Jump to content
Dogomania

ZLOTY(Kami)-Pobity i pogryziony!..-MA CUUUDNY DOM! ... BISMARCK odszedl (*) (*) (*)

Recommended Posts

Posted (edited)

MOJ TELEFON - 0695 555 221

Zloty (na stronie schroniska KAMI ) - to psiak tak przerazony, ze ja jeszcze czegos podobnego nie widzialam !
Kuli sie na samo spojrzenie czlowieka i wciska w najdalszy kat !
Zostal, przez kochana Tami, zabrany wczoraj ze schroniska i umieszczony w hoteliku.
Udalo nam sie go wydostac po wielu ... tygodniach dopytywan o niego w schronisku oraz wciaz roznych informacjach na jego temat .....jedni mowili, ze jest... inni, ze go nie ma, ... a jeszcze inni, ze juz go dawno bardzo nie widzieli .... pies nam po prostu zniknal z oczu ! ! !
Wiec, kiedy Tami pojechala, zeby zabrac kolejne "psie nieszczescia" wziela rowniez duzego, zoltego, potwornie wystraszonego psa .... i dopiero po porownaniu zdjec ze zdjeciami ze strony schroniskowej ... okazalo sie, ze to nasz ... zaginiony KAMI ! Nie bylysmy do konca tego pewne, poniewaz na stronie schroniska widnieje w opisie informacja, ze pies ... nie ma ogona ... co okazalo sie nieoprawda ! Ma ogon, ale wciaz ze strachu podkulony i niewidoczny ...

Jest juz niemlody..... ale za to moze byc jeszcze ladnym psem ... mimo blizn i ran, ktorych ogromna ilosc pokrywa jego glowe i cale cialo. Na glowie ma podeszle krwia slady pobicia !
Na szyi - duza gnijaca rane, ktora mogla przerodzic sie w zakazenie i grozic najgorszym..... w ostatnim momencie nadeszla pomoc, gdyby nie to .... :shake: :-( .
Prosimy o pomoc w oplaceniu hoteliku - kazdy dzien tutaj to dla niego zycie ..... a kosztuje 10 zl.... to dla nas niewiele ... dla niego to wszystko, co posiada, bo ma tylko to ..... zycie !

Po wyjsciu z samochodu stal skamienialy ze strachu

Tu po wejsciu do hoteliku ( z wielkimi oporami - cofal sie i chcial uciekac ! ) znalazl sobie najodleglejszy kat w pokoju i tam pozostal juz az do chwili, kiedy odchodzilam ( ponad godzine ).

Kiedy wszyscy wyszli, odwazyl sie wysunac lepek i zaczal jesc .... a moze to tylko glod go do tego popchnal.....

Prosimy ! Pomozcie nam w oplacie hoteliku - on nie mogl pozostac w schroniskowej klatce ani chwili dluzej - to byla dla niego smierc !

KAMI ma na AFN skarpetke wspolna z innymi psiakami wyciagnietymi ze schroniska w Jeleniej Gorze :

Numer konta:
31 1140 2017 0000 4902 0527 0923
MultiBank

Dorota Romaniuk
Karabeli 4 m 97
01-313 Warszawa

nr konta dla przelewów z zagranicy
BREXPLPWMUL31114020170000490205270923

Z dopiskiem : " Psiaki z Jeleniej G."

Dziekujemy wszystkim darczyncom za podarowane Kamiemu ZYCIE !

Sa jeszcze pod nasza opieka : Luna, Tosia, Kuba, Omar, Niger, Sultan, Kasztan, Iga

Edited by zuziaM
piesio odszedl ....
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Psinko, juz jestes bezpieczny :-(

Na watku Luny pisalam o zalozeniu skarpety w AFN,
jednej i ogolnej na wszystkie nieszczescia :-( z Jeleniej
tak chyba bedzie najlepiej, wszystkie sa w tym samym miejscu,
wszystkie potrzebuja tej samej pomocy :-(

Posted

daisy napisał(a):
Psinko, juz jestes bezpieczny :-(

Na watku Luny pisalam o zalozeniu skarpety w AFN,
jednej i ogolnej na wszystkie nieszczescia :-( z Jeleniej
tak chyba bedzie najlepiej, wszystkie sa w tym samym miejscu,
wszystkie potrzebuja tej samej pomocy :-(

Jestem za!!!
Boże co za biedak :placz: :placz: :placz:
Jak go wypatrzyłyście????
Kochane dziewczyny :loveu:

Posted

:loveu: :loveu: :loveu: zlote dziewczyny!:loveu: :loveu: :loveu:

20 zlotych na dwa dni hoteliku wplace dzis...zawsze to cos, choc niewiele :roll: :roll: :roll:

a co z wetem?

Trzymaj sie Zlociutki !

Posted

ten pies MUSI miec dom - za to wszystko, co go do tej pory spotkalo!!!!!!

I wiecie co, przychodzi mi na mysl, ze on nie musi byc w starszym wieku, moze to sredniak 5-, 6-letni, zle zycie, zle jedzenie (jesli w ogole), no i wiekszym psow generalnie mordki szybciej siwieja...

ps
napiszcie czarno na bialym jak dla blondynki gdzie na niego wplacac...

Posted

Wpłaty na AFN

Numer konta:
31 1140 2017 0000 4902 0527 0923
MultiBank

Dorota Romaniuk
Karabeli 4 m 97
01-313 Warszawa

nr konta dla przelewów z zagranicy
BREXPLPWMUL31114020170000490205270923

Z dopiskiem: "Chudzina i inne z Jeleniej G."

