gosia2313 Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 Emiś napisał(a):Kostka nawet jednej doby nie przetrwała. A wczoraj był wielki dzień - ostatnia dawka antybiotyków i zdjęcie kołnierza :multi: wreszcie się Chłopak nie obija się po boksie. Zostały mu jeszcze tylko szwy po kastracji do wyciągnięcia i Bari jest funkiel nówka nie śmigany :P To teraz czekamy na Domek! Szwy po kastracji tej ze schroniska? A kłaczki odrastają? ;> Chyba będziemy musiały Was za tydzień odwiedzić, coś mi się tak zdaje ;D W niedzielę, to będzie ostatni i przy okazji dam Ci kaskę za Barego ;-) Uff to dobrze, martwiłam się, że mu się kość nie spodoba ;p Quote
Emiś Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 W niedziele odwiedziła nas Pani Doktor z Lupusa. Wspólnymi siłami udało się wyciągnąć szwy (nawet jakoś koszmarnie nie szalał). Tak więc wszelkie leczenie ogłaszam za zakończone :) W związku z tym wczoraj Barik miał możliwość porządnie się wyszaleć - zrobiłam próbę z frisbee - to miłość od pierwszego rzutu :P Chłopak skacze jak ta lala. Bardzo ładnie przynosi i oddaje dyski, nawet już załapuje, że trzeba usiąść i zaczekać aż rzucę :D Tylko musimy chodzić na część ogrodu przy domu, bo z drugim gościem hotelowym się nie lubi i awantury przez kraty próbuje urządzać i trochę drzewa nas ograniczają. Gosia Ty orientujesz się jak wgląda sprawa jego szczepień i odrobaczenia? Skoro był kastrowany, to powinien być też po szczepieniach? Te dane są w jego karcie, nie wiem, czy ma ją Zapka, czy Ty? Trzeba by też go odrobaczyć. Czy byłaby szansa zrobić mu też te promocyjne ogłoszenia w gazecie, gdzie ogłaszałaś Kłapacza? Może byłby z nich jakiś odzew, bo jak na razie cisza... Quote
gosia2313 Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 [quote name='Emiś']W niedziele odwiedziła nas Pani Doktor z Lupusa. Wspólnymi siłami udało się wyciągnąć szwy (nawet jakoś koszmarnie nie szalał). Tak więc wszelkie leczenie ogłaszam za zakończone :) W związku z tym wczoraj Barik miał możliwość porządnie się wyszaleć - zrobiłam próbę z frisbee - to miłość od pierwszego rzutu :P Chłopak skacze jak ta lala. Bardzo ładnie przynosi i oddaje dyski, nawet już załapuje, że trzeba usiąść i zaczekać aż rzucę :D Tylko musimy chodzić na część ogrodu przy domu, bo z drugim gościem hotelowym się nie lubi i awantury przez kraty próbuje urządzać i trochę drzewa nas ograniczają. Gosia Ty orientujesz się jak wgląda sprawa jego szczepień i odrobaczenia? Skoro był kastrowany, to powinien być też po szczepieniach? Te dane są w jego karcie, nie wiem, czy ma ją Zapka, czy Ty? Trzeba by też go odrobaczyć. Czy byłaby szansa zrobić mu też te promocyjne ogłoszenia w gazecie, gdzie ogłaszałaś Kłapacza? Może byłby z nich jakiś odzew, bo jak na razie cisza... Kartę jego ma chyba zapka, bo coś nawet pisała kiedyś, że ma ją "przed nosem" :) Odrobaczony to raczej nie był, zaszczepiony? Nie wiem może na wściekliznę. A Ty nie masz jego książeczki tej ze schroniska? Bo tam powinny być ew szczepienia wpisane. Z tej kasy, którą mam teraz po zapłaceniu Ci za hotel zostanie 262,75. Więc mogę te 33zł wziąć i zrobić mu ogłoszenia na te pakiety co Kłapaczowi. Tylko muszę jeszcze zrobić jakiś bazarek na niego potem, żeby było na karmę ( ile jeszcze macie?) i na następny miesiąc hotelu. Już sobie go wyobrażam jak lata za tym frisbee:loveu::loveu:. Quote
Czorcik Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 cieszę się bardzo , że mu zdrówko dopisuje :) Quote
inga.mm Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 szukam pomysłów na pomoc dla młodego oneczka przebywającego w schronie Inga.mm mówi, że jestem cudowny, więc dlaczego nie mam domu?????? Pomóżcie, proszę... Quote
