A&L Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 (Odpukać) Bardzo dobrze! Zachowuje się normalnie, jest wesoła, chętnie się bawi i w ogóle super. Zmiana jest jeszcze widoczna, ale duuuużo mniejsza, niż na początku :) Niestety trochę przytyła, ale będziemy z tym walczyć ;) Quote
A&L Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Nie wiem czy czytałyście, a polecam i tym za i tym przeciw http://akiline.pl/psim_nosem/?p=16 Quote
taxelina Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='A&L']Nie wiem czy czytałyście, a polecam i tym za i tym przeciw http://akiline.pl/psim_nosem/?p=16 Ja to znam i zgadzam sie z tym ;) Quote
A&L Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Ja też, w 100% Wszystko się zgadza. Fajnie, że jest chociaż jeden hodowca, który potrafi przyznać, że r=r to banał. Quote
Misia&Ruby Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Czytałam ten artykuł :) Popieram całą duszą i sercem r=r, ale muszę przyznać autorowi artykułu rację. Bardzo wkurza mnie twierdzenie "piesek z rodowodem zawsze będzie piękny i zawsze będzie zdrowy, bo jego rodzice też są zdrowi, byli przebadani". Super by było, gdyby rodowód dawał 100%-centową gwarancję, że pies nigdy nie zachoruje... Tylko bardzo szkoda, że autor nie przytoczył w artykule sprawy psów w schroniskach, co powinno być w nim uwzględnione. Bo wpadnie jakiś laik, przeczyta i dojdzie do wniosku "o, co mi z tego rodowodu, kupię sobie psa bez, bo na to samo, a nawet i na lepsze mi wyjdzie". Quote
Yuveza Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 hehe tak myslałam że znajdziesz ten banerek ;> tak wgl. to pisze hodowla bordziaków :loveu: Quote
cockermaister Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='A&L'](Odpukać) Bardzo dobrze! Zachowuje się normalnie, jest wesoła, chętnie się bawi i w ogóle super. Zmiana jest jeszcze widoczna, ale duuuużo mniejsza, niż na początku :) Niestety trochę przytyła, ale będziemy z tym walczyć ;)[/QUOTE] bardzo się ciesze,ze z Lenką już lepiej ;) a artykuł bardzo fajny Quote
A&L Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='Misia&Ruby']Czytałam ten artykuł :) Popieram całą duszą i sercem r=r, ale muszę przyznać autorowi artykułu rację. Bardzo wkurza mnie twierdzenie "piesek z rodowodem zawsze będzie piękny i zawsze będzie zdrowy, bo jego rodzice też są zdrowi, byli przebadani". Super by było, gdyby rodowód dawał 100%-centową gwarancję, że pies nigdy nie zachoruje... Tylko bardzo szkoda, że autor nie przytoczył w artykule sprawy psów w schroniskach, co powinno być w nim uwzględnione. Bo wpadnie jakiś laik, przeczyta i dojdzie do wniosku "o, co mi z tego rodowodu, kupię sobie psa bez, bo na to samo, a nawet i na lepsze mi wyjdzie".[/QUOTE] Ja nie popieram r=r, bo jego założenia są śmieszne i nierealne. Myślę dokładne tak, jak napisane jest w artykule. Nie mówię, że kupowanie psa z papierami jest bez sensu, bo to nieprawda. Podobnie jak kupowanie psa bez papierów (z dobrego domu, co można sprawidzić i jest realne. Z resztą z takiego domu kupiłam Lenkę) nie jest moim zdaniem oznaką idiotyzmu. Tak samo jak doprowadza mnie do szewskiej pasji nazywanie każdego człowieka, który rozmnaża psy bez rodowodu pseudohodowcą. A Ci którzy hodują papierowe psy, a traktują je gorzej niż Ci, co hodują bez rodo sa już ok. R=r wymyśliła jakaś fundacja, a hodowcy sprytnie to wykorzystali. A z resztą nie będę się rozpisywać jak chcecie poznac moje poglądy, przeczytajcie artykuł. Myślę dokładne tak samo. [quote name='westie_justa']hehe tak myslałam że znajdziesz ten banerek ;> tak wgl. to pisze hodowla bordziaków :loveu:[/QUOTE] Nie chciałaś mi zrobić banerka, to sobie wzięłam tamten :P A co do hodowli, to wiem, że borderów i jakbym chciała takiego kupić, to juz wiem z jakiej hodowli :D [quote name='cockermaister']bardzo się ciesze,ze z Lenką już lepiej ;) a artykuł bardzo fajny[/QUOTE] Też się cieszę :) Quote
kaskaSz Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='A&L'](Odpukać) Bardzo dobrze! Zachowuje się normalnie, jest wesoła, chętnie się bawi i w ogóle super. Zmiana jest jeszcze widoczna, ale duuuużo mniejsza, niż na początku :) Niestety trochę przytyła, ale będziemy z tym walczyć ;)[/QUOTE] Świetne wieści, oby tak dalej! Quote
