NikaEla Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 [quote name='mari23'] pogryzł już dwa pontoniki, budka jakiś czas była ok, ostatnio zaczął wygryzać coś tam w środku, więc włożyłam mu śliczną podusię do środka.... efekty Dropsikowych ulepszeń widoczne na powyższym zdjęciu czyżby Dropsikowi nie podobał się kolor podusi????:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Bo jakże to psu poduszkę w kwiatki ;) np. w autka powinna być ;) Quote
mari23 Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 Nikaragua napisał(a):Bo jakże to psu poduszkę w kwiatki ;) np. w autka powinna być ;) no i tak sobie też pomyślałam, że ten symulant widzi - kwiatki dla faceta? nie ma mowy! ;) a w przysłowiu jest, że "mówi, jak slepy o kolorach".... otóż i mamy dowody, że ślepy zna się i na kolorach, i na wzorach ;) Quote
Poker Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Mężczyzna pełnym pysiem sie znalazł. Może lepiej koce mu kłaść w poszewkach? Mniejsze straty i mnie sprzątania "śniegu" Quote
Havanka Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 A może to męska ciekawość do tego, co jest w środku? :evil_lol: Dropsio odkrył u siebie nowe zainteresowania, bo ileż można spać... Chyba jednak taniej będzie włożyć mu kocyk do "budki". Quote
mari23 Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 Havanka napisał(a):A może to męska ciekawość do tego, co jest w środku? :evil_lol: Dropsio odkrył u siebie nowe zainteresowania, bo ileż można spać... Chyba jednak taniej będzie włożyć mu kocyk do "budki". Dropsik to tak ciągle nie śpi, może dlatego, że wzroku pozbawiony - ma fenomenalny słuch..... niestety :( szczeka zawzięcie na każdy przejeżdżający ulica motocykl ( a mieszkam w miejscu ulubionym przez motocyklistów), ale nie tylko- przebiegające ulicą psy, goście - zanim zadzwoni dzwonek - dropsik już wcześniej szczeka.... gdyby był jedynakiem - to pewnie ta jego nad-czujnośc cieszyłaby, ale on wszczyna "zadymę" na kilkanaście psich gardeł..... za chwilę Dropsik już grzeczny i cichutki a reszta ujada ;) ale na kolankach leżącego Dropsika nie obudzi żaden motocykl ;) ;) a kocyki Dropsik wyrzuca na zewnątrz, najbardziej mu się chyba podoba w samym srodku tego "pierza" ;) a wczoraj dwa razy przenosiłam Dropsika razem z jego budką ze środka pokoju na jego "podest"..... jak on to zrobił????? chyba wiercąc się w środku przemieścił ten swój azyl, a jak się wreszcie wygodnie ułożył, to zasnął..... budka jest na takiej skrzynce, żeby Bieduś jej nie zalał, bo jemu to ogromne kałuże się zdarza zostawiać w rożnych miejscach Biedusiek przyzwyczaił się już do psikania Minirinem w nos, nie ma już z tym problemu, podobnie, jak z zakrapianiem oczka Czarusiowi Quote
Ingrid44 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Proszę o wsparcie w głosowaniu za schroniskiem w Szczebrzeszynie: http://www.szczebrzeszyn.info/aktualnosci/ Quote
mari23 Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 (edited) [quote name='Poker']Mężczyzna pełnym pysiem sie znalazł. Może lepiej koce mu kłaść w poszewkach? Mniejsze straty i mnie sprzątania "śniegu" właśnie musiałam mu udzielić pomocy ;-) zdjęcie jest sprzed kilku godzin, obecnie sytuacja się zmieniła - podusia zwiększyła swoją objętość do tego stopnia, że Dropsik wyszedłszy ze swojej ukochanej budki nie był w stanie do niej wrócić - otwór zatkany tym "śniegiem", a on nie widząc nic przecież nie wiedział, jak sobie poradzić, co to za dziwna przeszkoda w miejscu, gdzie powinien być "właz" tak więc wyjęłam baaardzo puchatą podusię i Dropsik dostał kocyk - jest niebieski w bałwanki - może mu się spodoba ;-) ;) [quote name='Ingrid44']Proszę o wsparcie w głosowaniu za schroniskiem w Szczebrzeszynie: http://www.szczebrzeszyn.info/aktualnosci/ wesprę oczywiście, myślę, że nie tylko ja :) Szczebrzeszyn i "zamojszczaki" są mi naprawdę bliskie, staram się i im pomagać ( a Lubliniaków mam w domu - troje ;)) edytuję - zagłosowałam - chodzi o sondę widoczną po prawej stronie ? schronisko przegrywa z basenem Edited November 3, 2013 by mari23 link Quote
