Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 673
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po pierwsze "labladorem" inteligętnym...
OMG
Poza tym wygląda na mega młodego. Przez to, że nie wstał w pełni, a na pierwszym zdjęciu siedzi bokiem, jest jak dla mnie podejrzenie dysplazji, a na dodatek brak sierści wokół oczu. Dobrze by było, jakby się ktoś umówił tam i TOZ zabrał ze sobą, bo pies wygląda na chorego, a po brudzie na brzuchu - na trzymanego w oborze.

Posted

Poza tym widzę, że tam są dwie suki biszkopt i czekoladka i samiec- czarny. Nie wiem dokładnie jak to jest z łączeniem maści u labków, ale wiem, że na pewno nie można łączyć każdej z każdą... Oby to czarny był tym który genetycznie pasuje do obu innych maści... Oczywiście nie popieram takiego rozmnażania w żadnym wypadku, tu chodzi mi tylko o zdrowie tych maluchów które tak czy inaczej przyjdą na świat...:sad:

Posted

[QUOTE]Nasze pieski są zdrowe (bez dysplazji, alergii) wesołe, poniekąd szalone. [B]Kochają one strasznie dzieci oraz inne domowe zwierzątka[/B] np. nasze 2 koty i królika[/QUOTE]

Urocze...:evil_lol:

Posted

Ja wczoraj przeglądając ogłoszenia natknęłam się na yorki 4tygodniowe po szczepieniu (!) gotowe do odbioru....Dodam że na zdjęciu te "yorki" wyglądały na jakieś 9tyg.

...albo drugie: yorki 6tyg do odbioru, już po wszystkich (!?) szczepieniach....

napisałam do tych ludzi, nie odpisali jeszcze...

Posted

To jakaś masakra...:( Swoją drogą- ciekawe, jaki jest prawdziwy wiek szczylków...:sad: Bo w miarę potrzeb tacy chodoffcy zmieniają datę urodzin jak im się podoba... Pamiętam to nawet na przykładzie własnego psa- w typie westa. Facet przy nas wpisywał w książeczkę (oczywiście lewą) datę urodzin Paka- wychodziło, że w dniu zakupu piesek kończy dokładnie co do dnia 3 m-ce...:roll:

Posted

wiem, że tak robią, szczególnie właśnie ci handlarze, którym zależy na jak najszybszym sprzedaniu szczeniąt. Ale w tym ogłoszeniu była odwrotna sytuacja- było napisane że mają 4tyg, a wyglądały na 2x tyle...

...chyba że to nie były w ogóle zdjęcia tych psów, tylko jakieś skradzione:shake:

Posted

[quote name='shila1404']byli u mnie znajomi ktorzy kupili szczniaka z pseudo mial miec 8 tyg a sie okazalo ze mial 3 tyg , musieli karmic butelka , ale niestety i tak malenstwo odeszło :([/QUOTE]

:roll: Sorry, ale to już głupota kupujących - różnica między szczeniakiem 8 a 3 tygodniowym jest widoczna nawet dla laika...

Posted

Sprzedam suczkę 2miesięczną. Mama to pińczer tata zaś Ratlerek miniaturka. Suczka jest łagodna i pełna energii do zabaw. to jedno ogłoszenie;
Witam sprzedam buldoszki francuskie ur. 15 08.2011 do odbioru 10 pazdziernika pieski beda odrobaczone i zaszczepione zapraszam do obejrzenia na wszelkie pypania odpowiem telefonicznie a to następne znalezione na stronie ogłoszeniowej mojego miasta...

Posted

[quote name='Beatrx'] Mama to pińczer tata zaś Ratlerek miniaturka.[/QUOTE]
No cóż... Chyba przeciętny człowiek nie zdaje sobie sprawy że ratlerki to właśnie mini mini pinczery miniaturowe...:roll:
Chociaż kiedyś słyszałam, że ktoś hoduje właśnie typowe ratlerki, po to, aby zatwierdzić standard ratlerka (w dodatku polskiego) jako rasy... Cóż- Czesi mają swojego krisażika, czemu my nie mielibyśmy mieć polskiego ratlerka? Gdyby tylko psy były hodowane z naciskiem na kwestie zdrowotne...

Posted

[I]Zaczepione [/I]:D Już nic więcej nie napiszę bo mi same głupie komentarze przychodzą :stupid:
Chociaż mnie w tym ogłoszeniu niepokoi bardziej wiek szczylków- 4,5 tygodnia?! Przecież te maluchy dopiero się uczą koordynacji ruchowej:angryy:!!!

Posted

[quote name='shila1404'][url]http://allegro.pl/labrador-i1819667652.html[/url]
ten pies nie wyglada na zdrowego :([/QUOTE]

Coś strasznego, na 100 % jest bidny chory:( a właściciel zamiast leczyć- sprzedaje.... Niepojęte, niezrozumiałe, nieogarniam....

Posted

[quote name='shila1404'][url]http://allegro.pl/labrador-i1819667652.html[/url]
ten pies nie wyglada na zdrowego :([/QUOTE]

może warto zawiadomić Związek, gdzie metryka była wystawiana i hodowcę?

Posted

[url]http://allegro.pl/labrador-retriever-krycie-reproduktor-i1819957286.html[/url]
Witam, oferuję krycie moim labradorem z rodowodem (FCI), o imieniu "BARLEY pod Jabłonią". [B]Niestety z braku czasu pies nie jeździ po wystawach (a szkoda bo na pewno zdobyłby[/B][B] niejedną nagrodę). :)[/B] Jest bardzo ruchliwy, towarzyski i przyjazny. Jego rodzice:
Ojciec: MY BRAND EXPLORER
Matka: JUNIPERUS PILOSA pod Jabłonią
Niezla cena jak na krycie psem bez uprawnien