mycha101 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Nelcia jak zwykle cudowna. Obecnie ma cieczkę i chodzi w zielonych majteczkach, na zmianę ma jeszcze różowe i żółte. Kufelek kocha ją teraz ponad życie i dałby się za nią pociąć:cool1: Zaczynam myśleć o odizolowaniu mojej dziewczynki, bo nie wiem co z tego będzie. Jak będą chcieli to sobie poradzą, maleńka zrzuci majteczki, a Kufelek zrobi co trzeba i rodzinka nam się powiększy:eviltong: Tego bym nie chciała, ale wczoraj mój Tż powiedział, że chciałby szczeniaczki po Kufelku i Nelusi, ale mu bardzo szybko to z głowy wybiłam. A tak maleństwo wygląda, zarosła i grzywa jej na oczki spada:razz: Quote
iwonamaj Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Mucha, polnuj Nelci dobrze. A TZ mozemy poszukać jakiegoś fajnego szczeniorka na "Psach w potrzebie":razz: Quote
wobie Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 To Nelcia musi wyglądać śmiesznie w tych majteczkach :lol: a nie ściąga sobie ich? Mycha jak możesz zrób zdjęcie Nelki w majteczkach i wklej tu. No to teraz musisz stać na straży i pilnować :razz: Buziaczki dla Was Quote
mycha101 Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 iwonamaj nie martw się dzieci nie będzie. Kufel został przeniesiony na tymczas do moich kochanych rodziców. Tęskni biedak, a mnie wszystkie psiaki w okolicy kochają:eviltong: I znowu kilka fotek Nelki - Anielki Jakoś grubo wyszła:cool1: Taka jest elegancka. Tutaj jeszcze Kufelek z nią był. Quote
mycha101 Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Pianka napisał(a):Jakaś grubsza się wydaje:eviltong: Zarosła dziewczynka, ma bardzo dużo futerka i dlatego tak grubo wygląda. Żeby nie było waga sie nie zmieniła odkąd Nelka przybyła od Emir:eviltong: No dobra kilka gramów do przodu, ale jak będzie cieplej to i tłuszczyku będzie mniej:cool1: Quote
wobie Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 AA jakie śliczniutkie te dzjęcia Nelki w majtoszkach :loveu: nio i się przytyło u panci ale to dobrze wkońcu Nelka ma swoja miseczkę pełna dobrych smakołyków ;) Quote
mycha101 Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Nelcia już po wiosennym strzyżeniu, wczoraj była sesja zdjęciowa specjalnie dla cioci Emir, żeby zobaczyła swoją podopieczną:cool1:. Nelcia wcale nie jest taka gruba:evil_lol: Pan fryzjer powiedział, że Nelka jest najgrzeczniejszym psem, że jeszcze nigdy żaden pies nie był taki spokojny. Nawet dostała nagrodę za dobre sprawowanie:eviltong: Operacja oczka się zbliża. W czwartek miała zrobione badanie krwi i wreszcie nie ma się do czego przyczepić. Mała jest wreszcie zdrowa. W związku z tak wspaniałymi wynikami zadzwoniłam do dr Garncarza i umówiłam księżniczkę na operację. Bardzo możliwe, że będzie to operacja oczka i sterylka, ale to dopiero podczas operacji doktor podejmie decyzję. Nie pozostaje mi nic innego jak prosić drogie ciocie o trzymanie, zaciskanie z całej siły kciuków dnia 4 kwietnia od godziny 10:00. Jedno muszę stwierdzić, że Nelka to psiak marzenie, jest najwspanialszą istotą (razem z Kufelkiem i Nemusiem) jaka mi się w życiu trafiła. Nie wiem jakim cudem znalazłam ten wątek, ale to był bardzo szczęśliwy wątek. Kocham to maleństwo nade wszystko:loveu: Fotki jutro albo wieczorem. Quote
iwonamaj Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Ja na pewno bedę trzymać kciuki za moja ulubienicę :loveu: . Nelcia to odbicie mojej Mikusi-Emilki, też z Dogomanii. Po prostu piesiu wzorcowy. Mizianko dla psiaków od ciotki Iwony, Lolci I Emilki. Quote
mycha101 Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Ciociu Iwonko, wymiziaj od nas swoje potfforki słodkie. Zdjęć nie ma, bo znowu zapomniałam aparatu, a wczoraj czasu nie miałam. Lecytynka na pamięć by mi się przydała. Quote