Emiś Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Nie, nie dostałam w ogóle jego dokumentów. W takim razie ścigę Zapkę jak wróci :) Karmę je jeszcze wciąż tą od Biedronki, zostało jej jeszcze na kilka dni + od wolontariuszy ma napoczęty worek royala dla owczarków i jakąś karmę w reklamówce - bezimienną, nie wiem ile tego dokładnie będzie, jak będę miała chwilę, to przeważę na kuchennej wadze. Aha, no i jeszcze worek chappi od Was i dwie próbki od wolontariuszki. Postaram się o fotki z frisbikowania :) ale do tego potrzebuję drugiej osoby, muszę TŻta podręczyć :D Będę dzisiaj w Sosnowcu w centrum, mogę kupić mu kość do obgryzania? Quote
gosia2313 Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Emiś napisał(a):Nie, nie dostałam w ogóle jego dokumentów. W takim razie ścigę Zapkę jak wróci :) Karmę je jeszcze wciąż tą od Biedronki, zostało jej jeszcze na kilka dni + od wolontariuszy ma napoczęty worek royala dla owczarków i jakąś karmę w reklamówce - bezimienną, nie wiem ile tego dokładnie będzie, jak będę miała chwilę, to przeważę na kuchennej wadze. Aha, no i jeszcze worek chappi od Was i dwie próbki od wolontariuszki. Postaram się o fotki z frisbikowania :) ale do tego potrzebuję drugiej osoby, muszę TŻta podręczyć :D Będę dzisiaj w Sosnowcu w centrum, mogę kupić mu kość do obgryzania? Kup, kup tylko nie zapomnij rachunku :) TAK! Zdjęcia skaczącego Barego !!! A ja dzisiaj może zajdę do DZ wykupić mu ogłoszenia, co? Też na te 4 pakiety co Kłapaczowi za 33,01 zł ? Quote
Emiś Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 To zaczekaj z tym chwilę, spróbuję cyknąć mu teraz jakąś taką skakaną fotkę, może będzie się nadawać do ogłoszenia :) Quote
gosia2313 Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Emiś napisał(a):To zaczekaj z tym chwilę, spróbuję cyknąć mu teraz jakąś taką skakaną fotkę, może będzie się nadawać do ogłoszenia :) Okej ;) Jak będziesz miała zdjęcia to wrzuć tu na wątek i prześlij mi "pełnometrażowe" ;p na maila ; )) Quote
gosia2313 Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Napisałam takie coś, niestety tekstu nie może być za dużo, u Kłapacza jeszcze musiałam z panią z DZ skracać :( Bary to roczny, duży pies. Wykastrowany. Umie "siad". Przyjazny do ludzi i innych zwierząt. Uwielbia zabawę (frisbee), potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Szuka nowego domu. Kontakt, xxx-xxx-xxx. Emiś, mogę podać Twój numer? Czy coś jeszcze trzeba dopisać? I Zmieniłam tytuł, może ktoś jeszcze coś na niego wpłaci. Póki co jest 571,01. Za lipiec 308,25 zł, ogłoszenie 33,01 zł więc na sierpniowy hotel braknie te 21zł no i karma. Jutro skończy się bazarek na Malucha i psy z Sosnowca. Jak będą wszystkie wpłaty (mało niestety :(, no ale zawsze coś) to podzielę na pół. Pół do Barego i pół do Basi. Jeśli nikt już niczego nie kupi to będzie po 25zł. I postaram się zrobić nowy bazarek, jest koniec miesiąca więc może ktoś coś kupi jak dostanie wypłatę ? :> Quote
inga.mm Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 prosze o przesłanie na pw danych do dokonania przelewu z bazarku. Chyb, że sa gdzieś na wątku, ale nie zauważyłam Quote
gosia2313 Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 inga.mm napisał(a):prosze o przesłanie na pw danych do dokonania przelewu z bazarku. Chyb, że sa gdzieś na wątku, ale nie zauważyłam Już Ci wysyłam :) Quote
inga.mm Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Przed chwilą wysłałam 100 zł dochodu z bazarku MOŻESZ ZDOBYĆ PIENIĄDZE DLA SWOJEGO PODOPIECZNEGO Pieniądze przeznaczone są na leczenie lub długi weterynaryjne. Proszę o potwierdzenie na obu wątkach wpływu pieniążków. Quote
