Sonka95 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Ale ma on super umaszczenie :crazyeye: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/321061_10151412933918524_276587176_n.jpg Szkoda , że na razie mogę mieć tylko jednego psiaka , ale kiedyś to się zmieni ;) Quote
heksa82 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Piękny Leonek... pewnie szybko znajdzie swoich ludzi :loveu: Quote
Ty$ka Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 magdabroy napisał(a):Piękny Leon :loveu: betty_labrador napisał(a):Leon cudowny :loveu: wzielabym jakbym mogla :-( Mam nadzieje ze trafi w dobre ręce :smile: Nie znam sie na kotach ale moze masz racje :smile: miejmy nadzieje że szybko przejdzie :-D A mnie aż się śnił Leoś jak trafił do nas, psy się dogadały (M. był najpierw zdumiony, że ma lustrzane odbicie :P), przechrzciłam go na Speedy i sobie z nim frisbowałam :cool3: To znak, że nie mogę wieczorem przeglądać strony schronisk :evil_lol: A jak nie przejdzie to będę musiała co najwyżej nauczyć się z tym żyć :) Istar19 napisał(a):oj Ty$ka widzę że z Milki taki gagatek jak z Sol ;-) ale małej pewnie przejdzie :-D - >trzymam za to kciuki Leon cudowny jest, z taką urodą i charakterem pewnie dam znajdzie błyskawicznie ! i nie martw się, jak będziesz mogła mieć drugiego psa to na pewno znajdziesz swój ideał - a nawet będziesz miała problem z wyborem! Nie pocieszaj mnie Sol - jej nie przeszło :diabloti::eviltong: Założę się, że jest już do niego kolejka chętnych. Ja się nie martwię, ale to trochę wkurzające jest, że jak szukałam dla siebie psa to nie było, a teraz już są. :eviltong: Ja jednak zawsze mam takie szczęście ;P rashelek napisał(a):Może ona to robi w ramach wymuszania? No wiesz, coś na zasadzie "pobaw się ze mną, albo Ci nasram w pokoju"? Dokładnie tak. ;) Do tego dochodzi tu jej pewność siebie "Jak to tak - idzesz beze mnie?! No to nasram Ci!" :diabloti: Dlatego biorę się ostro za pracowanie nad tym, choć będzie ciężko, bo mała wie jak owinąć wokół palca ludzi :p Klaudia&Aza napisał(a):To może czas zacząć odkładać do skarbonki, może długo to zajmuje ale w końcu jakaś sumka się uzbiera:cool3: Ja część zarobiłam w wakacje, a to urodziny a to bez okazji od babci czy dziadka, na gwiazdkę parę groszy dostałam. W zasadzie też dość długi czas zbierałam, ale w końcu się doczekałam :smile: Fajna rada, ale u mnie nieskuteczna :). Skarbonka jest, a właściwie puszka z WOŚPu (zaqwsze się dostawało na pamiątkę, w tym roku już jednak nie), do któej staram się wrzucać drobniaki. Swego czasu zbierałam na haszczaka z rodkiem i uzbierałam już niezłą sumkę - ponad 700zł, ale wyszły niespodziewane wydatki jak choroba kota, psa, przywleczenie kolejnego chorego kota i człowiek otworzył puszkę i zaczął wyjmować kasę. A potem już jej nie zamknęłam, wydałam trochę na potrzeby psa i perdółki, i w ten oto sposób kasa odfrunęła ;). Aktualnie zbieram na lustrzankę, ale jak wiem, że w między czasie będę musiała oddać 200zł na sterylkę Milki + co miesięczne kupowanie kropelek spot on + co półroczne odrabaczanie i pieniędzy brakuje :). A tu dochodzą jeszcze potrzeby własne, raz na jakiś czas trzeba kupić sobie nowe ciuchy, a szczególnie z moją zdolnością szybkiego niszczenia rzeczy ;). Quote
