Havanka Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Umknęła mi gdzieś informacja o encortonie dla Tiaruni. Marysiu, jak będziesz go odstawiać, to stopniowo. Wiem coś o tym z własnego doświadczenia. Dobrze, ze po nim jest poprawa. Przykro mi z powodu żółwika. Widziałam go latem. Był najmniejszy, ale ślimaki pałaszował ze smakiem. No, cóż... każdy ma swój czas tu, na ziemi. Quote
mari23 Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 [quote name='Havanka']Umknęła mi gdzieś informacja o encortonie dla Tiaruni. Marysiu, jak będziesz go odstawiać, to stopniowo. Wiem coś o tym z własnego doświadczenia. Dobrze, ze po nim jest poprawa. Przykro mi z powodu żółwika. Widziałam go latem. Był najmniejszy, ale ślimaki pałaszował ze smakiem. No, cóż... każdy ma swój czas tu, na ziemi.[/QUOTE] Encorton pomaga Tiarusi, dziurki wyraźnie się zmniejszają, na razie nie ma też problemów żołądkowo-jelitowych.... oby tak dalej! może Tiarcia wyzdrowieje? miałam kolejne zapytanie o Fifiego - pani mieszka we Wrocławiu, psiaka chciałaby dla mamy mieszkającej w Andrychowie, pytała jedynie o to, jak Fifi do kotów, bo ona ma kota, a mama z pieskiem będzie przecież do niej przyjeżdżać mama jest 60-letnia emerytką, będzie więc miała dużo czasu na rozpieszczanie "jedynaka" i nauczenie go czystości, sama dzwoniąca przesympatyczna, nawet w jakimś nagłym przypadku oferuje BDT dla małego pieska ( na psa na stałe nie zgadza się mąż, ale oboje z 10-letnim synem starają się go do tego przekonać) na wizytę się zgadza, tylko kto zrobi wizytę w Andrychowie? wprawdzie mam tam ciocię, ale ona ma ponad 90 lat..... ważyłam wczoraj Puszka..... 13,8kg! :( :( :( on naprawdę dużo nie zjada..... 20 kwietnia ważył 10,8kg, a wczoraj dokładnie 3 kg więcej.... jest radosny, biega i skacze, szczeka, jak szalony..... wetka mówi, że spadł mu metabolizm po kastracji..... Quote
Poker Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Blisko są Wadowice i Kęty, Oświęcim .Ktoś jest z Kętów i z Oświęcimai. Quote
mari23 Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 [quote name='Poker']Blisko są Wadowice i Kęty, Oświęcim .Ktoś jest z Kętów i z Oświęcimai.[/QUOTE] ranias mieszka blisko Wadowic, mogłaby podjechać do Andrychowa, ale dopiero po 20-tym listopada myślę, że dom u emerytki, która będzie miała czas na nauczenie Fifiego czystości byłby najlepszy, nawet, jeśli psiak zostałby sam w domu, to rzadko i na krótko a szczerze.... coraz bardziej mnie nachodzą myśli, żeby Fifek został z nami.... tylko myśl, że w to miejsce mogę pomóc jakiejś gorszej biedzie skłania mnie do szukania mu domku, naprawdę pokochałam tego łobuza..... Quote
Poker Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='mari23']. tylko myśl, że w to miejsce mogę pomóc jakiejś gorszej biedzie skłania mnie do szukania mu domku, naprawdę pokochałam tego łobuza.....[/QUOTE] i niech ta myśl Cię nie opuszcza ani przez chwilę. Ktoś jeszcze mieszka w pobliżu Andrychowa, moze mi sie przypomni.A sprawdzałaś na mapie pomocy dogo? Quote
mari23 Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 [quote name='Poker']i niech ta myśl Cię nie opuszcza ani przez chwilę. Ktoś jeszcze mieszka w pobliżu Andrychowa, moze mi sie przypomni.A sprawdzałaś na mapie pomocy dogo?[/QUOTE] wstyd się przyznać, ale nie potrafię....:oops: Quote
Poker Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 napisałam prośbę na śląskim.[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235187-Potrzebna-wizyta-PA-w-Andrychowie-POMÓŻCIE-!!!?p=19934695#post19934695[/URL] Quote
