karusiap Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 daga ja cos wogole nie moge na tym necie kopiowac i wklejac...wpisz na allegro w wyszukiwarce "charytatywna" i chyba na ostatniej str jest wyrozniona:) albo zobacz na moje gg ,mam w opisie link Quote
Perfi Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=157639536 Jagus daj prosze w 1 poscie Quote
daga_27 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 czy moge cos jeszcze podpowiedziec? mysle, ze sie bardziej ruszy jak bedzie tytuł: "aukcja charytatywna - doberman Beros". doberman, to slowo klucz dla wielu. doberman bez zadnej odmiany ;-) i ta cegielka powinna kosztowac minimum 5 zł. bo obliczcie koszty. zdjecie trzeba wydrukowac i wyslac. czyli przewyzsza to koszt cegielki. Ja co prawda znaczki dam na wysylki i jesli nikt nie podejmie sie drukowania zdjec, to tez to zrobie, ale cena powinna byc przynajmniej o te 2 zl wyzsza. i nie odbierajcie tego tak, ze sie madruje, prosze. ja tylko chce cos podpowiedziec. i wiem, ze to zadziala:oops: Quote
daga_27 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 i jeszcze jedna rzecz ;-) powinien byc jakis mail do ktorejs z osob podany i nr telefonu. wiem, ze ludzie dzwonia i pisza w sprawie psa (tak samo bylo z Shilla). niektorzy chca czasami dostawac jakies wiesci na maila na temat psa. Quote
karusiap Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 i nie odbierajcie tego tak, ze sie madruje, prosze. ja tylko chce cos podpowiedziec. i wiem, ze to zadziala:oops:[/quote] daga ale absolutnie nikt tego tak na pewno nie odbiera....wszyscy chcemy dobrze a Ty juz robilas podobe rzeczy dla Shilli dlatego wszelkie wskazowki mile widziane:) Perfi mozemy w takim razie prosic o dolaczenie do aukcji kontaktu do kogos:)? Quote
Perfi Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 ojej ale ja tam nic o zadnych zdjeciach nie napisalam :oops: Quote
Perfi Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 kurcze nie moge od wczoraj wyedytowac aukcji :angryy: Quote
daga_27 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Perfi musisz napisac. Bo inaczej allegro zamknie ta aukcje. Aukcja teraz musi byc przedmiotowa. czyli licytujacy musi dostac jakis przedmiot. Czyli np. zdjecie Berosa. Aga mi dla Shilli zrobila tak, ze z jednej strony bylo zdjecie Shilli, a z drugiej podziekowanie za pomoc ;-) to dziala i ludzie na aukcje wracaja ;-) kontakt bezposredni do kogos podany powinien byc. tel i mail najlepiej. jesli nie znajdziecie chetnych, to moge podac swoje napmiary:oops: Quote
Perfi Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 ok to kto sie tego podejmie? ja nie mam drukarki odkad kupilam super toner na allegro :roll: Quote
karusiap Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Perfi jesli bedzie taka potrzeba to moje namiary tez mozesz podac... Quote
pidzej Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Perfi musisz napisac. Bo inaczej allegro zamknie ta aukcje. Aukcja teraz musi byc przedmiotowa. czyli licytujacy musi dostac jakis przedmiot. Czyli np. zdjecie Berosa. a nie wystarczy zdjęcie np. na maila? sprawdźcie w mapie dogo. niektórzy mają możliwość drukowania darmowego np w pracy, lub dużo taniej. moznaby rozdzielic na kilka osob. Quote
daga_27 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 no o to chodzi, ze na maila juz nie mozna. zmienil sie regulamin i to musi byc forma rzeczowa. czyli np zdjecie ale wydrukowane :-( Quote
daga_27 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 moje namiary tez mozna podac jak co: tel. 506 25 76 76, mail: [email protected] Quote
karusiap Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 ja pisze o Berosie gdzie moge...do pewnych osob az mi glupio ale jesli tylko wiem ze maja dobre serca to pisze...moze przekaza dalej...moze znajdzie sie domek,tymczas albo pieniazki...trzeba o nim mowic gdzie sie da... Quote
