Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Ellig']Oddam nastepujace leki i preparaty, najchetniej do odbioru w Warszawie:

Anivital Cani Agil - 520g (225 tab.) praktycznie cale opakowanie w sklepie kosztuje prawie 200zł- zarezerwowany dla Mestudio

http://allegro.pl/na-kosci-i-stawy-cani-agil-225-tabl-kurier-i2614267387.html

Encorton 10 mg - 2,5 opakowania, ponad 40 tabl.

Euthyrox 200 - 6,5 opakowania, ponad 300 tabl. zarezerwowany dla Mestudio.

W tym momencie zostal juz tylko ENCORTON....oraz

Duzy worek swiezej nie otwieranej karmy wet.
EUKANUBA : Daily Care Sensitive Joints - cena w sklepie okolo 200zl

http://www.eukanuba.pl/products/eukanuba-daily-care-sensitive-joints

Edited by Ellig
Posted

Uprzejmie donoszę, że od wczoraj mam nową podopieczną. Imienia jeszcze nie ma. To znaczy ma, ale do niej nie pasuje i na nie nie reaguje ;) Dzieciaczek ma pewnie w okolicach pół roku, bo właśnie zębiaszczy garniturek wymienia. Urocze stworzonko jest. Będzie wątek i zdjęcia, jak tylko się ogarnę :)

Posted

[quote name='Nutusia']Uprzejmie donoszę, że od wczoraj mam nową podopieczną. Imienia jeszcze nie ma. To znaczy ma, ale do niej nie pasuje i na nie nie reaguje ;) Dzieciaczek ma pewnie w okolicach pół roku, bo właśnie zębiaszczy garniturek wymienia. Urocze stworzonko jest. Będzie wątek i zdjęcia, jak tylko się ogarnę :)[/QUOTE]

Niekończąca się opowieść.........

Posted

Nutusia gratuluję i czekamy na zdjęcia :eviltong:.
Ja również mam nowego tymczasa tym razem kota ;). Jak zakończymy wyjazdy to pokażę Baldura (czyli Kot Chodząca Biegunka).

Posted

[quote name='Ellig']Oddam nastepujace leki i preparaty, najchetniej do odbioru w Warszawie:

Anivital Cani Agil - 520g (225 tab.) praktycznie cale opakowanie w sklepie kosztuje prawie 200zł- zarezerwowany dla Mestudio

http://allegro.pl/na-kosci-i-stawy-cani-agil-225-tabl-kurier-i2614267387.html

Encorton 10 mg - 2,5 opakowania, ponad 40 tabl.

Euthyrox 200 - 6,5 opakowania, ponad 300 tabl. zarezerwowany dla Mestudio.

[quote name='Ellig']W tym momencie zostal juz tylko ENCORTON....oraz

Kto jeszcze potrzebuje karme specjalistyczna i ENCORTON?

Posted

[quote name='Ellig']W tym momencie zostal juz tylko ENCORTON....oraz

ja bym Ci te karme porwała
mam lekki kryzysik po leczeniu szczeniaków i ich operacji po nosowce i wglobieniu jelita, a w domu 3 starsze psy - Erys, Czoko i Neron.
Czy gdybym Ci zapłaciła za przesylkę jest szansa na wyslanie karmy do Krk?
Jak nie to będę prosić syna koleżanki, aby podjechał do Ciebie gdy będzie w stolicy.

Posted

Kochani potrzebuje pomocy....Jak sie wprowadza kota do domu gdzie sa psy i nigdy z kotem nie mieszkaly? Pewna Pani z mojego sklepu poprosila mnie o pomoc, malzenstwo sie rozwiodlo, pani wziela 2 koty,a kotke zostawila....Kotka ma 2 lata i mieszkala w domu, teraz jest na dzialkach,zimy tam nie przezyje...Zglosila sie pani,ze ja wezmie,a dzisiaj zadzwonila,ze jednak nie...I tak kotka laduje u mnie na dt,pierwszy raz mam kota.Pomocy!

