Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super rodzinka, Kajka najbardziej zachwycona najmłodszym jej członkiem - Miłoszem (lat 6) i najwyraźniej z wzajemnością :) Więcej napiszę wieczorem, bo mam teraz urwanie łba z tłumaczeniem...

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusia napisał(a):
Super rodzinka, Kajka najbardziej zachwycona najmłodszym jej członkiem - Miłoszem (lat 6) i najwyraźniej z wzajemnością :) Więcej napiszę wieczorem, bo mam teraz urwanie łba z tłumaczeniem...

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::iloveyou:

Posted

No jestem, bo wczoraj był naprawdę sądny dzień :shake:

Pewien chłopak mailował z Koosiek w sprawie Kai, ale potem zamilkł na tydzień. We wtorek dostałam od niego telefon (wytrwale dzwonił 3 razy aż w końcu mogłam odebrać), że całą rodziną chcieliby złożyć Kajci wizytę. I nawet się nie zająknął na wieść, że do nas trzeba spory kawałek dojechać! W środę punktualnie o 18-tej pod bramę zajechał samochód. Moje gagatki zamknęłam w domu, bo to w końcu Kajka miała być oglądana - tylko Lunie się udało umknąć z "łapanki" :razz: Rodzina się pojawiła w składzie: mama, starszy syn (tegoroczny maturzysta - to on do mnie dzwonił i, jak się później okazało, to głównie on wiercił mamie dziurę w brzuchu w sprawie Kajki;)), jego dziewczyna i najmłodszy członek rodziny - 6-letni Miłosz. Do kompletu brakowało trzeciego brata, który miał jakieś zajęcia i taty, który pracuje poza Warszawą i przyjeżdża tylko na weekendy.
Kajtek na widok tylu rąk do obgryzania i tylu osób zainteresowanych tylko nią, wpadł w AMOK!!!:evil_lol: Ale od razu jej uwaga skupiła się głównie na Miłoszu. Początki "przyjaźni" były trudne, bo Kaja skakała i drapała dziecko po gołych ramionach, ale po szybkim skonstruowaniu "bomby" z gazety udało się sytuację opanować :razz: Gdy tylko Miłosz wyciągał ręce w jej stronę, padała na plecy, żeby ją miział po puniu. A potem tu już się tylko ganiali - raz Kajka Miłosza, raz Miłosz Kajkę (o dziwo, Kajka padła pierwsza!!!!:crazyeye:). Mama zadała retoryczne pytanie "to co, jaka decyzja?", na które odpowiedź żadna nie padła - wystarczyły pełne politowania miny obu chłopców :diabloti: Miłosz chciał oczywiście Kaję zabierać od razu :eviltong: Trudno mu było wytłumaczyć słowo "procedury" i wtedy nagle zapytał "czy Kaja będzie mogła spać ze mną?". Odpowiedziałam, że jak najbardziej i z pewnością chętnie z tego skorzysta. I udało mi się przekonać Miłosza, że najpierw musi wymierzyć swoje łóżko i sprawdzić czy Kajka się tam z nim zmieści, a dopiero wtedy, we wtorek, przyjedziemy i przywieziemy Kajtka. No i musi pomóc mamie wybrać smyczkę, obróżkę, miseczki itp. Z listy zakupów dla psa skreśliłyśmy od razu z panią Beatą posłanko, bo po co wyrzucać pieniądze na coś, z czego pies nie będzie korzystał :eviltong:
Rodzina przez 12 lat miała sunię w typie boksera, która rok temu odeszła na raka. Mieszkają na Białołęce, w segmencie z niewielkim ogródkiem. Decyzja o kolejnym psie jest przemyślana. Państwo poczekali na wakacje, żeby dzieci miały więcej czasu dla psa (maturzysta już ma wolne aż do października :)). Wyjazdowe plany wakacyjne zostały zaplanowane już razem z psem.
Myślę, że wizyta PA będzie już tylko formalnością :lol:

Posted

Będziemy robić co w naszej mocy, żeby Ci ich dostarczyć :) Kajtek, myślę, będzie jedynie trochę tęsknił za psim towarzystwem, ale mam nadzieję, że z Miłoszem też nie będzie się nudzić :)

Posted

A nawet siostrzyczkę! :) Bo pani Beata przyznała, że Miłosz bardzo męczy rodziców o młodsze rodzeństwo - nie pasuje mu rola najmłodszego w rodzinie. I pani Beata uznała, że może jednak psiak zamiast siostrzyczki czy braciszka będzie lepszym uzupełnieniem rodziny :) Choć, mając trzech synów, baaaardzo cichutko marzy o córeczce :) No, to będzie miała! :)
A najwięcej śmiechu wszyscy mieli na wieść, że Kajka jest u nas nazywana amstafem, a na dogo była początkowo miksem boksera :) Poprzednia sunia Państwa - Mona - była właśnie bokserem (no, prawie - ale z pewnością bardziej niż Kajtek :))

Posted

A skoro już jesteśmy przy dobrych wiadomościach... Z mojego bazarku torebkowego dla Kai i boksia Kinga po połowie uzbierało się dla Kajtka 168,60 zł. Proszę o wpisanie do postu rozliczeniowego. Ostatnimi wydatkami na Kajciocha będzie szczepienie na wściekłość, które odbędzie się w drodze do nowej chaty i transport gangreny na Białołękę :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Ostatnimi wydatkami na Kajciocha będzie szczepienie na wściekłość, które odbędzie się w drodze do nowej chaty i transport gangreny na Białołękę :)

Cudownie!!!!!!!!!!!!!:)

Posted

Lili8522 napisał(a):
Cudnie że Mała ma domek :multi::multi::multi::multi:

Ma mieć :) Tak więc na razie bez ekstazy - poskaczemy we wtorek, gdy domek okaże się być w 100% TEN WŁAŚCIWY, bo na razie to mnie Kajtek po rękach i po kostkach gryzie :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Ma mieć :) Tak więc na razie bez ekstazy - poskaczemy we wtorek, gdy domek okaże się być w 100% TEN WŁAŚCIWY, bo na razie to mnie Kajtek po rękach i po kostkach gryzie :)

A to Kajtek rozrabiaka :evil_lol:
Okej to w takim razie będe skakać w wtorek :eviltong:

Posted

Kajtek chyba czuje pismo nosem, że niedługo się pożegnamy, bo od wczoraj się zrobiła jeszcze bardziej przytulińska :) Tylko sobie diablica nie pozwala kropelek do oczu zakraplać i mamy przy tym cyrk na kółkach (przy jej histerii!!!! :)) Ale to już niech się nowa ekipa martwi :) I od wczoraj mamy nową metodę karmienia wszystkich połykaczy karmy - po kolei, w zamkniętym pomieszczeniu. Pomogło! Kajtek wreszcie je powoli, a nie połyka w pośpiechu bez gryzienia! Mało tego - kładzie się, bierze miseczkę między łapki i się delektuje :) Powoli się pakujemy...

Posted

No, przyznam się, że mam nerwa... bo Kajkowa pani nie odbiera telefonu... Wysłałam sms-a... Na razie biorę przykład z Kajtka i staram się zachować spokój...

Widziałyście Ciotki śnieg w czerwcu?... Nie?... Kajtek zapewnia i takie atrakcje - oczywiście nie sama - odpowiedzialność jest jak najbardziej zbiorowa :)