Patia Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Karusia , wysyłałaś prosbę o pomoc do hodowli , ja już klecę maila , czy moze byc coś takiego? Szanowni Państwo Piszę do państwa w imieniu wolontariuszy krakowskich , którzy podjęli się ratowania przebywającego w krakowskim schronisku psa rasy doberman o imieniu Beros. Beros trafił do schroniska z powodu swej choroby , ma zachyłek odbytu. Właściciele dwa razy poddawali psa operacji (nieudanych) tego schorzenia , w końcu , z powodu kłopotów z pielęgncją psa,oddali go do schroniska. Z ciepłego domu , chory i cierpiący Beros, trafił do azylu. Tutaj przeszedł następne dwie operacje , zakończone sukcesem jedynie połowicznie.Schronisko nie ma funduszy i warunków aby psa dalej leczyć . W azylu mieszczącym się przy ulicy Rybnej w Krakowie przebywa w tej chwili ponad 500 psów. Beros nie ma szans na adopcję , z jego odbytu nieustannie wydobywa się stolec , co odstrasza chętnych do przygarnięcia tego cudownego , ufnego psa. Postanowiliśmy pomóc Berosowi , nasza pomoc , to jego ostatnia szansa Zabraliśmy psa na konsultację do specjalisty , który twierdzi , ze są duże szanse na to , żeby Berosa wyleczyć. Nie poradzimy sobie jednak finansowo , koszt operacji , pobytu psa w szpitalu przy lecznicy (on nie może wrócić do schroniska zaraz po zabiegu) , specjalistycznej karmy może wynieść nawet 3 tys. złotych. Prosimy o wsparcie wszystkich , naszych przyjaciól , rodzinę ,miłosników rasy, liczy się każda złotówka. Na Allegro umieściliśmy aukcję , z której dochód przeznaczymy na kosztowny zabieg: tu link Historię Berosa , można przeczytac tutaj: tu link do naszego watku Prosiliśmy telewizję regionalna o nakręcenia reportażu o Berosie , mamy nadzieję , że niedługo się ukaże i pomoże nam znaleźć dom dla tego spragnionego miłości i kontaktu z człowiekiem dobermana. Jeśli mogą Państwo pomóc finansowo lub szukając stałego lub tymczasowego domu dla Berosa bardzo prosimy o kontakt. Pieniądze mozna wpłacać na kontu Alarmowego Funduszu Nadziei na Życie tu numer konta zdjęcia dziękujemy za pomoc w imieniu wolontariuszy podpis Quote
karusiap Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Patia...dla mnie rewelacja:loveu: czy mozna korzystac z Twojego listu? ja jeszcze do hodowli nie pisalam...masz moze jakies namiary??jest tez klub dobermana przy zwiazku kynologicznym z siedziba w Łodzi..tam chyab tez warto sprobowac co? Quote
Patia Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ja zaczynam wysyłac do hodowli , będę pisac na bieżąco , gdzie juz wysłałam Quote
karusiap Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 super!!:) a czy ktos ma fax?bo wlasnie nie podali maila tego klubu...a jest podany fax... Quote
karusiap Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 znalazlam pare adresow hodowli ale nie chce sie powtarzac po Patii wiec ewentualnie potem jak napiszesz gdzie wyslalas to ja powysylam tam co mam;) Quote
Patia Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 ok, trzeba zawiadomić schronisko , ze ludzie moga dzwonic przed wpłaceneim piemiedzy , czy u nich taki pies jest i czy zbieramy na jego leczenie Quote
Patia Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Wysłałam do : hodowla dobermanów ADORACJA poznańska hodowla dobermanów STANBLEX hodowla DAKER z Sulechowa Hodowla Z PADOKU hodowla AKAGERA hodowla BONA CATELLA hodowla DOMENA hodowla DURA LEX POLONIA hodowla EL-SA-BO hodowla ERIA PRO hodowla IVON HOUS hodowla LANTAN hodowla MAJSTERSZTYK hodowla ODILAND hodowla PATROL POMERANIA hodowla PERFEKT hodowla VIGO hodowla Z INNEJ BAJKI Quote
karusiap Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 super Patia:loveu: to teraz ja troszke podzialam i napisze zaraz gdzie.. Quote
karusiap Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 kurcze Patia odwalila kawal roboty...udalo mi sie dodatkowo znalesc tylko hodowle AZGARD Quote
daga_27 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 no prosze jak sobie swietnie radzicie :-) Quote
Recommended Posts