Guffi Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Agushka napisał(a):Oj to Ty już później musiałaś do nas zaglądać. Tina o mało mnie nie zostawiła i nie poszła sobie za TM. Ledwo ją nasza kochana wetka odratowała.. Popierdo leni sąsiedzi ją załatwili. Najpierw dostała kamieniem (złamana tylna łapa) a potem cholera wie co jej dali, miała popalony język, przełyk i co tam jeszcze dalej jest.. :( Nie no ja bym normalnie zabiła:angryy::angryy::angryy: Skąd się biorą tacy ludzie:crazyeye:??? Quote
Agushka Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Usia ty tak na serio z tymi papużkami? Bo wcale niewykluczone że byśmy się skusili :) Quote
Guffi Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Agushka napisał(a):Usia ty tak na serio z tymi papużkami? Bo wcale niewykluczone że byśmy się skusili :) No i się zrobi zwierzyniec jak u mnie:p Quote
Usia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Agushka napisał(a):Usia ty tak na serio z tymi papużkami? Bo wcale niewykluczone że byśmy się skusili :) No na serio.Zaraz znajde te papuzki i ci wysle link Quote
Agushka Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 U mnie zawsze był zwierzyniec. Jak jeszcze nie miałam TZa i mieszkałam z rodzicami.. Potem mieszkanie nas nieco ograniczało, trudno na 32 metrach zmieścić 3 osoby i jeszcze zwierzątka. Teraz mamy miejsce więc i liczebność menażerii gwałtownie rośnie :evil_lol::evil_lol: Quote
Usia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Tu masz telefon i e-meila :http://dajmudom.pl/futro.php?id=1159 Quote
Agushka Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Taa tylko jak je z tych Korabiewic przywieźć? Na razie luźno rozmyślam nad ptaszkami ale Misiek będzie miał głos decydujący. Quote
Usia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Cos sie wykmini.Zadzwon i zapytaj sie czy sa a ja cos wymysle z tym transportem.Ania w przyszłym tygodniu bedzie jechac do stolicy to mogła by zabrac "lotników" bo ona chyba jakos tak po drodze zachacza o was, prawda?? Quote
Agushka Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Nie zahacza niestety ale mi by było łatwiej z Warszawy je odebrać. Poczekam na Michała, dopiero wtedy zadzwonię bo nie chcę siać fermentu... a w ogóle czy takim papużkom nie zaszkodzi jazda przez pół Polski pociągiem? Quote
eria Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 jakie piekne papużki!! ja mam taki sentyment do falistych...miałam mojego papużka 11 lat, on był jak pies! bardzo bym chciała nowego,ale nie mogę bo nie mogłabym mu poświęcić dużo czasu i nie mógłby sobie latać po mieszkaniu przy psach:-( no i jeszcze jedno przeciw - ciągle porównywałabym nowego ptaszka do Żetonika bo on był cudowny i najlepszy:-( co oglądam papużki to ryczę:placz: Quote
Agushka Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Ania a w razie czego to dałoby się je jakoś stamtąd przywieźć do Wawy? Quote
Usia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 karabowice sa pod warszawa gdzies wiec mysle ze ja w razie czego samochodem coś zdziałac moge;) ale nie obiecuje.Co do transportu wydaje mi sie ze lepiej by było gdyby przewiezione zostały w jakims małym pudełku we dwie.Zeby nie widziały co sie dzieje, papuzki sa bardzo lekliwe i moga pasc na zawał. Ania ja tez miałam papuga cudownego(gadał, nasladował dzwonek do drzwi-nawet mój pies sie na to nabierał:evil_lol: i uwielbiał jadać z nami obiady a najbardziej lubił kurczaka z ziemniakami) ale niestety nieswiadomie otrułam go zmywaczem do paznokci, bo za blisko postawiłam klatki i niestety mój Cytrus sie na wdychał:-( a potem miałam Florka-Nimfe która uratowałam przed uspieniem, bo cierpiał na krzywizne łapek i facet w zoologu stwierdził ze na nim nie zarobi :angryy: (w mojej galeri sa nawet fotki) ale Ays go zerzarł :angryy: Teraz miałam dostać Are od TZ ale po aferze z Florkiem obawiam sie takiego prezentu wiec ja poczekam sobie troche.Kiedys moze bede mogła sobie pozwolic na wymarzoną Are albo Kakadu. Quote
eria Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Agushka napisał(a):Ania a w razie czego to dałoby się je jakoś stamtąd przywieźć do Wawy? napewno nie pomogę, ja nawet nie wiem gdzie są Korabiewice. W Centrum Wawy wsiadam w pociąg a najbliższa stacja na której się zatrzymuje to Zawiercie.... a o Florku zjedzonym przez Aysa czytałam :( Quote
Usia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 eria napisał(a):napewno nie pomogę to nie :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: a nadal nie chcesz szynszyla ?? Agus moze ty znasz kogoś kto chce gryzonia ?? Quote
Agushka Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Nie znam niestety :) ja kocham gryzonie ale dwa to juz wystarczająca ilość..heh mi się wydawało że te Korabiewice to gdzies na śląsku są :) zadzwonię pod ten telefon i spytam gdzie sa te papużki.. Quote
Guffi Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Usia napisał(a): a nadal nie chcesz szynszyla ?? Agus moze ty znasz kogoś kto chce gryzonia ?? Pokaż:eviltong: Nie no, ja nie mogę wziąść, ale chętnie bym zobaczyła i może udałoby mi się znaleść domek... Quote
Usia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 daj mi adres to ci przesle na poczte :eviltong: Agus tu masz tez papuzke (jedną) z warszawy http://www.ojej.pl/mazowieckie/Warszawa/Zwierzeta/ptaki_i_gryzonie/Oddam_za_darmo/ogloszenie_nr_289949.html wiesz tak seri to ja bym wolała jedną miec bo jak sa 2-e to one sie zajmuja same soba i nie ma w ogole kontkatu z takimi ptakami,a jak jest jedna to łatwiej jest ja oswoici i przyzwyczaic do siebie :cool3: ;) Quote
Agushka Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 nieaktualne :) ogłoszenie wygasło pierwszego stycznia. Quote
APSA Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Agushka napisał(a): Po tej cieczce sterylka będzie na sto procent, muszę tylko wycyrklować tak, żeby było kilka dni wolnych od szkoły, żeby Tina mogła rekonwalescencję przejść na wsi. Na 5 piętro ciężko by było ją wnosić :)Długi weekend majowy albo boże ciało :) Quote
Cerber Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Witam kochana... nie czytałam dokładnie... wszystkiego... weźmiesz papużki???? Quote
Usia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Agus co z papuzkami przeanalizowałas wszystko ??:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: Quote
wiq Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Aga, menażerię zakładasz?:cool3::evil_lol: dobrze, że mnie w głowie tylko psy;) Quote
eria Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 cześć Aguś - gdzie to Cię wywiało ? albo śpisz jeszcze co ? przyznaj się!! :evil_lol: Quote
Recommended Posts