Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Emiś napisał(a):
Kostka nawet jednej doby nie przetrwała.

A wczoraj był wielki dzień - ostatnia dawka antybiotyków i zdjęcie kołnierza :multi: wreszcie się Chłopak nie obija się po boksie. Zostały mu jeszcze tylko szwy po kastracji do wyciągnięcia i Bari jest funkiel nówka nie śmigany :P

To teraz czekamy na Domek!

Szwy po kastracji tej ze schroniska?
A kłaczki odrastają? ;>
Chyba będziemy musiały Was za tydzień odwiedzić, coś mi się tak zdaje ;D W niedzielę, to będzie ostatni i przy okazji dam Ci kaskę za Barego ;-)

Uff to dobrze, martwiłam się, że mu się kość nie spodoba ;p

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W niedziele odwiedziła nas Pani Doktor z Lupusa. Wspólnymi siłami udało się wyciągnąć szwy (nawet jakoś koszmarnie nie szalał). Tak więc wszelkie leczenie ogłaszam za zakończone :)

W związku z tym wczoraj Barik miał możliwość porządnie się wyszaleć - zrobiłam próbę z frisbee - to miłość od pierwszego rzutu :P Chłopak skacze jak ta lala. Bardzo ładnie przynosi i oddaje dyski, nawet już załapuje, że trzeba usiąść i zaczekać aż rzucę :D

Tylko musimy chodzić na część ogrodu przy domu, bo z drugim gościem hotelowym się nie lubi i awantury przez kraty próbuje urządzać i trochę drzewa nas ograniczają.

Gosia Ty orientujesz się jak wgląda sprawa jego szczepień i odrobaczenia? Skoro był kastrowany, to powinien być też po szczepieniach? Te dane są w jego karcie, nie wiem, czy ma ją Zapka, czy Ty? Trzeba by też go odrobaczyć.

Czy byłaby szansa zrobić mu też te promocyjne ogłoszenia w gazecie, gdzie ogłaszałaś Kłapacza? Może byłby z nich jakiś odzew, bo jak na razie cisza...

Posted

[quote name='Emiś']W niedziele odwiedziła nas Pani Doktor z Lupusa. Wspólnymi siłami udało się wyciągnąć szwy (nawet jakoś koszmarnie nie szalał). Tak więc wszelkie leczenie ogłaszam za zakończone :)

W związku z tym wczoraj Barik miał możliwość porządnie się wyszaleć - zrobiłam próbę z frisbee - to miłość od pierwszego rzutu :P Chłopak skacze jak ta lala. Bardzo ładnie przynosi i oddaje dyski, nawet już załapuje, że trzeba usiąść i zaczekać aż rzucę :D

Tylko musimy chodzić na część ogrodu przy domu, bo z drugim gościem hotelowym się nie lubi i awantury przez kraty próbuje urządzać i trochę drzewa nas ograniczają.

Gosia Ty orientujesz się jak wgląda sprawa jego szczepień i odrobaczenia? Skoro był kastrowany, to powinien być też po szczepieniach? Te dane są w jego karcie, nie wiem, czy ma ją Zapka, czy Ty? Trzeba by też go odrobaczyć.

Czy byłaby szansa zrobić mu też te promocyjne ogłoszenia w gazecie, gdzie ogłaszałaś Kłapacza? Może byłby z nich jakiś odzew, bo jak na razie cisza...

Kartę jego ma chyba zapka, bo coś nawet pisała kiedyś, że ma ją "przed nosem" :)
Odrobaczony to raczej nie był, zaszczepiony? Nie wiem może na wściekliznę.
A Ty nie masz jego książeczki tej ze schroniska? Bo tam powinny być ew szczepienia wpisane.

Z tej kasy, którą mam teraz po zapłaceniu Ci za hotel zostanie 262,75. Więc mogę te 33zł wziąć i zrobić mu ogłoszenia na te pakiety co Kłapaczowi. Tylko muszę jeszcze zrobić jakiś bazarek na niego potem, żeby było na karmę ( ile jeszcze macie?) i na następny miesiąc hotelu.

Już sobie go wyobrażam jak lata za tym frisbee:loveu::loveu:.

Posted

Nie, nie dostałam w ogóle jego dokumentów. W takim razie ścigę Zapkę jak wróci :)

Karmę je jeszcze wciąż tą od Biedronki, zostało jej jeszcze na kilka dni + od wolontariuszy ma napoczęty worek royala dla owczarków i jakąś karmę w reklamówce - bezimienną, nie wiem ile tego dokładnie będzie, jak będę miała chwilę, to przeważę na kuchennej wadze. Aha, no i jeszcze worek chappi od Was i dwie próbki od wolontariuszki.

Postaram się o fotki z frisbikowania :) ale do tego potrzebuję drugiej osoby, muszę TŻta podręczyć :D

Będę dzisiaj w Sosnowcu w centrum, mogę kupić mu kość do obgryzania?

Posted

Emiś napisał(a):
Nie, nie dostałam w ogóle jego dokumentów. W takim razie ścigę Zapkę jak wróci :)

Karmę je jeszcze wciąż tą od Biedronki, zostało jej jeszcze na kilka dni + od wolontariuszy ma napoczęty worek royala dla owczarków i jakąś karmę w reklamówce - bezimienną, nie wiem ile tego dokładnie będzie, jak będę miała chwilę, to przeważę na kuchennej wadze. Aha, no i jeszcze worek chappi od Was i dwie próbki od wolontariuszki.

