missieek Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 mily news Goran pozwolil mi dzis wyczyscic uszy i dwa razy zakropic mozliwe ze spacyfikowal bo juz 4 dzien walczylam z zakrapianiem a moze w koncu uszy mniej bola a moze stwierdzil ze fajna sprawa bo uszy wymasuje, i juz tak nie swedza skora na uszach tez fajniejsza, schodzi platami ten niefajny naskorek i skora pod nim ladniejsza wydzieliny tez nie ma duzo no ale nie ma co sie dziwic, batalia dosc spora wytoczona przeciw temu dziadostwu Advocate, dwa antybiotyki Enroxil/Cipronex i Amoksiklav, na grzyba Ketokonazol oslonowio Biotyk mam troche witamin wiec mu dorzucam co do jedzenia jest strasznie lapczywy, mimo ze miske ma tylko dla siebie to je tak aby jedzenie przypadkiem nie ucieklo ale pozwala sobie odebrac miske, tzn mnie pozwala, innym nie wiem koty pogania gadzina, mozliwe ze moglby zrobic krzywde, niefajnie sie nakreca wazy 30kg, wazylam go bedac u weta kiedy bedzie mial fryzurke?? :cool3: Quote
malawaszka Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 hura hura!!!!! fryzurkę w weekend albo po weekendzie jak tylko odzyskam maszynkę bo i Nazira chciałabym obciąć i moje małe zarastają a maszynkę mieli mi odwieźć i .... ni mo :roll: Quote
Saththa Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 cudne wieści ;) Dobrze, ze z tymi uszkami już lepiej :) Quote
malawaszka Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 Goranku w górę - mam już maszynkę więc w przyszłym tygodniu podjadę na strzyżonko i fory do ogłoszeń bo już czas, tylko kurcze jeszcze kastracja bo jeden gość na fb ze mną dyskutował już, że szkoda psa kastrować :shock: i w ogóle kolejny co go biurokracja odpycha od adopcji - nie ma przymusu brać psa od nas, nei wiem kiedy ludzie to zrozumieją Quote
Saththa Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 I ja również ;) Z jednej strony FB jest dobry ale z drugiej strony to tez pewnie podnosi cisnienie heh Quote
WATACHA Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 zerduszko napisał(a):To czekam na fory :D Fory to Ty już chyba masz :) Ja też nigdy tego nie zrozumiem , po co ludzie wchodzą w jakieś dziwne dyskusje.Nie pasuje to do widzenia , a nie oni się denerwują my się denerwujemy Quote
Saththa Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Ekhem.... Zapraszam na bazarek na sznupki Malawaszkowe do 15.09.2011 Srebrna bizuteria ;) http://www.dogomania.pl/threads/212830-Wisiorki-%C5%82a%C5%84cuszki-kolczyki-SREBRO-pr%C3%B3ba-925-na-sznupki-Malawaszkowe-do150911-22.00 Quote
jambi Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 zerduszko napisał(a):To czekam na fory :D WATACHA napisał(a):Fory to Ty już chyba masz :) kurde, jak ktos późno przychodzi to sam sobie szkodzi... dokłądnie ten sam tekst miałam napisać :lol: Quote
WATACHA Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 jambi napisał(a):kurde, jak ktos późno przychodzi to sam sobie szkodzi... dokłądnie ten sam tekst miałam napisać :lol: Jak bardzo chcesz to mogę edytować i wstawić kropeczki, co byś mogła też sobie napisać :) Quote
rozi Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Przez parę miesięcy nie mogłam dojść do ładu z uszami Buby (labradorka), w końcu wyleczyłam Bioparox'em, takim w psiukawce lekiem na gardło. Quote
rozi Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 No owszem, ale żadne z kropli weterynaryjnych - też antybiotyki - nie pomagały. albo pomagaly na krótko. Quote
malawaszka Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 a jak ona reagowała na takie psikanie bioparoxem w ucho? z Goranem takie cuda nie przejdą bo on nawet zakraplania zwykłego nie lubi, ale póki co leki, które dostaje działają i jest coraz lepiej - a że to musi potrwać - no musi bo było bardzo źle Quote
Saththa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Hmmm zbliża się wrzesień... już jutro jest a ja szukam chętnego na 20 zł deklaracji stałej po Birmankowej... Chętny? Quote
WATACHA Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Saththa napisał(a):Hmmm zbliża się wrzesień... już jutro jest a ja szukam chętnego na 20 zł deklaracji stałej po Birmankowej... Chętny? Tak sobie chodzę za Tobą i patrzę co napisałaś Quote
malawaszka Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Saththa napisał(a):Hmmm zbliża się wrzesień... już jutro jest a ja szukam chętnego na 20 zł deklaracji stałej po Birmankowej... Chętny? tak tak tak!!! Goranek chętny :loveu: Quote
rozi Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 malawaszka napisał(a):a jak ona reagowała na takie psikanie bioparoxem w ucho? z Goranem takie cuda nie przejdą bo on nawet zakraplania zwykłego nie lubi, ale póki co leki, które dostaje działają i jest coraz lepiej - a że to musi potrwać - no musi bo było bardzo źle Wiesz co, ja gehennę przeszłam z tym nawracającym zapaleniem, więc nie zastanawiałam się nad tym, co Buba powie na psikanie, tylko brałam za łeb i psikpsik. Sama z siebie wzięłam ten Bioparox, z desperacji, po prostu w domu był, a nic normalnego nie działało. Quote
malawaszka Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 rozi napisał(a):Wiesz co, ja gehennę przeszłam z tym nawracającym zapaleniem, więc nie zastanawiałam się nad tym, co Buba powie na psikanie, tylko brałam za łeb i psikpsik. Sama z siebie wzięłam ten Bioparox, z desperacji, po prostu w domu był, a nic normalnego nie działało. łatwiej jednak wziąć za łeb i psik psik suni labradora niż samcowi sznaucera olbrzyma :lol: Quote
Saththa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 WATACHA napisał(a):Tak sobie chodzę za Tobą i patrzę co napisałaś heheh i jakies wnioski? malawaszka napisał(a):tak tak tak!!! Goranek chętny :loveu: Numer konta Twój?:) Quote
malawaszka Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Saththa napisał(a): Numer konta Twój?:) tak - ten sam co dla Birmanka Quote
rozi Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 malawaszka napisał(a):łatwiej jednak wziąć za łeb i psik psik suni labradora niż samcowi sznaucera olbrzyma :lol: Nie byłabym pewna. A generalnie jeśli wzragasz się przed psikaniem to znaczy, że nia ma tragedii. W sytuacji dramatycznej człowiek gotów gówno zjeść, byle to pomogło (: Quote
Recommended Posts