propozycją :([/QUOTE]

Nutusiu a czy psiaczek ma wątek na dogo?

Posted

[quote name='Igiełka']fajnie że wróciłaś do nas :eviltong: 450 zł to jak dla mnie kosmiczna kwota nie do przyjęcia :roll:

[/QUOTE]

Ja ostatnio niestety tylko podglądam po roboty mam jakoś wyjątkowo i przytłaczająco dużo :( Też uważam, że to bardzo drogo, ale czasem nie ma innego wyjścia :(

Posted

fakt - zgadzam się 450 zł bez karmy i weta, to za duża kwotna tym bardziej, że to nie jest olbrzymi pies.
ja na swojego psiaka wydaje w porywach 70 zł/msc plus ze 3 razy do roku fryzjer za 60 zł.
a gdzie się ma do tego 450 bez niczego?
Nie wiem kto to zaproponował, ale jest to aż nie do przyjęcia! :|

btw, proponuję dziewczęta zaprosić LILI8522.
co prawda nie jest JESZCZE bdt, ale już jutro nim zostanie.
Znalazła psiaka na ulicy i go chce wziaść do siebie, więc potrzebna jest pomoc w rozsyłaniu wątku i jakaś zbiórka na jego utrzymanie.
Dodatkowo psiak ma schowane jedno jąderko. trzeba będzie zrobić dodatkowe badania..
to wątek Farcika: [url]http://www.dogomania.pl/threads/213423-Panicznie-Wystraszony-Fart-siedzia%C5%82-na-ulicy-SCHRONISKO-czy-DT-Pom%C3%B3%C5%BCcie[/url]!!!!!!!!!!