Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja uważam, ze ogłoszenia trzeba robić już. Nigdzie nie jest powiedziane, że Czarna znajdzie domek jutro. A nawet jeśli znajdzie - jeśli domek będzie fajny, to poczeka :)

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na pewno od razu nie znajdzie. Takie rzeczy trzeba przemyśleć (jak się nie jest Dogomaniakiem oczywiście :eviltong:). Zgadzam się z Tobą Natusia. Na szczęście, nie jest już to aż tak pilna sprawa, jak umieszczenie jej w bezpiecznym miejscu......kamień z serca. Ale teraz nas muszą ci urzędnicy przeklinać :diabloti: pewnie wpisali nas na czarną listę :D

Posted

Świetnie ,że sunia bezpieczna w Uciechowie.
Myślę ,że ogłoszenia można robić , bo coś teraz kiepsko z DS. A jak się jakiś zakocha , to poczeka ze zrozumieniem.

Posted

Kulkerson napisał(a):
Udało się! Groźba powiadomienia mediów podziałała. Iza mówi, że przyjechali zaraz Strażnicy, w ciągu 15 minut pojawił się weterynarz powiatowy i powiedział że Negra od razu jedzie do Uciechowa! Ile to nerwów, gróźb, telefonów i czasu kosztowało żeby łaskawie zatroszczyli się o psa...
Moja kobita tak ma - jak ona coś załatwia to nie odpuści :D opanowała taktykę perswazji....albo to kwestia tego ze urodziła się w Świdnicy i wie jak trzeba "załatwiać" sprawy: KRZYKIEM, NATRĘCTWEM, GROŹBAMI!!! Czy tak ma wyglądać państwo europejskie???

Będziemy się kontaktować z Uciechowem i mamy nadzieję, ze jak sunia się pojawi to dowiemy się....bo boję się że trzeba będzie jeszcze walczyć z weterynarzem powiatowym, bo w to że powiedział iż od razu ją zawozi do Uciechowa, to jak zobaczę (usłyszę) to dopiero uwierzę..

Dziękujemy za wydarzenie na Facebook'u - może uda się znaleźć jej dom. To młody, posłuszny, chociaż trochę zestresowany piesek (nawet ją trochę odkarmiliśmy :D ), sami Strażnicy byli nią zachwyceni.

Dziękuję Wam za wsparcie, teraz trzeba szukać jej domu....i tutaj też nie odpuścimy.

i to dobre wiesci
bo z nimi tylko tak trzeba:)
Brawo

Posted

Kulkerson napisał(a):
Właśnie, jest tu gdzieś na dogo baza stron internetowych gdzie można takie ogłoszenia zamieszczać? - będziemy robić to systematycznie tylko za dużo takich nie znam :/

Boję sie, że sobie nie poradzi, ale widzę dużo pochwał w stronę Uciechowa więc jestem pewny że będzie dobrze.

Watek z adresami portali ogloszeniowych (dawno nieaktualizowany):

http://www.dogomania.pl/threads/122313-Spis-stron-og%C5%82oszeniowych-post-1-i-2

Posted

Wczoraj mieliśmy szalony dzień, ale co za radość, kiedy w końcu wchodzi się na wątek, a tu takie piękne wiadomości.. :)) Psinka jest po prostu cudowna! Sam nie wiem, ale coś mi się wydaje, że Negra nie będzie długo czekać na szczęśliwy domek :) aż się łezka w oku kręci...

fiorsteinbock napisał(a):
Watek z adresami portali ogloszeniowych (dawno nieaktualizowany):

http://www.dogomania.pl/threads/122313-Spis-stron-og%C5%82oszeniowych-post-1-i-2

Świetny wątek, bardzo przydatne informacje.. Teraz będziemy działać ostro! ;)

Posted

zajmę się dzisiaj ogłoszeniami dla boksera, kulkerson więc jeśli będziesz wcześniej ode mnie ogłaszał Negrę w miniaturkę ogłoszeń zawsze wstawiaj to zdjęcie gdzie najbardziej widoczna jest sama głowa psa...wtedy najbardziej przyciąga to uwagę Internauty

