paulinken Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Ciocie, czy ten DT z facebooka aktualny? Może by trzeba organizować wizytę? Quote
Equus Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 paulinken napisał(a):Ciocie, czy ten DT z facebooka aktualny? Może by trzeba organizować wizytę? Nie mam pojęcia bo nie jestem na FB. Zerduszko - chyba obie dotychczasowe propozycje płatnego tymczasu dotyczyły kojca? Quote
Fiera Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 U mnie Grafit - pierwszy psiak z dogo, też był jako BDT i też byłam tu "bardzo nowa", potem przez 1,5 m-ca miałam szczeniaki totalne dzikusy też BDT, niedawno wzięłma Azę - też BDT. To naprawdę przykre dla osoby, która chce pomagać psiakom, robić uwagi na temat braku zaufania, itp. To raczej zniechęca do angażowania się w pomaganie futrzakom, a przecież nie ma nas zbyt wiele. Moim zdaniem trzeba zrobić wizytkę przed wydaniem psiaka i potem tuż po wpaść i zerknąć, czy wszystko jest ok. BDT to naprawdę żadkość, więc szkoda by było zmarnować taką okazję, psiaka szkoda:( Quote
inga.mm Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 zerduszko napisał(a):Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ktoś mając kilkanaście psów na PDT/hotelu jest w stanie pracować z psami więcej niż osoba mająca na darmowym 1 tymczasa. Tym bardziej, że sporo osób prowadzących PDT pracuje zawodowo dodatkowo. No przy kilkunastu wątpliwości nasuwają sie same. Wręcz pchają się. Wydaje mi się, ze domowy dt to max 3 psy, jeśli nie masz swoich. Hotele, mające po kilkanaście psów, raczej chyba z nimi nie mają szansy pracować, a przecież wyciągnięcie psa ze schronu czy innych tragicznych warunków to dopiero początek. One na ogół wymagają socjalizacji, pomocy weterynaryjnej, większej uwagi, żeby poczuły się akceptowane, bezpieczne, kochane. Quote
paulinken Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 U psiakiGabi kojec, ale w budynku, ogrzewanym. U Fiery chyba buda (ale mogę się mylić, sprostujcie). Właśnie się zalogowałam na FB i ja tam nie widzę żadnej propozycji DT... może mam zły adres... Quote
zerduszko Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Equus napisał(a):Zerduszko - chyba obie dotychczasowe propozycje płatnego tymczasu dotyczyły kojca? Wydaje mi się, że wszystkie/większość propozycji płatnych są kojcowe, a ten darmowy domowy. Dlatego pytam co z nim nie tak? Quote
paulinken Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Ja na FB nie widzę żadnej propozycji DT... więc proszę o napisanie, kto widział ;) Quote
paulinken Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='inga.mm']na fb była propozycja Ale ja się zalogowałam na to wydarzenie i żadnej propozycji tam nie widzę. Dlatego pytam, gdzie ta propozycja jest, może ja mam zły adres? Zebrałam propozycje pomocy z wątku: Fiera - buda, 300 zł plus karma i wet ("buda w kojcu dla spokoju i bezpieczeństwa psiaków, skoro sunia bardzo wystraszona i broni małego. Jak się już poczuje bezpieczna i będzie spokojna o los swój i swojego maluszka, to bez kojca. I pisałam wczoraj, że z kasą krucho wszędzie,więc karma może być w cenie. I ewentualnie, jeśli zaakceptują to 3 sunie, które mam w domku, to pudlisia z dzieckiem też może być w domku. ") psiakiGabi - kojec, 350 zł za dwa, z karmą wapiszon - miała zapytać znajomej, miłośniczki pudli filodendron - jednorazowo coś rita60 - jednorazowa Jagoda1 - jednorazowa halbina - może wziąć szczeniaka na DT faith35 - bazarek cegiełkowy Kava - jakoś pomoże wtarara - jakoś pomoże ania z poznania - jakaś stała Quote
paulinken Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 inga.mm napisał(a):halbina zamieściła taką informację w # 57 Wiem, ciocia. Ale na FB ja takiej informacji nie widzę. Quote
Fiera Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='paulinken']Ale ja się zalogowałam na to wydarzenie i żadnej propozycji tam nie widzę. Dlatego pytam, gdzie ta propozycja jest, może ja mam zły adres? Zebrałam propozycje pomocy z wątku: Fiera - buda, 300 zł plus karma i wet psiakiGabi - kojec, 350 zł za dwa, z karmą wapiszon - miała zapytać znajomej, miłośniczki pudli filodendron - jednorazowo coś rita60 - jednorazowa Jagoda1 - jednorazowa halbina - może wziąć szczeniaka na DT Małe sprostowanie, u mnie buda w kojcu dla spokoju i bezpieczeństwa psiaków, skoro sunia bardzo wystraszona i broni małego. Jak się już poczuje bezpieczna i będzie spokojna o los swój i swojego maluszka, to bez kojca. I pisałam wczoraj, że z kasą krucho wszędzie,więc karma może być w cenie. I ewentualnie, jeśli zaakceptują to 3 sunie, które mam w domku, to pudlisia z dzieckiem też może być w domku. Quote
