Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paulinken napisał(a):
Ciocie, czy ten DT z facebooka aktualny? Może by trzeba organizować wizytę?

Nie mam pojęcia bo nie jestem na FB.
Zerduszko - chyba obie dotychczasowe propozycje płatnego tymczasu dotyczyły kojca?

Posted

U mnie Grafit - pierwszy psiak z dogo, też był jako BDT i też byłam tu "bardzo nowa", potem przez 1,5 m-ca miałam szczeniaki totalne dzikusy też BDT, niedawno wzięłma Azę - też BDT. To naprawdę przykre dla osoby, która chce pomagać psiakom, robić uwagi na temat braku zaufania, itp. To raczej zniechęca do angażowania się w pomaganie futrzakom, a przecież nie ma nas zbyt wiele. Moim zdaniem trzeba zrobić wizytkę przed wydaniem psiaka i potem tuż po wpaść i zerknąć, czy wszystko jest ok. BDT to naprawdę żadkość, więc szkoda by było zmarnować taką okazję, psiaka szkoda:(

Posted

zerduszko napisał(a):
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ktoś mając kilkanaście psów na PDT/hotelu jest w stanie pracować z psami więcej niż osoba mająca na darmowym 1 tymczasa. Tym bardziej, że sporo osób prowadzących PDT pracuje zawodowo dodatkowo.

No przy kilkunastu wątpliwości nasuwają sie same. Wręcz pchają się.
Wydaje mi się, ze domowy dt to max 3 psy, jeśli nie masz swoich.
Hotele, mające po kilkanaście psów, raczej chyba z nimi nie mają szansy pracować, a przecież wyciągnięcie psa ze schronu czy innych tragicznych warunków to dopiero początek.
One na ogół wymagają socjalizacji, pomocy weterynaryjnej, większej uwagi, żeby poczuły się akceptowane, bezpieczne, kochane.

Posted

U psiakiGabi kojec, ale w budynku, ogrzewanym. U Fiery chyba buda (ale mogę się mylić, sprostujcie).

Właśnie się zalogowałam na FB i ja tam nie widzę żadnej propozycji DT... może mam zły adres...

Posted

Equus napisał(a):
Zerduszko - chyba obie dotychczasowe propozycje płatnego tymczasu dotyczyły kojca?

Wydaje mi się, że wszystkie/większość propozycji płatnych są kojcowe, a ten darmowy domowy. Dlatego pytam co z nim nie tak?

Posted

[quote name='inga.mm']na fb była propozycja

Ale ja się zalogowałam na to wydarzenie i żadnej propozycji tam nie widzę. Dlatego pytam, gdzie ta propozycja jest, może ja mam zły adres?

Zebrałam propozycje pomocy z wątku:
Fiera - buda, 300 zł plus karma i wet ("buda w kojcu dla spokoju i bezpieczeństwa psiaków, skoro sunia bardzo wystraszona i broni małego. Jak się już poczuje bezpieczna i będzie spokojna o los swój i swojego maluszka, to bez kojca. I pisałam wczoraj, że z kasą krucho wszędzie,więc karma może być w cenie. I ewentualnie, jeśli zaakceptują to 3 sunie, które mam w domku, to pudlisia z dzieckiem też może być w domku. ")

psiakiGabi - kojec, 350 zł za dwa, z karmą

wapiszon - miała zapytać znajomej, miłośniczki pudli

filodendron - jednorazowo coś

rita60 - jednorazowa

Jagoda1 - jednorazowa

halbina - może wziąć szczeniaka na DT

faith35 - bazarek cegiełkowy

Kava - jakoś pomoże

wtarara - jakoś pomoże

ania z poznania - jakaś stała

Posted

[quote name='paulinken']Ale ja się zalogowałam na to wydarzenie i żadnej propozycji tam nie widzę. Dlatego pytam, gdzie ta propozycja jest, może ja mam zły adres?

