Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam wszystkich serdecznie :)

Krótko się przedstawimy :)
Ja nazywam się Angelika, mieszkam w Poraju k.Częstochowy, ale często bywam i do niedawna mieszkałam w Zgierzu k.Łodzi.
Moje małe cudo, któremu poświęcona jest ta galeria ma na imię

Lena

Urodziła się 16.01.2011 r.

[SIZE=3]Ze mną jest dokładnie od moich urodzin, czyli od 06.03.2011 r.

Teraz zapraszam do oglądania zdjęć ;)

Edited by A&L
  • Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja przeważnie wrzucam przez imagine shock`a ale on czasem sie zawiesza wiec musisz znaleźć iny program. Zmienic rozmiar zdjęcia do mac 640x480 i skopiowac link zdjęcia. Następnie juz w polu do wpisywania wiadomosci na dogo wpisujesz i ogotowe :)

Posted

ehm..ehm...
Próba ;d
Zacznę od początku, bo byłam w stałym kontakcie z Panią od której kupiłam Lenię, odkąd moja mała skończyła 2 tygodnie :)

Któryś z tych żuczków, to Lenka :)

Posted

Dziękuję Ci ślicznie Dominiko :)
A więc zdjęcie, które wstawiła Pieseczkowa, to pierwsze zdjęcie Lenki jakie widziałam :) Małe robaczki :loveu:

Posted

Coraz starsza Lenia, jeszcze w starym domku :)

a to moje ulubione zdjęcie którejś z sióstr mojej małej. Wyszła tutaj jak kot ze Shreka :lol:

kilka dni przed przyjazdem do mnie :)

to moje ulubione zdjęcie Leniuszki:loveu:, niestety beznadziejnej jakości, bo robione telefonem

Posted

Niestety zaczną się teraz zdjęcia słabej jakości, bo zgubiłam gdzieś ładowarkę od aparatu i wszystkie zdjęcia robię telefonem, muszę się w końcu zebrać i kupić nową ładowarkę...

pierwsze dni w nowym domku :)

Posted

a ja rosnę, i rosnę... :D

pierwsza kąpiel, mój mały szczurek ;d

a tutaj już po wizycie u groomera, która okazała się (według mnie) katastrofą :angryy:

Posted

sorry za zielone oczy, ale nie chciało mi się już przerabiać, tutaj Nenucha jest po wielkich biegach po górkach z piasku, dlatego taka żółta ;)

Na dzisiaj już koniec :) Jeżeli ktoś mnie odwiedza, zachęcam do komentarzy - jestem nowa i chciałabym się z Wami wszystkimi zapoznać :)

Posted

Słodki maluch jak nie wiem co :) co do wyglądu trudno mi powiedzieć bo fotki nie bardzo pokazują plecki . Jedynie do czego mogę sie doczepić to do takiej wczesnej kąpieli. Szczeniaków się w ogóle nie kapie a jak juz zachodzi potrzeba to lepiej w mące ziemniaczanej :)

Posted

Lena jest piękna:D
jest z hodowli?
i... była po trymowaniu czy goleniu, przód mi się podoba, ma ładną obróżkę też, zazdroszczę szczeniorka:D

Posted

Pieseczkowa: uwierz mi, że nie było wyjścia z tą kąpielą - Lena wytarzała się w glinie :D Co do pleców, to są widoczne na przed ostatnim zdjęciu.

westie_justa: Niestety Lenka nie jest z hodowli ;/ a dlaczego, wytłumaczyłam w wątku "poznajmy się". Zrobiłam błąd, że nie kupiłam piecha z papierami, ale i tak dla mnie Leniucha jest najkochańsza i nigdy bym jej nie zamieniła na innego psa. Mam zamiar za to kupić jej siostrę :D Ale to dopiero jak małą "odchowam". Może za jakiś rok. Wtedy na pewno będzie sunia z papierami, a co do hodowli, to mam nadzieję, że mi pomożecie, bo na pewno będę chciała pieska po super rodzicach :)
Małą była podobno trymowana. Mi właśnie przód się nie podoba. I główkę ma za krótko zrobioną według mnie.

