taxelina Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 a tych nie zmiejszalas? bo normalnie to zdjecia sa po 3000x2000. zmiejszac mozesz w darmowych graficznych np ifran view Quote
Kasi i Lena Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 ja swoje wstawiam przez http://profile.imageshack.us/ i tam jest opcja żeby zmniejszać od razu przy wgrywaniu. Quote
rashelek Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Nie musisz ich zmniejszać w programie. Podczas uploadu wybierz na danym serwerze odpowiedni rozmiar (na imageshack i tinypicu to message board 640x480) i się sam rozmiar dostosuje :P Quote
A&L Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Zmniejszałam w irfan view, bo w ogóle przez image shacka nie chciały przejść, ale zapomniałam ustawić tej opcji, że mają być takich rozmiarów jak do wiadomości na forum. Nie będę ich teraz zamieniać, może moderatorzy mi przebaczą :P Quote
kaskaSz Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 http://img851.imageshack.us/img851/517/kdkdkdkdkddkdkkd.jpg piesek krzywe-uszko :) Quote
A&L Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Mam nadzieję :D Kasia jednym uchem słuchała mnie, a drugim odgłosów z ulicy :P Quote
Aleksa. Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 http://img836.imageshack.us/img836/7730/qqqqqqqqx.jpg cudnaaa.:loveu: Quote
kaskaSz Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Skąd ja to znam :D Zawsze staram się mówić coś interesującego, żeby Foxi nadstawił 2 uszka, np. idziemy na spacer, gdzie jest kotek, szukaj kotka :D Zawsze się na to nabiera. Quote
A&L Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Olu dziękujemy :) Kasia Lena jeszcze nie reaguje na takie zwroty, no chyba, że na "Lena, masz" :D Wtedy od razu jest wpatrzona we mnie jak w obrazek :P Quote
Yuveza Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Śliczne nosski a po fryzjerze pieknie wyglada:D Quote
cockermaister Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 http://img710.imageshack.us/img710/6904/ffffffffffffffffffw.jpg śliczna :loveu::loveu: Quote
A&L Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Dziękujemy :) Justyna jak tam Ci idzie kalendarz? ;) Quote
Guest papillonek Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Cainy mi się też podobają i są bardzo podobne do westów,tylko kolorowe ;) A już rozglądałaś się za hodowlą? Quote
A&L Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 I właśnie to mi się w nich podoba :) Podobne i podobno żywsze, bardziej skoczne, czyli super :D Rozglądałam się i mam już upatrzoną, ale zobaczymy jak to wyjdzie :) Quote
Natalia&Cody Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 A&L napisał(a):U nas nieźle :) Ostatnio Lenka była chora (pisałam o tym chyba na poprzedniej stronie, albo 2 strony temu), ale na całe szczęście już jest dobrze. Nauczyłyśmy się kilka sztuczek, ale ostatnio mam lenia i brakuje mi cierpliwości ;/. Albo ja coś robię źle, albo za szybko się zniechęcam, bo nie mogę Lenki nauczyć tego, czego bym chciała. Poza tym Lena jest już dorosłą kobietą (dostała cieczki) :D. A tak ogólnie, to chyba zdecydowałam się jakiej rasy będzie mój kolejny psiak :) A co tam u Codyego? ;) Dobrze, że się wyleczyła i życzę jej zdrówka ! :) Mam podobnie z tymi sztuczkami, ale czasami wezmę się w garść i w końcu po jakichś 15-20 minutach załapię, chociaż zazwyczaj wie już o co mi chodzi po jakichś 5 minutach. Wydaję mi się, że ten mój zwierzak bardzo szybko się uczy. Jak czytałam te wszystkie książki i w internecie różne wypowiedzi to zawsze myślałam, że będzie to trwało dłużej, bo wiadomo najszybciej nauczy się szczeniak, ale on siad nauczył się w 10 minut jak miał trochę ponad 2 miesiące. Czyli Lenka będzie miała przyjaciele, bądź przyjaciółkę. ;p U Codyego nawet dobrze. Czekamy, aż baran zniknie. Wieczorem wychodzimy pobiegać, nie biorę go zawsze, bo czasem idziemy na spacer na łąkę, gdzie Cody biega ze zgrają psiaków(raz się zebrało ponad 15 psów)czasami nawet 2 godziny, także potem na jogging go nie biorę, bo bym go chyba na śmierć zamęczyła, a ponad godzina zabawy z psami mu wystarczy. ;) Quote
Pieseczkowo Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 To ja się cieszę,że padło na Cairna :) Na szczescie na wystawach przeważnie są gdzieś obok to będziemy się widziec :P Quote
Misia&Ruby Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 O, super, że będzie drugi psiak :) Cairny są super. Nad morzem był jeden (nie wiem, jak nazywają się umaszczenia u cairnów, ale ja bym to nazwała srebrno-niebieskim), był szalony ^^ A jaka hodowla na oku? ;) Quote
A&L Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 Fajnie, że Cody się szybko uczy ;) Lena będzie miała przyjaciółkę - to jest akurat pewne :D Dominika, ja też się cieszę, będziemy się dopingować :D Misia niestety jeszcze sobie poczekam z rok, zanim do nas dołączy :( Jeżeli chodzi o hodowlę, to póki co jestem przy Grandiflorze, zależy mi bardziej na dobrej hodowli niż na jakiś super utytułowanych psach i myślę, że ta hodowla jest super, ale mam czas, więc zobaczymy jak to wyjdzie :) Quote
Kisses Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Wpadłam :D Ale fajniutka mała biała :loveu: Quote
Misia&Ruby Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 A&L napisał(a): Misia niestety jeszcze sobie poczekam z rok, zanim do nas dołączy :( Jeżeli chodzi o hodowlę, to póki co jestem przy Grandiflorze, zależy mi bardziej na dobrej hodowli niż na jakiś super utytułowanych psach i myślę, że ta hodowla jest super, ale mam czas, więc zobaczymy jak to wyjdzie :) Lubię takie podejście :) Wiele razy spotkałam się z takim myśleniem "kupię sobie pieska po super, ekstra championach, to będzie śliczny"... A charakter to już sprawa dla takiej osoby nie istotna... Quote
A&L Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Też mnie wkurza takie podejście... Nie powiem, zależy mi na ładnym psie, bo kolejną suczkę chcę wystawiać, ale ważniejszy jest dla mnie charakter. Z resztą nie zawsze po interchampionach będą super psy. U cairna jest tylko taki problem, że zależy mi (na tę chwilę) na pewnym umaszczeniu. Pisałam już wcześniej o tym problemie, ale nie wiem czy czytałaś. W każdym razie - powiedzmy, że już się zdecyduję, wybiorę hodowlę, będę wyczekiwać miotu, urodza się szczeniaki i duuupa - nie ma suczki z takim umaszczeniem jakie mi się podoba. No a kupując psa, chciałabym już takiego, który będzie mi się podobał w 100%, bo np. te pszeniczne cairny są ładne, ale nie podobają mi się tak jak te, które podobają mi się straaasznieee :) Quote
Kasi i Lena Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 A jakie umaszczenie Ci się strasznie podoba? No chyba że to tajemnica;) Quote
A&L Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 http://www.westie.com.pl/boys/blacklb.htm o takie :loveu: Ciemne, ale z jasnymi "pasemkami" - takie podobają mi się najbardziej :) Quote
Recommended Posts