suślik Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 [quote name='Pipi']ja nie musze wiedziec, mam oczy[/QUOTE] A po czym poznajesz, że to nie alex? Serio pytam bez złośliwości. Patrzysz chłodnym okiem więc może widzisz więcej niż ja. Może się zasugerowałam, że to musi być on i może faktycznie masz rację. Może się pomyliłam. Ale ten pysk, uszy.
buniaaga Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [IMG]http://images49.fotosik.pl/1046/b66fe901c4854ba6med.jpg[/IMG] [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy11/628612/1202032/42154615_p7263997.jpg[/IMG] Dla mnie też się wydaje że są różni.Pod którym zakładem mechanicznym ten psiak jest?
Vicky62 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Niestety,ale również widzę różnicę ... może ciotki bardziej znające sie na on-kach wypowiedzą sie
suślik Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Zakład jest na Widowskiej. Ale serio dziewczyny nie róbcie jaj... to ja już tak zasugerowana jestem tym, że to ma być Alex i koniec i kropka? Może któraś z Bielskich dziewczyn może spojrzeć na tego psa zupełnie z dystansem i sprawdzi? Dla mnie naprawdę wyglądał jak Alex ale teraz to już sama nie wiem po tym co piszecie ....
Vicky62 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [B]suślik, [/B]przyjrzyj sie umaszczeniu na szyi i klatce z przodu ten ma o wiele jaśniejsze ...no chyba,że fotka inne światło daje ...no nie wiem [B]buniaaga,[/B]moze jak na zywo zobaczy to rozpozna czy Alex, czy tez nie ...
Martika&Aischa Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Cioteczki Fakt jest faktem więc warto to sprawdzić bo psiaki są naprawdę podobne .....hmm...dziwne .....dwa tak bardzo pododobne bezdomne psiaki w pobliżu .....może to kwestia zdjęcia ....kolor sierści rzeczywiście się różni! Ale warto sprawdzić mimo wszystko! Edit : z radości nie przeczytałam wcześniej że tam byłaś cioteczko :( hmmmmm......
zachary Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Ja również dostrzegam różnice: na pysku, w spojrzeniu, uszach, umaszczeniu......
Martika&Aischa Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Ten dzisiejszy psiak ze zdjęcia jest znacznie szczuplejszy i wydaje się na mordce młodszy .....kurcze no już sama nie wiem :shake:
azalia Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Bardzo chciałabym,żeby to był Alex,ale pieski się różnią umaszczeniem,wyrazem pysia,alex ma szerszy pychol poniżej uszu.
unixena Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Wedlug mnie to sa dwa rozne psy .Podobne do siebie ..ale to nie jest Alex...
Ironiaaa Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Jak dla mnie tez dwa rozne psiaki. Moze to kwestia swiatla ale Alex wydaje mi sie miec wiecej domieszek rudawego i bezowego.
soniamalutka Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Wielokrotnie widziałam Aleksa i przykro mi ale jestem pewna ,że psiak ze zdjęcia to nie jest on.
Martika&Aischa Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 No więc wracamy do punktu wyjścia :( i szukamy dalej :( Oj Alex Alex gdzie jesteś psiaku ? :(
joi Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Dla nas to też inny pies. Na zdjęciach Suślika to młody pies a Alex na pierwszych zdjęciach wyglądał jak już dorosły, ukształtowany pies. Wielkość, kształt uch o tym świadczy. Są podobni bardzo ale to nie Alex
suślik Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Czyli sobie wmówiłam po prostu, że to Alex :-( Ale jest identyczny jak dla mnie. Te usyszka, oczy, zarys nad pycholem. Łudząco podobny jak dla mnie do Alexa. I jego reakcja... Może to syn Alexa ? Nie byłam obiektywna po prostu. Przepraszam Was Ciotki za to zamieszanie. Widocznie za bardzo chciałam go odszukać. Przyznaję się do błędu. Narobiłam niepotrzebnie i Wam i sobie nadziei.