mycha101 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Oto obiecane zdjęcia, i niech mi teraz ktoś powie, że Nelcia to grubasek:evil_lol: Quote
Agnie Koty Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 :oops: dawno nie byłam na jej wątku . Jest piękna, śliczna, boska, anielska! Nawet zerknęłam na pierwsza stronę żeby zobaczyć jaka zrobila się cudowna. Boże, jakie szczęście miał ten maluszek! Pozdrawiamy psio/kocio i trzymamy kciuki, lapy i pazurki za powodzenie operacji. Quote
Agnie Koty Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 kilka dni temu pokazałam przyjaciólce zdjęcia Neli z pierwsze strony i ostatnie. Kilka razy powtarzała, ze to niemożliwe.... Trzymamy kciuki za pomyślną operację! Quote
enia Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 A ja wczoraj też tak zrobilam, Tz nie uwierzył ,że to ten sam piesio......:crazyeye: Quote
wobie Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 :crazyeye: szok ale z nij panienka się zrobiła nio nio to nie ta sama Nelka co kiedyś ale to dobrze. Trzymam wkciuki z Dżegierkiem za Ciebie Nelciu i Życzymy smacznego Jajka :lol: Quote
mycha101 Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Wczoraj mała Nelka przeszła operację oczka i od razu sterylizację. Jeśli chodzi o oczku to wspaniały lekarz dr Garncarz odwinął jej dolną powiekę. Teraz już będzie Nelcia domykała oczko i juz nie będzie tak ropieć. Jest dziś troszkę zaczerwienione, ale nie sprawia wrażenia, żeby ją bolała. Jeśli chodzi o sterylizację, to chyba troszkę ją wnętrzności bolą. Nelcia została przez dr Garncarza, Pani anestezjolog wychwalona, że dzielna jest, bardzo dobrze zniosła narkozę i że wspaniały psiak. Maleństwo od wczoraj cały czas leży, bo ma założony kołnierz, który bardzo ją denerwuje. Co próbuje się poruszyć, to na coś wpada. na dworzu trzeba ją prosić, żeby się poruszała trochę. Co powąch, to na chwilę zamiera, bo kołnierz zaczepia się o trawę. Niestety ma jeszcze przed sobą 9 dni w kołnierzu, a 14 zdjęcie szwów. jeśli chodzi o apetyt, to pozazdrościć. Wcina wszystko jak leci. kochane maleństwo. Zaraz spacerek. Quote
wobie Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 I jak się miewa nasza Nelka? po zabiegach i po świętach? Quote
mycha101 Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Neluszka już ma szwy zdjęte. Oczko wygląda pięknie, gorzej z miejscem po sterylce, bo zrobił się odczyn po szwach, ale smarujemy i sie szybko zagoi. Humorek dopisuje dziewczynce. wczoraj po raz pierwszy odkąd jest u nas, cały dzień spędziła na świeżym powietrzu. Popatrzcie na szczęśliwego psiaka: CIECHANOWSKA MAFIA:evil_lol: Quote
iwonamaj Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Przepiekne zdjęcia szczęśliwych psiaczków! A Nelcię chciałoby się miziać i tulić i ściskać i całować....:loveu: Quote
mycha101 Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 No to drogie Cioteczki, mała Nelka ma za sobą pierwszy spływ kajakowy rzeką Wdą. Dzielnie zniosła minusowe temperatury, śpiąc pod namiotem, dzielna była w kajaku, oczywiście dopiero wtedy , gdy została przeniesiona do mojego kajaka i gnieździła się w nim ze mną i z Kuflem. próby płynięcia oddzienie kończyły się płaczem, bo jak tylko usłyszała mój głos lub mnie zobaczyła, to robiła próby ucieczki z kajaka, ale czujne oko mojej kuzynki nie pozwoliło jej na to. No cóż Nelcia to bardzo dzielne dziewcze. W nocy spała pod śpiworkiem u kuzynki, nawet jej noska nie było widać, tak bardzo było zimno. dziś po powrocie dochodzi do siebie i odpoczywa. Quote
Agnie Koty Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 światowa dziewczyna, ho, ho. Zimno było jak cholera, wiem coś o tym. Quote
Recommended Posts