Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aimez_moi']Dziewusia jest sliczna.....;) A kupilas juz te chuste? Jezeli nie to podaj mi numer konta ja za nia zaplace.[/QUOTE]

dopiero licytuję, bazarek nie zakończony jeszcze :)

[quote name='Poker']Sunia jest śliczna tylko widać przerażenie na tym zdjęciu. Chustka na pewno doda jej uroku.[/QUOTE]

ona jest bardzo bojaźliwa, choć postępy zrobiła już ogromne, potrafi bawić się radośnie i z Kasią, i z Mimi, niestety przeraża ją aparat, stąd zdjęcia tylko takie :(
oszustwo z komórką tylko raz się udało, teraz już wie, że i to "coś" robi zdjęcia

[quote name='Havanka']Po dziewięciodniowej nieobecności odwiedzam ogonki Marysi, a tu tak smutne wieści...
Żegnaj Biedusiu, odpoczywaj po trudach życia. Tym razem się nie udało...

Wakat po Biedusiu i Tiaruni już widzę zapełniony - magiczna "dwunastka".[/QUOTE]

witaj, Elu, cieszę się, że już jesteś !
wakatu nie było, Mopek był jeszcze zanim odszedł Bieduś, ale momentu jego "dostarczenia" nie zapomnę długo....
kiedy już cała "ceremonia przekazania" została zakończona i stojąc spoglądałam na obwąchujących się Łatka i Mopka - nagle przeraziła mnie myśl, że to może "zamiana", że Bieduś... biegłam po 3 schodki.... ale Biedunio wciąż trzymał się życia, choć słabł z każdą chwilą....zrezygnował dopiero w środę :(
jutro minie tydzień od odejścia Biedusia i 4 tygodnie od pożegnania Tiaruni....
choć "sztuk" jest tyle samo - straszna pustka bez tych dwojga cichutkich, delikatnych stworzeń...
tak bardzo mi brakuje tych bezradnie spoglądających oczu :( Tiarunia i Bieduś nie tylko umaszczeniem byli podobni, ale i spojrzenie tych dwojga bardzo było podobne...

Posted

Jak się tylko ogarnę po przyjeździe, spróbuję zrobić bazarek, bo widzę potrzeby wciąż duże. Znów przybyły nowe ogonki.
Z nową "twarzą" Mopek ma duże szanse na dom. Czy jest wykastrowany?

Posted

[quote name='Havanka']Jak się tylko ogarnę po przyjeździe, spróbuję zrobić bazarek, bo widzę potrzeby wciąż duże. Znów przybyły nowe ogonki.
Z nową "twarzą" Mopek ma duże szanse na dom. Czy jest wykastrowany?[/QUOTE]

jeszcze nie..... ale to go nie minie ;)

ostatnio jechałam "na odsiecz" moim dzieciom z dojazdówką, bo pojechały bez i kapcia złapały.... no i piesek się kręcił taki nieduży, ja oczywiście zaczęłam się zastanawiać, czy nie bezdomny, a Marcin do psa: uciekaj, biedaku, bo cie złapią i jajka utną!
ależ mnie rozbawił :)
nie mogę się dodzwonić do sołtysa tej wsi, chcę się upewnić, czy to czyjś pies, czy może bezdomniak jakiś, bo leżał sobie na samym środku skrzyżowania

Posted

[quote name='mari23']jeszcze nie..... ale to go nie minie ;)

ostatnio jechałam "na odsiecz" moim dzieciom z dojazdówką, bo pojechały bez i kapcia złapały.... no i piesek się kręcił taki nieduży, ja oczywiście zaczęłam się zastanawiać, czy nie bezdomny, a Marcin do psa:[B] uciekaj, biedaku, bo cie złapią i jajka utną![/B]
ależ mnie rozbawił :)
nie mogę się dodzwonić do sołtysa tej wsi, chcę się upewnić, czy to czyjś pies, czy może bezdomniak jakiś, bo leżał sobie na samym środku skrzyżowania[/QUOTE]
Ja też się popłakałam ze śmiechu - dobre !:evil_lol:
Czy powyżej piszesz o Mopku? Jeśli ma dom, to teraz go właściciele nie poznają:cool3:

Posted

[quote name='Havanka']Ja też się popłakałam ze śmiechu - dobre !:evil_lol:
Czy powyżej piszesz o Mopku? Jeśli ma dom, to teraz go właściciele nie poznają:cool3:[/QUOTE]

nie, to nie o Mopku, tam biegał piesek bardzo podobny do Kilerka.... pojadę tam po niego, jeśli sołtys powie, że to bezdomny, to 30 km ode mnie w kierunku na Jawor, moje dzieciaki w niedzielę z Jawora wracały, jak kapcia złapały

a Mopek 3 tygodnie błąkał się w Dębicach, nie dał się złapać, uciekał od ludzi.... no i jednak sie udało - moja sąsiadka pojechała do tej wsi ze swoim psem, Mopek razem z jej psem wskoczył do auta i nie chciał wysiąść... popytała ludzi, powiedzieli, że bezdomny, to do mnie przywiozła... no i tak to piesek, którego bezskutecznie próbowałam złapać - sam do mnie przyjechał ;)

Posted

[quote name='mari23']ci, co tylko oczami patrzą, nie zauważają Majeczki - więc upiększę ją tak, że będę się cieszyć zachwytami ludzi, bez względu na to, czy ktoś ją adoptuje, czy też nie ;)

[URL]http://images64.fotosik.pl/854/0a108b704c578bdbmed.jpg[/URL]
bo żal mi jej, gdy ktoś komentuje: "ale brzydka".... dość tego !!!

przecież ona jest śliczna! i do tego naprawdę kochana :)[/QUOTE]
Co za dziwni ludzie:shake: Przecież niczego jej nie brakuje:p

Posted

[quote name='Maciek777']Co za dziwni ludzie:shake: Przecież niczego jej nie brakuje:p[/QUOTE]

brakuje jej tylko odwagi, jest bojaźliwa, ale jeśli zaufa - jest cudownym słodziakiem :)

dzisiaj do łez mnie wzruszyła swoim popiskiwaniem nad cierpiącą po sterylce Mimisią, chyba jeszcze żadna z "moich" suniek po sterylce nie była tak obolała i smutna, jak Mimi :(
a maleńka Majeczka stanęła przy niej z takim żałosnym popiskiwaniem, tamta podniosła głowę, ta zamerdała do niej ogonkiem... a ja - stara wariatka - rozpłakałam się na ten widok

Posted (edited)

[quote name='Mattilu']Psy sa naprawde lepszym towarzystwem od ludzi :)[/QUOTE]

oj, to prawda!!!!!

potworny ból głowy rozłożył mnie na 3 dni, nie byłam w stanie usiedzieć przy komputerze, jednak w sobotę rankiem zakwaterowałam kolejną psią biedę.... "nowy" zamieszkał na wybiegu, który pożegnały Puma i Sunia ( wróciły "do siebie", ale domu nadal szukają, ich miejsce pobytu jest tymczasowe)
[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26860b68d3488bb2.html"][IMG]http://images63.fotosik.pl/1058/26860b68d3488bb2med.jpg[/IMG][/URL]
"nowy" - chodząca łagodność, a ludzie w sobotę wrzeszczeli, że dzieci straszy, natychmiast zabierać itp. .... ech :( :(
wystarczyłoby jedno moje słowo i pojechałby do schroniska na koszt gminy..... nie potrafię :shake: zabrałam do siebie i znajdę mu dom, bo przecież takich właśnie "przeciętnych" psów najwięcej w schroniskach, czasem latami na domy czekają..