Ty$ka Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 [quote name='Ada i Fanta']Strasznie Ci współczuję kocich smrodków :shake: ja żadną radą nie rzucę, bo koty to nie moja kategoria i kompletnie się na nich nie znam :lol: to ty nie wiesz, że zawsze tak jest? Ja teraz też co chwilę znajduję jakiegoś super duper bezdomniaka, a jak już będę mogła jakiegoś wziąć to będzie lipa :evil_lol: A ja na kotach niby się znam, tzn. nie posiadam wiedzy książkowej (przeczytałam raptem dwie i stwierdziła, że są do niczego, bo ja to wiem i poza tym mam trochę inne spostrzeżenia :evil_lol:), tylko czerpię z doświadczenia, ze swojego niewielkiego (15letniego :P) i mojej rodzinki ;-). Do kocich smrodków można się przyzwyczaić (choć myślałam nieraz, że kocie siurki powywalam na zbity pysk), ale Milka to kot nieformalny jest :evil_lol:. Dzisiaj znów celowała na podłogę, była w kuwecie, ale tyłek wystawiła poza nią (a kuweta wysoka, więc musiała nieźle się nagimnastykować), ale na moje "Gdzie Ty srasz?!" od razu odwróciła się i załatwiła się jak na kota przystało, do kuwety :cool3:. True. Ot, złośliwość natury :shake: [quote name='leónowa']Wzięłabym drugiego Leonka, nie byłoby problemu z przywoływniem, bo na jedno słowo by oba przyszły (taa szczególnie ta jamnikowata menda):evil_lol: Albo dwa Leonki razem by pobiegli upolować Ci na kolację sarenkę :diabloti: [quote name='Sonka95']Ale ma on super umaszczenie :crazyeye: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/321061_10151412933918524_276587176_n.jpg Szkoda , że na razie mogę mieć tylko jednego psiaka , ale kiedyś to się zmieni ;-) Tri :loveu: U mnie wszystko co trisiowate i szyrletkowate wzbudza falę miłości (a teraz należy się zastanowić skoro w takim razie mam szczura jakim jest Milka? :diabloti: Chyba pozostaje mi ją przefarbować :evil_lol:) Ja tak samo. Nie mogę mieć dwóch psów, ale to wynika najbardziej z poglądów mojej rodzinki ;) Dopiero drugorzędną sprawą jest, że nie wyobrażam sobie teraz dwóch psów, dwóch kotów, królika i szynszylę pod jednym dachem :siara: [quote name='heksa82']Piękny Leonek... pewnie szybko znajdzie swoich ludzi :loveu: Ciocia Tofikowaaaa :loveu: :loveu: :loveu: A może jednak chcesz nadrobić wszystkie zaległości? :diabloti: :cool3: [quote name='Aleksandra95']genialny jest ! :smile: Wiem :loveu: Ma się ten gust :razz: :P Quote
Ty$ka Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Jednak nikt mi tu się Morusem nie zachwyca ani nie wpadł na pomysł, by dodać do swych zachwytów nad Leonkiem to, że Morus jest ładniejszy :mad:. A moje Skarbie dzisiaj przecież ma urodziny! :mad: Mój kochany stary ośle, uparciuchu i gamoniu. Życzę Ci samych miłych chwil ze mną (słyszysz? Jak chcesz mieć jak w raju musisz się mnie słuchać :diabloti:) Cierpliwości do mych pomysłów, Wytrwałości w niuchaniu i tropieniu, Psijaciół takich od serca, a nie od dupy jak Majka :diabloti: Zdrowia konia Poczucia humoru Odwagi Napoleona Dużego serduszka A poczucia humoru Ci nie życzę, bo tego Ci nie brakuje :evil_lol:. Mam nadzieję, że za bardzo nie dałam Ci się w kość przez te 4lata twego życia, choć przyznaję, że jesteś królikiem doświadczalnym :evil_lol:. A tak swoją drogą to mam nadzieję, że kolejne lata nie miną tak szybko jak te cztery - bo sama nie wiem kiedy z małej czarnej kluski przeobraziłeś się w starego kawalera. :-P A pamiętam jakby to było wczoraj, gdy koleżanka poinformowała mnie, że jej sąsiadce oszczeniła się suka. Było to deszczowo-śnieżnego