Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wakacje! :) Tak jak przypuszczałam, p. Beata była "wyjechana" i złapałam ją telefonicznie gdy wracała do domu z długiej trasy, więc rozmawiałyśmy króciutko. Odezwę się za kilka dni. W telegraficznym skrócie:
- wszystko jest OK
- Kaya ma zapędy do rekultywacji ogródka, ale jest po części usprawiedliwiona, bo robi to pod hasłem "nornicom wstęp wzbroniony"
- przez ostatni czas była pod opieką Dziadka i starszego Syna - z powrotu reszty rodziny bardzo się cieszyła - wygląda na to, że za nimi tęskniła, czyli już zdążyła pokochać
- zachowuje się całkiem przyzwoicie - praktycznie nie zalicza wpadek ani z zachowaniem czystości ani niszczycielskich
- była z Panem na rybach... ale nie wiem z jakim skutkiem :)
- ponoć ma trochę zdjęć i p. Beata obiecała wysłać - na jednym z nich rzeczywiście jest podobna do... amstafa :)

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam maila od p. Beaty:

Pani Magdo,

Kaya się mocno rozkręca, trzeba mieć na nią teraz "oko" wariuje z synami i zaczyna podgryzać co się da...na dzien dobry lubi "przeżuwać" nasze ręce, utożsamiać zaczyna się też z terytorium bo i "odszczekuje" innym psom i zaczepia przez ogrodzenie na spaczerze...boi się jeszcze samochodów ale już nie panikuje jak wcześniej. Przylepa jest i kanapowiec choć prace typu "wykopki" w ogródku tez ją interesują ;))) Apetyt dalej służy także pilnujemy jej "diety".
Jutro wyjeżdżam na tydzień ale po powrocie postaram się przesłać jakieś fotki .

pozdrawiam,
Beata

• 1 month later...
Posted

Niespodzianka! Dostałam maila od p. Beaty!

Witam Pani Magdo,

Obiecałam, że się odezwę i choć trochę to trwało niniejszym to czynię...Dziś jeszcze bez zdjęć bo mąż zabrał mojego laptopa a tam mam zdjęcia więc prześlę je następnym razem.
Kaya juz nie taki Kajtek, podrosła choć to ciągle dzieciak, pierwsza do wygłupów i gonitwy w tą i z powrotem. Poczuwa sie już do obszczekiwania i odszczekiwania zachowując przy tym bezpieczną odległość. Byliśmy na działce i nie oddalała się od nas sama, pilnuje się nad wyraz dobrze choć suczka siostry usiłowała wyprowadzić ją na manowce /bo zazdrosna strasznie/ to sie nie udało...Kaya chce sie z nią bawić a tamta ciągle wystawia zęby, pogryzły się nawet dość ostro dwa razy ale Kaya nie odpuszcza i zaczepia kumpele, a to ją łapką ciapnie po głowie a to nosem dziubnie a to boczkiem odepchnie...ale czy przyjażń z tego będzie nie wiadomo.
W domu bez większych strat ale w ogrodzie gdzie więcej przebywa demolki nie dało się uniknąć, najpierw w ogrodzie dziury /ale nie mam kreta ani nornic /kopce ustąpiły miejsca dołom/ i okazało się, że z Kayą jak z dzieckiem jeśli jest cicho i jej nie widać to alarm bo coś psoci i właśnie tak rozgryzła system podlewania, rozczłonkowując rurki na mniejsze części i wgryzając sie nawet w system zasilający /na szczęście nie ma tam dużego prądu/. Wiele też psich zabawek nie było w stanie przetrwać jej zębów, nawet mocno skręcona lina zamieniła sie w strzępy. Nas też bardzo chętnie "przeżuwa" szczególnie na powitanie po nocy. Apetyt dalej rewelacyjny. Do samochodów i ruchu ulicznego już się przyzwyczaiła choć łomocząca ciężarówka powoduje jeszcze panikę. Jeśli chodzi o jazdę samochodem to tu bez zmian, nie lubi jeżdzić więc trzeba ją łapać i pakować no i dalej wymiotuje ale to chyba bardziej ze stresu. Pływakiem póki co nie jest, do wody nie ciągnie...poprzednia sunia była wręcz wodołazem.
Syn nauczył ją komendy siad, leżeć i podaj łapę. Na powitanie dalej skacze i siusia z radości....a śpi najchętniej w łóżku, nie chce zostawać sama, gdzie my tam i ona a do leżenia najfajniejszy jest dywan, legowisko choć fajne jakoś leży puste...

Uczymy sie siebie dalej...

Pozdrawiam serdecznie
Beata

[FONT=Comic Sans MS][FONT=Courier New] [/FONT]Teraz jeszcze tylko na zdjęcia poczekamy, żeby się przekonać jaka z Kajtka wyrosła Kaya :)[/FONT]

• 2 months later...
Posted

Niespodzianka!

[FONT=Arial][FONT=Arial]https://skydrive.live.com/?cid=5df77ca7d3529624&Bsrc=Photomail&Bpub=SDX.Photos&id=5DF77CA7D3529624%21154&sff=1[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]
i wieści: [/FONT][/FONT]obiecałam dawno zdjęcia Kayki przesyłam 3 choć nie takie najnowsze, wiele się nie zmieniła troszkę podrosła, sierść ciut inna no i dojrzała, ma pierwszą cieczkę więc sterylizacja za pasem.

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
nie mogę zobaczyć zdjęć:(

Niestety, widocznie link w miedzyczasie zostal zmieniony, mam tylko jedno zdjecie , moze uda mi sie je pokazac.

Posted

Wydoroślała i wypiękniała, prawda? To już nie żaden mały Kajtek, ale Panna Kaya! Właśnie dostałam najnowsze fotki. Ellig mnie trochę lubi, więc pewnikiem niedługo wstawi ;)

• 1 month later...
Posted

Nutusia napisał(a):
Dostałam wczoraj sms-a od Pani Beaty - Kaya już po sterylce i ma się dobrze.

Uffff... ;)

Cudownie, pozdrawiamy rodzinke Kayi i miniamy sunie:)