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0ba1b143d8b9ce47.html"][IMG]http://images62.fotosik.pl/1061/0ba1b143d8b9ce47med.jpg[/IMG][/URL]
przypomina mi trochę Brunę, która dość dawno była i mnie
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/207120-Roczna-Bruna-dla-niej-tylko-cz%C5%82owiek-si%C4%99-liczy-ma-kochaj%C4%85cy-dom[/url]

no i kolejny problem to Pikuś - uciekinier :(
ciągle starszej pani ucieka, chyba nudzi się z nią, choć ona spaceruje po 10km dziennie, naprawdę nie brakuje mu ruchu i świeżego powietrza, jak tylko pani puści go ze smyczy - ucieka.... właśnie go złapałam, na razie nie odwiozłam, nie wiem, co robić :(
[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/858af497aea20ae9.html"][IMG]http://images63.fotosik.pl/1058/858af497aea20ae9med.jpg[/IMG][/URL]
to właśnie uśmiechnięty Pikuś w gronie przyjaciół

a moja Miłeczka też właśnie uciekła, wyprowadzam ja na smyczy - kladzie się płasko i kroku nie zrobi, wypuszczę na podwórko - jakąś szczeliną się przeciska i ucieka

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/89cb07c87e62fd80.html"][IMG]http://images62.fotosik.pl/1061/89cb07c87e62fd80med.jpg[/IMG][/URL]
a na zakończenie zdjęcie z dedykacją dla Havanki :) - Jej ulubieniec Dropsik ma dziewczynę... wprawdzie asystentka wetki mówi, że ona brzydka, ale ślepemu nie przeszkadza ;) ;)

mam urlop, więc zapraszam do mnie Havankę i każdą ( każdego), kto zechce nas odwiedzić :)

Edited by mari23
zdjęcia
Posted

[quote name='Aimez_moi']Fajowe towarzystwo.....:):)[/QUOTE]

i całkiem niezła banda ;)

a dzisiaj zawiozłam nowego do wetki na kastrację, bo wył mi w nocy, ewidentnie chciał pędzić gdzieś na panienki, a nie mógł, bo ogrodzenie.... ot, zakochany kundel :evil_lol:

okazuje się, że pies wcale nie jest bezdomny! właściciel mieszka blisko wetki i ta go poznała. Sympatyczny Czester ( woła go Czesiek ;)) od dawna się tak błąka,oni nie pilnują tego psa i chyba nawet go nie szukają.:shake:
Czeka ich bardzo poważna rozmowa i albo zabezpieczą ogrodzenie i zajmą się psem, albo go nie dostaną.
Jeśli dostaną, to "wybrakowanego" :diabloti:, bo dorodne klejnoty stracił:eviltong:
Czesiek jest młodziutki, nie ma nawet roku.
Bardzo obolały po kastracji ( przyda mu się ten zabieg bez względu na to, czy wróci do właściciela, czy też nie)

Czesiek to już drugi wałęsający się wiecznie pies, którego wykastrowałam nie pytajac o zgodę nieodpowiedzialnego właściciela ( Filip był pierwszy, już nie błąka sie po ulicach)

Posted

[quote name='Nutusia']Ech, kiedy nadejdą czasy, że za psa będzie odpowiedzialny jego właściciel, a nie taka Marysia musi na siebie brać odpowiedzialność :([/QUOTE]

jednak sytuacja wygląda inaczej....

przed chwilą dzwonila wetka.... nie mogła się dodzwonić do sąsiada z tej samej ulicy, więc podjechała,
a tam.... jego pies na podwórku..... bliźniak tego, co u mnie, tylko jednak ma biały "krawacik"
a tymczasem wetka kastrując "Czesia" upozorowała dodatkowe rany, chcąc właściciela postraszyć, że wpadł pod samochód lub pogryzły go psy, że poniesie koszty, jak nie zabezpieczy ogrodzenia itp.
teraz śmiejemy się z naszego "spisku", ale Czesiowi nie do śmiechu z wysmarowanym czymś czerwonym i nieco wygolonym pośladkiem.... oj, zdjęć do ogłoszeń na razie nie będzie ;)
jakoś mi się wydawało, że on nie bardzo na to imię reaguje, ale tłumaczyłam to stresem....

piesio rzeczywiście jest bezdomny, tak więc proszę o pomoc w nadaniu mu ładnego imienia

Posted

Bardzo fajne imię Łazik.
A historia z "bliźniakami" faktycznie niesamowita.
Pozytywna jej strona to fakt,że Czesiek nie łazikuje tylko siedzi u pana.

