Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.08.2022 o 16:08, mari23 napisał:

Mam nadzieję, że ci, co krzywdzą zwierzęta raczej na dogomanię nie zagladają 😉

Mogą zaglądać na takie wątki, bynajmniej nie z miłości do zwierząt 😉 

Dnia 16.09.2022 o 10:30, mari23 napisał:

Tosia po sterylce, malutka jeszcze u nich....znaleźć jej nie mogli, gdzieś się zaszyła, jak mamę zabrali do gabinetu. Wetka chciała po policję dzwonić, bo pani przyszłą z 9-letnia córeczką i Tosią...w taki stanie, że dramat 😞 Tosie odebrał syn, wrócił z pracy. To z nim wszystko uzgadniam, z panią się nie da 😞

Jak dobrze, że się udało zrobić tę sterylkę!!! 🙂 

Niektórzy wstydu nie mają. Sam byłem raz świadkiem jak do weta przyszła pani z małym psem na łańcuchu 😕 

Dnia 23.09.2022 o 17:31, mari23 napisał:

Jakby było mało złych wieści.... odszedł dzisiaj w nocy "mój" Bezik u kikou 😞 😞 😞 😞 😞

Przykro mi bardzo. Nigdy nie jest na to dobry czas. Niech sobie teraz biega beztrosko.

• Like 1
Posted
Dnia 24.09.2022 o 09:43, malagos napisał:

Tak to się plecie - jedni odchodzą, drudzy przychodzą 😞

A to ten, który "przyszedł" czyli szkielet spod mazurowickiego kościoła.... nie mam pomysłu na imię...

20220925_080632.jpg

20220925_080735.jpg

20220925_081004.jpg

20220925_080648.jpg

i zdjęcie pt.: "W czasie deszczu pieski się nudzą" 😉 :)

20220925_212045.jpg

• Like 4
Posted
Dnia 27.09.2022 o 09:28, Nadziejka napisał:

Kolczyki SERCA RÓŻOWE - 15mm - 6574120116 - oficjalne archiwum Allegro

Dla Was najnajnajspokojniejszego wszelkiego w zdrowiu zasylam z serca calego
mari kochana czaruje dzisiaj kramik 

ależ nie trzeba, kochana ❤️ mają wszystko, są na dogo psiaki w większej potrzebie ❤️ 

• Like 1
Posted
Dnia 27.09.2022 o 10:22, mari23 napisał:

ależ nie trzeba, kochana ❤️ mają wszystko, są na dogo psiaki w większej potrzebie ❤️ 

Nasza niezwykla mari  trzeba trzeba serce i bedzie kramcikowo
  • Like 1
Posted
Dnia 27.09.2022 o 08:54, mari23 napisał:

A to ten, który "przyszedł" czyli szkielet spod mazurowickiego kościoła.... nie mam pomysłu na imię...

20220925_080632.jpg

W piątek "nowy" ma badania krwi i powtórkę wcierki leku na świerzb. 

W poniedziałek badania ma Pikuś, bo mam wrażenie, że coś mu dolega.... może to tylko starość i  "wojtyszkowa" przeszłość, ale chcę to sprawdzić.

• Like 1
Posted
Dnia 28.09.2022 o 08:52, mari23 napisał:

W piątek "nowy" ma badania krwi i powtórkę wcierki leku na świerzb. 

W poniedziałek badania ma Pikuś, bo mam wrażenie, że coś mu dolega.... może to tylko starość i  "wojtyszkowa" przeszłość, ale chcę to sprawdzić.

Chudy już po badaniach, był bardzo grzeczny i cierpliwy, dał się zbadać i pobrać krew, ma około 5 lat.

Wychodząc spotkaliśmy na poczekalni....sunię z cieczką.... ech, wyciągałam psa, jak sanki na sznurku, a on "śpiewał", uśmiali się wszyscy i w gabinecie, i na chodniku przed gabinetem. Pies choć jednojajowy ( jest wnętrem), to instynkt prawdziwego psiego faceta ma 100-procentowy 😉 

Dobra wiadomość jeszcze jest taka, że na kota uwagi specjalnej nie zwracał.... może jednak z powodu tej "cieczkówny"

• Like 1
Posted
Dnia 30.09.2022 o 15:34, mari23 napisał:

Chudy już po badaniach, był bardzo grzeczny i cierpliwy, dał się zbadać i pobrać krew, ma około 5 lat.

Wychodząc spotkaliśmy na poczekalni....sunię z cieczką.... ech, wyciągałam psa, jak sanki na sznurku, a on "śpiewał", uśmiali się wszyscy i w gabinecie, i na chodniku przed gabinetem. Pies choć jednojajowy ( jest wnętrem), to instynkt prawdziwego psiego faceta ma 100-procentowy 😉 

Dobra wiadomość jeszcze jest taka, że na kota uwagi specjalnej nie zwracał.... może jednak z powodu tej "cieczkówny"

❤️🍀🍀🍀🍀

Posted

Są wyniki -  "wewnętrzny obraz" tego, co widać na pierwszy rzut oka: stan zapalny, zarobaczenie, anemia. Trzustka, nerki,  wątroba w porządku, choć tyle.

