Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jagoda1 napisał(a):
...ja podobnie...

znalazlam watek na fb....wiec jestem, pudelisia przypomina mi staruszka Gustava, ktory tez wypedzony znalazl u nas przystan swego zycia....

pomoge i ja

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

halbina napisał(a):
na fb ktoś napisał, że jest osoba, Monika, która weźmie sunię i małego na dt.

suuuuuuuper!!! Trzeba tylko poczekać na Klaudię i Paulinę :) Bardzo dobra wiadomość! A jaka miejscowość?

Posted

Zglaszam się na zaproszenie paulinken . Może cioteczki od pudli poradzą coś i na tym wątku slicznej pudelki z maluszkiem ??
Choc pokierują tu , czy tam do innych cioteczek ? Pudlisia taka masywna i niższa chyba od pudli ,ale śliczna jest
Mialam na myśli cioteczki od pudli do adopcji oczywiscie ,nie te od hodowlanych.
Mozliwe,że suni wyrwano brutalnie jeszcze inne szczeniaczki i teraz jest taka przerażona ,by nie stracić tego jedynego,ocalalego.

Ale czy to juz znany Dt i sprawdzony ,czy taki zupelnie nowy ?? Bo to wazne ,by psy trafily do dobrego DY ...Chyba że to Dt u Gabi chodzi ,od sierpnia .
[quote name='paulinken']Od 1 sierpnia u psiakiGabi będzie wolny kojec. Mogłaby wziąć mamę z synkiem do jednego.
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

Posted

Ale czy to juz znany Dt i sprawdzony ,czy taki zupelnie nowy ?? Bo to wazne ,by psy trafily do dobrego DY ...Chyba że to Dt u Gabi chodzi ,od sierpnia
Na razie to chyba ważne by nie trafiła do Mysłowic tylko do DT... a tamten u Gabi to kojce i za 350zł (moim zdaniem to bardzo dużo za takiego niewielkiego psa i w dodatku kojec)... więc może nie odrzucać od razu propozycji (zwłaszcza jeśli opieka bezpłatna) tylko się zorientować, poznać, spisać umowę o DT? W końcu nawet jak to nowy DT to może być bardzo dobry, prawda? Zawsze musi być ten pierwszy raz...

Wrzuciłam ją na pudle do adopcji na pierwszą stronę, ma nr 16 (dzięki za wstawienie wg. metryczki!)
Na forum pudlowe to nie ma co jej wrzucać, z doświadczenia wiemy że nie ma tam odzewu raczej, to forum dotyczące raczej wystaw, hodowli, pielęgnacji, rasowych psów.

Posted

Zgadzam się z Equus.
Każdy dt kiedyś był nowym.
ja mam dt DOMOWY dla malizn po 7 zł za dzień + dodatki (karma, wet), a i to kora78 podsumowała jako interes.
Oczywiście trzeba dobrze przyjrzeć się nowemu domowi, ale nie można skreślać, bo nowy.
Może być szansą dla wielu piesków.

Posted

Taki interes z hotelowania że musiałam wrócić do pracy od 01. czerwca. Żeby np zarobić na nowe okno co mi pies wybił. A już nie wspomnę o panelach które się rozjechały od moczu. Prawda jest tak że jak ktoś uczciwie się opiekuje i karmi dobrą karmą to za te stawki dorobić się nie dorobi. Co innego komercyjny hotel.

Posted

mam również działalność hotelową, tyle, że przy zrzutkach ludzi dobrej woli, wyciąganie pieniędzy, żeby opłacić skarbówkę, to byłoby nierozsądne, bo wielkość zrzutki wzrasta o jakieś 25%.
Na dt nie dorobisz się, chyba, że weźmiesz tak jak Arktyka kilkanaście psów i zostawisz je własnemu losowi.
Na domowym możesz mieć kilka, chyba, ze masz na prawdę duży dom i ogród.
Ja mogę mieć max 2 pieski.
Jak na razie nie dorobiłam się niczego, poza własną satysfakcją.

Posted

Ja miałam szczeniaka na dt i wiem, że jego utrzymanie mnie niewiele kosztowało - tyle co ryż, kurczak i marchewka oraz ręczniki papierowe i trochę detergentów. Zabawki miał po moich sukach, podobnie szampon. Aaaa i jeszcze kupiłam mu witaminy. Zdecydowanie nie doprowadził mnie do bankructwa ;)

Posted

potwierdzam obie wypowiedzi dot. dt... ja po pięciu latach dorobiłam się powodu, by robić poważny remont w mieszkaniu... ale stać mnie najwyżej na malowanie, wymianę drzwi (nadgryzionych) i podłóg (paneli) nie bardzo... a ogrzewanie wymieniam również ze względu na swoje zwierzaki i tymczasy, bo węgiel też jest atrakcją zarówno dla kotów (można sikać do węglarki i połazić po węglu, a potem połapkować ściany), jak i dla psiakó (super zabawa!) he he... np ale ja biorę szczeniaki i koty, prosząc najwyżej o pomoc w postaci karmy albo leczeniu...