Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

daga ja cos wogole nie moge na tym necie kopiowac i wklejac...wpisz na allegro w wyszukiwarce "charytatywna" i chyba na ostatniej str jest wyrozniona:)
albo zobacz na moje gg ,mam w opisie link

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy moge cos jeszcze podpowiedziec?

mysle, ze sie bardziej ruszy jak bedzie tytuł: "aukcja charytatywna - doberman Beros".

doberman, to slowo klucz dla wielu. doberman bez zadnej odmiany ;-)

i ta cegielka powinna kosztowac minimum 5 zł. bo obliczcie koszty. zdjecie trzeba wydrukowac i wyslac. czyli przewyzsza to koszt cegielki. Ja co prawda znaczki dam na wysylki i jesli nikt nie podejmie sie drukowania zdjec, to tez to zrobie, ale cena powinna byc przynajmniej o te 2 zl wyzsza.

i nie odbierajcie tego tak, ze sie madruje, prosze. ja tylko chce cos podpowiedziec. i wiem, ze to zadziala:oops:

Posted

i jeszcze jedna rzecz ;-) powinien byc jakis mail do ktorejs z osob podany i nr telefonu. wiem, ze ludzie dzwonia i pisza w sprawie psa (tak samo bylo z Shilla). niektorzy chca czasami dostawac jakies wiesci na maila na temat psa.

Posted

i nie odbierajcie tego tak, ze sie madruje, prosze. ja tylko chce cos podpowiedziec. i wiem, ze to zadziala:oops:[/quote]

daga ale absolutnie nikt tego tak na pewno nie odbiera....wszyscy chcemy dobrze a Ty juz robilas podobe rzeczy dla Shilli dlatego wszelkie wskazowki mile widziane:)
Perfi mozemy w takim razie prosic o dolaczenie do aukcji kontaktu do kogos:)?

Posted

Perfi musisz napisac. Bo inaczej allegro zamknie ta aukcje. Aukcja teraz musi byc przedmiotowa. czyli licytujacy musi dostac jakis przedmiot. Czyli np. zdjecie Berosa. Aga mi dla Shilli zrobila tak, ze z jednej strony bylo zdjecie Shilli, a z drugiej podziekowanie za pomoc ;-) to dziala i ludzie na aukcje wracaja ;-) kontakt bezposredni do kogos podany powinien byc. tel i mail najlepiej. jesli nie znajdziecie chetnych, to moge podac swoje napmiary:oops:

Posted

Perfi musisz napisac. Bo inaczej allegro zamknie ta aukcje. Aukcja teraz musi byc przedmiotowa. czyli licytujacy musi dostac jakis przedmiot. Czyli np. zdjecie Berosa.

a nie wystarczy zdjęcie np. na maila?

sprawdźcie w mapie dogo. niektórzy mają możliwość drukowania darmowego np w pracy, lub dużo taniej. moznaby rozdzielic na kilka osob.

Posted

ja pisze o Berosie gdzie moge...do pewnych osob az mi glupio ale jesli tylko wiem ze maja dobre serca to pisze...moze przekaza dalej...moze znajdzie sie domek,tymczas albo pieniazki...trzeba o nim mowic gdzie sie da...

Posted

Karusia , wysyłałaś prosbę o pomoc do hodowli , ja już klecę maila , czy moze byc coś takiego?

Szanowni Państwo
Piszę do państwa w imieniu wolontariuszy krakowskich , którzy podjęli się ratowania przebywającego w krakowskim schronisku psa rasy doberman o imieniu Beros.
Beros trafił do schroniska z powodu swej choroby , ma zachyłek odbytu.
Właściciele dwa razy poddawali psa operacji (nieudanych) tego schorzenia , w końcu , z powodu kłopotów z pielęgncją psa,oddali go do schroniska.
Z ciepłego domu , chory i cierpiący Beros, trafił do azylu.
Tutaj przeszedł następne dwie operacje , zakończone sukcesem jedynie połowicznie.Schronisko nie ma funduszy i warunków aby psa dalej leczyć . W azylu mieszczącym się przy ulicy Rybnej w Krakowie przebywa w tej chwili ponad 500 psów.
Beros nie ma szans na adopcję , z jego odbytu nieustannie wydobywa się stolec , co odstrasza chętnych do przygarnięcia tego cudownego , ufnego psa.
Postanowiliśmy pomóc Berosowi , nasza pomoc , to jego ostatnia szansa
Zabraliśmy psa na konsultację do specjalisty , który twierdzi , ze są duże szanse na to , żeby Berosa wyleczyć.
Nie poradzimy sobie jednak finansowo , koszt operacji , pobytu psa w szpitalu przy lecznicy (on nie może wrócić do schroniska zaraz po zabiegu) , specjalistycznej karmy może wynieść nawet 3 tys. złotych.
Prosimy o wsparcie wszystkich , naszych przyjaciól , rodzinę ,miłosników rasy, liczy się każda złotówka. Na Allegro umieściliśmy aukcję , z której dochód przeznaczymy na kosztowny zabieg:
tu link
Historię Berosa , można przeczytac tutaj:
tu link do naszego watku
Prosiliśmy telewizję regionalna o nakręcenia reportażu o Berosie , mamy nadzieję , że niedługo się ukaże i pomoże nam znaleźć dom dla tego spragnionego miłości i kontaktu z człowiekiem dobermana.
Jeśli mogą Państwo pomóc finansowo lub szukając stałego lub tymczasowego domu dla Berosa bardzo prosimy o kontakt.
Pieniądze mozna wpłacać na kontu Alarmowego Funduszu Nadziei na Życie
tu numer konta
zdjęcia

dziękujemy za pomoc
w imieniu wolontariuszy
podpis

Posted

Patia...dla mnie rewelacja:loveu: czy mozna korzystac z Twojego listu?
ja jeszcze do hodowli nie pisalam...masz moze jakies namiary??jest tez klub dobermana przy zwiazku kynologicznym z siedziba w Łodzi..tam chyab tez warto sprobowac co?

Posted

Wysłałam do :
hodowla dobermanów ADORACJA
poznańska hodowla dobermanów STANBLEX
hodowla DAKER z Sulechowa
Hodowla Z PADOKU
hodowla AKAGERA
hodowla BONA CATELLA
hodowla DOMENA
hodowla DURA LEX POLONIA
hodowla EL-SA-BO
hodowla ERIA PRO