Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmm rozumiem. ja wiem, że u westów to całkowicie normalne i pożądane :) nie wiem, jakiej rasy jest Twój piesek, ale jeśli to np. mix, może odziedziczył taki kolor skóry po przodkach :) Z tego co wiem jest kilka innych ras o ciemnym kolorze skóry :) tak jak np chow chow mają prawie czarne języki, inne mają ciemną skórę :) taka uroda :)

Posted

Silky załatwimy to kiedy indziej, bo teraz jestem w pracy, później jadę do Łodzi na weekend i pewnie chłopak mi będzie marudził jak będę pół weekendu przed kompem spędzać :eviltong: Chyba, że znajdę chwilę, to podam Ci link :)
Kasiu tak jak napisała koleżanka :evil_lol: Co prawda na tym zdjęciu wygląda jakby był czarny, a aż taki ciemny nie jest ;) Lenka się nie obraża za zaśmiecanie galerii (ja też nie:eviltong:). I alekseyka ma rację Twoja Lenka przypomina cain teriera! Tylko większego. Nie mogłam sobie skojarzyć jaką mi rasę przypomina i już wiem :lol:.

Posted

Dzięki za wyrozumiałość;) Nasz brzuszek też nie jest czarny tylko taki właśnie szarawy.
Według psiej fryzjerki (którą poradziła Pieseczkowo w innym wątku u której byłam po poradę w sprawie sierści Leny) Lena jest mieszańcem terriera. Pani była zaskoczona jej sierścią że nie różni się wiele oprócz koloru oczywiście od sierści westa.

A tak że by nie było całkiem nie na temat. Widzę że Lenka z Tosią/Tolą? całkiem fajnie bawi. Super że się dogadały, widzę po moich dziewczynach że jest fajnie i wesoło jak się we dwie wściekają;)

Posted

Widać ewidentnie, że ma coś z terriera :) Mój kolega ma baaaardzo podobnego kundlika, jak Lena - jakbym nie wiedziała, to byłabym pewna, że są siostrami! Ta suczka też ma dość twardą sierść/włos i jest baaardzo żywa :D
Tak, Lena super dogaduje się z Tosią :) Bardzo mnie to cieszy. Chciałam wrzucić filmiki z ich wspólnych zabaw, ale jestem gamoniem i nie umiem :P Ale wrzucę na pewno, tylko kiedy indziej ;) Właśnie dlatego chciałabym mieć 2 psiny - żeby miały towarzystwo :)

Guest papillonek
Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Dzięki za wyrozumiałość;) Nasz brzuszek też nie jest czarny tylko taki właśnie szarawy.
Według psiej fryzjerki (którą poradziła Pieseczkowo w innym wątku u której byłam po poradę w sprawie sierści Leny) Lena jest mieszańcem terriera. Pani była zaskoczona jej sierścią że nie różni się wiele oprócz koloru oczywiście od sierści westa.

A tak że by nie było całkiem nie na temat. Widzę że Lenka z Tosią/Tolą? całkiem fajnie bawi. Super że się dogadały, widzę po moich dziewczynach że jest fajnie i wesoło jak się we dwie wściekają;)

A może zetnij ją na caina???

Posted

papillonek napisał(a):
A może zetnij ją na caina???

Właśnie! Zrób to, proszę, proszę! :evil_lol:

ania90
-póki co, musisz poczekać :eviltong:

Dziewczyny, mam pewien problem, o którym wcześniej zapomniałam Wam powiedzieć - Lena ma ciągle suchy i ciepły nos :-( I to nie od kilku dni, tylko odkąd jest u mnie... Oczywiście byłam z tym u weta, który powiedział, że wszystko jest ok, bo Niunia ma odpowiednią temperaturę i suchy nos wcale nie jest zawsze oznaką choroby. Co Wy o tym myślicie?

Posted

A&L napisał(a):
Właśnie! Zrób to, proszę, proszę! :evil_lol:

ania90
-póki co, musisz poczekać :eviltong:

Dziewczyny, mam pewien problem, o którym wcześniej zapomniałam Wam powiedzieć - Lena ma ciągle suchy i ciepły nos :-( I to nie od kilku dni, tylko odkąd jest u mnie... Oczywiście byłam z tym u weta, który powiedział, że wszystko jest ok, bo Niunia ma odpowiednią temperaturę i suchy nos wcale nie jest zawsze oznaką choroby. Co Wy o tym myślicie?

Nana miała tak samo jak była szczeniakiem :) Czytałam, że szczeniaki mają suche nosy i nawet dorosłe zdrowe psy kiedy śpią :) A teraz Nana ma tak zimny i mokry nochal, że jak czasem dotyka mnie nim jak śpię to mam ciary :P

Posted

Dziewczyny ale Lena tak naprawdę wcale nie jest podobna do cairn terriera (tylko tak na zdjęciu wyszła). Jest większa, ma dłuższe łapy, klapnięte uszy. Nie widzę sensu ścinać ją na cairna o ile im się robi jakieś fryzury bo pooglądałam zdjęcia i to takie słodkie rozczochrańce są;)

A gdzie nowe zdjęcia słodkiej białej Lenki? Czekam niecierpliwie.

Posted

Uspokoiłyście mnie z tym nochalem :) Może jej przejdzie, jak dorośnie.
Kasiu oprócz uszu i wielkości, to według mnie bardzo przypomina cairna. Ja na Twoim miejscu spróbowałabym i ogolić i wytrymować - wtedy bedziesz miała pewność w jakiej fryzurce jej najlepiej. Może być też tak, że rzeczywiście najfajniej będzie wyglądała tak, jak teraz. Mi osobiście psy golone się nie podobają, dlatego namawiam Cię na trymowanko :D Co do zdjęć, to może koło poniedziałku, bo jesteśmy teraz w Łodzi, więc może porobię jakieś ;) Muszę kupić w końcu ładowarkę do aparatu, bo te zdjęcia z telefonu są do dupy ;/

Posted

Widzę, że jak nie wstawiam zdjęć, to już nikt o nas nie pamięta :mad: :lol:

Więc wstawiam:

A tak śpi mój potarganiec :loveu:

Posted

alekseyka napisał(a):

A serduszko wygląda jak adresówki z Kakadu ;)

bingo! :D

Nie dziękujemy za to zdrowie...

Posted

A ja właśnie szukałam zawsze kostki bez diamencików i nigdy nie było :)
Poszukaj, może są na allegro :) Albo można poprosić kogoś, żeby kupił i wysłał :) Pomijając już brak wzoru, który mnie interesował dla mnie trochę za drogo było w Kakadu, więc zamówiłam przez internet i też jest bardzo ładna :)

Nie dziękujcie broń Boże ;)

Posted

W jakiś większych zoologach powinien być, na allegro też są, ale mi się najbardziej podobał właśnie ten w kształcie serduszka z diamencikami i zaszalałam :eviltong:.
Nie pochwaliłam się wcześniej, a kupiłyśmy nowe szelki :cool3: Oto one :loveu::

Ładne, nie? :D