dnia, takiego jak dzisiaj, a ja słuchałam tych wszystkich - wydawało mi się wtedy - bzdur o szczylach kundlowych z wielkim politowaniem i niechęcią (bo u znajomej miałam zarezerwowanego haszczaka! tak, haszczaka, na któego wtedy czekałam już 3lata!). I pamiętam jak 2 tyg. później trzymałam Cię w ręce, ale coś z przewodami było nie tak (:evil_lol:), bo nie zaiskrzyło między nami; wybrałam Twego brata. I dopiero, gdy po 2,5msc znów nawiedziłam Twój dom i zobaczyłam tą wystraszoną kulkę w kącie, wiedziałam że będzie moja. :loveu: I choć jesteś już poważnym panem psem, i tak gdzieś głeboko w sercu mam zapisany Twój obraz szczeniaczka. Tego sikającego mi po katach i żebrącego o jogurt. Nasz dzień, w którym Twoje życie stało się zależne od mojego też doskonale pamiętam, ale to już za 2,5msc - gdy wspomnę naszą rocznicę wspólnego życia :loveu: Dzisiaj to Twoje święto. Tylko Twoje :eviltong: Quote
Ty$ka Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Aaa, zapomniałam świstak zamieszkał z mini ratlerką - koleżanką z boksu :multi: I dla przypomnienia ;) Mam nadzieję, że Morus sie nie obrazi za tą informację, ale znowu zapomnę :lol: Quote
Ty$ka Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 A teraz takie zdjęcia porównawcze, kilka z nich :) Quote
Ty$ka Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 cd. Zdjęć szczylowych nie mam, nie uchowały się :placz: Jedynie taki podrostek 5msc+ Quote
rashelek Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Wszystkiego naj dla mojego ulubieńca :loveu: Quote
Karolajna123 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Morusku oczywiście sto latek ! :) Ja staram się zachowywać chociaż po jednym zdjęciu Zuzi z różnych etapów, bo po poprzednim piesku, który był ze mną chyba 11 lat <w typie ON> mam już całą galerię :) Quote
Istar19 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Sto lat Morus!! choć czy Ty$ka tyle z Tobą wytrzyma ? :diabloti: ten czas za szybko leci zdecydowanie... Quote
zmierzchnica Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Wszystkiego najlepszego dla Was obojga! ;) Morus jest przecudowny po prostu :loveu: http://imageshack.us/photo/my-images/832/p1060244v.jpg/ :loveu: schrupać go! ;) Quote
phase Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Sto lat, sto lat niech żyje,żyje nam!! :):) :loveu: Ty$ka chcesz powiedzieć, że maleństwo ma dom? http://wstaw.org/m/2013/01/07/IMG_1681_resize_jpg_300x300_q85.jpg Quote
Sonka95 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Cudny zimowy Morus :loveu: http://img163.imageshack.us/img163/6258/p1050775m.jpg Quote
Aleksa. Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Spóźnione ale szczere najlepszego :-) :-) :-) :-) Quote
Ty$ka Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 [quote name='magdabroy']Kanapowy Morus śliczny :loveu: [quote name='rashelek']Wszystkiego naj dla mojego ulubieńca :loveu: [quote name='magdabroy']Sto lat Morusku ;-) [quote name='Sonka95']Najlepszego Morusku :-D [quote name='unikatowydiament']najlepszego:new-bday::BIG::tort:[quote name='Aleksandra95']Spóźnione ale szczere najlepszego :-) :-) :-) :-) [quote name='Izabela124.']Wszystkiego dobrego Morus!!!!!! [quote name='phase']Sto lat, sto lat niech żyje,żyje nam!! :smile::smile: :loveu: [quote name='zmierzchnica']Wszystkiego najlepszego dla Was obojga! ;-) Morus jest przecudowny po