Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedaczyna. Rana na ranie... Pycholek ma przecudny.

Gosiu 5,00 zł jednorazowo wpłacę. Prześlesz konto na pw? Z góry bardzo dziękuję.

Posted

asl napisał(a):
Biedaczyna. Rana na ranie... Pycholek ma przecudny.

Gosiu 5,00 zł jednorazowo wpłacę. Prześlesz konto na pw? Z góry bardzo dziękuję.

Jasne, prześlę, ale wieczorem, okej? ;>
Dzięki :)

Posted

Na moim bazarku zbieram tylko na leczenie i w sytuacji zagrożenia życia.
Mam wrażenie, że Bary kwalifikowałby się, ale musiałabym otrzymćc jakąś pomoc w rozsyłaniu zaproszeń.
No i czy Bary jest wyciągnięty ze schronu?

Posted

gosia2313 napisał(a):
Jasne, prześlę, ale wieczorem, okej? ;>
Dzięki :)

Okay :) I trzymam za niego kciuki. Ale myślę, że będzie dobrze...

Jest naprawdę przeuroczy :)

Posted

inga.mm napisał(a):
Mam wrażenie, że Bary kwalifikowałby się, ale musiałabym otrzymćc jakąś pomoc w rozsyłaniu zaproszeń.

Tak, przebywa w hoteliku. Dlatego zbieramy nie tylko na leczenie, ale też na jego pobyt tam. W schronisku w takim stanie nie miałby najmniejszych szans :(

Posted

Dorin91 napisał(a):
Tak, przebywa w hoteliku. Dlatego zbieramy nie tylko na leczenie, ale też na jego pobyt tam. W schronisku w takim stanie nie miałby najmniejszych szans :(

Na hotelik nie przeznaczam zarobionych pieniędzy, wyłącznie na leczenie.
No i oczekuje pomocy.
Wczoraj rozesłałam dużą ilość zaproszeń, więc możliwe, że znowu mod mnie przydybie.
Jeśli zgaszacie się, przyjmę Barego pod opiekę bazarku

Posted

inga.mm napisał(a):

To podaj link do bazarku :) Porozsyłam gdzie się da i wkleję na Fb :)

Posted

misiadg napisał(a):
Wyślijcie nr konta, przeleje 10 zł jednorazowo, stałych nie mogę bo nie mam z czego :/
i buziole dla Barego :loveu:

Konto prześlę Ci wieczorem - bo nie ma mnie teraz w domu :-)

A co do zgłoszenia go do bzarku, tak samo wieczorek, bo nie mam myszy, a bez niej idzie mi wszystko duużo wolniej. Chyba, że dodam go teraz, a w domu porozsyłam zaproszenia na bazarek :)
Bo chodzi tylko o zapraszanie udzi na ten bazarek, tak?

Posted

O matko, ale biedaczek :( Poproszę nr konta na pw, podeślę dyszkę jednorazowo, bo na stałe deklaracje mnie nie stać. Zdrowiej młodziaku :)

Posted

gosia2313 napisał(a):
Konto prześlę Ci wieczorem - bo nie ma mnie teraz w domu :-)

A co do zgłoszenia go do bzarku, tak samo wieczorek, bo nie mam myszy, a bez niej idzie mi wszystko duużo wolniej. Chyba, że dodam go teraz, a w domu porozsyłam zaproszenia na bazarek :)
Bo chodzi tylko o zapraszanie udzi na ten bazarek, tak?

zapraszanie indywidualnie i na wątkach.
Niewiele osób zagląda do reklamy bazarków.
Najczęściej przychodzą z innych bazarków.
Ja reklamuję się przede wszystkim w tych zakończonych.
Na tych funkcjonujących - po znajomości.
Jeśli znam założycielkę, to wymieniamy się reklamowaniem

Posted

Fiera napisał(a):
O matko, ale biedaczek :( Poproszę nr konta na pw, podeślę dyszkę jednorazowo, bo na stałe deklaracje mnie nie stać. Zdrowiej młodziaku :)

Dzięki :* Prześlę wieczorem, jak będę w domu :)

Posted

Po rozmowie z Guliwerem ustaliliśmy tak jak masz na PW , a ja tylko napiszę , że deklaruję na Barego 15zł stałej , a Guliwer będzie go wspierał doraźnie, jednorazowymi.

Posted

Po pierwszej dobie o Barym mogę powiedzieć że:

- strasznie miły dzieciak. Mimo tego pogryzienia jest pozytywnie nastawiony do innych psów (wąchał się przez kraty z moją Raszką, na spacerze zapoznał się z psem Teściów - w każdym przypadku machał ogonem, stał grzecznie i patrzył, nie wyrywał się do nich, nie jeżył się)
- łagodny w stosunku do ludzi
- kompletnie nie nadaje się na psa stróżującego. Jak śpi, to można go wynieść razem z dobytkiem
- potrafi zrobić siad, innych komend nie sprawdzałam. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Przez większość spaceru wręcz ociera się o moją nogę. Wyprowadzam go na 10m lince, ale jak do tej pory rozwinęłam ją może na 2m
- pozwolił sobie pogrzebać w misce, wyjęłam mu z pyszczka resztkę patyka, który obgryzał, jak do tej pory nie warczał i nie stawiał się
- nogi bardzo go bolą, momentami na spacerze aż się zatacza, ale na dzisiejszym popołudniowym nawet raz "bryknął"
- zostawiony w kojcu nie urządza wielkich histerii. Szczeka/piszczy max. 5 po zostawieniu go w nim.
- raczej załatwia się na dworze, jednak w nocy zrobił siku na swój kocyk. Ogólnie dużo sika, myślę, że wskazane byłoby badanie moczu.
- kupkę do tej pory zrobił tylko raz o konsystencji "takiej sobie"
- tabletki ładnie zjada, zobaczymy jak będzie się zachowywał przy przemywaniu ran

edit: właśnie odjechały Gosia i Aneta ze swoją Mamą. Bari chwilę pospacerował, poszarpał sznur (oddaje, gdy mu się każe) i zjadł kolację razem z lekami. Przy przemywaniu łap trochę histeryzował, ale przy pomocy Kołnierza Hańby ;) i katarka udało się go okiełznać i grzecznie zniósł resztę zabiegu.

Ustaliłyśmy, że podrzucę mocz do badania.

Czy ktoś ma karmę na zbyciu? Na razie ma 3,6kg chappi, wg. dawkowania na opakowaniu starczy na 8,5 dnia, ale wiadomo, że nie jest to karma najwyższych lotów a Chłopak dosyć wychudzony jest.

Wczoraj mój znajomy zrobił Baremu trochę fajnych fotek, mam też jeszcze kilka z lecznicy przy goleniu i oczyszczaniu ran. Zaraz je powrzucam.