Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Broń nas Panie Boże przed taką organizacją jak przy Euro! :) Nie martw się na zapas Jasza - w planie jest przewidziane, że stan Duni jest zadowalający, a założenie jest takie, że udać się musi :)

Posted

[quote name='Nutusia']Broń nas Panie Boże przed taką organizacją jak przy Euro! :) Nie martw się na zapas Jasza - w planie jest przewidziane, że stan Duni jest zadowalający, a założenie jest takie, że udać się musi :)[/QUOTE]

To prawda i tak trzymać. Będzie dobrze.

Posted

Zależy wszystko czy ktoś o nią wcześniej w ogóle dbał, robił badania, szczepił, wiecie....niby starsza Pani, która jest w szpitalu, tylko gdzie reszta rodziny??? czy Dunia to nie jej część?

Może rozsyłać zaproszenia na wątek? Słuchajcie, wciąż nie mamy stałych deklaracji w kwocie 250zł.

Posted

[quote name='lika1771']Emis i cioteczki czy ta lecznica robi badania w kierunku tarczycy,USG i komplet badan krwi?
Jaaga nie dziwie sie ze nie ogarniasz:p[/QUOTE]

USG mają, na miejscu robią z krwi podstawę - morfologia, biochemia. Na resztę badań krew jedzie do idexu.

Posted

[quote name='Jasza']
jejku, chyba jeszcze nigdy z żadnym psem sie tak nie denerwowałam...
[/QUOTE]

Jaszko to chyba zapomniałaś jaka przy Miśce była akcja i nerwówka ;)
Musimy być dobrej myśli :)

Posted

Na zaprzyjaźnionym wątku zakrzyknę - zajrzyjcie chociaż, proszę! Sunia może zostać u mnie tylko do niedzieli! Nie może wrócić na ulicę przynajmniej do zdjęcia szwów!!!

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/207901-jestem-w-ci%C4%85%C5%BCy-a-pomocy-znik%C4%85d-%28-LUNA-b%C5%82aga-o-pomoc-%C5%9Awiercze-mazowieckie"]http://www.dogomania.pl/threads/2079...ze-mazowieckie[/URL]

Posted

[quote name='Agnieszka103']Z mojej strony stała deklaracja 5 zł. Malutko ale sporo już tych deklaracji...[/QUOTE]

Dziękuję Agnieszko!
Deklaracje stałe są na wagę złota!!!
Zaraz podaję konto!!!

Dziękujemy za wpłaty!!!!
Ewa - to Filomen - poszalałaś dziewczyno!!
Wszystkim bardzo, bardzo dziękuję!

Feliksik - a wplata od Aldrumki z bazarku - toz kosztami wysyłki?
Nie wiem jak siie umowiłas z Gosią...

Dzwoniłam do Jaagi.
Dunia już na miejscu, ale Jaaga tylko widziała przez okno bo Jolanovi rozmawiała z Jej mamą.
Mam dzwonić około 21.00
I wszystko napiszę.

JOLANOVI - NAPISZ PROSZĘ CO MYŚLISZ O DUNI??
JAKA BYŁA W PODRÓŻY, JAKA JEST? CZY SIĘ BAŁA??
ZDROWA - TO NA PEWNO - BO NIE POJECHAŁABY DO JAAGI...:-)

Posted

[quote name='Agnieszka103']Z mojej strony stała deklaracja 5 zł. Malutko ale sporo już tych deklaracji...[/QUOTE]

Agnieszko - wyczyść skrzynkę proszę ;-)

Posted

[quote name='gosia2313']Feliksik pisze tylko to, co idzie na Dunię, bez kosztów przesyłki bo to i tak się nie liczy. Te 20 zł jest na Dunię od Aldrumki : )[/QUOTE]
Super!
Dzięki!

Posted

Rozmawiałam z mamą Jaagi.
Dunia już u niej!!!!
Zapamiętam tą datę na długo!!!

Po pierwsze - Dunia jest bardzo przestraszona.
Strach potęguje to, że nie widzi..do tego nowe miejsce, psy, nieznani ludzie...
Ale jest pod troskliwą opieką i myślę, że szybko przekona się, że nic złego już jej nie grozi.