A&L Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Kasia też się bardzo cieszę, mam nadzieję, że to już koniec tej wstrętnej choroby! DZIEWCZYNY POTRZEBNA JEST POMOC! PROSZĘ, CHOCIAŻ ZAJRZYJCIE: http://www.dogomania.pl/threads/215637-Skazana-na-powoln%C4%85-%C5%9Bmier%C4%87-%C5%82ysa-udr%C4%99czona-suczka-potrzebna-pomoc!?p=17755305#post17755305 Quote
Aleksa. Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 ja ciągle podczytuje, ale siedzę cichutko. :) nadal trzymam kciuki. :) Quote
Monika_tbg Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Witam:) przypadkiem znalazłam galerię Lenki, jest przecudowna:loveu: przestudiowałam całą historię choroby małej, kłótnie o r=r, i co mogę napisać, życzę duuużo zdrówka dla ślicznotki!:loveu: a na temat r=r każdy ma chyba swoje zdanie i tak niech zostanie, w tym temacie można rozmawiać i rozmawiać:) Pozdrawiamy, i zapraszamy do naszej dziś utworzonej galerii :) Quote
A&L Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Dziękujemy :loveu: No tak r=r to temat rzeka, bardzo kontrowersyjny, więc dużo kłótni z niego wychodzi - niestety... Zaraz wpadnę do Was :) Quote
Soko Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Wciskam ten banner w Twoim podpisie i się zastanawiam gdzie ta galeria? Mój geniusz nie zna granic ;p Lenka jest przepiękna, bialusia i wygląda jak nasza znienawidzona koleżanka z osiedla :D ale właścicielki też za sobą nie przepadają, więc może z Lenką byśmy się lepiej dogadały ;d Quote
A&L Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Gratuluję, że udało Ci się jednak tutaj trafić :D Suńki pewnie czują, że pańcie się nie lubią i dlatego ta cała nienawiść między psiakami :) Quote
Soko Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Ja mam w ogóle dość mało towarzyskiego psiaka, no ale o ile możemy minąć wszystkie psy, to tej nigdy.. chociaż u owej koleżanki to jest agresja smyczowa, bo jak jest luzem, to na nikogo nie szczeka :) Quote
A&L Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 Moja sunia też nie specjalnie się interesuje psiakami, no chyba że jakimiś dużymi typu bernardyn sąsiadów. Jak koło niego przechodzi włącza jej się taka agresja, że czasami się śmieję, że gdyby była luzem, to by go zagryzła :D Quote
A&L Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 [quote name='cockermaister']Hej ;) :bye: co u was ??[/QUOTE] Coraz lepiej ;) Myślę, że niedługo trzeba będzie zorganizować jakiś spacer ;] Quote
cockermaister Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='A&L']Coraz lepiej ;) [/QUOTE] bardzo się ciesze i oby tak dalej :) Quote
Yuveza Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='A&L']Nie chciałaś mi zrobić banerka, to sobie wzięłam tamten :P A co do hodowli, to wiem, że borderów i jakbym chciała takiego kupić, to juz wiem z jakiej hodowli :D[/QUOTE] Nie ówilam ze nie chce, tylko naprawde oststanio nie mam czasu a jeszcze musze sie zająć Twoim Kalendarzem. Ja też wiem z jakiej hodowli ale nie jest to Aki Line ale także świetna:D! Quote
A&L Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='cockermaister']bardzo się ciesze i oby tak dalej :)[/QUOTE] nie dziękujemy ;) [quote name='westie_justa']Nie ówilam ze nie chce, tylko naprawde oststanio nie mam czasu a jeszcze musze sie zająć Twoim Kalendarzem. Ja też wiem z jakiej hodowli ale nie jest to Aki Line ale także świetna:D![/QUOTE] oj no wiem przecież ;) Swoją drogą jak idzie ten kalendarz, bo ciekawa jestem bardzo co stworzyłaś :D Quote
Yuveza Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 nooo stworzyłam cos... :siara: ale nie wiem czy to to:roll: w ogóle to dość długi czas nie miałam w ogóle pomysłu ale musiałam w końcu zrobić to kwiecien na razie http://img850.imageshack.us/img850/5203/lenakwiecienrgbnapiss.jpg Quote
A&L Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Justyś podoba mi się :) Tylko ten 16 to miał być zaznaczony w maju, nie w kwietniu ;) I tak sobie myślę, że tło kalendarza mogłoby być w kolorze. Wtedy fajnie by ta mordka Lenki wyglądała, jak myślisz? Może ten turkus tylko taki jaśniejszy jak są te takie jakby przetarcia. Albo jakiś kremowy kolor. Jak uporasz się jeszcze z tym majem, to pożyczę od siostry aparat i porobię jakieś zdjęcia :) Quote
Recommended Posts