Milady Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 Sed już jest w hoteliku :multi: a szczegóły i fotorelacja wieczorem :cool3: Quote
ewu Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 :smilecol: :jumpie: :bigcool: Milady jesteś wielka!!!! Quote
malagos Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Hurra! Nareszcie ten pies rozpoczyna normalne życie! Quote
Milady Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 Nie robiłam zdjęć Seda w schronisku. To jest fotka tuż za bramą i świeżo po spacerku z moim TZ. Sed natychmiast po wyjściu za bramę chciał uciekać, ale kiedy zobaczył, że nie da rady, to ślicznie chodził na smyczy. Zrobił sobie kulturalnie - jak na psa przystało - w leśniej toalecie, wszystko i wylądował w bagażniku. Strasznie się wiercił i kręcił, chciał przeskakiwać do nas, aż biedny zrobił siusiu i zwymiotował. Trzy razy zatrzymywaliśmy się, żeby go czyścić i matę, na której jechał. A zapach... :ekmm: wiadomo :roll: Pod hotelikiem był trochę przerażony i chował się za moim TZ. Ciężko mu było fotkę zrobić... Quote
Lucyja Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Ojej !!! aż cieplej na sercu sie robi, kiedy się widzi, że piesio ogląda świat. To jest całkiem ładny psiak. W tej norze wyglądał jak dziki stwór, a tu wydaje się całkiem przyjaznym gościem :lol: Milady wielkie dzięki za Twoją dobroć :loveu: Mam nadzieję, że jeszcze jakiś domek się skołuje i wtedy już będzie pełnia szczęścia. Quote
ronja Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 ładny, smutny tylko, bidulek. ale teraz u Gajowej szybciutko dojdzie do siebie Quote
Milady Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 Taki jestem śliczny i smutny bo nie wiem, co się będzie ze mną działo ... A jak zobczył piękną budę z pachnąca słomą to od razu się schował w niej :lol: . Buda trochę duża, ale za to solidna baaaardzo i na pewno milion razy lepsza niż ten boks :roll: Od siebie dodam jeszcze, że Sed jest raczej przerażony i trochę obawia się ludzi, szczególnie gwałtownych ruchów. Chce uciekać i kuli ogonek pod siebie. Biedulek. Ale cóż... poczekamy aż dojdzie do siebie u Gajowej, odeśpi trochę schroniskowy i przeprowadzkowy stres, pochodzi na spacerki i poczekamy, aż pokaże swój charakterek :cool3: Quote
*Gajowa* Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Sed zjadł obiad z dużym apetytem, troszkę pogapił się przez siatkę na kolezeństwo po czym zaszył się w budzie. Myślę, że tam poczuł się bezpieczny i odsypia rozkoszujac sie miękkim posłaniem i ciszą. Wieczorem chciałam go wyprowadzic na spacerek ale nie chciał wyjść z budy i wogóle nie mogłam go znależć tylko po "zapachu" czułam, że ciagle tam jest. Sed wyszedł dopiero do miski na kolację ale dałam mu dziś spokój z wyprowadzaniem - niech się chłopak zadomowi. Quote
Milady Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 Niech sobie smacznie pośpi :sleep: z pełnym brzuchem :lol: . Quote
ewu Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 ale ma super budę!!!! a jaki z niego przystojniak:D Milady on miał szczęście w niesczęściu, że go znalazłaś:) Quote
AśkaK Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 CUDOWNE ZDJĘCIA MILADY!!!:multi: :p Aż mi się łezka w oku zakręciła.:placz: Po tylu miesiącach syfu, smrodu i samotności Sed nareszcie wyszedł na spacer, stanął obok człowieka i mógł zobaczyć przestrzeń większą niż tylko ściana boksu lub kraty na "wybiegu".:placz: A jaką ma wspaniałą budę!:p I nową obróżkę...i opiekę Gajowej i Gaję do towarzystwa. W tych warunkach myślę, że nabierze śmiałości szybciej niż się tego można spodziewać.:cool3: Milady, B-R-A-W-O!:p Quote
Lucyja Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Mnie też łezki z oczach stanęły jak zobaczyłam Seda w budzie. Nareszcie miękko i przytulnie. :multi: Z doświadczeń z moją sunią znajdą, wiem, że piesiorki szybko potrafią korzystać z proponowanych im wygód, więc myslę, że i Sed szybko sie zadomowi. Quote
asiamm Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Jak dobrze że Sad ma już swoje M1. Jeszcze pan by się przydał... Quote
*Gajowa* Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Noc mineła spokojnie. Rano wyszliśmy na spacerek, narazie na smyczy - wszystkie sprawy zostały załatwione w mini lasku za domem. Pochodzilismy po ogródku, pozwiedzaliśmy Sed pojadł trawkę i i bardzo chętnie wrócił do kojca. On bardzo się wszystkiego boi - ruchu ręki, podniesionego głosu, trzymanych w reku przedmiotów odrazu kładzie się na ziemi. Nawet jak nakładam jedzenie do miski to czeka przywarty do ziemi -biedactwo musiał być bardzo żle traktowany. Po obiedzie był drugi spacerek - zapoznanie z jedną z koleżanek Arią, bał się jej biedaczek. Ale Cygankowi będąc w kojcu odszczekuje i pokazuje ząbki - broni swego królestwa. Quote
Milady Posted November 26, 2006 Author Posted November 26, 2006 Cały dzień myślałam o Sedzie :) Cieszę się, że chętnie wraca do kojca, znaczy, że czuje się tam bezpiecznie :) Ja myślę, że też duży wpływ na jego psychikę miało zamknięcie w boksie. Ciekawa jestem, jak potoczy się jego życie w psiej grupie :roll: Quote
*Gajowa* Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Jutro zrobię zapoznanie z Gają - jestem pewna, że sie zaprzyjaźnią i bedą razem bawic się. Gajka jest specjalistką od prowokowania do psich igraszek... Quote
Tiger Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Jak cudownie ,że Sad jest już u Gajowej.. Wyciągnięty z tego strasznego miejsca......... Milady.........:calus: Quote
Milady Posted November 26, 2006 Author Posted November 26, 2006 Aha i jeszcze jedno, bo zapomniałam :oops: GAJOWA, proszę, kup Sedowi adresówkę :multi: Quote
Hund Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 hej , jestem pierwszy raz na forum dlatego miejcie wyrozumiałąość. cieszę się że Sad jest już w nowym miejscu, jutro pierwsza mała wpłata ode mnie.przekazałam wiadomość o Sadzie wszystkim znajomym, mam nadzieje że jego historia ruszy więcej ludzi. niepokoi mnie tylko jedno ile tych boksów jest w schronisku i czy ten boks po Sadzie zajmie znowu jakiś nieszczęśnik?? Quote
*Gajowa* Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Sed odbył własnie wieczorny spacer - bardzo kulturalnie załatwił wszystkie sprawy i poszedł spać do swojego M3 /spokojnie jeszcze dwa takie psiaki zmieściłyby sie w jego budce/. Quote
AśkaK Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Hund, witaj na forum!!!:p O schronisku jest osobny wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=17010 Co prawda długi :oops: , ale można znaleźć dokładne informacje i zdjęcia na temat tego jak wyglądają warunki, w jakich trzymane są psy.:-( Niestety do boksu Seda na pewno już trafił inny psiak. Takich boksów jest tam ok 30.:-( *Gajowa* a jak Sedzik zachowywał się na spacerku? Jest bardzo wystraszony..?:oops: Quote
Recommended Posts