Posted

Moja Dotucha też nie jest z hodowli... zrobiłam także błąd (zaraz przeczytam Twoją historie) ale wtedy papiery jeszcze jak to mówili rodzice nie potrzebne i nawet nie pomyślałam że psa bez papierów nie można nazwać rasowcem.... zazdroszczę że będziesz miała drugą sunię i to z papierami...:/ ja mam kochana Dotke a chciałabym mieć jeszcze drugiego psa papierowca z dobrej hodowli, ale przeszkoda jest taka że mamy jeszcze dwa kundle podwórkowe nie taki małe..... i to jeszcze "wychowane".. tak.... no wiesz... a mi trudno chociaż bardzo się staram je jeszcze trochę nauczyć zachowania, Axel (mix amstaffa) jest nauczony sztuczek bo ja mając 8 lat on był szczeniakiem uczyłam go ale wychowaniem żywieniem itp.. zajmowali sie rodzice, już nie mówiąc o Sarze która teraz ma 11 lat, ale nie jest taka narwana, chociaż, nawyki zachowawcze pozostały i nie zawsze się słucha...

co do obcięcia Leny, to i tak dobrze ja z moją Dotką pierwszy raz poszłam na trymowanie po skoczeniu jej roku, a później goliłam, w ogóle nie wiedza... nie wiedzieliśmy że będzie trzeba chodzić do fryzjera z nią (porażka)
Mi u Leny się podoba taki przód, ale mogła by mieć zostawiony taki jakby grzebień na dole klatki piersiowej żeby nie było takiego łysego;) jest młoda więc odrośnie i będzie lepiej, możesz przecież iść z nią do fryzjera nie zostawiając jej;)

Posted

Mi też wszyscy wpajali, że to bzdura kupować psa z papierami, że to potrzebne tylko jak się chce mieć hodowle, że nie ma różnicy między psem z papierami i bez ;/ Nie wchodziłam na fora, bo wiem jak opiekować się Westem (mama mojego chłopaka ma sunie, poza tym przeczytałam książkę). Dopiero jak kupiłam Lenkę i czegoś nie wiedziałam, weszłam na forum i poczytałam o różnicach, ale wtedy było już za późno... Ja bym bardzo chciała drugą sunię, ale też nie wiem jak to wyjdzie, bo jestem na etapie usamodzielniania się i nie wiem, czy za ten rok gdybym kupiła malucha, będzie kto miał się nim zajmować jak ja będę w pracy. Teraz ma się kto Lenią zajmować, ale nie wiem co będzie za rok, bo u mnie to różnie, może mi jakiś pomysł strzeli do głowy i się gdzieś znowu przeprowadzę... Lenka ma bardzo ładnego ojca, który jest po rodowodowych rodzicach i póki co jest do niego bardzo podobna. Mam nadzieję, że wyrośnie na piękną dziewczynę :) Z resztą - widziałam mnóstwo psów rasowych, które były brzydsze od tych w typie... A powiedz mi jeszcze jak robisz ten banerek, co Ci się wyświetla pod każdym postem (galeria Doti)? Też bym sobie taki trzasnęła jak mi powiesz jak ;d
Co do obcięcia - jest młoda i właśnie dlatego jestem strasznie zła, bo podobno pierwsze trymowania są najważniejsze.

Guest papillonek
Posted

Witamy się po raz pierwszy :buzi:
Bardzo fajna galeria i sporo zdjęć macie :cool3:
Na tym zdjęciu widać jak Lenka śmiesznie przekręca głowę:http://imageshack.us/m/846/2020/ghghdghdghdhddg.jpg kiedyś Maja też ak robiła,ale teraz jakoś się tego oduczyła :evil_lol: U westów najbardziej podobają mi się ogony -anteny,chociaż beagle mają takie same :lol: Pozdrawiamy i zapraszamy do siebie :cunao:

Guest papillonek
Posted

A&L napisał(a):
Z resztą - widziałam mnóstwo psów rasowych, które były brzydsze od tych w typie...

No ,wiesz możesz się tak usprawiedliwiać i uspokajać sobie sumienie,ale porównaj sobie wystawowego westa,a westa z pseudo...

Posted

świeża porcja zdjęć ;)

tutaj Lenka odpoczywa po spacerze, w swoim ulubionym miejscu do leniuchowania (schodach) :)

Lenka uwielbia szczekać na wszystko, co się rusza za oknem ;D