Jump to content
Dogomania

Sonia niańczy przybrane dzieci - jeszcze dla Niki szuka domu!!!

Recommended Posts

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BasiaD']Ale piękne te Kociłki! A jakie zgodne! Gdyby moja wredota taka była juz dawno ( tzn. od kiedy się dowiedziałam ze domek poszukiwany ) wziełabym Buraska! Ale moja małpiszonka ( 7 kilo, też Burasek w rude plamki) na swoim terenie toleruje tylko Pańcię i ewentualnie jakiś ludziów w gosciach jak jej nie ruszaja, bo jak ktoś chce pogłaskać, to się naraża na łapkę z pazurkami, a jak u Pańci na rączkach to tylko uszy tuli, prycha i chce zwiać.Tak mi żal tego Buraska! Trzymam kciuki za jego domek! To takie słodkie kocisko! Oby znalazł swoich ludzi jak najprędzej!:thumbs:
BasiaD:
A może jednak warto spróbować? Buras bez problemu dogadał się z czterema kotami jopop, więc uzasadniona jest nadzieja, że dogada się z Twoją kotką. On nie wykazuje agresji, a agresję skierowaną w jego stronę po prostu ignoruje. Próba nie zobowiązuje Cię przecież do niczego, a gdyby się udało, to u jopop zwolniłoby się miejsce - miejsce dla chorych kociaków. Zastanów się, proszę :)

Tweety:
Chyba powinnaś częściej wracać niezapowiedziana do domu ;) Słodki widok :) A w ogóle to te dwa Twoje "stałe" koty są podobne do mojej Kaśki i Czarnego Kota.
Kaśka: http://www.fantastyka.gem.maniak.pl/images/gallery/zwierzeta_005_527801.jpg
Czarny Kot: http://www.fantastyka.gem.maniak.pl/images/gallery/zwierzeta_004_942671.jpg

A jak czuje się Sonka?

Posted

[quote name='Tweety']a takie sceny mają miejsce jak człowiek przychodzi niezapowiedziany do domu :evil_lol:

Każdy kot ma dostęp do swojego pilota:evil_lol:

Posted

Ja się cały czas zastanawiam, i tak myślę, że jak juz nie będzie innego wyjścia., to kto wie....
Ale wiem też że morrisowa coś dla tego Buraska działa , więc poczekajmy, wtorek juz tuż, tuż.
Wiem że kociarze mówią, zę 1 kotek super, a 2 jeszcze lepiej, ale ja myślę,że to raczej moja Sonka byłąby zagrożeniem dla Buraska a nie on dla niej. Ona naprawdę jest "rozkapryszoną jedynaczką", a mnie całymi dniami nie ma w domu.Poza tym jest chora - ma alergię pokarmową i już od 5 lat jest jedyną Panią na włościach. A mnie całymi dniami nie ma w domu. Myślę że po Burasku by to wszystko spłynęlo, on już pokazał jaki jest, a moja wredota byłaby bardzo nieszczęśliwa i by to odchorowała. Niestety nie wszystkie koty są takie jak Burasek ( bardzo bym chciała taką "przytulankę" ) A ja już mam dosyć jej chorób i leczenia ( ostatnio przez zeszły rok prawie przez 8 miesięcy na zapalenie płuc, i co miesięczne prześwietlenia - i nie chodzi mi tu o koszty!) i nie chciałabym znowu biegać do weta, tym bardziej że sama też nie należę do okazów zdrowia.
Ale Burasek bardzo mi zapadł na sercu, i gdyby tak było, że nikt nie będzie chciał się nim zająć, to ja wtedy w awaryjnej sytuacji....
Trzymam kciuki za słodziaka

Posted

Tweety napisał(a):
czy ktos chce się jeszcze zapisać do kolejki po Sońkę? mam wolne miejsce szóste

Proponuj kieleckie Lolki ;)

A co słychać u księżniczki Soni? :)

Posted

Gem napisał(a):
Proponuj kieleckie Lolki ;)

A co słychać u księżniczki Soni? :)

Koteczki leżą w bezpiecznej odległości...:evil_lol: Chciałabym koleżankę dla mojej Malinki ale moja sunia jest okropna, uprzykrzyła by jej życie. Malinkę już toleruje, ale przyszło to z bólami. Na pewno kicia znajdzie domek, a burasek też jest apetyczny...

Posted

Na miejsce 6 zapisuje moją ciocie Hanię.Za dom ręcze wlasną glową.W domu jest juz jedna kotka 8-letnia.Oprocz cioci jeszcze wujek i babcia.Wszyscy kochający zwierzaki a koty po prostu moja ciocia uwielbia.Sonia miała by jak w raju,w domu caly czas ktos jest,bo ciocia nie pracuje a babcia i wujek na emeryturze.Jak ciocia zobaczyla wczoraj Sonie to oniemiala z zachwytu,nastepnie splakala sie nad jej losem a potem stwierdzila ze jesli sie Tweety zgodzi-da Soni cieply kochający dom-na zawsze.

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):
Tweety, czyli Sonieczka ma już domek zaklepany? Przepraszam, nie mam czasu czytać całego wątku :(

zbieram na razie chętnych po czym nastąpi ostra selekcja:evil_lol:
Ale tak poważnie, szlag człowieka trafia jak po Sońkę mam dwa telefony dziennie a dla pozostałych żebram o domy:angryy: Nie wiem czy nie zrobić "sprzedaży wiązanej":wydam Sońkę ale z maluszkiem o trzech łapkach :shake:

Posted

To nieprawda. Ja podziwiam Buraska. On jest śliczny ( podobny do mojej wredoty Sońki - tylko ona ma rude , a on białe) , a jaki ma charakter! Gdyby nie ta moja wredota, juz dawno byłby u mnie ( chociaż do końca nie wykluczam takiej mozliwości - mam jednak opory bo sama jestem niezbyt zdrowa, a moja Sońka to ma charakterek i jeszcze na dodatek całymi dniami nie ma mnie w domu ) Ale gdyby mu coś groziło ma u nie zapewniony domek, bacznie śledzę jego losy i naprawde mam problem!
Podnoszę do góry - ale Buraska, bo ta śliczotka u Tweety - to chba trzeba będzie grac w marynarza albo jakąś loterię..