2411magdalenka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 myślałam, że będą jakieś lepsze wieści :( kurcze, nie wszyscy jeżdzą na wakacje.. dzieci (takie szkolne) mają wtedy czas.. świetny moment na przygarnięcie i wychowanie psa... bądźmy dobrej myśli! śliczne są i zdrowe, znajdziemy domki! Quote
savahna Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 U nas jeszcze nie jest najgorzej z adopcjami, ale oczywiście bez szału....:roll: Quote
Majka0010 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Litania Wigilijna Boże Ojcze, Panie Wszelkiego Stworzenia w tę noc Narodzenia Twego Syna prosimy Cię: od kopnięć od ciosów łopatą od razów kijami od przekleństw i pomstowań wybaw nas Panie... od głodu i zimna od wiatru i śniegu od skwaru i pragnienia wybaw nas Panie... od drutu kolczastego od łańcucha na szyi wybaw nas Panie... od okrucieństwa dzieci wybaw nas Panie... za nasze wykłute oczy za wybite zęby, połamane żebra i nogi rozpłatane brzuchy wybacz im Panie... Matko Boża, Opiekunko każdego bezdomnego stworzenia wstaw się za nami... za podpalone za uduszone za powieszone za zagłodzone za skatowane spływające krwią strzępy, co były zwierzęciem za zamęczone dla nauki, za wszystkie ofiary ludzkiego bestialstwa módl się o Pani... za skomlące z trwogi za jęczące z bólu za pragnące miłości za umierające w męce módl się o Pani... Opiekunów, co dom dzielić beda z nami i chleb i posłanie i dzień swój każdy, po nasze skonanie racz dać nam Panie... ugaś pragnienie, ucisz cierpienie i miej nas w Swojej opiece W godzinie śmierci człowieka.... wybacz mu Panie. Krystyna Sroczyńska Przepraszam Panią Krystynę Sroczyńską - autorkę wiersza "Litania wigilijna" za okaleczenie tekstu i wykorzystanie go na forach internetowych bez zgody autorki, czym naruszyłam ustawę o o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r., publikator: Dz. U. 1994, nr 24,poz. 83, tekst jednolity: Dz. U. 2006, nr 90, poz. 631 Quote
Olga7 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Wstrząsające słowa wiersza.Ileż w nich prawdy ,niestety....A to wszystko czynimy tym bezbronnym zwierzętom MY-Ludzie........ Quote
Fiera Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Majka0010 napisał(a):Boże Ojcze, prosimy Cię: od kopnięć...... No nie Ciotka, na ten wątek też wrzuciłaś ten wiersz? Chcesz żebym się zaryczała? To straszne, ale niestety prawdziwe... Dobrze, że jest dogo i dobre serca ciotek, które ratują tyle biedaków, ile tylko zdołają i nigdy nie przechodzą obojętnie obok żadnego cierpiącego czworonoga. Ja sama się przekonałam, ile dobrego można zdziałać przy odrobinie ( no, może ciut więcej:) ) dobrych chęci - jestem na dogo dwa m-ce, a już razem udało nam się uratować pięć psiaków, ktoś powie że to mało? - dla nich to bardzo dużo, to wszystko... Quote
kaskadaffik Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Jak tam maluszki, czy ktoś ma kontakt z wetem i jakies zdjęcia można zrobic pod ogłoszenia? Quote
KasiaKia Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Kasia, psiaki mają zdjęcia... nawet miały bazarek imienny. Chyba są tutaj, ciut wcześniej. A jak z ogłoszeniami? Quote
Paulina_mickey Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Ja je troszkę na niektórych stronach ogłosiłam,ale teraz jest tyle szczeniąt że nie ma jak porobić każdemu małemu osobnego pakietu- więc robię zbiorowe. Quote
2411magdalenka Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 wierzę, że maluchy znajdą domki.. każdy dzień, każda chwila to potencjalny moment wypatrzenia przez wzorową rodzinkę! grunt to się nie poddawać i ogłaszać.. ogłaszać.. ogłaszać :) ku pokrzepieniu dodam, że w zeszłym roku, w lipcu, wysyp szczeniorów jak co roku - udało się Nam wspólnymi siłami wyadoptować 9 szczeniorów w 13 dni! Dobre domki, sprawdzane przed i poadopcyjnie. Szczeniory średnio/duże, miśki takie... przepis? miałam urlop i sama robiłam im 30 ogłoszeń dziennie...... plus jeszcze inne osoby pomagały... ale udało się :) potem jeszcze telefony dzwoniły do mnie do września! do góry nosy, będzie dobrze! Quote