NikaEla Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Z Andrychowa jest [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/112075-ewunian"]ewunian[/URL] Z Wadowic są: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/memberlist.php?&field2=wadowice&order=desc&sort=posts&pp=50[/URL] Quote
Poker Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Z Bielska Białej jest 26 km do ANdrychowa, w razie czego można by poprosić dziewczyny. Quote
mari23 Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 [quote name='Poker']napisałam prośbę na śląskim.[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235187-Potrzebna-wizyta-PA-w-Andrychowie-POMÓŻCIE-!!!?p=19934695#post19934695[/URL][/QUOTE] [quote name='Nikaragua']Z Andrychowa jest [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/112075-ewunian"]ewunian[/URL] Z Wadowic są: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/memberlist.php?&field2=wadowice&order=desc&sort=posts&pp=50[/URL][/QUOTE] [quote name='Poker']Z Bielska Białej jest 26 km do ANdrychowa, w razie czego można by poprosić dziewczyny.[/QUOTE] bardzo Wam dziękuję !!! Quote
Nutusia Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Z Bielska chyba jest togaa - super Babeczka ;) Tak jest Marysiu - DT są po to, żeby pieski z nich szły do DS, a na ich miejsce pojawiały się kolejne, które też mają iść do DS. Bywają wyjątki od nas niezależne (np. moja Gapcia) i wtedy się trzeba z tym pogodzić. Ale jeśli pieski są adopcyjne, to mają być wyadoptowane - AMEN :) Quote
mari23 Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 [quote name='Nutusia']Z Bielska chyba jest togaa - super Babeczka ;) Tak jest Marysiu - DT są po to, żeby pieski z nich szły do DS, a na ich miejsce pojawiały się kolejne, które też mają iść do DS. Bywają wyjątki od nas niezależne (np. moja Gapcia) i wtedy się trzeba z tym pogodzić. Ale jeśli pieski są adopcyjne, to mają być wyadoptowane - AMEN :)[/QUOTE] wiem, wiem.... choć ta wiedza łzami mocno zroszona.... Fifi jest jak najbardziej adopcyjny, choć nie bezproblemowy ta 60-letnia pani już nie pracuje, jest przekonana, że będąc w domu i często wychodząc z Fifim na spacery nauczy go czystości Fifi byłby jedynakiem, ukochanym pieszczochem swojej pani, która lubi pogadać sobie ze zwierzakiem Fifi lubi zaczepiać psy, a nie wszystkie są tak tolerancyjne, jak moje, więc chyba dobrze gdyby był jedynakiem... Quote
Nutusia Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Opis warunków, w jakich żyłby Fifulec oraz jego potencjalnej Pani - baaaaaaaaaardzo obiecujący i niezwykle dobrze rokujący ;) Quote
Havanka Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 [quote name='Nutusia']Opis warunków, w jakich żyłby Fifulec oraz jego potencjalnej Pani - baaaaaaaaaardzo obiecujący i niezwykle dobrze rokujący ;)[/QUOTE] Pewnie Marysia wkrótce napisze więcej, ja powiem tylko tyle, że Fifi jest już w Andrychowie! Quote
Nutusia Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 O, i to jest bardzo dobra wiadomość z samego poniedziałku :) Marynia, nos wydmuchaj, oczy otrzyj i pisz nam tu szybciutko co i jak ;) Quote
Poker Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 [quote name='Havanka']Pewnie Marysia wkrótce napisze więcej, ja powiem tylko tyle, że Fifi jest już w Andrychowie![/QUOTE] Już ?? Ale błysk.Jak on tam dojechał ? Quote
