Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Łezka mi się w oku zakręciła, strasznie szkoda mi tej małej suni, co odeszła:( Chciałabym jakoś pomóc maluszkom / sierotkom, ale nie wiem jak? Mam kojec i budę dla szczeniaków, ale na razie zajęte przez dwa BDT, które niedługo znajdą domki, bo są śliczne, a te kluseczki jeszcze za małe na dwór. I wogóle najlepszy jest domowy DT, a ja do domku nie mogę wziąć, bo mnie TZ z domu wyrzuci;( Chyba że do takiej domowej klateczki?????? Będę zaglądać i odwiedzać dzieciaki, na razie chyba tylko tyle mogę pomóc...

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Zaraz rodzince założę wątek, wkleję link, żeby już tutaj szczeniaczkom nie zaśmiecać wątku.

Takie mieszanie spraw dwu różnych suń z maluchami powoduje spore zamieszanie o może każdy pogubic się ,czy chodzi o 3maluchy spod wychodka-czy 8 maluchow tej duzej,bialej suni ze stodoly ? :roll: Sama się wczoraj pogubilam przez chwilę.
Paulinko-zalozylaś juz chyba tej duzej gromadzce szczeniakow i suni osobny wątek ?

Posted

Rozumiem,że to sa te trzy sierotki od suni ,która nagle odeszla na zawal ? Bo może lepiej fot. tamtych maluchow i suni pokazać tu tylko na jednym grupowym zdj. by watek byl wyrazniejszy i ludzie nie gubili się ?

Posted

odpowiadam na meile - odbieram telefony - tylko, że dzownią ludzie, którym nawet pluszaczka bym nie dała: albo na podwórko, bo jeden pies na łańcuchu a potrzebny drugi dziamotka, albo dla chorej mamy, bo mieli owczarka, ale oddali, bo mama nie może wychodzić, albo 11 latek, który chce psa i koniec, albo Pan na prezent dla dziecka na Dzień Dziecka - po prostu rzygam tymi meilami i durnymi telefonami - najbardziej rozpierniczył mnie ten ostatni meil, bo tatuń chce córci zrobić prezent - tylko co potem jak minie dzień dziecka??

Posted

Oby tylko te maluszki nie trafily w łapy rozpuszczonych dzieciakow albo nie szanującej zwierzęta rodzinki.Niestety.nie wszystkie dzieci uczone sa od malego ,jak należy obchodzic się ze zwierzętami -a szkoda.

Posted

bronię wrednych dzieciakow!
to rodzice są wredni, bo ich nie umieją wychować i pokazać jak się traktuje zwierzaki...

także rentgen rodzinki, wizyty p.a. i będzie dobrze!

ja wręcz wspieram wychowywanie psa z dzieckiem i dziecka z psem...

Posted

Ja wiem i my też ,że nie wszystkie dzieciaki są wredne i zle traktują zwierzęta.Wiem cos o tym,z wlasnego podworka. Nieraz jednak widzi się rozpuszczone dzieciaki targające psy czy koty,albo inne zwierzaki-bez żadnego szacunku i ostrożnosci ,by nie zrobic krzywdy zwierzęciu a zadowoleni rodzice wcale nie pouczają ,nie pokazują jak trzeba szanować zwierzęta.Przyzwalają nawet nieraz "wyczyny "pociech ,bo ich to nie boli przecież,tylko psa ,kota ,czy każde inne zwierzę.

Posted

Młodych psiaków nie chcą, starszych nie chcą.
Małych szczeniaczków ani tych większych też nie :(
Ci ludzie są ślepi :(

A może ja zrobię plakaty dla nich adopcyjne?Tylko czy będzie miał kto rozwiesić?

Dziewczyny możecie coś o charakterkach małych powiedzieć?

Posted

Niestety totalna posucha adopcyjna. W schronie tez super szczeniaki czekaja, tylko suczki, oczywiscie nikt u nas w tym pie.przonym kraju nie chce suczek. Ale to od razu zle swiadczy o domach, widac od razu, ze zadnej podstawowej wiedzy tacy adoptujacy nie maja. Ani suczek ani psow nie beda kastrowac, bo po co.