Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewa gonzales']:bye:cioteczko , jak wiesz , nie jest tak , ze odrazu sie przyjezdza i psinke zabiera ze soba ..... bardzo sie cieszee , ze ludzie dobrzy i mili , jednak napewno poczekaja jeszcze troszke , jesli bardzo chca Stefunia , jednak jesli tylko do dzis czekaja .....- to trudno , wybor pana .....

jasne, ale fajnie jest mieć pewność, że psiak, któremu Córka Piotra chciała pomóc i dać kochający dom, będzie mógł być ich, a tu jest jedna wielka niewiadoma... Ona też ma swoje uczucia i jest jej przykro, że taka sytuacja wyniknęła, że raz jedno mówicie, a za chwile drugie. Z jednej strony Znajomi to rozumieją, ale... z drugiej strony serce też nie sługa... Oni są zdecydowani i chcą pomóc jakiemuś psiakowi... ale przecież też nie będą czekać w nieskończoność...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma chyba powodu,aby przeciągać decyzję,DT poznał pieska i nie powinien mieć problemu ze zdecydowaniem się,czy daje Stefankowi DS czy nie.Nie dziwię się,że drugi domek chce wiedzieć konkretne co postanowiono.

Posted (edited)

[FONT=Courier New]Wczoraj w nocy dzwopnila p Ewu:iloveyou:nia- rozmawialysmy dlugo dlugooo:multi:Radosne serce Stefankowe:iloveyou::modla:zostaje w dt na stale , kochaja i niewyobrazaja sobie , ze Stefunio moglby zamieszkac u innej rodzinki , bedzie wiec mial Stefunio cudna rodzine , 3 kotunie i braciszka pieska - Altara:loveu:Radosc wielka radosc :sweetCyb::iloveyou:ze tam ma swoja przystan , ze juz nie bedzie niechciany, ze moglam poznac takich ludzi ! Tam serca wielkie , tam milosci prawdziwa , tam spokojnosc- tam dom Stafankowy:loveu:Po wielu przejsciach , po tulaczce - cud sie stal kochani cud :modla::modla:[/FONT]
[FONT=Courier New]Ja w glos ryczalam i sie smialam , z radosci !Pani Ewuniu- Jesescie cudem- dziekujemy pomilionkroc za wszystko i zycze najlepsiutkiego szczescia i radosci wszelkich calem serduchem - dziekujac Zycie uratowaliscie kochani - Stefankowe i moje! P Ewuniu ,dziekujemyyy jak tylko mozemy:iloveyou::modla::modla:za ten cud[/FONT]

Edited by ewa gonzales
Posted (edited)

[FONT=Century Gothic]Yolanowi :multi::iloveyou::bye:witaj sercem , ja sie raduje ogromnie :iloveyou::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:i nieprzytomnieeeeeeeeeeeeeeee![/FONT]
Tam domus prawdziwycudne cudne dzieciaczkiDziekuje losowi , ze moglam poznac takich ludzi- szczescia szczescia kochany domeczku[SIZE=2]nadziejkowo wszyscy tutaj - pozdrawiamy i mocniutenko kciuki trzymamy!

Edited by ewa gonzales
Posted

może, przy tej okazji, jeszcze jakiś biedak ze schroniska domek znajdzie jeśli Państwo, którzy chciali adoptować Stefanka, byli tak na 100% zdecydowani na przygarnięcie psa? mam taka nadzieję i będzie to podwójne szczęście :)

Posted

Wspaniale ! Choć powiem, ze aż boję się cieszyć. Poprzednim razem domek też był cudowny... do pewnego czasu. Potem...Stefanek znów poznał bezdomność po raz drugi:-(.
Mam jednak cichą nadzieję, ze ten dom, będzie ostatnim i że tu Stefcio zakotwiczy na zawsze, czego mu z całego serca życzę !!!