gosia2313 Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 [quote name='inga.mm'] Przed chwilą wysłałam 100 zł dochodu z bazarku MOŻESZ ZDOBYĆ PIENIĄDZE DLA SWOJEGO PODOPIECZNEGO Pieniądze przeznaczone są na leczenie lub długi weterynaryjne. Proszę o potwierdzenie na obu wątkach wpływu pieniążków. SUUUPER !! Dziękujemy bardzo ! Jutro sprawdzę konto, jak tylko pieniądze będą - zaraz napiszę tutaj i na bazarku :) Quote
Emiś Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Niestety ze zdjęciami nie wyszło :( Gosia, ja bym troszkę zmieniła. Bary to roczny, duży psiak. Jest niezwykle wesoły i skory do zabawy, potrzebuje kontaktu z Człowiekiem. Bardzo szybko się uczy. Łagodny w stosunku do ludzi i większości zwierząt. Adoptuj Przyjaciela! Tel..... Może tak? Gosia jeśli dałabyś radę poprowadzić jego adopcję, to byłabym bardzo wdzięczna - ja ledwie się wyrabiam :/ Quote
gosia2313 Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Emiś napisał(a):Niestety ze zdjęciami nie wyszło :( Gosia, ja bym troszkę zmieniła. Bary to roczny, duży psiak. Jest niezwykle wesoły i skory do zabawy, potrzebuje kontaktu z Człowiekiem. Bardzo szybko się uczy. Łagodny w stosunku do ludzi i większości zwierząt. Adoptuj Przyjaciela! Tel..... Może tak? Gosia jeśli dałabyś radę poprowadzić jego adopcję, to byłabym bardzo wdzięczna - ja ledwie się wyrabiam :/ Jasne, mogę dać namiary na siebie :) A zdjęcie? Jakie dać? Takie wygolone? ;> Quote
migdał Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 przepraszam ze pisze nie na temat,ale bardzo potrzebny jest transport dla suni ze schroniska w Zielonej Gorze do Piekar Slaskich.W zasadzie nie musi to byc pod pod same drzwi moze to byc obojetnie w jakie miejsce na trasie A4 wtedy cos juz sobie zorganizujemy.Schronisko Zielona Gora dało deklaracje pokrycia kosztów podrózy do Wrocławia. Bardzo prosimy o pomoc .Sunia czeka na swój domek ,ktory jest na nia przygotowany.:) Quote
gosia2313 Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Przyszły pieniądze, o których pisała inga :) Bardzo dziękujemy !!! Quote
inga.mm Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 gosia2313 napisał(a):Przyszły pieniądze, o których pisała inga :) Bardzo dziękujemy !!! na zdrowie Baremu Quote
gosia2313 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Co tam u Barego? :> W środę płacę za lipcowy hotel i takie tam weterynaryjne artykuły, lekarstwa itp. Karmę póki co ma ;) Quote
Emiś Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Bary wczoraj zapoznawał się bliżej z Raszką. Wyszaleli się razem, a na koniec Barik skaleczył sobie opuszkę... Wetka obejrzała i uznała, że do szycia to za małe, więc robimy opatrunki i psikamy znienawidzonym aluszprejem. No i przez kilka dni musimy oszczędzać kopytkę :( Kupiłam dużego gnata, wzięłam go na zwykły paragon - 7zł. Bary dzielnie z nim walczy. Quote
gosia2313 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Emiś napisał(a):Bary wczoraj zapoznawał się bliżej z Raszką. Wyszaleli się razem, a na koniec Barik skaleczył sobie opuszkę... Wetka obejrzała i uznała, że do szycia to za małe, więc robimy opatrunki i psikamy znienawidzonym aluszprejem. No i przez kilka dni musimy oszczędzać kopytkę :( Kupiłam dużego gnata, wzięłam go na zwykły paragon - 7zł. Bary dzielnie z nim walczy. To widzę, że przyjaźń Raszki z Barym kwitnie :) Uff... to dobrze, że małe to skaleczenie ;-) Quote
zapka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 właśnie doczytałam, że bedziecie mnie ścigać o dokumenty Barego :) Tak mam je (tzn. karte ze schronu tylko), jak mi przypomnicie to przywioze do schronu, bo mi sie tu na biurku tylko pałęta i chce się jej pozbyć. Quote
Czorcik Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Bary trzymaj się piesku i skacz po domek :) Quote
gosia2313 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Za lipiec jednak płacimy za Barego 278,25 PLN, za aluspray 30zł zapłaciła p.Agnieszka :) Quote
Recommended Posts