Posted

[quote name='Nikaragua']może Bruno? albo Łazik ;)[/QUOTE]

o Bruno myślałam z racji jego podobieństwa do "mojej" kochanej Bruny :) on z charakteru też taki cudowny, jak ona

[quote name='Nutusia']Łazik bossssko! Ale numer z tym sobowtórem... Trza teraz wejść pod stół i sumiennie odszczekać złe opinie na temat Cześkowego Pana ;)[/QUOTE]

panu to się i tak należy, bo ten jego pies łazi, tylko nie aż tak daleko, i nie na tyle dni, żeby aż do mnie trafił, tam jest nie dokończone ogrodzenie i łazi zarówno pana pies, jak i sunia jego córki ( suczka przynajmniej wysterylizowana i zaszczepiona, Czesiek nie :( )

[quote name='Poker']Bardzo fajne imię Łazik.
A historia z "bliźniakami" faktycznie niesamowita.
Pozytywna jej strona to fakt,że Czesiek nie łazikuje tylko siedzi u pana.[/QUOTE]

to tylko zasługa psa, że był w domu, na pewno nie jego beztroskiego pana :(

Imię Łazik też mi się podoba, ale nie wiem, czy w ogłoszeniach by się sprawdziło, ludzie nie chcą psów łazików chyba ;) to imie chyba Pikusiowi by pasowało.... wciąż siedzi u mnie, nie odwiozłam go do pani, a pani chyba nie ma odwagi po niego przyjść.

ale przesympatyczny piesio ma szczęście, po raz kolejny zadzwoniła kobieta szukajaca przyjaznego, owczarkowatego psa do domu z dziećmi, ich poprzedni pies odszedł jakiś czas temu w wieku 17 lat.
Pani spodobała mi się, a że mieszka niedaleko, jakieś 15 km, więc domek sprawdzę, przy okazji odwiedzę Szarika mojego, który w tej wsi od dawna ma wspaniały domek :)
Powiedziałam pani, że piesia trochę pogryzły psy i dlatego ma wysmarowaną skórę, żeby się nie przestraszyła, jak zobaczy "charakteryzację" ;)

upał u nas niemożliwy, psiaki leżą padnięte, nawet Pikuś w domu, a nie na podwórku i szalona Mimi się uspokoiła:)

Posted

[quote name='Aimez_moi']U Was caly czas cos sie dzieje.......:)[/QUOTE]

oj, to prawda, prawie nie ma dnia bez "mocnych wrażeń" ;)
dzisiaj tydzień od sterylki Mimi, upał tragiczny, zdjęłam jej więc ubranko pooperacyjne.... jak dobrze, że zdjęłam!
szew nie wygląda dobrze, Mimi dostała antybiotyk i zostanie już bez ubranka, żeby się rana "wietrzyła i suszyła".
Ani upał, ani nic innego nie przeszkadza jednak tej szalonej suni w radosnych harcach :smile:

śmiałyśmy się dzisiaj z wetką z naszego "spisku", bo zrobiła z psa "pawiana z czerwonym zadkiem"
piesio jest bardzo grzeczny, pani, która chce go adoptować powiedziała, że razem z dziećmi dadzą mu imię, jak go poznają - spodobało mi się to, że nie jakieś wymyślne imię,które im się podoba, tylko chcą najpierw poznać psa :) i coś jeszcze mnie "ujęło" w rozmowie, powiedziałam, że gdyby pani nie zadzwoniła, to pewnie piesek zostałby u mnie, bo straciłam ukochanego owczarka po 14 latach.... a pani na to: "wiem, jaka to tragedia, nasz odszedł po 17 latach "... wydaje mi się, że to będzie dobry domek, chociaż może lepiej nie cieszyć się za wcześnie...