A tak a propo mieszkacie niedaleko dogomaniaczki LucynaCaffe, która też kiedyś "oddawała" do nas psa

Posted

dla UNGERA-siedzi u nas od marca..i nawet takie śliczności nie mogą znaleźć domu

Zobaczyłam na allegro, Negra ma trochę wejść( w porównaniu z innymi aukcjami)...czyli tytuł chwytliwy:)

Posted

psiakom staramy się szukać domu na własną rękę,

do fundacji sos bokserom kiedyś zgłosiłam pięknego boksera, Drago. Dom i tak znaleźliśmy sami.
Oni są tam zawaleni masą psów rasopodobnych, a i tak podstawą adopcji są ogłoszenia i to jak największe ilości. Nie ma co ukrywać że nie są w stanie poświęcić jednemu psu tyle czasu żeby poogłaszać go. Współczuję im, bo zamiast bokserów ubywać coraz więcej im przybywa

Posted

Wiem, niestety :( Trochę z nimi współpracuję - tymczasuję boksie, bo mam do nich ogromny sentyment, choć mi się teraz akurat dwie "spadochroniarki" poza "typem rasy" trafiły :) Oni w ogóle nie ogłaszają, bo nie ma komu tego robić. Moją poprzednią tymczasowiczkę sama ogłaszałam. To znaczy pomogły mi Ciotki z dogo, co się na tym znają :) SOS wstawia psiaki tylko na swoją stronę, a i tak są miesiące, że mają po 30 adopcji. Jak ktoś jest zdecydowany na konkretny "typ rasy", będzie wiedział gdzie szukać. Myślę, że wstawienie waszego psiaka na ich stronę by nie zaszkodziło, nawet jeśli nie pomoże.

Posted

Nutusia, a możesz im podesłać Ungera?
Ja kompletnie nie rozróżniam obu bokserowych fundacji i nie wiem kto i co i jak... :oops:

Kulkerson, jakbyś miał problemy z ogłaszaniem daj znać, najlepiej wrzucaj te zdjęcia, które wkleiła rotek są ładne i myślę że chwycą...

Posted

_ogonek_ napisał(a):
Nutusia, a możesz im podesłać Ungera?
Ja kompletnie nie rozróżniam obu bokserowych fundacji i nie wiem kto i co i jak... :oops:

Kulkerson, jakbyś miał problemy z ogłaszaniem daj znać, najlepiej wrzucaj te zdjęcia, które wkleiła rotek są ładne i myślę że chwycą...

Spokojnie, nie zamieszczę tych co robiłem telefonem :D pracuję w marketingu i zajmuję się grafiką, więc myślę, że nawet uda mi się coś dobrego stworzyć. Jednak brak dobrego sprzętu zmusił mnie do zamieszczenia tego co miałem, czyli zdjęć z komórki. Ale spokojnie, niczego nie zepsuję, nie martwcie się :) oczywiście wszystko skonsultuję z Wami i będę korzystać tylko z Waszych zdjęć....

Posted

Kulkerson napisał(a):
Spokojnie, nie zamieszczę tych co robiłem telefonem :D pracuję w marketingu i zajmuję się grafiką, więc myślę, że nawet uda mi się coś dobrego stworzyć. Jednak brak dobrego sprzętu zmusił mnie do zamieszczenia tego co miałem, czyli zdjęć z komórki. Ale spokojnie, niczego nie zepsuję, nie martwcie się :) oczywiście wszystko skonsultuję z Wami i będę korzystać tylko z Waszych zdjęć....

a no wlasnie w tym kierunku myslalam, patrzac na banerek Negry :)
Dobrze, że mala juz bezpieczna i tez jestem zdania, że szybko znajdzie sie dom. Chociaz...patrzac na czesc schroniskowych pięknosci juz nie wiem czym kierują sie ludzie przy adopcji!