Poker Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Zagłosowałam , nie jest tak źle, ale trzeba więcej osób skrzyknąć. Quote
Havanka Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 (edited) Ja też już zagłosowałam. Na razie remis z basenem. Przynajmniej słuch ma Dropsio rewelacyjny ! Wszczyna alarm i jego rola się kończy:cool3:. Resztą zajmie się pozostałe stadko. Chyba żadem włamywacz nie ma szans:evil_lol: Edited November 4, 2013 by Havanka Quote
Nutusia Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Zagłosowane - wygrywamy! :) W kupie siła ;) Dropsio po prostu chce spać w... puchu :) Quote
Havanka Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 [quote name='Nutusia']Zagłosowane - wygrywamy! :) W kupie siła ;) Dropsio po prostu chce spać w... puchu :) Tak, mamy już dużą przewagę ! Quote
mari23 Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 Nutusia napisał(a):Zagłosowane - wygrywamy! :smile: W kupie siła ;-) Dropsio po prostu chce spać w... puchu :smile: Havanka napisał(a):Tak, mamy już dużą przewagę ! widać efekty - przewaga 20 głosów jest :) a Dropsik tyle puchu sobie zrobił z tej podusi, że sam się do budki nie mieścił - musiałam wyrzucić cały ten jego puch i dać mu kocyk :) zauważyłam, że on nie lubi gładkich, równych powierzchni - w budce też już wygryzł kawałek podłogi, gąbkę kilka dni codziennie po trochę sprzątałam, potem był spokój, ale chcąc mu sprawić przyjemność dałam mu podusię.... no i poznał się ślepy na kolorach nie męskich ;);) a Morelia..... to imię jest za "dostojne" dla tego szalonego trzpiota ! ona wciąż biega, skacze, zaczepia do zabawy..... już wszystkie psy przed nią zmykają :) niestety Pirata boli ucho - to obcięte, dostał dzisiaj od wetki Aurizon - krople, może pomogą, ale muszę conajmniej tydzień zakrapiać uszko za to Czaruś ma odstawione zastrzyki, do oczu tylko płyn do przemywania i czekamy na odrost włosa - tak pani weterynarz dzisiaj zdecydowała nad sunią zabrana ostatnio z ulicy trzeba się zastanowić, bo albo już tak zostanie z tą łapą, albo trzeba ją zabrać do dobrego chirurga kostnego..... a jeśli leczyć - to wątek jej trzeba będzie założyć i zbiórkę jakąś zorganizować, bo koszty pewnie będą spore... za sterylizacje zapłaci gmina, ale musimy z tym poczekać na koniec cieczki jedno wiemy już na pewno - to nie jest sunia do kojca - z każdego wylezie! za to na podwórku grzecznie siedzi i nie ucieknie Quote
Ingrid44 Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 U Marysi ciagle sie cos dzieje az trudno nadazyc ze wszystkim. Dobrze ze Czarusia oczko juz lepiej . Dziekuje za glosowanie :) Quote
beataczl Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 maarit napisał(a):I ja podczytuję ;) i zagłosowałam :) ja rowniez ;) Quote
mari23 Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 [quote name='maarit']I ja podczytuję ;) i zagłosowałam :) jaka miła niespodzianka - witaj, Małgosiu!!! :) [quote name='beataczl']ja rowniez ;) ja wciąż tam zaglądam i właśnie mam zamiar po raz drugi zagłosować z komputera w pracy :) zeskanowałam wyniki Biedusia i Łatusia: Łatuś wczoraj dostał ostatnią tabletkę Fortekoru z tych darowanych przez panią Kubusia, dzisiaj o 10.30 mają być nowe tabletki, w promocji za 2 opakowania trzecie dają gratis, a razem będzie to koło "stówy" kosztowało, z pieniążków "kubusiowych" zapłacę i zrobię rozliczenie na wątku Kubusia Łatuś wciąż sprawdza czy go kocham - rano cięzko mu się rozruszać, nie wstaje na odgłos "pobudki" całej bandy, leży...... przerażona co rano sprawdzam czy tylko śpi..... ufff.... tylko śpi.... a wczoraj Łatunio ledwie dodreptusiał do miski i nagle..... ostro odpędził od jedzenia Biedusia...... a chwilę wcześniej sprawdzałam, czy Łatuś żyw..... Łatuś i Bieduś dostają tabletki na wątrobę (Heparegen) Quote