prostu :loveu: http://imageshack.us/photo/my-images/832/p1060244v.jpg/ :loveu: schrupać go! ;-) Dziękujemy Wam pięknie :loveu::loveu: :loveu: Morus miał okazję przymierzyć już swój prezent urodzinowy i pasuje jak ulał :loveu: Co prawda był trochę zaskoczony, że szelki są jakieś inne, ale nie robił z tego problemów. Niestety, jeszcze norwegów nie przetestowaliśmy, bo od dwóch dni leje deszcz, a piesek to panicz - nie będzie się moczył :cool3: Także liczę w najbliższych dniach na słoneczną pogodę i wtedy wybierzemy się na dłuuuugi, urodzinowy spacer :) Na razie szelkami bawi się Milka, ciorając je po całym domu :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 [quote name='Sonka95']Cudny zimowy Morus :loveu: http://img163.imageshack.us/img163/6258/p1050775m.jpg Puchaaaaty :loveu: [quote name='phase']Ty$ka chcesz powiedzieć, że maleństwo ma dom? http://wstaw.org/m/2013/01/07/IMG_1681_resize_jpg_300x300_q85.jpg Zgadza się. Dwie suczki mają wspólny dom :multi::multi::multi: [quote name='Istar19']Sto lat Morus!! choć czy Ty$ka tyle z Tobą wytrzyma ? :diabloti: ten czas za szybko leci zdecydowanie... Najwyżej go po setce dobiję :diabloti: Oj dokładnie. Pędzi jak głupi ;-) [quote name='Karolajna123']Morusku oczywiście sto latek ! :smile: Ja staram się zachowywać chociaż po jednym zdjęciu Zuzi z różnych etapów, bo po poprzednim piesku, który był ze mną chyba 11 lat <w typie ON> mam już całą galerię :smile: Dziękujemy :loveu: Jak wzięłam Morusa to nie myślałam o fotkach. Tzn. robiłam jakieś tam komórkowe, ale żadne się nie uchowały... :shake: Nad czym strasznie rozpaczam. No i m.in. dlatego Milka ma tyle fotek :eviltong: [quote name='Aleksandra95']Spóźnione ale szczere najlepszego :-) :-) :-) :-) Dziękujemy :loveu: Quote
Istar19 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 oj jak bym chciała zobaczyć Morusa w nowych szelkach :( Tyka ja sobie kupie nowy aparat a Tobie dam stary co ?:P a w zamian będziesz nas zasypywać zdjęciami :D eh u Ciebie deszcz? nie zazdroszczę...u nas wciąż śnieg - znów sypie od dwóch godzin, a w najbliższe dni mrozy zapowiadają Quote
Ty$ka Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 Istar19 napisał(a):oj jak bym chciała zobaczyć Morusa w nowych szelkach :( Tyka ja sobie kupie nowy aparat a Tobie dam stary co ?:P a w zamian będziesz nas zasypywać zdjęciami :D eh u Ciebie deszcz? nie zazdroszczę...u nas wciąż śnieg - znów sypie od dwóch godzin, a w najbliższe dni mrozy zapowiadają Zobaczycie jak zarobię na aparacik. Czyli... hmmm... w najbliższym wypadku na wakacjach :siara: O ile kasy nie wydam na coś innego, np. na jakiegoś bezdomniaka :siara: A tak serio to może uda mi się zdobyć czyjś aparat, może namówię Bartka na spacer? On zawsze z aparatem chodzi :P Nie, dziękuję :P Ja serio szukam jakiegoś fajnego lustra, ale nie mogę się zdecydować :(. Mam kilka na oku, ale trochę moim zdaniem body za drogie, wolę tę kasę wydać na obiektyw z wyższej półki ;). Chyba, że zdecydowałabym się na jakiegoś kompakta fajnego... sama nie wiem... Doradźcie coś. Deszcz, deszcz i deszcz. Leje nieprzerwanie, wczoraj jeszcze chwilami słońce świeciło (i lało jednocześnie - fajnie :lol: ), ale za to od razu zamarzał i była niezła ślizgawica, kilka razy wywaliłam się na ścieżce prowadzącej do szkoły :lol: Za to dzisiaj już powyżej zera i wszystko się topi. Quote
Recommended Posts