Posted

[quote name='lika1771']Kochani potrzebuje pomocy....Jak sie wprowadza kota do domu gdzie sa psy i nigdy z kotem nie mieszkaly? Pewna Pani z mojego sklepu poprosila mnie o pomoc, malzenstwo sie rozwiodlo, pani wziela 2 koty,a kotke zostawila....Kotka ma 2 lata i mieszkala w domu, teraz jest na dzialkach,zimy tam nie przezyje...Zglosila sie pani,ze ja wezmie,a dzisiaj zadzwonila,ze jednak nie...I tak kotka laduje u mnie na dt,pierwszy raz mam kota.Pomocy![/QUOTE]

najlepiej na początku, o ile jest możliwość, potrzymać w osobny pokoju, żeby najpierw się oswoiły ze swoimi zapachami, dźwiękami itd..

a u mnie nowy stary tymczas się pojawi, nie wiem, jak ogarnę całe towarzystwo :( - Aqsa będzie wracać z adopcji, ludzie są beznadziejni :(

Posted

[quote name='sylwija']najlepiej na początku, o ile jest możliwość, potrzymać w osobny pokoju, żeby najpierw się oswoiły ze swoimi zapachami, dźwiękami itd..

a u mnie nowy stary tymczas się pojawi, nie wiem, jak ogarnę całe towarzystwo :( - Aqsa będzie wracać z adopcji, ludzie są beznadziejni :([/QUOTE]

Tak już byłam na wątku Aqsy, też myśląc że są nowe zdjęcia, wiadomości, a tu... jakaś czarna seria, Teodor ,Aqsa .

Posted

[quote name='iwoniam']ja bym Ci te karme porwała
mam lekki kryzysik po leczeniu szczeniaków i ich operacji po nosowce i wglobieniu jelita, a w domu 3 starsze psy - Erys, Czoko i Neron.
Czy gdybym Ci zapłaciła za przesylkę jest szansa na wyslanie karmy do Krk?
Jak nie to będę prosić syna koleżanki, aby podjechał do Ciebie gdy będzie w stolicy.[/QUOTE]
Niestety nie moge wyslac karmy, nie mam samochodu i nie doniose takiego ciezkiego worka na poczte....Zalezy mi na w miare szybkim odbiorze tej karmy,rezerwuje ja dla ciebie.

Posted

[quote name='Ellig']Kto jeszcze potrzebuje karme specjalistyczna i ENCORTON?

Duzy worek swiezej nie otwieranej karmy wet.EUKANUBA : Daily Care Sensitive Joints - cena w sklepie okolo 200zl - zarezerwowana dla iwoniam

Posted

Skorzystajcie ze strony www.wysylajnajtaniej.pl.
Wysyłka do 31 kg jakieś 20 zł. Kurier dojeżdża do domu - DHL najczęściej.
Trzeba się zarejestrować, potem wypełnia się na stronie wysyłkę paczki - dane swoje i odbiorcy.
Trzeba podać wagę paczki i wymiary i zaznaczyć karton jako opakowanie to wtedy policzy wysyłkę normalnie.
Opłaca się systemem bankowym PayU i pieniążki natychmiast są u nich księgowane. Potem trzeba tylko wydrukować druczek.

Posted

bardzo się cieszę, że mogłam sie przydac :loveu:[quote name='iwoniam']odebrałam dziś leki
dziękuję BARDZO
i od razu piszę, że się przydadzą - nifuroksazyd jest na już[/QUOTE]

Posted

To właśnie Jagoda drzagodha wzięlła Tulika do azylu....mozna powiedzieć że uratowała mu zycie[quote name='mari23']z Głogowa jest Drzagodha, Głogów to dość daleko od Wrocka

:) doczytałam już na wątku, Macia ma naprawdę o połowę blizej do Głogowa ( podobnie, jak ja, tylko od drugiej strony, niż Macia ;))[/QUOTE]