Nutusia Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Się Ty masz, Marysiu... Bardzo jestem ciekawa czy po wygranej schroniska rzeczywiście wezmę pod uwagę to głosowanie... Quote
maarit Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Nutusia napisał(a):Się Ty masz, Marysiu... Bardzo jestem ciekawa czy po wygranej schroniska rzeczywiście wezmę pod uwagę to głosowanie... Też jestem ciekawa:roll: Quote
NikaEla Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Nutusia napisał(a):Się Ty masz, Marysiu... Bardzo jestem ciekawa czy po wygranej schroniska rzeczywiście wezmę pod uwagę to głosowanie... Zagłosowałam i wczoraj i dzisiaj... widocznie można kilka razy :) Quote
maarit Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Nikaragua napisał(a):Zagłosowałam i wczoraj i dzisiaj... widocznie można kilka razy :) U mnie się nie da. Otwiera się od razu ranking z wynikami. Quote
mari23 Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 (edited) [quote name='Nutusia']Się Ty masz, Marysiu... Bardzo jestem ciekawa czy po wygranej schroniska rzeczywiście wezmę pod uwagę to głosowanie... oj, sie mam..... zobacz poniżej..... a wyniki - mam nadzieję, że wezmą to pod uwagę... powinni, skoro zrobili sondę... [quote name='maarit']U mnie się nie da. Otwiera się od razu ranking z wynikami. u mnie też :( ale mam nowy "problem" oto on: młodziutki, przesympatyczny bernardynek od niedzieli się błąkał, biegał..... sam przybiegł zawołany i sam wszedł do Łatusiowego królestwa, ku wielkiej radości króla Łatusia Serdecznego :) mąż dopiero wrócił, ciemno jest, nie widział jeszcze, że psów już 14..... jak zobaczy - :cool3:jestem przygotowana na konsekwencje: to moja nowa apaszka......:cool3: MikAga - bardzo, bardzo gorąco dziękuję za ten dar - przyda się na pewno! ( pieskom też ;)) Edited November 5, 2013 by mari23 Quote
Poker Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 mari, dobrze ,że w tym wszystkim masz poczucie humoru. Dowcip Ci sie udał.Jak chcesz, to możemy Ci dać BDT :evil_lol: Nie da rady zagłosować, wyświetlają się wyniki. Quote
maarit Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Możesz ją od razu założyć i napewno męża rozbroisz tym dowcipem - tak jak mnie :D A jak mu nie przejdzie, to jemu załóż i wystaw za bramę ;) Quote
mari23 Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 (edited) Poker napisał(a):mari, dobrze ,że w tym wszystkim masz poczucie humoru. Dowcip Ci sie udał.Jak chcesz, to możemy Ci dać BDT :evil_lol: Nie da rady zagłosować, wyświetlają się wyniki. maarit napisał(a):Możesz ją od razu założyć i napewno męża rozbroisz tym dowcipem - tak jak mnie :D A jak mu nie przejdzie, to jemu załóż i wystaw za bramę ;) dwoje już dzisiaj rozbawiłam pokazując, jaką mam nową apaszkę - gdy ją zakładałam, kolor spodobał się córce, ona lubi taki "niebieski Subaru" kolor....dopiero w ostatniej sekundzie wiązania chustki odwróciłam na właściwą stronę.... dzieciaki w śmiech, i z tym śmiechem: "mamo, jednak nie jesteś normalna.... i całe szczęście " a mężowi ostatnio ( całkiem niedawno, jak Morelkę przygarnęłam) na pytanie czemu znów wzięłam psa powiedziałam: - ciebie też dawno temu przygarnęłam i nie jest tak źle.... nie pamiętam, co odpowiedział, ale rozbroiłam go ostatecznie zdaniem: jesteś jak Hektor - stary, warczący często, ale kochany.... roześmiał sie i złośc mu przeszła.... a bernadryna jeszcze nie widział.... może nie zauważy? to taki szczeniaczek jeszcze ;):evil_lol: Edited November 5, 2013 by mari23 Quote
maarit Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Nie zauważy - bernardyny się nie rzucają w oczy ;) Quote
Recommended Posts