Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 690
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeeeestem...

[quote name='jofracy']Jasza nie martw się! w Katowicach jamnikowi krzywdy nie zrobią, bo by ich Soboz4 udusiła :) Jakby się z nią coś złego działo, to się dowiemy ok? czasem trzeba tak zrobić. Jak odwoziłam Gucia do schronu, to ryczałam nad nim jak stuknięta...

otóż to własnie Soboz4 czuwa

[quote name='Jasza']Dziewczyny dziękuję.
Jofracy - ja ciągle ryczę.
Czuję się jak szmata...
Zaraz napiszę do Soboz.
Jak tylko się czegoś dowiecie, bardzo proszę o wiadomość.
I do Isadory napiszę.

Na kwarantannie, to chyba żaden pies jej nie pogryzie????

Nie rycz, wyzej klawiatury nie skoczysz a nie sztuka zostać zbieraczem. Zrobiąłś co mogłas. Nie rycz... kazałam :roflt::roflt:

[quote name='maciaszek']Jestem i ja. Zaraz jadę do schroniska. Porobię zdjęcia. Dowiem się jak się mała trzyma.
[...]
:glaszcze:

Super to ja poczekam na foty i zrobie jej watek i newsa na SOS, mogę zrobić tez eventa na fejsie z grupy SOS DLA JAMNIKÓW (lepiej chodzi niż z indywidualnego konta)

a to zdjęcie na bank wykorzystam...

Posted

Isadora - DZIĘKUJĘ!!!
Jezeli mogę prosić o FB - byłabym wdzięczna!
Wydarzenie na jamnikach też.
Czekam sama na wieści Maciaszkowe.

Zdjęcia są kiepskie, na żywo, to piękny, fajny pies.
Taki jamnik bassetowy, bo spokojny, dreptający.
A jak sie położyła i uszami zawachlowała jak słonik Dumbo, to chłopcy na warsztacie padli.
Potem sie położyła płasko, jak dywanik, tylne łapki rozciągając, jakby nie miała stawów....jest rozkoszna.

Posted

O rany, Jasza współczuję Ci.
Nie ma się wpływu na to co się czuje, ktoś kto oddał psa do schronu doskonale wie, jakie to uczucia:-(
Biedna maleńka, może zgubiła się jakiejś starszej pani, taka grubiutka.
Może warto by było w okolicy porozwieszać papierowe ogłoszenia, ludzie nie zawsze dzwonią do schroniska.

Posted

Nowe wieści sa takie, że dostałam sms-a od Maciaszka:
" Hej! Widziałam małą. Mam zdjęcia, nawet niezłe, na trawce :-) Wrzucę późnym wieczorem. Jest sama w boksie. Trzyma się nieźle. Ty też się trzymaj. Pa!"

Javena -z Rudy śląskiej jest Jusstyna85 - do niej jak w dym.

Boks ma wymiary około metr na metr pięćdziesiąt.
Ma w nim wodę i dwa razy dostaje jedzenie.
I tak siedzi. Nie wychodzi.
Wyobrażanie tego sobie jest obłędne.

Ogłoszenia papierowe rozwiesiłam.

Jak tylko Maciaszek wrzuci zdjęcia - biorę się za ogłoszenia - i jeżeli ktoś chce pomoc - zapraszam.
Kwarantanna kończy się za dwa tygodnie i mała będzie przeniesiona na boksy, nie wiadomo z jakimi psami....na jedno to dobrze, bo nie będzie sama...ale jak trafi na jakieś konfliktowe psy - a przy przepelnieniu to normalne, ze dochodzi do spięć - to nie wiem co będzie...

Mam też nadzieję, na wieści od wolontariuszy - jutro mają swój dzień w schronisku.

Posted

Patmol napisał(a):
a może ma chipa

W schronisku sprawdzają wszystkie psy pod tym względem - jeżeli będzie miała - to się na pewno dowiemy.

Posted

unixena napisał(a):
Kolezanka z Rudy Slaskiej spyta sie swojej sasiadki ...ale co z tego wyjdzie ...??

A może akurat?
Czasami cuda się zdarzają.
Dziękuję!

Posted

:) wstępnie dobre wieści :) Moja sąsiadka -starsza pani -zakochana :multi: proszę mi podać adres tego schronu bo jutro ona chce (ze mną) tam pojechać i obadać co i jak :) możliwe ( nie obiecuję, dopóki ryba nie będzie w Rudzie w jej mieszkaniu ;)) ,że stworzonko nie będzie już samo.
Jeśli będzie chciała zabrać to czy może od razu z tej kwarantanny ?
2 pyt. Czy byłaby możliwa zbiórka na sterylkę w razie czego ?

Pozdrawiam :);)