Posted

cudowna wiadomość i znów ryczę ze szczęścia :placz::multi::multi::multi:

teraz to już możemy być spokojne że Stefanek odnalazł swoje szczęście i prawdziwą rodzinę bardzo dziękujemy za wszystko :loveu::loveu::loveu::laola::cunao:

Posted

to ja tak przy okazji może pokażę Hektorka ;)

Hektorek ma dopiero (około) 10 miesięcy, ale poznał już co znaczy strach, rozstanie, tęsknota! Jego życie się rozpadło już nie raz, został 3 razy oddany do schroniska pomimo, że był grzeczny, oddany, kochający... Jest psem któremu NIE MOŻNA nic, kompletnie nic zarzucić!!! Najpierw wychowywał się z 4 dzieci i bardzo je kochał... Z najmłodszym 4 letnim zawsze spał, ale choroba dziecka przekreśliła marzenie spokojnego życia, ze swoimi ukochanymi człowiekami...
Kilkanaście chwil potem los ponownie się do niego uśmiechnął i trafił do nowego domu... Niestety nie na długo!
Mimo to Hektorek nie ma lęku separacyjnego, zachowuje się idealnie... Zachowuje czystość w domu, nie niszczy pod nieobecność domowników... Jest odrobaczony i zaszczepiony... Brakuje mu jedynie domu :-(

http://www.dogomania.pl/threads/224786-Hektorek-po-raz-3-wr%C3%B3ci%C5%82-do-schronu!-Kto-go-w-ko%C5%84cu-pokocha

Posted

Havanka napisał(a):
Wspaniale ! Choć powiem, ze aż boję się cieszyć. Poprzednim razem domek też był cudowny... do pewnego czasu. Potem...Stefanek znów poznał bezdomność po raz drugi:-(.
Mam jednak cichą nadzieję, ze ten dom, będzie ostatnim i że tu Stefcio zakotwiczy na zawsze, czego mu z całego serca życzę !!!

Havanka tutaj decyzja jest przedyskutowana i przemyślenia, więc sądzę, że będzie ok i nie trzeba się martwić... :p tym bardziej że rodzina Pani Ewy z Pieskiem pomieszkali troszkę :) A co do moich znajomych... Piotr i jego Córką są zdecydowani na adopcję, więc inny psiak znajdzie. Chociaż nie powiem... jak tylko wyszła sytuacja z DT... Karolina przepłakała cały dzień :( i ja czasami to mam wrażenie, że dobro psa jest przekładane ponad uczucia ludzi. A tak być nie powinno :(

Posted

[quote name='diana79']to ja tak przy okazji może pokażę Hektorka ;)

Hektorek[SIZE=3] ma dopiero (około) 10 miesięcy, ale poznał już co znaczy strach, rozstanie, tęsknota! Jego życie się rozpadło już nie raz, został 3 razy oddany do schroniska pomimo, że był grzeczny, oddany, kochający... Jest psem któremu NIE MOŻNA nic, kompletnie nic zarzucić!!! Najpierw wychowywał się z 4 dzieci i bardzo je kochał... Z najmłodszym 4 letnim zawsze spał, ale choroba dziecka przekreśliła marzenie spokojnego życia, ze swoimi ukochanymi człowiekami...
Kilkanaście chwil potem los ponownie się do niego uśmiechnął i trafił do nowego domu... Niestety nie na długo!
Mimo to Hektorek nie ma lęku separacyjnego, zachowuje się idealnie... Zachowuje czystość w domu, nie niszczy pod nieobecność domowników... Jest odrobaczony i zaszczepiony... Brakuje mu jedynie domu :-(

http://www.dogomania.pl/threads/224786-Hektorek-po-raz-3-wr%C3%B3ci%C5%82-do-schronu!-Kto-go-w-ko%C5%84cu-pokocha

A jak jego stosunek do kotów i innych psów?

Posted

Cieszymy się że Stefek w swoim domku i mamy nadzieję, że to będzie ten już naprawdę dobry dom. Stefku, hip, hip, hurra :)

Magnesiatko, Hektor jest naprawdę piękny. A nuż zawiedzeni Państwo odnajdą w Hektorze tego swojego ukochanego psiaka. Bo naprawdę jest ujmujący :)

Posted (edited)

[quote name='Magnesiatko']coś szczęście przynoszę tym psiakom, a pecha Znajomym :eviltong: Pojawił się potencjalny super domek dla Hektorka :roll: ;) chyba jednak po prostu podjedziemy do schroniska :evil_lol:

a to może ja jeszcze pokarzę białego jak śnieg Borysa on juz bardzo długo czek na dom :(

