Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="5"]Piękna Ninka znalazła dom w Krakowie!

Dzisiaj gdy weszłam do schroniska usłyszałam, że Nina będzie teraz moim psem stałym, do tego czasu aż nie zjawi się jej opiekunka. Bardzo mnie to ucieszyło, gdyż raz w zastępstwie miałam Ninę i powiem tylko jedno: To cudowna psina.

Krótki opis Niny:
Ninka jest w schronisku od 14 czerwca 2009r. To niewielka (43 cm w kłębie), prawie czteroletnia, harmonijnie zbudowana suczka, taka 'miniatura' owczarka niemieckiego. Jest wesoła i energiczna a na spacerze wszystko ją interesuje. W stosunku do ludzi przyjazna, a obdarza uśmiechem tylko tych, których kocha. Nie wykazuje agresji w stosunku do innych psów.Bardzo lubi pluskać się w wodzie więc z kąpaniem raczej nie będzie problemów.

Spacerek z Niną (16 czerwiec 2011r):
Gdy weszłam do pawilonu i czekałam, aż otworzy się boks to Ninka wystawiała głowę przez szparę i próbowała wyskoczyć. Gdy psy wyleciały, złapałam Ninę, ale ona wyrywała się, chciała już na spacer. Trochę trudno mi było przypiąć smycz do jej obroży, ale w końcu się udało. Gdy wyszłyśmy do trochę sobie pospacerowałyśmy a później powykonywałyśmy trochę komend. Nina pokazała mi jak pięknie wykonuje komendę: siad

Łapa

I waruj (ale nie zrobiłam zdjęcia), a później poćwiczyłyśmy poproś:

Następnie poszłam spuścić Ninę w ogrodzonym terenie i trochę sobie polatała, ale nie chciała się bawić żadnymi zabawkami. Wolała po obwąchiwać roślinki i pobiegać. Była wtedy bardzo grzeczna, gdy ją wołałam to przychodziła, zdarzało się, że nie chciała, ale wtedy podchodziłam do niej, czekała i po chwili szła tez w moją stronę. Jak mięliśmy zakończyć bieganie Ninki bez smyczy to zawołałam ją a ona grzecznie podeszła i dała się zapiąć.

To tyle. Tutaj inne zdjęcia ze spacerku:

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zamówienie na banerek:
status: przyjęte
czas realizacji: 24 godziny (czyli jutro wieczorem, po pracy zrobię :)

chyba że chcesz od kogoś innego:)

Posted

Istar19 napisał(a):
zamówienie na banerek:
status: przyjęte
czas realizacji: 24 godziny (czyli jutro wieczorem, po pracy zrobię :)

chyba że chcesz od kogoś innego:)

Bardzo dziękuje :)

Posted

przepraszam za brak banerka...chwilowo nie mam internetu w domu i nie wiem ile ten stan zostanie :(

jak tylko wróce do sieci nadrobie zaległości jeśli nikt inny nie pomoże zrobić banerka :]

Posted

co prawda internet wciąż się psuje, ale udało się wgrać banerki....jak będziesz chcieć inne zrobię tylko proszę o cierpliwość bo przez dwa tyg będzie jak będzie z internetem :)

• 2 weeks later...
Posted

Przyglądałam się dziś Nineczce i naprawdę jestem w szoku co ten śliczny pies robi tak długo w schronisku, to samo piękno, gracja, radość i czułość! To przepiękna miniaturka owczarka, na dodatek bardzo mądra i grzeczna!

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-jE8xmnwQwaI/ThXqW7-pNII/AAAAAAAA6-s/3KpMWgyxT5o/s800/PICT0026.JPG[/IMG]
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-6caxl-BCPqc/ThXqczhuu2I/AAAAAAAA6_M/EUNNDX7E5kw/s800/PICT0033.JPG[/IMG]
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-JWAZvkfcTcI/ThXqehK4saI/AAAAAAAA6_U/nO0KrVEAnMA/s800/PICT0036.JPG[/IMG]