Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś telefon - dziewczyna znalazła młodego olbrzyma w okolicach Bukowna tereny kopalni piasku gdzie łatwo ludziom psy wyrzucać bo to dość odludne okolice, nie może być u niej, grozi mu oddanie do Olkusza :( pies bardzo ma zawalone uszy - bolesne, zasyfiałe - kto wie czy nie było to przyczyną porzucenia bo to przecież kosztuje żeby kundla leczyć... :angryy:

Nie mogę pozwolic, zeby psiak trafił do tej mordowni, missieek zgodziła się go przyjąć na hotelik do siebie - okolice Miechowa, proszę o wsparcie - na leczenie, na kastrację na opłatę hotelową (420 zł/mies)

Kontakt: [email protected]
tel. 608 464 683

ROZLICZENIE:
597,75 zł spadek po Guciu
223,50 zł bazarek kotpolarny
40 zł ASAB na advocate
30 zł WATACHA (Gutkowe)
20 zł Margi
90 zł AMIGA od qdera
50 zł Radosław S. Tychy
30 zł Agnieszka M.
25 zł AnkaG (Puszczykowe)
50 zł Magdalena K (Puszczykowe)
40 zł lilo (w tym 20 zł Mariutkowe)
50 zł marako
50 zł Aleksandra G Częstochowa
116,50 zł bazarek ludwy z książkami od WATACHY
274 zł bazarek dentastixy od Elitesse i inne
130 zł Pani Sagusi
50 zł Edyta W. Dwikozy
50 zł Jolanta B. Piła
09.2011
50 zł Magdalena K.
20 zł Saththa
30 zł Marta M. Olsztyn
30 zł WATACHA
20 zł Margi
30 zł Agnieszka M.
75 zł weszka
166,90 zł jambi z bazarku książkowego
91,20 zł jambi z bazarku z yrokosznaucem

SUMA: 2429,85 zł

wydatki:
147,80 zł (czyszczenie uszu na głupim jasiu, cipronex 2 op, ketokonazol 1 op, advocate, zipyran, dojazd)
60 zł ([FONT=MS Shell Dlg 2]amoksiklav 22,45zl, cipronex 2x10,80zl, Biotyk 11,95zl, wata 4zl[/FONT])
420 zł hotel 30 dni (05.08-04.09.2011)
[FONT=MS Shell Dlg 2]21,60 zł (2x 10,80 cipronex)[/FONT]
25 zł krople do czyszczenia uszu
40 zł surolan
45 zł kaganiec fizjologiczny
80 zł wizyta u weta 16.09.2011 - kolejne leki krople do uszu posatex
150 zł kastracja 27.09.2011
420 zł hotel 30 dni (05.09-04.10.2011)
SALDO: 1020,45 zł> przechodzi na Zosię, Pixela i Farsę

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wilczy zew napisał(a):
o chorych oczkach też pomyślałam ale nie chciałam dokładać :-(

ja też... wszak zadnych konkretnych skojarzen chorobowych nie miałam ale tak pomyslalam heh... biedny:(

Posted

psiak już u missieek - szczeka w kojcu, denerwuje się, nie wiem jakie miał życie, nie jest takim szczylkiem jak nam się wydawało - kilka lat ma, ale dokładnie nie wiemy jeszcze; uszy są BARDZO zawalone, aż skóra jest zgrubiała :( to musi od długiego czasu trwać i boleć - może dlatego powarkuje, zobaczymy jak się będzie rozwijał - ale już wiemy że nie będzie to taki ekspres adopcyjny jak miałam nadzieję, bo roczniak to to nie jest i w dodatku te chore uszy :(

PROSZĘ O WSPARCIE :modla:

Posted

Ale cudo!! Ludzi to ja bym wieszała za ................................. nie powiem za co.
Przekazuję na niebo 90 zł od stałego sponsora qdera. Wprawdzie dotąd przekazywałam te pieniążki na krakowskie psiaki, ale przecież ważne jest który najbardziej potrzebuje, a zresztą Olkusz to rzut beretem od Krakowa

Posted

AMIGA ogromne dzięki!!!! Jestem jeszcze bardziej podłamana - leczenie będzie długotrwałe i mozliwe, że psiak jest jeszcze starszy niż nam się wydawało :( ale to jeszcze nic pewnego bo dokładnie w paszczę jeszcze nie pozwolił zajrzeć - przednie zęby ma pościerane - ale to może od gryzienia kamieni? :modla: mam nadzieję...

potrzebny advocate, na uszy kuracja antybiotykowa + ketokonazol w tabletkach - może ktoś ma ketokonazol na zbyciu? leczenie będzie trwało około 6 tygodni :(

chłopak już się ogarnął i z każdą chwilą jest coraz fajniejszy - z psami już ok, latał za Manią nie wiemy czy w celach prokreacji czy zabawy :D
na smyczy chodzi fajnie

Posted

O ten lek się dowiem,jeżeli będzie tam gdzie mam wejścia, to na pewno psiak może liczyć na 2 opakowania.Wiedzieć będę w poniedziałek ale wysyłka jest możliwa dopiero w piątek.

Myślę oczywiście o ketokonazolu.