kaskadaffik Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Oby tak było jak piszesz!! psinki do domków jak najszybciej zanim urośniecie! Quote
savahna Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Sorry,ze trochę nie w temacie jestem, ale już nie nadażam za tymi wszystkimi watkami.:oops: Ile ich jeszcze zostało do adopcji? Quote
Basia1968 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Savahna te są trzy - tak jak były i inne tamte ze stodoły - zostało ich 6 tzn. 5 Quote
Paulina_mickey Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Zapomniałam napisać, wczoraj zgłosił się do mnie jakiś Pan chętny na Frugo albo Falko, mam jego adres- jest z Sanoka. Poprosiłam jeszcze o numer telefonu, bo mam tylko maila. Quote
Soema Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Śniło mi się, że wszystkie chłopaki poszły do domu.... Basia! Nie rozmawiam z Tobą przed snem! :) Quote
Basia1968 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 :evil_lol::evil_lol: a mnie sie śniło zebranie w pracy z psami :evil_lol: - własnie od samego rana konaliśmy w pracy ze śmiechu :evil_lol: Quote
hankasanok Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Basia1968 napisał(a)::evil_lol::evil_lol: a mnie sie śniło zebranie w pracy z psami :evil_lol: - własnie od samego rana konaliśmy w pracy ze śmiechu :evil_lol: Soema napisał(a):Wygrałaś - jesteś gorzej porąbana :grins: :grin: :thumbs: Same Wariatki na tym dogo ;) Jestem i ja u maluchów, bede trzymac kciuki za nie!!!! Quote
kaskadaffik Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Ja też zaglądam do bidusiów, nie zdążyłam dzisiaj u Asi do nich zaglądnąć nawet jak wyglądają :( Quote
savahna Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Poogłaszam i te kluski. Czy mnie się coś już miesza, czy gdzieś czytałam,że po któregoś mieli ludzie po niedzieli przyjechać? Quote
Basia1968 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 była z nami wczoraj w Brzyściu Pani bardzo bardzo fajna własnie w sprawie jednego maluszka, ale w związku z tym, że wieźlismy szkieletorki - Pani zakochała się w chłopczyku skzieletorku i to on zapewne do niej trafi. Ona może wziąc chłopaczka za dwa tygodnie, jak zacznął się wakacje. Quote
Basia1968 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 tzn. ten czarny jest "zakklepany" do domku w Warszawie - muszę poprosić o wizytę one sa naprawdę bardzo bardzo malutkie, tylko ten jeden beżowy jest większy. Quote
savahna Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Aaaacha.:p To sie biorę do roboty.;) Zrobię im tradycyjny pakiet (22serwisy) http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Dwa-szczeniaczki-mieszance-docelowo-srednie-za-darmo-W0QQAdIdZ290143965 Pytanko odnośnie tych szczylków i tych ze stodoły: Mają szczepienia czy nie? Bo nie wiem jak na przyszłość pisać. Jeśli miałabym je intensywnie ogłasić ( tak co dwa dni na przykład) to też o zdjęcia poproszę, jak nie,to wystarczą mi te co są, choc jak mówią"od przybytku..." Teraz sobie uzyje tylko 4 fotek,zeby móc zrobić na inne rejony z innymi zdjęciami też. Stodołowe były na małoploskę i mazowsze to te zrobię na śląsk, chyba nie za daleko?:oops: Potem ewentualnie swiętokrzyskie i podkarpackie. Quote
Basia1968 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Tak z Sanoka odpadł - Hania zrobiła wizytę i niestety nie nadaje sie domek. Szczeniackzi z tego wątku - trzej chłopcy - zaszczepieni, szczeniaczki ze stodoły niestety nie Quote
Recommended Posts