Borys to przepiękny, 5letni pies, w którego żyłach płynie krew labradora. Jak przystało na przedstawiciela tej rasy, jest niezwykle ciepły, przyjacielski i kochany. Chciałby się wciąż tulić, przytulać, czuć się kochany i bezpieczny. Borys to cudowny zastrzyk pozytywnej energii - przez swoją radosną naturę i okazywanie na każdym kroku miłości, zaskarbia serca otaczających go ludzi. Borys jest psem niezwykle uczuciowym, sympatycznym i pełnym miłości. Nie pozwala się smucić czy płakać, rozweseli każdego zatroskanego człowieka, z umiłowaniem rozdaje buziaki na prawo i lewo, dzieli się z każdym miłością. Wobec ludzi zachowuje się zawsze przyjacielsko, bardzo szybko nawiązuje z nimi relacje. Także dzieci mogą czuć się przy nim bezpiecznie, gdyż w ich towarzystwie zachowuje się delikatnie i ostrożnie. Borys to typ towarzyskiego przytulaka, który lubi uczestniczyć w codziennych czynnościach, a w chwilach przerwy z przyjemnością oddaje się pieszczotom. Będzie doskonałym kompanem długich, rodzinnych wycieczek. Przez swoją miłość do ludzi, Borys bywa zaborczy, toteż powinien być jedynym zwierzęciem domu. Nadaje się do domu z dziećmi oraz osobami starszymi. Czy to właśnie Tobie odda swoje serduszko?

Kontakt:
tel 664 500 434
tel. 695695062
[email protected]

http://www.dogomania.pl/threads/214165-Moja-Pani-wyjecha%C5%82a-do-Stan%C3%B3w-ja-zosta%C5%82em-na-%C5%82a%C5%84cuchu-.Mamy-DT-ppotrzeba-200z%C5%82m-c..../page13

możliwa oczywiście pomoc w transporcie

Edited by diana79
Posted

diana79 napisał(a):
a to może ja jeszcze pokarzę białego jak śnieg Borysa on juz bardzo długo czek na dom :(

Przez swoją miłość do ludzi, Borys bywa zaborczy, toteż powinien być jedynym zwierzęciem domu.

Diana niestety odpada... w mieszkaniu jest kocur i... królik.

Posted

Ciesze się, że Stefcio już sie ustatkował i mam nadzieje, że to juz koniec przygod Chlopca.

Pani Karolino, proszę się nie smucić i pozwolić pokochać przez innego psiaka :) Wiem, że Karoliny to bardzo wrażliwe i dobre dziewczyny! Mam jedną w domu dzięki, której nasz tymczasowicz nie szuka już DS bo Karolinka nie pozwala oddać do adopcji. Więc ds niejako samo się znalazło :)

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Ciesze się, że Stefcio już sie ustatkował i mam nadzieje, że to juz koniec przygod Chlopca.

Pani Karolino, proszę się nie smucić i pozwolić pokochać przez innego psiaka :) Wiem, że Karoliny to bardzo wrażliwe i dobre dziewczyny! Mam jedną w domu dzięki, której nasz tymczasowicz nie szuka już DS bo Karolinka nie pozwala oddać do adopcji. Więc ds niejako samo się znalazło :)

Ja jestem Agnieszka... i powiem Ci, że DT dałam jeden jedyny raz... bo Lorcia też została na stałe.. ale nie mogłam inaczej :) Tak więc ma dwa cudne psiaki :) Karolina to Córka Piotra, i rzeczywiście strasznie wrażliwa a zwierzaki uwielbia... najprawdopodobniej podjedziemy do mnie tutaj, do rudzkiego schroniska i bezpośrednio stamtąd wezmą jakąś Psinke :)

Posted

Magnesiatko napisał(a):
Ja jestem Agnieszka... i powiem Ci, że DT dałam jeden jedyny raz... bo Lorcia też została na stałe.. ale nie mogłam inaczej :) Tak więc ma dwa cudne psiaki :) Karolina to Córka Piotra, i rzeczywiście strasznie wrażliwa a zwierzaki uwielbia... najprawdopodobniej podjedziemy do mnie tutaj, do rudzkiego schroniska i bezpośrednio stamtąd wezmą jakąś Psinke :)

Super :) Bardzo się cieszę że kolejna bida znajdzie domek :) Pozdrawiam całą rodzinkę i proszę przekazać cudownej dziewczynce Karolince żeby się NIE smuciła :*