Zebrałam propozycje pomocy z wątku:
Fiera - buda, 300 zł plus karma i wet

psiakiGabi - kojec, 350 zł za dwa, z karmą

wapiszon - miała zapytać znajomej, miłośniczki pudli

filodendron - jednorazowo coś

rita60 - jednorazowa

Jagoda1 - jednorazowa

halbina - może wziąć szczeniaka na DT

Małe sprostowanie, u mnie buda w kojcu dla spokoju i bezpieczeństwa psiaków, skoro sunia bardzo wystraszona i broni małego. Jak się już poczuje bezpieczna i będzie spokojna o los swój i swojego maluszka, to bez kojca. I pisałam wczoraj, że z kasą krucho wszędzie,więc karma może być w cenie. I ewentualnie, jeśli zaakceptują to 3 sunie, które mam w domku, to pudlisia z dzieckiem też może być w domku.

Posted

No to się zaraz okaże że żadnej propozycji bdt nie było... No to byłoby fatalnie bo widząc jak ta suka wygląda trzeba się liczyć ze sporymi kosztami wet - trzeba wiedzieć czemu ma takie wyłysienia. Może to grzybica lub jakaś inna choroba skóry - trzeba zrobić wymaz oraz pewnie badanie krwi w kierunku tarczycy - podstawowy profil tarczycowy to koszt 55zł

Posted

Dodam tylko ,że ja nie pisalam wcześniej nic o braku zaufania do nowych Dt a konkretnie u Fiory ,tylko nie wiem nic i wczesniej nie zetknęlam się z inf. o Dt u Fiory,nawet nie wiedzialam ,czy i jakie psy u Fiory już byly albo są.Dlatego pytalam ,czy ktoś byl tam już i zna Fiorę oraz jakie warunki DT proponuje,by nie bylo potem żadnych przykrych niespodzianek ,jakie nieraz mialy miejsce na dogo.Nie chcę umniejszać bynajmniej wartości oferty Dt Fiory,ale dobrze wiedzieć,jakie warunkii koszty-gdzie ,co i jak,by mieć rozeznanie na przyszlośc.Pytalam zatem ,gdzie są te Pawlowice ,w ktorej częsci kraju ,bo to jest też istotne,wiadomo.Skromnie mogę tylko jednorazowo coś w sierpniu dorzucić do dt. Wiadomo,jesli ktos oferuje Bezpl.DT a jest solidny i rokuje dobrze ,zawsze trzeba skorzystac,bo ciezko jest uzbierać fundusze na PDT.

Posted

no to sie wyjasniło.
Pawłowice, o ile pamiętam, sa na trasie z Warszawy do Mszczonowa, ale nie jestem pewna czy nie mylę z jakąś inną miejscowością o podobnej nazwie

Posted

Rozmawiałam z Kladuś. Mamusia jest przerażona, Klaudia optuje za DT u Gabi, bo wie, że Gabi dałaby sobie z nią radę, Fiery nie zna, ale możliwe, że też byłoby wszystko ok.

W każdym razie zbieramy deklaracje, jak się znajdzie DT darmowy to super, ale i tak będą potrzebne pieniądze na weta, sterylkę, etc..
Koszt DT u Gabi - 350 zł, w tym karma. Ale musimy mieć deklaracje, bo kto potem będzie świecił oczami, jak zabraknie na opłatę?

Na stałe mamy:
ania z poznania
ja

Jednorazowe:
olga7
filodendron
Rita60
Jagoda1
silann
Ilona.S
shy
arim

To wciąż o wiele za mało... jeśli ktoś może pomóc w rozsyłaniu, to bardzo proszę.

Posted

[quote name='paulinken']Wiem, ciocia. Ale na FB ja takiej informacji nie widzę.
Na FB jest informacja... osoby proponujące wysyłały w niedzielę smsy pod podany nr telefonu, ale chyba nikt nie odpowiada...Mialy też dzwonić, ale nie wiem czy rozmowa doszła do skutku skoro nikt tu nic nie napisał :roll:

Skontaktujcie się KONIECZNIE z Piotrem:
http://www.facebook.com/profile.php?id=1042822476

Albo bezpośrednio z Moniką:
http://www.facebook.com/profile.php?id=1396253839