paulinken Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Napisałam do halbiny PW. Fiero, już dopisuję. Quote
Equus Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 No to się zaraz okaże że żadnej propozycji bdt nie było... No to byłoby fatalnie bo widząc jak ta suka wygląda trzeba się liczyć ze sporymi kosztami wet - trzeba wiedzieć czemu ma takie wyłysienia. Może to grzybica lub jakaś inna choroba skóry - trzeba zrobić wymaz oraz pewnie badanie krwi w kierunku tarczycy - podstawowy profil tarczycowy to koszt 55zł Quote
Olga7 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Dodam tylko ,że ja nie pisalam wcześniej nic o braku zaufania do nowych Dt a konkretnie u Fiory ,tylko nie wiem nic i wczesniej nie zetknęlam się z inf. o Dt u Fiory,nawet nie wiedzialam ,czy i jakie psy u Fiory już byly albo są.Dlatego pytalam ,czy ktoś byl tam już i zna Fiorę oraz jakie warunki DT proponuje,by nie bylo potem żadnych przykrych niespodzianek ,jakie nieraz mialy miejsce na dogo.Nie chcę umniejszać bynajmniej wartości oferty Dt Fiory,ale dobrze wiedzieć,jakie warunkii koszty-gdzie ,co i jak,by mieć rozeznanie na przyszlośc.Pytalam zatem ,gdzie są te Pawlowice ,w ktorej częsci kraju ,bo to jest też istotne,wiadomo.Skromnie mogę tylko jednorazowo coś w sierpniu dorzucić do dt. Wiadomo,jesli ktos oferuje Bezpl.DT a jest solidny i rokuje dobrze ,zawsze trzeba skorzystac,bo ciezko jest uzbierać fundusze na PDT. Quote
inga.mm Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 no to sie wyjasniło. Pawłowice, o ile pamiętam, sa na trasie z Warszawy do Mszczonowa, ale nie jestem pewna czy nie mylę z jakąś inną miejscowością o podobnej nazwie Quote
Nutusia Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 A czy w ogóle można już oddzielić chłopaczka od mamy? Ile on ma?... Quote
paulinken Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Rozmawiałam z Kladuś. Mamusia jest przerażona, Klaudia optuje za DT u Gabi, bo wie, że Gabi dałaby sobie z nią radę, Fiery nie zna, ale możliwe, że też byłoby wszystko ok. W każdym razie zbieramy deklaracje, jak się znajdzie DT darmowy to super, ale i tak będą potrzebne pieniądze na weta, sterylkę, etc.. Koszt DT u Gabi - 350 zł, w tym karma. Ale musimy mieć deklaracje, bo kto potem będzie świecił oczami, jak zabraknie na opłatę? Na stałe mamy: ania z poznania ja Jednorazowe: olga7 filodendron Rita60 Jagoda1 silann Ilona.S shy arim To wciąż o wiele za mało... jeśli ktoś może pomóc w rozsyłaniu, to bardzo proszę. Quote
paulinken Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 halbina mi właśnie napisała, że DT z facebooka nieaktualne, ktoś źle zrozumiał... więc pozostało nam zbierać deklaracje. Quote
sillann Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 jestem i ja:) pieniazki wplace w okolicy srody:) tymczasem podnosze watek:) Quote
Onaa Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 A ten dt/hotelik psiaki Gabi to gdzieś niedaleko ? Quote
paulinken Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Wysyłałam Pw ze złym linkiem... oferma, wysyłam jeszcze raz do tych osób, mam nadzieję, że wybaczą. Quote
Agucha Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='paulinken']Wiem, ciocia. Ale na FB ja takiej informacji nie widzę. Na FB jest informacja... osoby proponujące wysyłały w niedzielę smsy pod podany nr telefonu, ale chyba nikt nie odpowiada...Mialy też dzwonić, ale nie wiem czy rozmowa doszła do skutku skoro nikt tu nic nie napisał :roll: Skontaktujcie się KONIECZNIE z Piotrem: http://www.facebook.com/profile.php?id=1042822476 Albo bezpośrednio z Moniką: http://www.facebook.com/profile.php?id=1396253839 Quote
paulinken Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 A gdzie te osoby napisały? Możesz podać link? Quote
Recommended Posts