Po drugie - jest CHUDA.
Bardzo.
Waży 5.8 kg.

Nie widzi w ogóle, natomiast ma ładne, białe ząbki, mama Jaagi powiedziała, że możliwe iz nie ma 15 lat...trzeba też stwierdzić skąd ta ślepota, czy to nie skutek cukrzycy np. dlatego konieczne byłyby badania malutkiej.
I to jak najszybciej.

Dunia dostała tabletki na odrobaczenie.

I jeszcze dwie sprawy:
1. Koszt tymczasu Duni to nie 250 - tylko 200 PLN.
Mama Jaagi zaproponowała mniejszą kwotę, bo Dunieczka to maleństwo.:loveu:
DZIĘKUJEMY!!!:loveu:
[B]Wpłaty na konto Jaagi.[/B]
Napiszę do niej, żeby podała je Feliksik, bo ja mam, ale nie wiem, czy się coś nie zmieniło.

2. [B]Jolanovi [/B]- podaj proszę Feliksik ile ma przelać za wizytę u weterynarza, ile wyłożyłaś.
DZIĘKUJEMY Z CAŁEGO SERCA ZA CZAS POŚWIĘCONY MAŁEJ!!!!:loveu:

Jutro wieczorem będę dzwonić jak Dunia się zaaklimatyzowała.
Na razie ma poslanko w pokoju, miseczke z jedzeniem i wodą, ale jest tak zestresowana, że nie je.
Może jak troszkę ochłonie...

Jaaga - FAJNISTĄ MASZ MAMĘ!!!!

Nie wiem co mam napisać jeszcze....

JOLANOVI - PRZYPOMNIJ MI TWÓJ NUMER TELEFONU NA PW!!!!
ZAPISAŁAM W PRACY W NOTESIE A SKRZYNKE NA DOGO WYCZYŚCIŁAM!!
CHCIAŁAM CI PODZIĘKOWAĆ!!

I zapytać czy w jaiś dzień w tym tygodniu moglabyć zabrać Dunię do weterynarza na badania?
Tylko taki dzień, żeby pasował Tobie i Mamie Jaagi...

A ja pojadę do Duni w tygodniu, zrobie jej zdjęcia i uściskam te chude łapki!!!!

Posted

[quote name='filomen']to Filomen do usług :lol:[/QUOTE]
Dziękujemy Filomen!!!!!
UdaŁo się!!
Dzięki Wam wszyskim UDAŁO SIĘ DUNIĘ WYRATOWAĆ!!!!

Posted

Kto jechał z Duńką do weta koło schroniska? Moglibyście mi podać gdzie on się mieści? Bo musiałabym jutro z kupą Kłapacza tam podejść/podjechać tylko nie mam pojęcia gdzie to jest i czy serio niedaleko schronu.

SUPER, że się udało !!! ; ))

Posted

jestem. sorry, ze dopiero teraz ale musiałam jeszcze z moimi psami wyjsć po powrocie i trochę ogarnąć mieszkanie. Dunia baaaardzo wystraszona i zestresowana ale dość żwawa jak na taka babcię. Najbezpieczniej i najspokojniej czuła się na rękach. W aucie kręciła się cały czas i popiskiwała. Lepiej jakby ktoś z nią siedział albo przewozić ją w transporterku. Biedna przez ten brak widzenia ale mam nadzieję uspokoi się u Jaagi, odstresuje i zacznie normalnie funkcjonować. Jest malutka, leciutka. łapki ma sprawne jak na swoje lata podskakiwała i wspinała się w drodze bo chciała się do mnie, do przodu przedostać. Dotyk, głaskanie uspokajało ją. Tyle na razie jeśłi chodzi o pierwsze wrażenia. Mala miała podwyższoną temp. ale to mógł być efekt stresu. Wetka na podstawie oględzin nie stwierdziła u niej żadnej choroby. Oczka ma czyste, żadnych wyłysień, serce jak na jej wiek ok.