Postaram się o fotki z frisbikowania :) ale do tego potrzebuję drugiej osoby, muszę TŻta podręczyć :D

Będę dzisiaj w Sosnowcu w centrum, mogę kupić mu kość do obgryzania?

Kup, kup tylko nie zapomnij rachunku :)

TAK! Zdjęcia skaczącego Barego !!!

A ja dzisiaj może zajdę do DZ wykupić mu ogłoszenia, co? Też na te 4 pakiety co Kłapaczowi za 33,01 zł ?

Posted

Emiś napisał(a):
To zaczekaj z tym chwilę, spróbuję cyknąć mu teraz jakąś taką skakaną fotkę, może będzie się nadawać do ogłoszenia :)

Okej ;)
Jak będziesz miała zdjęcia to wrzuć tu na wątek i prześlij mi "pełnometrażowe" ;p na maila ; ))

Posted

Napisałam takie coś, niestety tekstu nie może być za dużo, u Kłapacza jeszcze musiałam z panią z DZ skracać :(

Bary to roczny, duży pies. Wykastrowany. Umie "siad". Przyjazny do ludzi i innych zwierząt. Uwielbia zabawę (frisbee), potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Szuka nowego domu. Kontakt, xxx-xxx-xxx.

Emiś, mogę podać Twój numer?
Czy coś jeszcze trzeba dopisać?

I Zmieniłam tytuł, może ktoś jeszcze coś na niego wpłaci. Póki co jest 571,01. Za lipiec 308,25 zł, ogłoszenie 33,01 zł więc na sierpniowy hotel braknie te 21zł no i karma.
Jutro skończy się bazarek na Malucha i psy z Sosnowca. Jak będą wszystkie wpłaty (mało niestety :(, no ale zawsze coś) to podzielę na pół. Pół do Barego i pół do Basi. Jeśli nikt już niczego nie kupi to będzie po 25zł.

I postaram się zrobić nowy bazarek, jest koniec miesiąca więc może ktoś coś kupi jak dostanie wypłatę ? :>

Posted

Niestety ze zdjęciami nie wyszło :(

Gosia, ja bym troszkę zmieniła.

Bary to roczny, duży psiak. Jest niezwykle wesoły i skory do zabawy, potrzebuje kontaktu z Człowiekiem. Bardzo szybko się uczy. Łagodny w stosunku do ludzi i większości zwierząt. Adoptuj Przyjaciela! Tel.....

Może tak?

Gosia jeśli dałabyś radę poprowadzić jego adopcję, to byłabym bardzo wdzięczna - ja ledwie się wyrabiam :/

Posted

Emiś napisał(a):
Niestety ze zdjęciami nie wyszło :(

Gosia, ja bym troszkę zmieniła.

Bary to roczny, duży psiak. Jest niezwykle wesoły i skory do zabawy, potrzebuje kontaktu z Człowiekiem. Bardzo szybko się uczy. Łagodny w stosunku do ludzi i większości zwierząt. Adoptuj Przyjaciela! Tel.....

Może tak?

Gosia jeśli dałabyś radę poprowadzić jego adopcję, to byłabym bardzo wdzięczna - ja ledwie się wyrabiam :/

Jasne, mogę dać namiary na siebie :)
A zdjęcie? Jakie dać? Takie wygolone? ;>

Posted

przepraszam ze pisze nie na temat,ale bardzo potrzebny jest transport dla suni ze schroniska w Zielonej Gorze do Piekar Slaskich.W zasadzie nie musi to byc pod pod same drzwi moze to byc obojetnie w jakie miejsce na trasie A4 wtedy cos juz sobie zorganizujemy.Schronisko Zielona Gora dało deklaracje pokrycia kosztów podrózy do Wrocławia.
Bardzo prosimy o pomoc .Sunia czeka na swój domek ,ktory jest na nia przygotowany.:)

Posted

Bary wczoraj zapoznawał się bliżej z Raszką. Wyszaleli się razem, a na koniec Barik skaleczył sobie opuszkę... Wetka obejrzała i uznała, że do szycia to za małe, więc robimy opatrunki i psikamy znienawidzonym aluszprejem. No i przez kilka dni musimy oszczędzać kopytkę :(

Kupiłam dużego gnata, wzięłam go na zwykły paragon - 7zł. Bary dzielnie z nim walczy.

Posted

Emiś napisał(a):
Bary wczoraj zapoznawał się bliżej z Raszką. Wyszaleli się razem, a na koniec Barik skaleczył sobie opuszkę... Wetka obejrzała i uznała, że do szycia to za małe, więc robimy opatrunki i psikamy znienawidzonym aluszprejem. No i przez kilka dni musimy oszczędzać kopytkę :(

Kupiłam dużego gnata, wzięłam go na zwykły paragon - 7zł. Bary dzielnie z nim walczy.

To widzę, że przyjaźń Raszki z Barym kwitnie :)
Uff... to dobrze, że małe to skaleczenie ;-)

Posted

właśnie doczytałam, że bedziecie mnie ścigać o dokumenty Barego :)
Tak mam je (tzn. karte ze schronu tylko), jak mi przypomnicie to przywioze do schronu, bo mi sie tu na biurku tylko pałęta i chce się jej pozbyć.