Jump to content
Dogomania

ZLOTY(Kami)-Pobity i pogryziony!..-MA CUUUDNY DOM! ... BISMARCK odszedl (*) (*) (*)

Recommended Posts

Posted

Też mi się podoba to z jęzorem-nie ma zębów z przodu i mu wypada.
Właśnie wróciliśmy ze spaceru-bo już mnie podtruwał gazami smrodek jeden, ale do lasu nie poszedł, bo przy sprzątaniu znowu znalazłam osikany mebel:shake: Duży pokój to chyba wciąż dla niego wyzwanie pod tym względem.
Teraz na kuraka czeka i już nie może wytrzymać;)
Cieplutkie pozdrowionka dla wszystkich:loveu: :loveu: :loveu:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Życzymy wszystkim wesołych i pogodnych świąt:loveu: -Bismarck ma już wyczyszczone tylnie łapki i z powrotem są białe-brudasek z niego straszny wcale ich nie myje:shake: Może teraz za królika robić;)

Posted

Bismarck dostanie dzisiaj szelki-bo ja już nie mam siły się z nim siłować. zresztą już raz mnie przewrócił, bo wskoczył na murek i pociągnął mnie za sobą:diabloti: A ostatnio widziałam ONka w szelkach i sobie pomyślałma, że to będzie najlepsze rowiązanie, bo na kolczatkę się nie skuszę.

Posted

Szelki uważam za hit:lol: Chodzi w nich super, nie ciągnie, nie wyrywa.Trochę mu się zakładanie nie podoba, ale co tam.Ma zielone do koloru smyczy i jest teraz kolorowym misiem:)W dodatku czyćsiutkim, bo wczoraj się kąpał. Dzisiaj jeszcze z nim idę, żeby mu na grzbiet nałożyła weterynarz specyfik na pchły i kleszcze, lepiej dmuchać na zimne niż potem zwalczać:)

Posted

Bismarck przytył-całe 2 kilo:crazyeye: . Wczoraj go ważyłam u lekarza, teraz juz mu kleszcze nie grożą:) Niuniek ma poprawę humoru na lepszą pogodę-tylko, że pańcia ma atak uczulenia i chyba na razie ograniczy mu przechadzki po lesie:-( . Właśnie zauważyłam, że zaczął łapy sobie myć-do tej pory to ja mu je szorowałam-czyżby nuda domowa psa dopadała? ale tak zawzięcie to robi:evil_lol:

Posted

No i zapomniałam napisać, że wczoraj spotkaliśmy super labradorkę, bardzo milusia i ona Bismarcka napadła- po pychu go lizała, kładła się obok niego, niuńka taka kochana, a ten mój głupol mało co w płot się nie wkomponował. Ale po dwóch minutach, jak już odeszliśmy to tak się cieszył-chyba mu mała dogoterapię zrobiła;)

Posted

Mam nadzieję, że w końcu przełamie się do psów-przynajmniej jakieś kontakty by nawiązał:razz:
A jak dostanę na skrzynkę to Wam prześlę foty Bismarcka w kąpieli:diabloti:

Posted

magda z. napisał(a):
Mam nadzieję, że w końcu przełamie się do psów-przynajmniej jakieś kontakty by nawiązał:razz:
A jak dostanę na skrzynkę to Wam prześlę foty Bismarcka w kąpieli:diabloti:

Czekamy niecierpliwie.....
Sprobuje to, ktore mi przeslalas na telefon , zaraz wstawic.

Posted

[quote name='Seaside']

A ja dostałąm zdjęcie psa kanapowca na komórkę :evil_lol:

A ja tez dostalam ..... i pokaze wszystkim !

Kurde, dobrze, ze Magda zawsze do Ciebie, Jagoda tez wysyla, bo te ostatnie zdjecia, ktore wklejalas, to ja przeciez juz wklejalam .... ZEZARLO :angryy: wszystkie moje posty wtedy ! A tyle czasu na to poswiecilam !:angryy:

Posted

Jeszcze chwilę temu zakopał się w mojej pościeli:diabloti: , ale nie zdążyłam zrobić foty. Wczoraj przeżyłam szał radości z okazji swojego powrotu, a dzisiaj rano tak się cieszył, że idziemy na dwór, iż mam teraz rękę przejachaną przez Bismarcka pazury-skacze na mnie:evil_lol: .
Jest okropnie z kleszczami, jak wrócliliśmy ostatnio z lasu to 3 z niego ściągnęłam-ale on już zabezpieczony to się nie wkręcają:razz:

Posted

Jestem tak podrapana na ręce jakbym w domu kota miała a nie psa, Bismarck w przypływie radości skoczył i zatrzymał się pazurami na mnie-10cm szrama;) dzisiaj rano koszulkę zakładam a on na mnie i na brzuchu też mam:shake: Bo się z nim czasami bawię, że go rękawami drażnię, więc jak widzi koszulkę to do zabawy startuje:diabloti:
Dzisiaj rano zakosił Hubertowi kolejną maskotkę-wszystkie jakie znajdzie zabiera do siebie do łazienki na kocyk. Ma już 4. Jest strasznie opiekuńczy, zawsze sprawdza ile jest, a jak ktoś przyjdzie to je pilnuje. W szale zabawy co prawda rzuca nimi, ale wydaje mi się, że jest zadowolony z ich posiadania.
Wczoraj mu kleszcza wykręcałam, chyba nie do końca działał ten specyfik, którym go uraczyłam u weterynarza, a ja nie dopytała ile dni czekać do pełnego sukcesu. Ale miałam stresa, ale jak się kręci w odwrotną stronę niż wskazówki zegara to wychodzi cały w ciągu kilku przekręceń.
A dwa dni temu miałam akcję-pies piszczyi gania do kuchni to pomyśłałam jeść chce, więc zaczęłąm kuraka odgrzewać. Biorę michę jego do mycia, a on jeszcze bardziej biega, do okna podskakuje. No to cieszy się, a on nagle bach i kupol na ścianie, ale masakra, dobrze, że farby zmywalne i szybko poszło. Ale ja za sprzątanie, a on na dywan znów. Było tragicznie, ale dostał smectę do jedzonka i przeszło. Nie wiem po czym tak, ale już się unormowało, mama mówi, że jak mnie nie ma to on sie denerwuje i ma rozwolnienie:shake:

Posted

Wczoraj byłam na Krępnicy-miejscowa żwirownia, psiak przejechał się samochodem:cool3: Na początku miał drgawki, bo sie bał, że go wywiozę, ale potem się uspokoił. Pobiegał sobie w spokoju:) Pozytywnie też musi kojarzyć takie podróże. Poza tym w lasku obok pochowałam Cenzora i w końcu go odwiedziłam, ale tam autostradę budują:crazyeye: Wycięli drzewa obok i chyba dalej tak będa robić:shake:

I teraz pytanie-czy ja mam głupi pomysł, żeby psiaka ekshumować i przenieść w inne miejsce, bo nie wyobrażam sibie, żeby za jakiś miesiąc rozjechali jego szczątki i porozrzucali:placz:

Posted

i ja bym przeniosla szczatki psiaka w inne miejsce, moze ktos inny uzna to za chore, ale w koncu to psi przyjaciel jest/byl, gryzlo by mnie sumienie gdyby tam pozostal... :(

Posted

dzięki dziewczyny za wsparcie. Jeszcze tylko główny kopacz ma lekkie opory, ale koleżanki mama przyniosła mi ze szpitala maski i rękawiczki, proponuje jeszcze płyn do dezynfekcji, chociaż mi się wydaje, że jak u nas zimy nie było to nie powinien byc straszny widok, bo tylko go w ręcznik zawinęłam, a trawka na grobie bardzo bujna rośnie.
Prześlę jeszcze na skrzynk fotki Bismarcka z kąpieli, ale tylko z komórki, bo nie chciałam go stresować dodatkowo.
Zbój jeden ostatnio powiedział mi, że już nie będzie dalej biegał za misiem i się postawił no i warknął na mnie-teraz już mu go nie zabieram jak nie chce;) strasznie osobiście do nich podchodzi, niech sobie je trzyma w końcu ma coś swojego. zresztą ja chyba i tak go już rozpuściłam-a taki przestraszony na początku był:shake:.
Coraz częściej na ulicy ogląda się za psami, jeszcze jakieś kolejne kilka miesięcy i zupełnie się zmieni;) ale nadal jest pieszczochem i kilka razy dziennie podchodzi na drapanko.
gentelmenem w budzeniu mnie już raczej nie jest, zaczynał od stukania nosem, a teraz mi głowę podnosi i pakuję się na łóżko od razu:eviltong:

Posted

ale on kochany!
i ja swojemu psu nie probuje odbierac jego zabawek, traktuje je bardzo osobiscie, oddaje jak sam chce, Saba tez sie juz nauczyla ktore zabawki sa jej a ktore Brutusa, tylko w kwestii miski podzial do niej nie dociera :shake:

Posted

Saba, jak chyba każda kobieta lubi sobie porządzić, więc co będzie wprowadzała podział misek;)
Wczoraj na kilka minut weszłam z Bismarckiem do lasu i już 2 kleszcze z niego ściągałam, masakrycznie ich dużo jest, szkoda zdrowia na takie spacery teraz, bo tylko problemy będą:shake:
Jeszcze muszę go nagrać jak się z miśkami rozprawia, czasami zachowuje się tak, jakby po raz pierwszy dane mu było takie zachowanie i jeszcze wszyscy się a tego cieszą i zachęcają go do dalszych wariacji:)

Posted

Alez piekny chlopak ! Moze nie wyglada na mlodzieniaszka, ale to jego zachowanie, ktore opisujesz, Magdusia - NIESAMOWITA ZMIANA !

Zaraz to zdjecie z misiem wkleje do
Metamorfoz !

Alez biedactwo .....:evil_lol: tak psine maltretowac ....:cool3:

No, ale zasluzyl sobie pozniej na ......