Basia1968 Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 [quote name='agusiazet']Faktycznie nazbierało się podopiecznych, ale jak tu nie pomóc, jak popatrzy się w te proszące o pomoc oczka:( Tak agusiazet to jest właśnie to - jeździmy na przykład do suczki, która ma osiem szczeniąt w opuszczonej stodole, ale musza tam być, bo niestety nie udźwigniemy finanowo żadnego hotelu. Ale co mamy zrobić? zpstawić? nie przywozić jedzenia? - serce by mi chyba pękło. Agusiazet - te wszystkie gratisy wzięliśmy do tej suni z opuszcoznej stodoły, tą zabawke pizczącą itd, a karmę ten wór weźmieny do tych psiaków z Gorzyc. Quote
Olga7 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Nikt chyba nie spodziewal się takiej smutnej wiadomosci:shake:.Bardzo przykro i żal slicznej,milej sunieczki.Może gdyby nie te klatka u weta ,sunia by żyła nadal,nie wiadomo.Strasznie żal.To byl chyba zbyt duży stres dla niej :z dolu pod wychodkiem -do klatki u weta a ona zawsze wolna była pewnie.Może dlatego serce nie wytrzymalalo.:-( Quote
Basia1968 Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 zaraz Paulinka wstawi te maluchy od suni bialo czarnej Milki Quote
Basia1968 Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 i bardzo bym prosiła - jesli ktoś może, ale nic na siłę - wesprzeć karmą, nawet marketową wszystko jedno jaką dla tej rodzinki - będę wdzięczna. My musimy dojeżdżać do nich ponad 30 km, umawiamy sie z Panią która mieszka nieopodal, żeby wysypała karmę chociaż dla suni, jak nie możemy dojechać. Ale jest tam jeszcze dwa psy - duże - pewnie te dzieciaki po nich. Ale psy uciekają jak tylko nas zobaczą - zresztą sunia tez nie jest jeszcze ufna. To nie jest ak, że ja znajduję te wszystkie nieszczęścia, to one znajdują mnie. Quote
Paulina_mickey Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Jest na pewno dwóch chłopców. Jeden ten najjaśniejszy z brązowych i czarny ten ze strzałką na czole. Quote
Olga7 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Sliczne te kluseczki wszystkie.Sunia musi wykarmić aż 8 takich maluchów,to dużo jak na nią. Basia,już poprawialam pomylkę ,myslalam ,że nikt nie zdążył przeczytać.:razz: Quote
Paulina_mickey Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Oj dużo i to niestety widać po niej :(:( Quote
Olga7 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Sunia powinna chyba jeśc wiecej mokrej karmy,ale i tak gdyby nie wy nie mialaby nic pewnie i dlugo by nie pożyla chyba glodna przy 8 sporych maluchach..Dobrze,że ma,co jeść teraz. Quote
agusiazet Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Boże, ile tego psiego nieszczęścia:( Aż nie wiadomo jak podołać. Zamówię karmę dla szczeniaków o dla mamy,czy trzeba im jakieś preparaty na kleszcze, pchły? Kiedy trzeba szczepić? Tyle nieszczęść:( Quote
Paulina_mickey Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Zaraz rodzince założę wątek, wkleję link, żeby już tutaj szczeniaczkom nie zaśmiecać wątku. Quote
emilia2280 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 o matko ile tego "dobrodziejstwa" obrodzilo ;ooo wysyp szczeniát to jest tragedia. wykarmic jedná rodziné to ogrom karmy a Basia nabrala tego tyle ze ja trace rachube. Quote
Basia1968 Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 nie nabrałam, one tam siedzą same. Wziąć je nie wezmę, bo i gdzie, ale zostawić bez jedzneia nie potrafię, bo wiem, że im nikt nie pomoże. Quote
KasiaKia Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Boskie szczeniaki - uwielbiam takie kluseczki... niestety nie da się pomóc wszystkim psom. Nie zmienia to jednak faktu, że serce człowieka boli... Quote
maja602 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 KasiaKia napisał(a):Boskie szczeniaki - uwielbiam takie kluseczki... niestety nie da się pomóc wszystkim psom. Nie zmienia to jednak faktu, że serce człowieka boli... To co ? Spisać je na straty? Basiu1986 podaj mi na PW do kogo wysłać pieniążki na karmę dla tej licznej rodzinki. Tylko w ten sposób mogę pomóc. Mogę im zrobić allegro i ogłoszenia tylko kto zajmie się adopcjami? Szczylki mimo złych warunków wygladają dobrze. Żle wygląda ich matka, no ale przy takiej licznej rodzince. Czy one już same jedzą? Quote
savahna Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Fakt, serce boli. Jak sie nie widzi to łatwiej...:roll: Moge im jutro (szczeniakom znaczy) porobic ogłoszenia. Jesli mam robic to poproszę na pw jakies info i namiary tel i mail. No i na jaki rejon? Moze małopolska? Quote
Paulina_mickey Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Wątek rodzinki: http://www.dogomania.pl/threads/208208-Mama-i-8-szczeniak%C3%B3w-grozi-im-%C5%9Bmier%C4%87-pod-ko%C5%82ami-samochod%C3%B3w!PILNIE-pomoc! Quote
KasiaKia Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Maja62, nikt ich na straty nie spisuje, gdyby tak było to nie byłoby tu teraz tego tematu... chodzi o to, że na razie muszą tam zostać, bo Basia nie wyczaruje dla nich miejsca... ważne, że mają dach nad głową, jest teraz ciepło, a jedzonko i potrzebne gadżety mają dowożone... na pewno ich tam nikt nie zostawi na zapomnienie. Stwierdzam tylko, że człowiek chciałby pomóc wszystkim tym psiakom, a skąd brać kase? Miejsca? Przytłaczające... W poniedziałek też mogę zrobić drobny przelew... Quote
Vesper Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Bardzo przykro z powodu Mamusi za TM[*] Wątek póki co mogę tylko podnieść... Quote
Recommended Posts