Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

myślałam, że będą jakieś lepsze wieści :(
kurcze, nie wszyscy jeżdzą na wakacje.. dzieci (takie szkolne) mają wtedy czas.. świetny moment na przygarnięcie i wychowanie psa... bądźmy dobrej myśli! śliczne są i zdrowe, znajdziemy domki!

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Litania Wigilijna

Boże Ojcze,
Panie Wszelkiego Stworzenia
w tę noc Narodzenia Twego Syna
prosimy Cię:

od kopnięć
od ciosów łopatą
od razów kijami
od przekleństw i pomstowań
wybaw nas Panie...

od głodu i zimna
od wiatru i śniegu
od skwaru i pragnienia
wybaw nas Panie...

od drutu kolczastego
od łańcucha na szyi
wybaw nas Panie...

od okrucieństwa dzieci
wybaw nas Panie...

za nasze wykłute oczy
za wybite zęby,
połamane żebra i nogi
rozpłatane brzuchy
wybacz im Panie...

Matko Boża,
Opiekunko każdego bezdomnego stworzenia
wstaw się za nami...

za podpalone
za uduszone
za powieszone
za zagłodzone
za skatowane
spływające krwią strzępy,
co były zwierzęciem
za zamęczone dla nauki,
za wszystkie ofiary ludzkiego bestialstwa
módl się o Pani...

za skomlące z trwogi
za jęczące z bólu
za pragnące miłości
za umierające w męce
módl się o Pani...

Opiekunów,
co dom dzielić beda z nami
i chleb i posłanie
i dzień swój każdy,
po nasze skonanie
racz dać nam Panie...

ugaś pragnienie, ucisz cierpienie
i miej nas w Swojej opiece
W godzinie śmierci człowieka....
wybacz mu Panie.

Krystyna Sroczyńska

Przepraszam Panią Krystynę Sroczyńską - autorkę wiersza "Litania wigilijna" za okaleczenie tekstu i wykorzystanie go na forach internetowych bez zgody autorki, czym naruszyłam ustawę o
o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r., publikator: Dz. U. 1994, nr 24,poz. 83, tekst jednolity: Dz. U. 2006, nr 90, poz. 631

Posted

Majka0010 napisał(a):
Boże Ojcze,
prosimy Cię:

od kopnięć......

No nie Ciotka, na ten wątek też wrzuciłaś ten wiersz? Chcesz żebym się zaryczała?
To straszne, ale niestety prawdziwe... Dobrze, że jest dogo i dobre serca ciotek, które ratują tyle biedaków, ile tylko zdołają i nigdy nie przechodzą obojętnie obok żadnego cierpiącego czworonoga. Ja sama się przekonałam, ile dobrego można zdziałać przy odrobinie ( no, może ciut więcej:) ) dobrych chęci - jestem na dogo dwa m-ce, a już razem udało nam się uratować pięć psiaków, ktoś powie że to mało? - dla nich to bardzo dużo, to wszystko...

Posted

wierzę, że maluchy znajdą domki.. każdy dzień, każda chwila to potencjalny moment wypatrzenia przez wzorową rodzinkę! grunt to się nie poddawać i ogłaszać.. ogłaszać.. ogłaszać :)
ku pokrzepieniu dodam, że w zeszłym roku, w lipcu, wysyp szczeniorów jak co roku - udało się Nam wspólnymi siłami wyadoptować 9 szczeniorów w 13 dni! Dobre domki, sprawdzane przed i poadopcyjnie. Szczeniory średnio/duże, miśki takie...
przepis? miałam urlop i sama robiłam im 30 ogłoszeń dziennie...... plus jeszcze inne osoby pomagały... ale udało się :) potem jeszcze telefony dzwoniły do mnie do września!

do góry nosy, będzie dobrze!

Posted

Basia1968 napisał(a):
:evil_lol::evil_lol: a mnie sie śniło zebranie w pracy z psami :evil_lol: - własnie od samego rana konaliśmy w pracy ze śmiechu :evil_lol:

Soema napisał(a):
Wygrałaś - jesteś gorzej porąbana :grins:

:grin: :thumbs: Same Wariatki na tym dogo ;)

Jestem i ja u maluchów, bede trzymac kciuki za nie!!!!

Posted

była z nami wczoraj w Brzyściu Pani bardzo bardzo fajna własnie w sprawie jednego maluszka, ale w związku z tym, że wieźlismy szkieletorki - Pani zakochała się w chłopczyku skzieletorku i to on zapewne do niej trafi. Ona może wziąc chłopaczka za dwa tygodnie, jak zacznął się wakacje.

Posted

tzn. ten czarny jest "zakklepany" do domku w Warszawie - muszę poprosić o wizytę
one sa naprawdę bardzo bardzo malutkie, tylko ten jeden beżowy jest większy.

Posted

Aaaacha.:p To sie biorę do roboty.;)
Zrobię im tradycyjny pakiet (22serwisy)
http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Dwa-szczeniaczki-mieszance-docelowo-srednie-za-darmo-W0QQAdIdZ290143965
Pytanko odnośnie tych szczylków i tych ze stodoły: Mają szczepienia czy nie? Bo nie wiem jak na przyszłość pisać.
Jeśli miałabym je intensywnie ogłasić ( tak co dwa dni na przykład) to też o zdjęcia poproszę, jak nie,to wystarczą mi te co są, choc jak mówią"od przybytku..."
Teraz sobie uzyje tylko 4 fotek,zeby móc zrobić na inne rejony z innymi zdjęciami też. Stodołowe były na małoploskę i mazowsze to te zrobię na śląsk, chyba nie za daleko?:oops: Potem ewentualnie swiętokrzyskie i podkarpackie.

Posted

Tak z Sanoka odpadł - Hania zrobiła wizytę i niestety nie nadaje sie domek.
Szczeniackzi z tego wątku - trzej chłopcy - zaszczepieni,
szczeniaczki ze stodoły niestety nie