Proponuję tak bo Chudzina już ma tam skarpetę i tylko z edytować trzeba.
Jeśli ktoś ma lepszy pomysł, poprawię.

Posted

jotpeg napisał(a):
ten pies MUSI miec dom - za to wszystko, co go do tej pory spotkalo!!!!!!

I wiecie co, przychodzi mi na mysl, ze on nie musi byc w starszym wieku, moze to sredniak 5-, 6-letni, zle zycie, zle jedzenie (jesli w ogole), no i wiekszym psow generalnie mordki szybciej siwieja...

ps
napiszcie czarno na bialym jak dla blondynki gdzie na niego wplacac...

Mam nadzieje, ze ktos mu da szanse i psiak - a wierzcie mi, ze jest uroczy... te wystraszone ale cudne oczy ! Roztkliwia bardzo i chcialoby sie go zaglaskac na smierc.... ale on nie pozwala - ze strachu sie kuli i ... chce zniknac :placz: ! Co oni mu zrobili ? ? ? ! ! ! :placz:

Dziekujemy jotpeg, kazdy grosik, to dla niego ... zycie.:Rose:

Bede w sobote u niunka i mysle, ze juz pozwoli chociaz na siebie popatrzec. Wyglada na madrego psiaka - W KONCU ZYJE NADAL - MIMO WSZYSTKIEGO ZLA, KTOREGO DOZNAL i zrozumie, ze czas krzywd, bolu, cierpienia, glodu ... juz za nim.... niech sie pozwoli pokochac..................a to juz dla naszej przyjemnosci.

Posted

zuziaM napisał(a):
Roztkliwia bardzo i chcialoby sie go zaglaskac na smierc.... ale on nie pozwala - ze strachu sie kuli i ... chce zniknac :placz: ! Co oni mu zrobili ? ? ? ! ! ! :placz:

Nikt nie zaglada do tego biedactwa ..... byl samotny i nadal ma pozostac ... ? ? ? :shake:

Posted

Zaglądamy -ale chyba tylko my - "ludzie od Jeleniej" :(
Ja z doskoku, bo mam w domku kiepską syt do przyszłej środy :(
Zuziu - widziałyście wczoraj jamnisia?? Martwię sie bo podobno poszedł ze wzgl na łapkę do izolatki, a jakoś źle mi się to kojarzy :(

Posted

jotpeg napisał(a):
przelew poszedl.
kocham takie zolte psy :oops:
oby los byl dla niego laskawszy, i wszystko co zle juz za nim

:Rose:
agusiazet napisał(a):
Przeczytałam i pomogę, ale dopiero pi pierwszym, już nie mam kasy - przepraszam. Piesku trzymaj się!!!

czekamy do pierwszego

:cunao:
Dziewczyny i osoby z tymczasu na pewno zrobią wszystko żeby Złoty znów zaufał człowiekowi.

Posted

jotpeg napisał(a):
przelew poszedl.
kocham takie zolte psy :oops:

jotpeg - dziekujemy :loveu: ! Specjalnie od Ciebie bedzie extra smakolyk dla naszego Zlotego - nie tylko z wygladu - psiaka. Ja sie w nim tez zakochalam ! Przede wszyszkim dlatego, ze jest tak strasznie skrzywdzony, a jednoczesnie ... silny i przetrzymal to .... jakby wiedzial, ze pomoc przyjdzie .... madry psiak !

Posted

Dorothy napisał(a):
Zagladamy zagladamy.
wzielabym go na tymczas ale musze najpierw znalezc dom dla tego szczeniora lobuza ktory mi tu dorasta pod skrzydlami...

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32493&goto=newpost

Dorothy, mam nadzieje, ze to malenkie cudo ( :loveu: ) znajdzie szybciutko domek i jesli nasz Zloty chlopak bedzie jeszcze potrzebowal pomocy, bedziemy mogly na Ciebie liczyc - dziekujemy .... zagladaj do niego co jakis czas ... prosimy.

Posted

Cytat:
Napisał(a) zuziaM
jotpeg - dziekujemy :loveu: ! Specjalnie od Ciebie bedzie extra smakolyk dla naszego Zlotego - nie tylko z wygladu - psiaka. Ja sie w nim tez zakochalam ! Przede wszyszkim dlatego, ze jest tak strasznie skrzywdzony, a jednoczesnie ... silny i przetrzymal to .... jakby wiedzial, ze pomoc przyjdzie .... madry psiak !

no wlasnie, nie chodzi tylko o to, ze tak strasznie go skrzywdzono, tu na dogo wiekszosc psow ma smutne zycie za soba, tylko o to, ze madrosc taka z oczu mu patrzy...

Posted

Wejdzcie w ten link, prosze i ... wlasnie - przygladam sie temu zdjeciu KAMIEGO i ... JUZ NIE MAM TAKIEJ 100-PROCENTOWEJ PEWNOSCI; ze nasz ZLOTY , TO JEDNAK NIE KAMI ? ? ?
Na jednym zdjeciu widac jakby ogon.....:roll: .( kliknij tam na zdjecie, zeby powiekszyc )

http://www.jelenia.schronisko.net/adopcja372-5.html

Bardzo bym chciala, zeby tak bylo, bo to by znaczylo, ze Kami nie czaka jeszcze gdzies tam .... skulony ze strachu i bojacy sie wychylic nosek na zewnatrz ... albo, ze .... juz go nie ma ......:-( .