Posted

[quote name='lika1771']Kochani potrzebuje pomocy....Jak sie wprowadza kota do domu gdzie sa psy i nigdy z kotem nie mieszkaly? Pewna Pani z mojego sklepu poprosila mnie o pomoc, malzenstwo sie rozwiodlo, pani wziela 2 koty,a kotke zostawila....Kotka ma 2 lata i mieszkala w domu, teraz jest na dzialkach,zimy tam nie przezyje...Zglosila sie pani,ze ja wezmie,a dzisiaj zadzwonila,ze jednak nie...I tak kotka laduje u mnie na dt,pierwszy raz mam kota.Pomocy!

i jak przyjedzie kot to koniecznie!!! karm kota i psy jednoczesnie

[quote name='Ellig']Niestety nie moge wyslac karmy, nie mam samochodu i nie doniose takiego ciezkiego worka na poczte....Zalezy mi na w miare szybkim odbiorze tej karmy,rezerwuje ja dla ciebie.

[quote name='Ellig']Duzy worek swiezej nie otwieranej karmy wet.EUKANUBA : Daily Care Sensitive Joints - cena w sklepie okolo 200zl - zarezerwowana dla iwoniam

Dziękuję
zatelefonuję do jednej osoby; może bedzie niedługo w stolicy, ew bede szukać

[quote name='mestudio']Skorzystajcie ze strony www.wysylajnajtaniej.pl.
Wysyłka do 31 kg jakieś 20 zł. Kurier dojeżdża do domu - DHL najczęściej.
Trzeba się zarejestrować, potem wypełnia się na stronie wysyłkę paczki - dane swoje i odbiorcy.
Trzeba podać wagę paczki i wymiary i zaznaczyć karton jako opakowanie to wtedy policzy wysyłkę normalnie.
Opłaca się systemem bankowym PayU i pieniążki natychmiast są u nich księgowane. Potem trzeba tylko wydrukować druczek.

jeśli taka forma byłaby możliwa to bylo by super = za przesyłkę zapłacę
jeśli nie będę prosić kogoś, kto jeździ/jedzie ze stolicy
Dzięki za rezerwację

Posted

iwoniam, możesz sama wypełnić to na stronie i tylko mailem wysłać Ellig druczek w załączniku do wydrukowania, bo ona musi go mieć przy nadaniu. Tylko niech Ela zmierzy wysokość(ten najdłuższy bok), szerokość i głębokość - lepiej podać zawyżone wymiary bo czasami jest wredny kurier i mierzy po swojemu próbując wyłudzić dodatkowe opłaty jeśli przekracza jakieś ich wymiary (wysokość do 140 chyba).

Posted

A u nas wiejsko, założyłam wątek dla psiaków, którym staramy się pomóc na wsi. Mam nadzieję, że będzie tych piesków niewiele - tzn. wymagających pomocy. Kilka lat temu było ich mnóstwo i mieliśmy dom pełen szczeniaków co jakiś czas. Teraz staram się ludziom tylko tłumaczyć aby pozwalali na sterylizację swoich suczek, czasami podrzucę karmę itp.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/232397-Wiejskie-klimaty-i-psie-historie-z-naszej-okolicy-Pomagamy-psiakom-na-wsi?p=19687633#post19687633

Posted

Z powodów kilku, ale przede wszystkim dlatego, że kryzys dopadł i moją rodzinę, zmuszona jestem do zmniejszenia deklarowanych sum na KWB i KS. Zatem od października na konta w/w wpływać będzie po 10.00 zł. Poza tym nie omijam bazarków i w miarę możliwości także tą drogą staram się pomóc, że nie wspomnę o sedecznym wsparciu duchowym wszystkich Was oddanych Braciom Mniejszym.
Mam nadzieję, że skromnym wkładem powoli uda mi się spłacić dług wdzięczności za Waszą pomoc dla Ovolinki i chociaż troszeczkę przyczynić do pomocy czekającym na nią Bidulom.
Pozdrawiam:)