Posted

Wybrałam kilka "lepszych" zdjęć Atosa ( takie "robocze" imię dostał w gabinecie wet) i zrobiłam mu ogłoszenie. Jakoś w pracy je robiąc, nie miałam "weny", może potem coś zmienię...

https://www.olx.pl/d/oferta/atos-przyjaciel-dla-ciebie-duzy-pies-do-adopcji-CID103-IDRdH6A.html?bs=olx_pro_listing

Czekam na wyniki Pikusia, mam nadzieję, że będą lepsze, niż stan jego sierści. Niestety konieczne było "ogolenie" Pikunia, piękny, długowłosy piesio zamiast rudej ma teraz szatę.... czerwoną 😉 odmłodniał po "fryzjerze" 😉 dla porównania Pikuś kudłaty (ale zdjęcie sprzed kilku lat, kiedy futro było piękne, a Pikunio zdrowy)

20221003_140859.jpg

pikuś.jpg

• Like 3
Posted

Znaczy, że wcale nie taki chory 😄 

Dnia 3.10.2022 o 12:19, mari23 napisał:

Są wyniki -  "wewnętrzny obraz" tego, co widać na pierwszy rzut oka: stan zapalny, zarobaczenie, anemia. Trzustka, nerki,  wątroba w porządku, choć tyle.

No mówię przecież, nie jest tak źle 😉 

Dnia 4.10.2022 o 10:50, mari23 napisał:

Czekam na wyniki Pikusia, mam nadzieję, że będą lepsze, niż stan jego sierści. Niestety konieczne było "ogolenie" Pikunia, piękny, długowłosy piesio zamiast rudej ma teraz szatę.... czerwoną 😉 odmłodniał po "fryzjerze" 😉 dla porównania Pikuś kudłaty (ale zdjęcie sprzed kilku lat, kiedy futro było piękne, a Pikunio zdrowy)

i jak wyniki?

Rzeczywiście trochę lat mu ubyło 🙂 

Posted
Dnia 9.10.2022 o 20:57, Maciek777 napisał:

Znaczy, że wcale nie taki chory 😄 

No mówię przecież, nie jest tak źle 😉 

i jak wyniki?

Rzeczywiście trochę lat mu ubyło 🙂 

Pikuś też wcale nie jest taki chory 😉

Dnia 9.10.2022 o 22:13, elik napisał:

No właśnie, jak wyniki?

Całkiem dobre, a tak bardzo się bałam. 

Wczoraj na chwilę się zapomniałam i wypuściłam z pokoju Odiego w czasie, kiedy Pikuś biegał, na szczęście zanim Odi Pikunia obwąchał udało mi się go za szelki znów "zakwaterować" osobno  w pokoju...ufff....

Niestety z pieskami biega albo Pikuś, albo Odi....

• Like 2
Posted
Dnia 10.10.2022 o 08:46, mari23 napisał:

Całkiem dobre, a tak bardzo się bałam. 

To świetnie  🙂  Jak to dobrze, że czasami coś nas zaskoczy  🙂  

Posted
Dnia 10.10.2022 o 20:20, maarit napisał:

Zaległy filmik... Aż wstyd ile czekał na wstawienie 😅 Mam nadzieję, że działa, bo pierwszy raz próbowałam to zrobić na telefonie. 

• Like 1
Posted
Dnia 10.10.2022 o 20:23, maarit napisał:

Zaległy filmik... Aż wstyd ile czekał na wstawienie 😅 Mam nadzieję, że działa, bo pierwszy raz próbowałam to zrobić na telefonie. 

A filmik był z "akcji sprzątanie", w czym Odiś brał aktywnie udział dyskutując, jak zwykle zresztą 😉 

Ilość sierści to codzienna przedpokojowo - kuchenna porcja jesiennego "zrzutu" 😉 

Wczoraj mieliśmy gościa, koleżanka ze śmiechem uznała, że Odiś to "osioł ze Shreka" nie wiedząc, że od dawna wołam do psa "Osiołku" 😉 

Posted
Dnia 10.10.2022 o 20:23, maarit napisał:

Dnia 11.10.2022 o 08:35, mari23 napisał:

A filmik był z "akcji sprzątanie", w czym Odiś brał aktywnie udział dyskutując, jak zwykle zresztą 😉 

Ilość sierści to codzienna przedpokojowo - kuchenna porcja jesiennego "zrzutu" 😉 

Wczoraj mieliśmy gościa, koleżanka ze śmiechem uznała, że Odiś to "osioł ze Shreka" nie wiedząc, że od dawna wołam do psa "Osiołku" 😉 

🍀❤️🍀❤️🍀

Posted
Dnia 27.09.2022 o 20:50, Nadziejka napisał:

Zapraszam z serca calego zapraszam poczarowalam kramik

Wszelka moc niechaj bedzie z Wami mari 
Poslalam z zakonczonego kramiku 140 zl na Stowarzyszenie
,, dla psiakow mari23 Nadziejka dogo,,

Posted
Dnia 13.10.2022 o 08:01, Nadziejka napisał:

Wszelka moc niechaj bedzie z Wami mari 
Poslalam z zakonczonego kramiku 140 zl na Stowarzyszenie
,, dla psiakow mari23 Nadziejka dogo,,

Pieniążki już na koncie Stowarzyszenia. Bardzo dziękuję za pomoc psiakom !!!! ❤️