Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nelcia jak zwykle cudowna. Obecnie ma cieczkę i chodzi w zielonych majteczkach, na zmianę ma jeszcze różowe i żółte. Kufelek kocha ją teraz ponad życie i dałby się za nią pociąć:cool1:
Zaczynam myśleć o odizolowaniu mojej dziewczynki, bo nie wiem co z tego będzie. Jak będą chcieli to sobie poradzą, maleńka zrzuci majteczki, a Kufelek zrobi co trzeba i rodzinka nam się powiększy:eviltong:
Tego bym nie chciała, ale wczoraj mój Tż powiedział, że chciałby szczeniaczki po Kufelku i Nelusi, ale mu bardzo szybko to z głowy wybiłam.

A tak maleństwo wygląda, zarosła i grzywa jej na oczki spada:razz:

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To Nelcia musi wyglądać śmiesznie w tych majteczkach :lol: a nie ściąga sobie ich? Mycha jak możesz zrób zdjęcie Nelki w majteczkach i wklej tu. No to teraz musisz stać na straży i pilnować :razz: Buziaczki dla Was

• 2 weeks later...
Posted

iwonamaj nie martw się dzieci nie będzie. Kufel został przeniesiony na tymczas do moich kochanych rodziców. Tęskni biedak, a mnie wszystkie psiaki w okolicy kochają:eviltong:
I znowu kilka fotek Nelki - Anielki

Jakoś grubo wyszła:cool1:

Taka jest elegancka. Tutaj jeszcze Kufelek z nią był.

Posted

Pianka napisał(a):
Jakaś grubsza się wydaje:eviltong:

Zarosła dziewczynka, ma bardzo dużo futerka i dlatego tak grubo wygląda. Żeby nie było waga sie nie zmieniła odkąd Nelka przybyła od Emir:eviltong:
No dobra kilka gramów do przodu, ale jak będzie cieplej to i tłuszczyku będzie mniej:cool1:

Posted

AA jakie śliczniutkie te dzjęcia Nelki w majtoszkach :loveu: nio i się przytyło u panci ale to dobrze wkońcu Nelka ma swoja miseczkę pełna dobrych smakołyków ;)

• 4 weeks later...
Posted

Nelcia już po wiosennym strzyżeniu, wczoraj była sesja zdjęciowa specjalnie dla cioci Emir, żeby zobaczyła swoją podopieczną:cool1:. Nelcia wcale nie jest taka gruba:evil_lol:
Pan fryzjer powiedział, że Nelka jest najgrzeczniejszym psem, że jeszcze nigdy żaden pies nie był taki spokojny. Nawet dostała nagrodę za dobre sprawowanie:eviltong:
Operacja oczka się zbliża. W czwartek miała zrobione badanie krwi i wreszcie nie ma się do czego przyczepić. Mała jest wreszcie zdrowa.
W związku z tak wspaniałymi wynikami zadzwoniłam do dr Garncarza i umówiłam księżniczkę na operację. Bardzo możliwe, że będzie to operacja oczka i sterylka, ale to dopiero podczas operacji doktor podejmie decyzję.
Nie pozostaje mi nic innego jak prosić drogie ciocie o trzymanie, zaciskanie z całej siły kciuków dnia 4 kwietnia od godziny 10:00.

Jedno muszę stwierdzić, że Nelka to psiak marzenie, jest najwspanialszą istotą (razem z Kufelkiem i Nemusiem) jaka mi się w życiu trafiła. Nie wiem jakim cudem znalazłam ten wątek, ale to był bardzo szczęśliwy wątek.
Kocham to maleństwo nade wszystko:loveu:

Fotki jutro albo wieczorem.

Posted

Ja na pewno bedę trzymać kciuki za moja ulubienicę :loveu: .
Nelcia to odbicie mojej Mikusi-Emilki, też z Dogomanii. Po prostu piesiu wzorcowy. Mizianko dla psiaków od ciotki Iwony, Lolci I Emilki.

Posted

Ciociu Iwonko, wymiziaj od nas swoje potfforki słodkie.
Zdjęć nie ma, bo znowu zapomniałam aparatu, a wczoraj czasu nie miałam. Lecytynka na pamięć by mi się przydała.

Posted

:oops: dawno nie byłam na jej wątku . Jest piękna, śliczna, boska, anielska!
Nawet zerknęłam na pierwsza stronę żeby zobaczyć jaka zrobila się cudowna. Boże, jakie szczęście miał ten maluszek! Pozdrawiamy psio/kocio i trzymamy kciuki, lapy i pazurki za powodzenie operacji.

Posted

:crazyeye: szok ale z nij panienka się zrobiła nio nio to nie ta sama Nelka co kiedyś ale to dobrze. Trzymam wkciuki z Dżegierkiem za Ciebie Nelciu i Życzymy smacznego Jajka :lol:

Posted

Wczoraj mała Nelka przeszła operację oczka i od razu sterylizację. Jeśli chodzi o oczku to wspaniały lekarz dr Garncarz odwinął jej dolną powiekę. Teraz już będzie Nelcia domykała oczko i juz nie będzie tak ropieć. Jest dziś troszkę zaczerwienione, ale nie sprawia wrażenia, żeby ją bolała. Jeśli chodzi o sterylizację, to chyba troszkę ją wnętrzności bolą.
Nelcia została przez dr Garncarza, Pani anestezjolog wychwalona, że dzielna jest, bardzo dobrze zniosła narkozę i że wspaniały psiak.
Maleństwo od wczoraj cały czas leży, bo ma założony kołnierz, który bardzo ją denerwuje. Co próbuje się poruszyć, to na coś wpada. na dworzu trzeba ją prosić, żeby się poruszała trochę. Co powąch, to na chwilę zamiera, bo kołnierz zaczepia się o trawę. Niestety ma jeszcze przed sobą 9 dni w kołnierzu, a 14 zdjęcie szwów. jeśli chodzi o apetyt, to pozazdrościć. Wcina wszystko jak leci. kochane maleństwo.
Zaraz spacerek.

Posted

Neluszka już ma szwy zdjęte. Oczko wygląda pięknie, gorzej z miejscem po sterylce, bo zrobił się odczyn po szwach, ale smarujemy i sie szybko zagoi.
Humorek dopisuje dziewczynce. wczoraj po raz pierwszy odkąd jest u nas, cały dzień spędziła na świeżym powietrzu. Popatrzcie na szczęśliwego psiaka:

CIECHANOWSKA MAFIA:evil_lol:

• 3 weeks later...
Posted

No to drogie Cioteczki, mała Nelka ma za sobą pierwszy spływ kajakowy rzeką Wdą. Dzielnie zniosła minusowe temperatury, śpiąc pod namiotem, dzielna była w kajaku, oczywiście dopiero wtedy , gdy została przeniesiona do mojego kajaka i gnieździła się w nim ze mną i z Kuflem. próby płynięcia oddzienie kończyły się płaczem, bo jak tylko usłyszała mój głos lub mnie zobaczyła, to robiła próby ucieczki z kajaka, ale czujne oko mojej kuzynki nie pozwoliło jej na to.
No cóż Nelcia to bardzo dzielne dziewcze. W nocy spała pod śpiworkiem u kuzynki, nawet jej noska nie było widać, tak bardzo było zimno. dziś po powrocie dochodzi do siebie i odpoczywa.