Martika&Aischa Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='suślik']Czyli sobie wmówiłam po prostu, że to Alex :-( Ale jest identyczny jak dla mnie. Te usyszka, oczy, zarys nad pycholem. Łudząco podobny jak dla mnie do Alexa. I jego reakcja... Może to syn Alexa ? Nie byłam obiektywna po prostu. Przepraszam Was Ciotki za to zamieszanie. Widocznie za bardzo chciałam go odszukać. Przyznaję się do błędu. Narobiłam niepotrzebnie i Wam i sobie nadziei.[/QUOTE] Cioteczko głowa do góry :) Znajdziemy go !!!!!!!!!! :)
sambo_os1 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 moja sugestia to zmienić tytuł wątku więcej ciotek tu zajrzy gdy będzie w tytule że ,,zaginął'' lub coś w tym stylu. może ktoś go skojarzy wtedy....może trafił pod opiekę jakiejś fundacji... w wakacje dużo ludzi przemieszcza się samochodami i nie tylko tych wyrzucających psy ale są tacy,którzy też pomagają,skoro był ufnym psem wszystko możliwe że ktoś najzwyczajniej mu pomógł i może on być nawet wiele kilometrów od tego miejsca gdzie wcześniej przebywał.
DONnka Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='suślik']Czyli sobie wmówiłam po prostu, że to Alex :-( Ale jest identyczny jak dla mnie. Te usyszka, oczy, zarys nad pycholem. Łudząco podobny jak dla mnie do Alexa. I jego reakcja... Może to syn Alexa ? Nie byłam obiektywna po prostu. Przepraszam Was Ciotki za to zamieszanie. Widocznie za bardzo chciałam go odszukać. Przyznaję się do błędu. Narobiłam niepotrzebnie i Wam i sobie nadziei.[/QUOTE] Nie przejmuj się suśliku :):):) Tak to już jest, że jak człowiek bardzo czegoś pragnie to czasem może stracić zdolność obiektywnego osądu :) Ty po prostu patrzyłaś sercem, a nie oczami :loveu:
inga.mm Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 kolorem nie przejmuj się. To kwestia oświetlenia, pory dnia, ujęcia. Gdyby udało się zrobić ujęcie buzi podobne jak w zdjęcia Aleksa, to można by było może powiedzieć coś konkretnego.
suślik Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Dzięki ciotki :) Głupio mi strasznie, że tak się pomyliłam. Ale już Indze mówiłam, że widocznie tak bardzo chciałam go odszukać, że zobaczyłam Alexa w kompletnie podobnym dla mnie ale jednak różniącym się dla Was psie. Wcześniej się burzyłam, że przecież poznam Alexa wszędzie o każdej porze dnia i nocy no i teraz mam za swoje...
inga.mm Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 czekaj, jeszcze może wyjść na Twoje. Inną fotke zrób mu. A jeśli to nie on, to co z nim będzie?
suślik Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 [quote name='inga.mm']czekaj, jeszcze może wyjść na Twoje. Inną fotke zrób mu. A jeśli to nie on, to co z nim będzie?[/QUOTE] Tak czy siak psu trzeba pomóc wg. mnie. Mimo tego, że jest zabezpieczony to on jednak dobrego miejsca na życie tam mieć nie będzie. A poszukiwania Alexa jak trwały tak i trwają.
Asencja Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Agata-przykro mi -ale w/g mnie to dwa różne psy...ten drugi jest młodziutki myslę,że ma ok.1roku a Alex wygląda najmniej na 3-4 może nawet 5lat..sorki...
inga.mm Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Asencja']Agata-przykro mi -ale w/g mnie to dwa różne psy...ten drugi jest młodziutki myslę,że ma ok.1roku a Alex wygląda najmniej na 3-4 może nawet 5lat..sorki...[/QUOTE] Niestety. Sa jeszcze inne różnice
Lili8522 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Ile tam u Was bezdomniaków Cioteczki :-( Ale gdzie ten Alex się podziewa... Takiego psikusa zrobił :shake::-(:shake: Ale nie tracę nadziei ;)
Recommended Posts