mari23 Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='Havanka']Pewnie Marysia wkrótce napisze więcej, ja powiem tylko tyle, że Fifi jest już w Andrychowie![/QUOTE] po wielu "konsultacjach" pojechał Fifek, parę razy wczoraj wchodziłam na dogo, ale nie dałam rady napisać, tak ryczałam.... za to Fifek nie "płakał" wcale przy rozstaniu, radośnie wsiadł do auta, drogę zniósł wspaniale ( widziałam w bagażniku jego nowiuteńką wyprawkę, śliczny pontonik, zabaweczki....) ode mnie dostał swoje dwie ulubione zabaweczki i pojechał urwis mały- radosny i szczęśliwy, za nic miał moje łzy ;) po przyjeździe od razu szybko się do nowych państwa przymilał, obwąchał wszystko, pojadł, popił..... a potrzeby grzecznie na spacerku załatwił! :) jego państwo są nim zachwyceni, mile zaskoczeni jego wyglądem ( mówiłam, że trochę zaniedbany) będą wieści i fotki, będzie też wizyta poadopcyjna ( i to niejedna, pani zaprasza ;)) Quote
Poker Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 No, no , jak DS przyjechał taki kawał drogi, to znaczy ,że mu bardzo zależy na Fifku. Szczęścia pieseczku !! mari23, nie martw się ,będzie dobrze. A Tobie trochę ubędzie roboty przy futrzakach. Quote
Nutusia Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Ciekawe na jak długo?... ;) Fifek za Tobą Marysiu nie płakał, co bardzo dobrze świadczy o jego nowej Rodzinie. Po prostu wyczuł, że jedzie "na swoje". I oby tak zostało :) Quote
NikaEla Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 No i SUPER :multi: Fikek w domku :multi: a szeleczek Kamilka nie doniosła , bo nie miała czasu, :shake: okrzyczałam ją, że dla tego jej dałam a nie pocztą, ze to pilne! ech ta młódź :angryy: Quote
mari23 Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='Nikaragua']No i SUPER :multi: Fikek w domku :multi: a szeleczek Kamilka nie doniosła , bo nie miała czasu, :shake: okrzyczałam ją, że dla tego jej dałam a nie pocztą, ze to pilne! ech ta młódź :angryy:[/QUOTE] miałam dziś przesympatyczny telefon - z wieściami od Fifcia :) łobuziak nie tylko za mną nie tęskni, ale już nawet rozrabia i zaczepia do zabawy - czyli nie "odchorował" zmiany domu - niewdzięcznik! ;) ;) a pani dzwoniła z zapytaniem.... o Węgielka! bardzo jej ten mój koci kaleka spodobał się i do serca trafił, ma w domu dwuletniego chorego kota "po przejściach" i pomyślała, że razem by takim dwóm biedakom milej było.... jednak dowiedziawszy się, że to koci staruszek jest, z żalem niestety uznała, że w takim razie zmiana domu nie wyszłaby mu na zdrowie ( "starych drzew się nie przesadza" ).... i ja się z tym zgadzam.... w styczniu minie 3 lata, jak Węgielek do mnie trafił Quote
Poker Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Super,że takie dobre wiadomości o Fifciu. A jeżeli pani ma ochotę na kalekiego kotka to mogę spytać.Znam miejsce , gdzie są kalekie kocurki. Quote
mari23 Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='Poker']Super,że takie dobre wiadomości o Fifciu. A jeżeli pani ma ochotę na kalekiego kotka to mogę spytać.Znam miejsce , gdzie są kalekie kocurki.[/QUOTE] pani po prostu spodobało się, że mój Węgielek jest słodkim mruczkiem i przytulanką, jego jedwabista sierść też zrobiła wrażenie ( nawet podejrzewa, że to może być mix brytyjskiego! :)) rozważają, czy dla swojego kotka wziąć drugiego kota, czy tez małego psa... Quote
Patmol Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 gratuluję domu dla Fifka [url=http://smayliki.ru/smilie-872097927.html][img]http://s14.rimg.info/55f7b33c8e8fa1b5e88b55da9e1e142c.gif[/img][/url] Quote
mari23 Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 [quote name='Patmol']gratuluję domu dla Fifka [URL="http://smayliki.ru/smilie-872097927.html"][IMG]http://s14.rimg.info/55f7b33c8e8fa1b5e88b55da9e1e142c.gif[/IMG][/URL][/QUOTE] domków chętnych wiele było, strasznie trudno wybrać [B]ten jeden jedyny najleposzy [SIZE=4] mam domek dla małej, rudej suni - na już, państwu umarła, rozpaczają i chcą już, natychmiast dosłownie taką samą [/SIZE][/B] Quote
Recommended Posts